Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

lallaj Creative Commons License 6 napja 0 0 169690

Hideg??!!! :D

Lehet, hogy 5 fok is volt ma reggel, 8kor már sütött a nap is. Nagyon jó futó idő volt ma is, csak az a szél ne volna. Az marha zavaró tud lenni. 

Előzmény: Zsazsi (169687)
Spenót Creative Commons License 6 napja 0 0 169689

Lehet, hogy az a baj, hogy én is átszinkronizáltam a Flowra az összes edzésemet és ezeken mókol annyit a szinkronizálás. Nem tudom, de az előbb megpróbáltam végigvárni, de megint bealudt a telefon közben, mert nem figyeltem folyamatosan. Szinkronizálás megszakadt. Ez így eléggé használhatatlan.

 

Mindent igyexem a weboldalon állítani és úgy áttölteni az órára. Az automatikus km-ekre bontást is beállítottam, de lehet, hogy utána nem szinkronizáltam... következő futásnál kiderül.

 

Ilyen közelítős funkcióról nem tudok, de nincs gondom azzal, hogy megnyomjak egy gombot. Ráadásul valszeg a lényeget sikerült most egy oldalra kitennem. A pulzuszónák kijelzését levettem, mert azt úgyis tudom magamtól, ha ránézek a pulzus értékre. Ez ritkán változik.

 

Nyúl és teknős akkor is hiányzik :)

 

Előzmény: k 5.20 (169688)
k 5.20 Creative Commons License 6 napja 0 0 169688

A telefonos klienshez: nálam egészen addig teljesen korrektül működött, míg a Polar Flow-ba nem importáltam a Nike+-ból az addigi futásaimat (kb. 60 tétel). No onnantól megbajdult az óra és a telefon közötti bluetooth szinkron. Most kábelen feltolom az óráról a Flow-ba, azt látom a telefonon is, helyesen.

Az is igaz, hogy ez az akció nálam nagyjából 1 időben volt az utolsó firmware-frissítéssel, ezért lehet, hogy abban toltak el valamit...

 

Pulzusmérés: én eddig soha nem nedvesítettem be, próbáld meg úgy is.

 

Kijelzőhöz: hasznos lehet - ha van az m400-ban - a "heart touch" funkció, amikor is a pulzusmérőhöz érintve (közelítve is elég, nem kell fizikailag érintkezzenek) a megadott lépést hajtja végre: pl. lapoz a nézetek között. 

Csipogás erősség állítható.

 

A körszámláláshoz: ezeket a funkciókat a flow-ban állítsd be, majd szinkronizáld az órára.

Ugyan az órán is lehet állítani, de az a szerencsésebb, ha az óra a flow-ból veszi át ezeket - én így tapasztaltam.

 

A köridők a flow-ban azért gyorsan áttekinthetők - segít az első oszlopban a körönkénti szürke folyamatábra - de valóban könnyítene "a teknős és a nyúl"...

 

A mért eredmények közötti eltérések szerintem 2 dologból (is) adódhatnak: az órában nincs térkép, csak koordinátákat rögzít; illetve talán a kerekítést nem végzik azonosan az applikációk...én minden esetre az órának adok igazat, mert tapasztalatom szerint - és ezen csodálkozom is - jobb, erősebb a GPS-vétele, mint a telefonnak.

 

 

 

Előzmény: Spenót (169684)
Zsazsi Creative Commons License 6 napja 0 0 169687

Jaj, most megdobbant a szivem a terkep alapjan. 4 eve meg arra (is) futottam :o)

Mondjuk, nem hianyzik az a hideg egy cseppet sem...

Előzmény: lallaj (169686)
lallaj Creative Commons License 6 napja 0 0 169686

Előzmény: lallaj (169685)
lallaj Creative Commons License 6 napja 0 0 169685

Elmentem ma futni, de lemerült az órám. Az én hibám volt, mert basztam feltölteni tegnap, ma reggel meg hirtelen felindulásból mentem ki futni. Az órám edzéstervet követett, három részre volt felbontva az edzés. A 10, 45 és 5 percre. Az 50. percig rögzítette a futást, amikor is kilépet pihenő módba. Utána még haza futottam és az óra is működött az utolsó 1 km-en, de akkor már nem az edzést mértem.

A Garmin és az Endomondon is a grafikonokon 50 percig jelöl mindent (pulzus,sebesség, stb), de a mért adatokat csak az első etapra írja. Tehát az első 10 perc adatait jeleníti meg. Lehet ezzel valamit kezdeni, hogy lehessen látni az összes megtett km-t? 

