Keresés

Részletes keresés

TotalCar címlap TotalCar fórumok
Csűrdöngölde Creative Commons License 3 napja 0 0 647793

Akkor a további értelmetlen szócséplés helyett lenne néhány kérdésem?

 

1. Räikkönen szabálytalan, vagy sportszerűtlen volt-e?

2. Hagyott-e elég helyett Alonso maga mellett?

3. Räikkönen ment neki ALonsónak, vagy Alonso Räikkönennek?

 

A többi szerintem elfogult szócséplés, mert akár mit is keresett ott Räikkönen abszolút jogosan volt ott.

Előzmény: RyanHunterRay1 (647789)
brewer Creative Commons License 3 napja 0 0 647792

Az idei Ferrari csapatot leginkabb az motiválja h másfél év szarkupac után végre van egy normális autójuk. Egyébként pont ilyen volt pl 2010, mintha ugyanazokat a nyilatkozatokat olvasnám, képeket látnám. Nincs új a nap alatt, csak ez már elfelejtődött. Én inkább arra lennék kiváncsi h Vettel h viselne egy olyan 5 évet a Ferkánál, mint amilyen Alónak volt, v egy olyat mint az idei mostani. Mert egyelőre annyit tudunk csak h az első kicsit rosszabb RBR év felénél már hisztizett és demotivált volt.

 

Éjszakába nyúlóan nemcsak ő dolgozik a csapattal, Rosberg és Alo is ilyenek.

Előzmény: armadillo_ (647627)
jedi1 Creative Commons License 3 napja 0 0 647791

Mondom hogy a gumin múlt. Akkoriban még szabadon választhattak több keverék közül, és Hill (meg állítólag Frentzen) találta telibe. Hogy egy jó gumin mennyi múlik, és a Ring eleve olyan pálya ahol ezt remekül ki is lehet használni, azt pont most láttuk Ricsitől. Az összerázott mezőny és a jobb gumi egyből győzelmi esélyessé tette, holott egyébként sehol nem volt.

Ezt nem Hill ellen mondom, úgy emlékszem hogy Hill, Ring specialista volt, nagyon jókat ment nálunk, ezt is el kell ismerni.

Előzmény: Csűrdöngölde (647788)
Cold Heart Creative Commons License 3 napja 0 0 647790

Frentzen tényleg jó lehetett volna ott, ő totál más taktikán ment, de a két Mekinek semmi köze nem volt Hillhez, egy pillanatig se.

Előzmény: Csűrdöngölde (647788)
RyanHunterRay1 Creative Commons License 3 napja -1 0 647789

rajkó volt hátul neki kell jobban figyelni, ő meg betette az autót olyan helyre ami extra veszélyes volt. Szerencséje volt hogy nem zakkózott nagyobbat. Alonso kormányváltása meg nem volt nagy, Button meg elég közel volt és mondom a következő ívet is néznie kellett. 

Előzmény: Csűrdöngölde (647783)
Csűrdöngölde Creative Commons License 3 napja 0 0 647788

Vettel esetében épp a vizes pálya a legfőbb tényező.

Mindkét McLaren kiesett és Frentzen is, de már nem emlékszem, hogy ki milyen taktikán volt, mert Hill már viszonylag az elején átvette a vezetést, tehát ha előle is estek ki, az taktikai különbség miatt volt. Hogy mire lett volna elég Frentzen és a McLarenek sosem tudjuk meg, de ha Vili 40 mp-et kapott Hilltől, akkor nem hiszem, hogy Frentzen, vagy a mekik elegek lettek volna Hill ellen. Esetleg arra, hogy a technikai gond után ne második, hanem ötödik legyen.

Sajnálni meg szerintem azért sajnáltad, mert így MS riválisa +4 pontot kapott. :)

Előzmény: ka_TARZI_s (647745)
jedi1 Creative Commons License 3 napja 0 0 647787

TOckenheim, ez jó! :-D

 

Nem tudom feltűnt-e, hogy ezen a futamon is volt TO. Konkrétan Ricsi mögé utasították a csapattársát. Mégsem láttam érte semmi hisztit, sőt Ricsi amolyan helyi hős a topicban. Ez vagy azt jelenti, hogy a TO csak bizonyos pilótáknál zavar embereket, vagy a topic közönsége felnőtt, és rájött hogy ez egy ilyen játék, itt senki sem ártatlan szűz fiúcska, miközben ott vannak a csúnya rosszak mint Sumi, Alo, stb.

 

Rádiós jelentgetés

 

Ezzel vigyázni kell, mert mi csak azt halljuk amit bejátszanak. gyanítom hogy ebben sincs nagy eltérés a pilóták között, max attól függ, egyébként is mennyit járatják a szájukat.

