Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.07 0 0 850
"normális az, hogy a kedves vásárlók nagy része nekiáll lopni, ha lehetősége adódik rá?"

Normális az, hogy az eladók legnagyobb része ugyanígy általánosít? (Bocsi... en is tele vagyok eloiteletekkel bizonyos embereket illetoen...es en is megmarkolom a taskam, ha pl. valahol egy csapat khmm... kreol boru nemzetisegi elvonul mellettem... de azert ennyire nem kene ez egesz orszagot tolvajnak nezni)

Előzmény: lesifotos (842)
-Bazsi- Creative Commons License 2003.12.07 0 0 849
Ti is lattatak mar madarat a Tesco-kban?
Mondhatni bekoltoztek...
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.07 0 0 848
Bocsi...en vagyok a hulye... a POLUS Tescoban nem volt csokimikulas....
Előzmény: Törölt nick (847)
lesifotos Creative Commons License 2003.12.07 0 0 845
"ráadásul nem ritka, h éppen ők rabolják le az üzletet, de persze ezzel ne foglalkozzunk mert xy mondta, te meg élj boldogan abban a tudatban h ilyen nincs is"

Nem azt mondtam hogy ilyen nincs, de bosszantanak a hozzászólásokban az általánosítások. Azaz ha egy őrről kiderül, hogy megevett egy Piros Mogyoróst, akkor a tisztelt hozzászóló már úgy adja elő, hogy a biztonsági őr szidta az ő k* anyját és kartonszámra áll nála és összes társánál a csokoládé, meg alkohol, amit az üzletből lopott.
Azaz sokan a fantáziájuk szüleményét is vegyítik a beszámolóikban. (lásd pl. a bejárati ajtós hozzászólást, vagy a pénztáros szájába adott blődséget. Ezekhez nem kell messzire visszaolvasni)

Előzmény: Törölt nick (843)
lesifotos Creative Commons License 2003.12.07 0 0 844
"Pentek delutan mar egy darab csokimikulas sem volt kaphato a fogarasi tescoban.... "

Akár erre is lehet több magyarázatot találni:

-Tavaly rájukrohadt pár tonna csokimikulás. (a híradásokból talán rémlik, amikor a szeméttelepen őrjöngött egy fél lakótelep és tömték a szatyraikba a lejárt szaloncukrot és mikuláscsokit, majd vitték haza a családnak)

-Alulrendelték magukat (de hülye szó). Az ilyen igényeket nehéz felmérni.

-A vállalkozók felvásárolták a készlet jó részét, amit saját boltjukban drágábban árulnak. (Lásd TESCO-dinnye 39 Ft/kg, amit a vevőbarát vállalkozók 99 Ft/kg áron adtak tovább)

Előzmény: Törölt nick (841)
lesifotos Creative Commons License 2003.12.07 0 0 842
A kérdésem második felét valami miatt kihagytad, így most érthetőbben:
normális az, hogy a kedves vásárlók nagy része nekiáll lopni, ha lehetősége adódik rá? (Lásd áramszünet)

Ha ez így van, akkor viszont érthetőnek tűnik, hogy védik ami védhető.
Biztosan sok bunkó biztonsági őr van, de ugyanígy sok a bunkó vásárló is. (Nincs bizt.őr ismerősöm, vagy rokonom)

Előzmény: Törölt nick (841)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.07 0 0 841
Tenyleg nem erted...

"Engem még sehol nem néztek tolvajnak. MIÉRT?
Itt több hozzászólót (hozzászólásaik szerint) rendszeresen tolvajnak néznek. MIÉRT?"

Nekem az mar tolvajnak nezes, ha arra SZOLITANAK FEL, hogy mutassam meg, mi van a kabatom alatt, hogy nem-e loptam valamit. Ha csak ugy udvariasan MEGKERNEK, hogy emeljem fel, az mas.

Ez a nagy kulonbseg.

