Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2017.10.05 0 0 24006

Ott kaptam az ötletet, miután a mi helyünkön elromlott a steak. Ide fogunk menni időnként, mikor steakra vágyunk. Sajnos majdnem üres volt, de talán este jobban megy.

Előzmény: Caipi (24005)
Caipi Creative Commons License 2017.10.05 0 0 24005

Szuper. :) Amúgy mint beszéltünk is róla, Konrády. :) 

Előzmény: Boszorka (24004)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.05 0 0 24004

Ma délben kipróbáltuk a kimondhatatlan nevü éttermet: KNRDY

Nagyon elégedettek voltunk. A filet mignon kifogástalan volt, a hozzá választott bors mártás és részemről krumplipüré is. Lényem is ezt ette, de ő vegyes sült zöldségeket kért hozzá, ami szintén jó volt. Kiszolgálás kifogástalan, az ár a helynek megfelelő.

nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24003

Jó helyen kapiskálsz, anyagiak (is) voltak a távozás hátterében, de nem bér v. tartozás jellegű.

Egyébként K.K. vasárnap volt 70, Isten éltesse innen is!

 

Előzmény: Hepci (24002)
Hepci Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24002

Mivel én nem hozok ezzel senkit kellemetlen helyzetbe, hát leírom, hogy a G. jelenlegi tulajdonosa egy rakás pénzzel tartozik egy náluk jelentős felületű kertépítést végzett barátomnak.

Talán ilyesmiknek is lehet szerepe abban, hogy Kalla K. távozott...

Előzmény: nagypapi51 (24001)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24001

Ha hallgat, nyilván van rá oka, többek között az is, hogy nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni azokat, akik még mindig ott vannak.

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (24000)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24000

Sehol nem lehet olvasni/hallani arról, hogy Kálmán alig 60 évesen miért hagyta ott a Gundelt.

 

Múltkor ő volt a főszereplője a Gasztroangyalnak, ott elkezdett mondani valami olyasmit, hogy miután Láng Gyuri bácsi távozott, az új tulajjal nem értették meg egymást, de aztán lényegében elharapta a mondatot és nem mondott konkrétumokat.

 

De olvastam róla egy elég hosszú cikket is, amiben tanonc korától részletesen beszél az életéről, a Gundelben töltött évekről meg nagyon részletesen, de a távozásának okáról ebben is hallgat.

Előzmény: nagypapi51 (23997)
lola31 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 23999

A Gundel esetében sose az ételt kellett megfizetni hanem a nevet. Mindig egyedülálló fogalom volt a pesti éttermek sorában, de soha, egy pillanatig sem volt az ételek szempontjából tekintve a legjobb a fővárosban.

Előzmény: Hepci (23998)
Hepci Creative Commons License 2017.09.28 0 0 23998

Pár éve se volt rossz (akkor már Merczi Gábor volt a konyhafőnök), legfeljebb a Michelin-csillagos árakhoz viszonyítva lehetnek a vendégnek kételyei.

Előzmény: nagypapi51 (23997)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 23997

Miután Láng Gy. hazacsábította Kallát Washingtonból, sztem jó volt

(nem azért, mert elfogult vagyok Kálmánnal szemben)

 

Előzmény: Edmond Dantes (23996)
Edmond Dantes Creative Commons License 2017.09.28 0 0 23996

A Gundel pozicionálására gondoltam.

Előzmény: nagypapi51 (23990)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 23995

akkoriban még nem jártam vendéglőbe... :)

Előzmény: lola31 (23993)
lola31 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 23994

Az is reális még. Az 500gr-os kiszerelés kb. 4.5 adag.

Előzmény: Caipi (23992)
lola31 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 23993

1913-ban nyitották.

Előzmény: nagypapi51 (23990)
Caipi Creative Commons License 2017.09.27 0 0 23992

És nemigen szoktuk a rizst nyersen fogyasztani. :)

Egyébként kevesebb kalóriának gondoltam volna a tésztát is, és 25 dekát szoktam belőle venni 2 főre, nem 20-at.  

Előzmény: H_G (23991)
H_G Creative Commons License 2017.09.27 0 0 23991

Az a már főtt rizs. A nyers rizs 345, majdnem pontosan uannyi, mint a nyers tészta. (Viszont 10 deka főtt rizs nagyobb adag, mint uannyi tészta.)

Előzmény: Caipi (23985)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 23990

'76-77-ben már biztosan volt Bagolyvár.