Spenót Creative Commons License 6 napja 0 0 169684

Polar M400 első tapasztalatok:

 

Este, még az aksi feltöltése után mókoltam egy kicsit a mobilos kapcsolattal, de ezzel bajok vannak. Ha sikerül pároztatnom az órát a telefonnal, akkor úgy 10 perc szinkronizélés után sem történt semmi. Ha a telefont nem tapírozom folyton, akkor ahogy kialszik a világítása, megszakad a kapcsolat. Ezen van még mit fejleszteni... vagy csak nálam volt béna...

 

Na, de nem is ezért vettem, hanem futáshoz :)

Írja a doksi (nekem amúgy hiányzik a normális, papír alapú könyvecske), hogy elsőre sokáig tart a GPS jel megtalálása. Kb fél perc után találta meg a jelet. Kibírható volt. Az övet csak kicsit nedvesítettem be, de annak a jelét egyből érzékelte.

A futás elején viszont azonnal fölment 180 körülire a pulzusom. Ha megálltam, akkor jó volt, úgyhogy gyanítom, hogy a vizezés volt kevés. Amikorra bemelegedtem, a jeladó is rendesen adta a pulzust.

Az óra csipogása olyan helyen, ahol autók vannak, tényleg kevés. Nem kapcsolnám ki a rezgés funkciót, ha lenne.

 

A kijelző méretéből adódóan nem tartalmazhat mindent, ami érdekelne (+1 pont a telefonnak), de ügyesen lehet lapozgatni. Mivel rugalmasan lehet állítgatni a kijelzendő infókat, ez nagyon jó lesz majd, ha megszokom. Most néha megálltam kicsit, hogy keresgéljem azt, ami engem érdekel.

 

Na, itt jön az, amit hiányolok kissé, bár lehet, hogy csak én nem találtam meg.

Be lehet állítani, hogy automatikus körszámláló működjön, ami mondjuk 1km-t vesz egy körnek. Nekem ez azért lenne jó, mert szeretem látni, hogy hogy sikerült az utolsó km (pályán szinte soha sem futok). Hiába állítottam be azt a funkciót, nekem nem számolgatott köröket. Később a webes felületen persze látszik az automatikus osztás. Itt pedig az hiányzik, hogy nem jelöli meg a leggyorsabb és leglassabb km-emet.

 

Az óra szerint 9.2km-t futottam. Az Endomondo is kb. 9.1-nek mutatja. Ezen a távon 100m eltérés nem gond nekem. Ráadásul nem tudhatom, hogy kinek van igaza. Oda-vissza útvonalon futottam és a két csík között alig van eltérés. Ahol van, ott max. egy úttestnyire tér el az oda és a vissza vonal. Ez is ok nekem.

 

A futás végén úgy megdicsért az óra, hogy azóta is csak pironkodom. :) Ráadásul ezzel a futással a napi aktivitásom fölment 157%-ra. Most le is pihenhetek akár... :)

 

Azt még nem néztem meg, hogy hogy sikerült éjszaka az alvásom, amikor is kétszer kellett a gyerkőcök miatt fölkelni...

Ja, a tegnapi 100%-ról a karomon lévő óra reggel is 100%-ot mutatott. Kedves tőle.

 

Összességében nagyon tetszik a dolog. Kicsit még szoknom kell a sok újdonságot, de azt hiszem, hogy "This is the beginning of a beautiful friendship..."

 

 

 

k 5.20 Creative Commons License 6 napja 0 0 169683

Januárban vettem, tartalmazta.

Ha biztos akarsz lenni, akkor elmégy üzletbe, de tartalmazni fogja ott is.

Csak nem mindenhol tartják, rá kell érdeklődni van-e...Budaörsön láttam a napokban.

Én weben rendeltem egyébként, futár házhoz hozta.

Előzmény: Jozsef (169680)
Csempa Creative Commons License 6 napja 0 0 169682

H7-tel adták pár hónapja ennyiért, saját tapasztalat. 

Előzmény: Jozsef (169680)
bandita Creative Commons License 6 napja 0 0 169681

Azt nem tudom hogy a decathlonos ajanlat tartalmazza-e a pulzusmerot (ez szamomra sem volt egyertelmu), de ezeken a helyeken kaphato nagyjabol 100.00 forintert (az eppen aktualis euro arfolyam fuggvenyeben):

http://geizhals.at/polar-v800-hr-pulsmesser-schwarz-a1069384.html

Előzmény: Jozsef (169680)
Jozsef Creative Commons License 6 napja 0 0 169680

V800-ra ácsingózóknak:

aki kedvezményekkel nem rendelkezik, az mindenképpen a Decathlonban keresse és vegye, mert ott 99.990 az ára, és ebben a H7 öv is benne van!