Fene tudja... eltem mar Angliaban, Nemetorszagban, Svajcban... soha, sehol nem ereztem ezt a "biztonsagior-uralmat" mint itt Mo-n. Ok, ez csak 3 orszag a sok kozul, de nem ertem... miert nem lehet kulturaltan kezelni az ilyen eseteket?
(+ ami engem kiakaszt: kisgyerekes anyuka, megszolal a sipolo hang... biztonsagi or MINDENKI ELOTT kipakoltatja a taskajat... a gyerek taskajat is... a vegen nem talalt semmit... a gyerek uvoltott, a no majdnem elbogte magat... undorito- OK, ez az Intersparban volt, nem a TESCOban)

MAS:

Pentek delutan mar egy darab csokimikulas sem volt kaphato a fogarasi tescoban.... na ez mar tenyleg verciki.

Előzmény: lesifotos (839)
Fülöpmami Creative Commons License 2003.12.07 0 0 840
Nem XY mondta hanem az egyik szomszédom, aki biztonsági őr és ott dolgozott, amig birta a gyomra......
A rendőrség meg semmit nem ér, véletlen a másik szomszédom egy másik üzletláncban pénztáros, ott elkapják a tolvajt, rendőrség , jegyzőkönyv feljelentés, szabad lábon védekezik, másnap ugyanott kapják rajta lopáson.
De többet evvel a témával nem szeretnék foglalkozni.
Megjegyzem nem állitom hogy ez mindenhol igy van, de sajnos egy olyan városban élek ahol igen nagy számban élnek olyan tipusu emberek akik hajlamosak mások megkárositásából élni...
Előzmény: lesifotos (836)
lesifotos Creative Commons License 2003.12.07 0 0 839
Még mindig nem értek sok dolgot.

Engem még sehol nem néztek tolvajnak. MIÉRT?
Itt több hozzászólót (hozzászólásaik szerint) rendszeresen tolvajnak néznek. MIÉRT?

Németország, Ausztria, Olaszország, Dél-Korea, Kenya, stb. -ezek teljesen különböző országok, mégis működik a csomagletét rendszere. Tehát ez nem helyi és nem TESCO specialitás. Ítéljük el a németeket, olaszokat, stb. is? :)

És íme egy dolog, ami válasz lehet a fentiekre:

1995. december 23-án délután 5 körül áramszünet miatt elsötétült a szombathelyi, Oladi városrészben található TESCO szupermarket.
Az áruház a karácsonyi bevásárlás miatt zsúfolt volt. Az áramszünet kb. második percében a vásárlók elkezdtek tömörülni a kijáratoknál és sürgősen el akarták hagyni az áruházat. A bizt. őrök (talán kettő volt) későn kapcsoltak, de így is sikerült bezárni az ajtót jópár ember előtt.
Amikor egy autó reflektorávaL megvilágították a kijáratot és egyesével engedték ki a kedves vevőket, a földön márkás piák, kávék, édességek tucatja maradt. Akik kijutottak azok mindent vittek, ami a kabátjuk alá fért.

Tessék. Várom a reakciókat. Genetikailag kódolt a lopás hajlama, vagy ez bocsánatos bűn, vagy mi?
És bármerre nézek, ilyen emberekkel vagyok körülvéve. :(
Ha pedig kihasználnak valami hibát, akkor azzal védekeznek, hogy ők csak élelmesek voltak. Ha valaki ki akarja küszöbölni a hibát az mocskos szemét.

Előzmény: Törölt nick (838)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.06 0 0 838
Egy olyan cegnel, ami ugyfelkozpontuan gondolkozik, ki kene rugni az osszes olyan penztarost, aki ennyire udvariatlan.. na meg azt is, aki nem tanitotta meg nekik, hogy kell banni a vasarlokkal.

Az mondjuk gond nelkul elfogadhato, hogy a kabat ala akarnak nezni, de ennek nem ez a modja. Szerintem tehat nem a tennyel volt a baj, hanem a kivitelezessel - es ha rajtam mult volna, vasarlok konyve es utilapu a penztarosnak. Ha meg a biztonsagi or hozzaer a kabatomhoz, feljelentes lopasi kiserlet miatt. Az ornek tudtommal nincs joga belenyulni a cuccosodba, max. megkerni, hogy mutasd meg.

Bevallom, eleg nehezen viselem, hogy mindenhol hulyenek/tolvajnak neznek (na jo... nem szemely szerint csak engem... az osszes vasarlot). Miert koteleznek pl. arra a HERVIS-ben, Metroban es a MEDIA-ban, hogy pakoljam be a csomagmegorzobe a taskam, ha be akarok menni... stb. OK... erre most majd jon a valasz, hogy nem kell bemenni. Konyorgom... hol elunk mi? A Balkanon?