Előzmény: shuvoh (647782)
Csűrdöngölde Creative Commons License 3 napja 0 0 647786

Műszaki hibák is voltak ez kétségtelen, de pilóta hibák is...

Előzmény: shuvoh (647728)
Csűrdöngölde Creative Commons License 3 napja 0 0 647785

Csak furcsa, hogy épp csak Hill autóján, miközben a GY-re inkább csak Schumacher szenvedett.

Előzmény: fitosi (647719)
Csűrdöngölde Creative Commons License 3 napja 0 0 647784

Akarja építeni a halál, szerintem a leggyengébb világbajnokok egyike, de amit azon a futamon csinált, ahhoz hasonlót én még nem láttam.

Előzmény: _fortune nip (647706)
Csűrdöngölde Creative Commons License 3 napja 0 0 647783

Az egy dolog, hogy ő úgy érezte, hogy Button a másik oldalán közel van, de sokkal messzebb volt, mint a bal oldalon Räikkönen. És sokadszor mondom, akár mit is keresett ott bárki, nem jogosít fel senkit arra, hogy nekimenjen.

Előzmény: RyanHunterRay1 (647704)
shuvoh Creative Commons License 4 napja -1 1 647782

>Ami Räikkönen és Button esetében még feltűnő (eredményesség szempontjából valószínűleg negatív, az én szempontomból pozitív), hogy tisztán versenyeznek, sportszerűtlen húzások nélkül. Häkkinen volt még ilyen a "közelmúlt" világbajnokai közül.

 

Ezzel lényegében sportszerűtlennek nevezed pl. Hamiltont, Alonsot, Vettelt. Vettel esetében teljesen nonszensz, az egyszem Malajzián kívül, amikor egy indokolatlan TO-t nem teljesített, semmi nincs a lajstromán. Hamilton karrierje eléjén, fiatalon volt 2 rossz húzása (2007 Hungaroring, 2009 Melbourne), ez utóbbi bőven a csapat hibája is volt, azóta teljesen tiszta. Alonso necces, ő meglépett olyan dolgokat, amik nálam pl. egyértelműen nem férnek bele az etikus versenyzés kategóriába, de 2010 TOckenheim óta ő is tiszta, érett ember lett.

 

Button egyébként egyáltalán nem a sportszerűség királya. Ő honosította meg (sajnos aztán Vettelre is átragadt, de Button az igazi mestere ennek) a csapatrádión történő hisztizést és mószerolást. Legalább 3 olyan futamra emlékszem, amikor nyíltan bekiabált a rádióba, hogy penaltyt a másiknak. Emellett ritka ronda húzása volt, amikor a szándékosság határát súrolóan ütötte ki Hamiltont Kanadában. Raikkönen se sokkal jobb, elég csak Indiára gondolni, amikor majdhogynem kilökte Grosjeant, mintsem elengedte, holott addig legalább 4-szer kapott a franciától pozíciót. Ráadásul (bár ez nem pálya, de akkoris) eszméletlenül neveletlenül viselkedik másokkal szemben, sose adott senkinek tiszteletet, ami persze sokaknak nagyon tetszik, nekem nem. A spai trükkös rajtjai sem éppen az etikus versenyzés csúcsai...

 

Szóval lehetne itt azért árnyalni a képet... de ez az ún. "sportszerű versenyzés" velük kapcsolatban egy szimpla mítosz, semmivel se jobbak, mint a főgonosz önző primadonnáknak kikiáltott Hami/Vet/Alo.

Előzmény: nohab (647780)
RyanHunterRay1 Creative Commons License 4 napja -1 0 647781

Meg lesz magyarázva ez is: "alonsora fejlsztettek...nem jó kiminek az ideges autó, blablablabla" 

Előzmény: shuvoh (647772)
nohab Creative Commons License 4 napja 0 0 647780

Van benne valami, de Räikkönen a McLarennel, a Ferrarival és a Renault-val is mutatott csúcsteljesítményt, nála szerintem inkább a motováció nehézkes. Ami Räikkönen és Button esetében még feltűnő (eredményesség szempontjából valószínűleg negatív, az én szempontomból pozitív), hogy tisztán versenyeznek, sportszerűtlen húzások nélkül. Häkkinen volt még ilyen a "közelmúlt" világbajnokai közül.

 

Massát én nem sorolom egy ligába a fentiekkel, alapsebességre gyors, de pszichésen nagyon tropa.

Előzmény: Titi120 (647758)
Szigi101 Creative Commons License 4 napja 0 0 647779

Ezaz, toljad Fisico! :D

Előzmény: tyler-durden (647777)
_fortune nip Creative Commons License 4 napja 0 0 647778

ennyi mesterséges anyagot még egyik boxban se láthatott Fisichella.