 

Ez biztos? Mert az oldal alapján, hogy a H7-t is tartalmazza, nem egyértelmű. A H7 most akcióban 18eFt, még így is megéri a 129eFt-hoz képest.

 

Előzmény: k 5.20 (169676)
sneci Creative Commons License 6 napja 0 0 169679

Emil!

Mivel úgy látom öregszel, nem várok el ilyen időket tőled a Balaton körül. Megelégszem majd ha 4:05-ös kilómétereket hozol.

 

sneci

Előzmény: emillesz (169664)
lallaj Creative Commons License 6 napja 0 0 169678

Szerintem nem kell aggódni, majd visszajönnek az eredmények. Én januárban kétszer hagytam ki egy-egy hetet. Majdnem sírtam, mikor megláttam a tempóm a betegség után. Az edzőm is és a tapasztaltabb futó ismerősök is írták, hogy „majd visszajön, ne szarj be”. Vissza is jött, sőt, még gyorsultam is. Majd megint lebetegedtem és kezdődött megint elölről minden. Én sírtam, a többiek meg mondták a magukét. De, megint csak visszajött a tempó és megint gyorsultam. Biztos, hogy neked is vissza fog jönni, nem kell csüggedni. 

Előzmény: Alg (169668)
sogormail Creative Commons License 6 napja 0 0 169677

En meg jol nevelt mernokkent bevagom a sarokba futas utan:) Levenni az ovrol max ha kimosom, ritkan:). Igy is bir az elem 3-4honapot heti 3-4 futassal. Nem mellesleg az egyetlen eddigi Polar ovem ami igy is birja a strapat es nem mutogat tul nagy hulyesegeket.

 

Előzmény: nyuszi_ (169657)
k 5.20 Creative Commons License 6 napja 0 0 169676

Szép estét mindenkinek, eddig csak olvasgattam, de most talán erősíthetem az elhangzottakat.

 

Az óra-témához szólnék hozzá, mert januárban bonyolítottam:

Nulla elkötelezettségből indulva a Polar mellett kötöttem ki, végül az V800-nál.

Valójában nem sok különbség van az M400 és e között, de az nekem fontos volt: pl. a rezgőmotor.

Én amatőr futó vagyok, tavaly augusztus végén kezdtem, 45 évesen.

Hogy a lélegzetvételem "zaja" ne zavarjon - meg ne ijedjek magamtól...:) - így zenével futok, ezért nagyon jól jön a rezgő-jelzés.

Az M400 fehér színű variánsánál gond lehet, hogy idővel sárgul, - ezt hallottam, boltban.

V800-ra ácsingózóknak:

aki kedvezményekkel nem rendelkezik, az mindenképpen a Decathlonban keresse és vegye, mert ott 99.990 az ára, és ebben a H7 öv is benne van!

Ennél olcsóbban nem találtam sehol.

http://www.decathlon.co.hu/v800-gps-karora-id_8314657.html

Nekem egyelőre nagyon bejön: pontos, alig merül, és jó a szoftver oldal is.

 

A SyncMyTracks androidos vonalon szerintem is tökéletes a különböző alkalmazásokkal futók számára.

(Én Nike plus-al kezdtem, most Polar-al folytatom, de minden eredmény megy továbbra is a Nike-ba, egy gombnyomással.)

 

 

krilin Creative Commons License 6 napja 0 0 169675

Így legyen. Csak ne izgasd fel magad :)

Előzmény: barefootBushman (169671)
Spenót Creative Commons License 6 napja 0 0 169674

Nem tudna megsértődni, mert ahhoz is áram kell neki. :)

Előzmény: emillesz (169673)
emillesz Creative Commons License 6 napja 0 0 169673

Nem lesz az túl késö?
Majd még megsértödik, hogy nem azonnal próbálod ki. :D

Előzmény: Spenót (169672)
Spenót Creative Commons License 6 napja 0 1 169672

Megjött az M400 :)

Eddig csak azt tudom elmondani, hogy igen kulturált, ahogy a kezdeti beállításokat a weboldalon kéri be és nem kell az órán semmit se nyomkodni. Aztán pedig szólt, hogy frissítené a firmware-t. Meg is tette. Most töltődik. Holnap kénytelen leszek hajnalban futni egyet :) 

barefootBushman Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169671

Hameg egyaltalan nem tilitolizol, akkor meg tudsz kikapcsolodni is a sportban és nem egy ujabb stresszgocot magadraöpiteni a maiak mellé.