Előzmény: Edmond Dantes (23988)
lola31 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23989

Én úgy tíz éve jártam oda rendszeresen. Nagyon jó nem volt, de a környezettel együtt azon az áron teljesen megérte.

 

Előzmény: Boszorka (23987)
Edmond Dantes Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23988

Volt az elmúlt 40 évben ott?

Előzmény: nagypapi51 (23981)
Boszorka Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23987

Kb. 20 éve, amikor a női csapat vezette, nagyon jó volt.

Előzmény: nagypapi51 (23981)
lola31 Creative Commons License 2017.09.26 0 2 23986

Bölcs gondolat. Meg is eszem erre egy meggyel töltött marcipán desszertet. Számításaim szerint ez csak 106 kcal, tehát  fogyókúrás.

Előzmény: Caipi (23985)
Caipi Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23985

Mondjuk jogos, igen, abból nem eszik olyan sokat az ember.  (Bár persze pluszban hízlalónak még megy rá minimum parmezán, de az is lehet, hogy tejszínes szósz...) Viszont 10 deka rizs az meg csak 130 kalória, azt inkább hívnám nem hízlalónak. 

Előzmény: lola31 (23984)
lola31 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23984

Megnéztem most, és a Lidl féle Combino tészára is ez az adat van írva. Milyen komolyan veszik. Ha nem így lenne akkor az átlag olasz jóval kövérebb lenne. Azért ennek fényében nevetséges Norbi update tésztás cirkusza a többi celebbel együtt az olaszországi nyaralásukon. Nehogy már ne lehessen 350 kalóriát megenni. Tíz dekánál nem több száraztészta súlyban mérve egy kinti adag. Nem tudom annak a pálinkának mennyi lehet az energiatartalma amit rendszeresen benyomnak Rékával együtt a szentendrei Határcsárdában vacsora előtt, ahogy többször is tanúja voltam. És a Határcsárdában egyébként nemigen van update menü se. :)

Előzmény: Caipi (23982)
Caipi Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23983

:)

 

A Kisbíróban nem voltam még, el kellene menni. Én viszont mostanság megint rákattantam az utazásra, méghozzá a távolabbi úticélokra, úgyhogy vagy két éve ez a prioritás. 

Előzmény: Hepci (23977)
Caipi Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23982

"100 grammjuk mindössze 350 kalóriát tartalmaz, így nem hizlalnak."

Megbízható forrásnak tűnik.... :D Nem is tudom, a kalóriaadat jobb-e, vagy az abból levont következtetés. 

Előzmény: lola31 (23974)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23981

Bagolyvárat én már ~40 éve leírtam, igaz akkoriban a Gundel sem volt a topon.

 

Előzmény: Boszorka (23979)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23980

...ennyi éttermezés mellett célszerű naponta teniszezni...

ez persze fordítva is igaz :)

 

Előzmény: Hepci (23977)
Boszorka Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23979

Gundel. Bagolyvárat néhány éve leírtuk, mert nagyon pocsék lett.

Előzmény: lola31 (23976)
Hepci Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23978

Nyilván vannak finom különbségek az alapanyag minőségében, de az a helyzet, hogy én ezt főzés közben és utána nem érzékelem, ha mondjuk pennében a legalsó árszinttől (Spar Budget vagy valami diszkontos tészta, pl. aldis Carloni) megyünk felfelé a Barillán keresztül a sokak által legjobbnak vélt Da Ceccóig. Ha meg nem érzékelem, akkor minek költsek rá 200 Ft/fél kiló helyett 3-4X ennyit.

A dolog másik része az, hogy száraztésztában a legfelső kategóriával (hagyományos gépeken készülő, 'trafilato al bronzo') pedig nem találkozom még az olyan drága hazai olasz helyeken se, ahol kegyeskednek házilag készíteni töltött dolgokat (ravioli és hasonlók) vagy szélesmetéltet.

Előzmény: lola31 (23973)
Hepci Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23977

A Bockban nem voltam vagy 5 éve, de azért nem írnám le: a budai fiókja (Kisbíró) jut legelébb eszembe, ha biztosan (és csak) jót szeretnék enni. Anno egyébként a Bockkal az volt a legfőbb problémám, hogy túlzottnak találtam az adagokat, de most már valószínűleg nincs így, mert aligha tér el a Kisbíró koncepciójától túlzottan, azonos étlap mellett.

A gazdagság viszonylagos, a prioritás viszont egyértelmű: én teniszre és gasztronómiára költök sokat. A kettő nyilván összefügg, mert ennyi éttermezés mellett célszerű naponta teniszezni...

Előzmény: Caipi (23972)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!