Előzmény: tyler-durden (647777)
tyler-durden Creative Commons License 4 napja 0 0 647777
_fortune nip Creative Commons License 4 napja 0 0 647776

ja, Bottas-->Meki, Massa pedig értelemszerűen Ferka.

Titi120 Creative Commons License 4 napja 0 0 647775

Azért én Button-nál nem éreztem, hogy olyan különösen nagy respektje lett volna a marketingértéke vagy bármi miatt, amíg el nem jött az az ominózus brawn-os év. Mindaddig jobbára középcsapatokban senyvedve töltötte éveit, többnyire nagy célok elérésére alkalmatlan autókban, a vébé - cím hozta meg neki az áttörést egy McLaren-szerződés formájában.

 

Raikkonen pályafutásával ezért sem állítanám az övét párhuzamba, a finn valóban indokolatlanul sok időt töltött el topcsapatoknál pályafutása egészét figyelembe véve. :)

Előzmény: shuvoh (647771)
_fortune nip Creative Commons License 4 napja 0 0 647774

akkor még így a végére csak össze kéne őket hozni a Williamsnél.

Előzmény: shuvoh (647771)
Helter Skelter Creative Commons License 4 napja 0 0 647773

Érdekes vélemény.

Előzmény: shuvoh (647771)
shuvoh Creative Commons License 4 napja 0 1 647772

Azzal a romhalmazzal azért Alonso szerzett pár dobogót.

Előzmény: Inner Circle (647764)
shuvoh Creative Commons License 4 napja -1 3 647771

Én meg senki másnál a mai mezőnyből nem érzem a marketingértéket aránytalanul ennyivel erősebbnek, mint a pályán mutatott teljesítmény értékét. Mondjuk Max Verstappen súrolja, ahogy az apja is anno, de ő sem kap akkora figyelmet, mint újoncként 2000-ben Button, vagy 2001-ben Rajkó. Már akkor sem értettem, hogy mi ez a hype körülöttük (merthogy látványosan megvolt már akkoris), holott kikaptak a csapattársaiktól, a rákövetkező évben is, sőt, azóta jópárszor.

 

Hamiltonnak van marketingje, de ő a pályán is úgy teljesít, autótól, szezontól, csapattárstól függetlenül, ráadásul egy kisebb kilengésnél, mint pl. most a hungaroringi bénázás, már le is szedik róla a keresztvizet, ellenben pl. Kimivel, akinek másfél szezon bénázást is elnéznek csont nélkül. Alonsonak, Vettelnek szerintem a saját országukon és a Ferrari hazáján kívül nincs különösen nagy marketingértéke, mindkettő a teljesítményével szerzett ismertséget, Hamilton mellett pedig nekik is népes ellentáboruk van.

 

Talán pont ez az oka, hogy Button és Rajkó az a két pilóta, akiknek az életben soha semmilyen körülmények között nem tudnék drukkolni, sőt, az esetek 90%-ában kifejezetten drukkolok a csapattársaiknak. Egyszerűen - véleményem szerint - érdemtelenül értek el ennyit, valós tudásuk nem több, mint a Massa, Rosberg, Webber stb. szint. A három nagyon kívül a mai mezőnyből még Ricciardot is egyértelműen jobbnak tartom mindkettőnél.

Előzmény: Helter Skelter (647754)
_fortune nip Creative Commons License 4 napja 0 0 647770

ő a visszatérése után csak rosszabbakat kapott annál. az meg egy másik kérdés nyilván, hogy ki is kapott velük a csapattársától.

Előzmény: Bateman (647769)
Bateman Creative Commons License 4 napja 0 0 647769

visszatérés szempontból viszont egészen kiváló. tegyük mellé MS-t;)

Előzmény: _fortune nip (647768)
_fortune nip Creative Commons License 4 napja 0 0 647768

na ez az, a 2012-ben WCC 4., 10 dobogót szerző Lotus Kimi pályafutásában már egy gyenge autónak számít :)

Előzmény: Bateman (647763)
Bateman Creative Commons License 4 napja 0 0 647767

én egy wilmosba átülésnek örülnék, de a meki lenne stílszerű. ott befejezni.

Előzmény: Inner Circle (647764)
Inner Circle Creative Commons License 4 napja 0 0 647766

Nade milyen lett volna levegős kuplunggal, huzalos gázzal és nadrágfékkel!...

Előzmény: Helter Skelter (647762)
Bateman Creative Commons License 4 napja 0 0 647765

hát, a lotus sem volt az a bomba bika autó. erre céloztam.

Előzmény: Inner Circle (647764)
Inner Circle Creative Commons License 4 napja 0 0 647764

Mármint a visszatérést a Ferkához? :-) mert szerintem a 2014-esnél nagyobb romhalmaza nem volt, esetleg ha idén átülne a Mekibe, akkor lehetne... na nem mintha rosszat akarnék neki :D

Előzmény: Bateman (647763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!