Előzmény: krilin (169660)
barefootBushman Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169670

sifutok, bringazom, uszom, kirandulok, jatszoteren vagyok, fat vagok, szankozok, huzockodok, ping-pongozom, itt nyomulok...

Előzmény: Alg (169668)
Pinyo Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169669

Én meg elkezdtem a régi edzéstervedet :-). Múlt héten nem jött össze a kitűzött heti két óra. Ezen a héten pedig eddig nulla.

Előzmény: amatőr (169666)
Alg Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169668

Ti mit csináltok, mikor nagyon nem megy a futás?

 

Az utóbbi 1-2 hétben eléggé nehézkesen ment nekem, alig tudtam 6 perc alatti tempóval hosszút futni (Kaposvár előtt 5:20-al ment), megfájdult a talpam is, pihentettem pár napot. Most hétvégére jó lett, de 10km könnyű kocogás is kiészített, tegnap már majdnem 5 percesekkel résztávoztam (4:10-el kellene). Ennek ellenére végigtoltam, tempó helyett pulzusra és "érzésre", majd csak jobb lesz alapon.

 

Ma már jobban ment egy kicsit a tempó, sikerült egy 24 perces 5k FM versenypulzuson.

Holnap pihenő, szombaton BBU földalatti...

Spenót Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169667

Pompom ezt elolvassa, megőrül :)

Előzmény: amatőr (169666)
amatőr Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169666

Új edzésterv körvonalazódik, maradjunk ennyiben. :)

Előzmény: Spenót (169663)
Spenót Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169665

Ezek nagyon durva eredmények! Gratulálok! Ilyenkor olyan kis bénabélának érzem magam. Ott lesz a karomon egy ilyen karaj óra (bár már alig hiszem el, hogy sikerül a Polar és InterSport ezirányú együttműködése...) és alig kocogok gyorsabban, mint egy (házi)kacsa. Mindegy, majd beteszem a szintén nagyon menő softshell alá :)

Előzmény: emillesz (169664)
emillesz Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169664

Nem csak állítólag böven elég, hanem föleg azoknak akik kevesebb idövel és nincsenek olyan nagyon jól felkészülve ideális.
Arról nem is beszélve, hogy mi korábban majdnem csak ilyen felkészülési módszer alapján futottunk, de abból én nagyon keveset. 
A többi hasonló eredménnyel rendelkezövel összehasonlítottam rendszeresen az általam elvégzetteket és kiderült, hogy még a felét sem futottam km-ben mint ök.
Az eredményem viszont nem volt gyengébb náluk, söt gyakran megelözhettem öket.
Amúgy 3 hetes 4 hetes ciklusokban "nyomtuk", ami nagyon elönyös volt számomra, mint viszonylag kevés km-t futónak, kipihenhettem magam a következö intervallra.

Ma már több mint a 2 x szeresét 240 - 320 km (havonta) futom az akkori 120 150  (havi) km-ekhez képest.
Az eredmények azok pedig ma Kb.: 10 km-en 37:30  félmaraton: 1:24:30 Maraton 3:05
A korábbi 10 km 31 perc, félmaraton 1:11, maraton  2:28
Amiért szerintem nem tudhatom az akkori eredményeket az a kor továbbá az edzésekbeni különbség.
Ma már nem futok 2-3 szor intervallt egy héten, csak egyszer, a többi megmarad hosszú futásnak.
Ez a véleményem szerint kevés a még jobb eredmények eléréshez, de talán megelégszem ennyivel is, túl kényelmesek lettünk. :D


Előzmény: krilin (169651)
Spenót Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169663

Futással mi a helyzet?

Előzmény: amatőr (169662)
amatőr Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169662

Azta, milyen technikai szekció kerekedett itt.

Jó olvasni ezt a szegmensét is a futásnak.

Rufuss Creative Commons License 2015.02.26 0 0 169661

Köszi, a fellrunner cikk alapján nem bánom, hogy a kifutó RC3 GPS-t vettem :)

Egyedül az autostop funkció hiánya és a polarpersonaltrainer hiányosságai vérlázítók, de gondolom ezekre már nem lesz fejlesztés.

Előzmény: bandita (169629)