Ja igen... bejarat. Sokszor vasarlotunk mostanaban marha keson a Polus Tescoban. Ott iszonyuan gaz a szitu. Adott a bejarat... besetalsz, atmesz az egesz uzlet elotti folyoson es ott mehetsz be a vasarloterbe. A penztarak is azon az oldalon vannak. Onnan kell megint atvagnod az egesz uzleten, hogy kijuthass a parkoloba. Szerencses esetben a bejarat kornyeken parkol a kocsid, de ha nem... az 5 perces gyorsbevasarlas igy min. 30 perc. Megkerdeztuk a biztonsagi ort, miert van ez. Kiderult, hogy biztonsagi okbol.

Előzmény: lesifotos (833)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.12.06 0 0 837
A becsuletesseghez egy kis adalaek.
Petofi Sandor utca,fenyes del.Gabika ebedel,megy vissza a dolgozojaba.Latom,hogy elottem 2 lepessel 2 ciganyasszony egy no taskajaban konyekig.Fene nagy becsuletessegbol szoltam,hogy vigyazzon.O el,engem meg a ket ciganyasszony fenyes delben lokdosott,rugott vegig a belvaros legbelsejeben.Az osszes jarokelo a falhozlkapulva,este ugy kisertek haza a kollegaim,mert nem mertem egyedul hazamenni.
Tudod mit?Ez volt az utolso alkalom,mikor megszolalt a lelkiismeretem.
Mindenki vigyazzon a sajatjara.
A Tesco is.
Előzmény: lesifotos (834)
lesifotos Creative Commons License 2003.12.06 0 0 836
És ez sajnos igaz, mert X.Y. mondta, aki Z.W-től hallotta... Ja és nem a TESCO-ban, hanem a FamilyBótban és nem a fővárosban, hanem Bivalyröcsöge alsón. De egyébként stimmel.

Furcsa, engem nem csesztetnek a biztonsági őrök, opedig hetente többször és több helyen vásárolok TESCO-ban, Metroban, stb (biztosan félnek tőlem), nem ver meg a kisebbség, ha szólok nekik (biztosan sajnálnak megütni).

Nem lenne egyszerűbb inkább mégis azt mondani, hogy nem akarsz foglalkozni vele? Még mindig jobb, mint összeesküvés-elméleteket gyártani.

Legközelebb ha éppen lopják az autódat a szemem előtt, vagy téged nyúznak, akkor inkább hazamegyek aludni, de eszembe sem jut telefonálni a rendőrségnek, mert mi van, ha beavatottak?
Pffff...

Előzmény: Fülöpmami (835)
Fülöpmami Creative Commons License 2003.12.06 0 0 835
Válasz akinek nem lett volna egyértelmű:
- egyik csoportja a bizt öröknek fél tőlük
- másik csoport beavatott

(és ez sajnos igaz)

És te megveretnéd magad egy kisebbségi galerivel hogy baromi és becsületes légy!!! Örülök ha a sajátomét igy ugy meg tudom védeni

Előzmény: lesifotos (834)
lesifotos Creative Commons License 2003.12.06 0 0 834
És te a becsületes mintapolgár erre elfordítod a fejedet, mert nem a te dolgod.
Csípem ezt a megközelítést.

Nekem ilyenkor az fut át az agyamon, hogy talán azért nem szólnak azok, akik látják a lopást, mert hátha azok sem szólnak, akik az ő lopásaikat látják.

Ezzel nem gyanusítani akarlak, csak adj jobb magyarázatot!

Előzmény: Fülöpmami (832)
lesifotos Creative Commons License 2003.12.06 0 0 833
"Emelje fel a kabátját, hátha nem lopott valamit!"

Mi az hogy hátha nem lopott valamit? Az evidens, hogy lopott? Szerintem igen felhergelted magad és nem olvastad át, mit írtál. :)

A mellékbejárathoz: a TESCO nem engedhetné meg magának (és nem is engedi) hogy vásárlókat vesszen egy ilyen akcióval. Az hogy háromszor többen használták azt a bejáratot erősen kétlem. (Privát felmérésed?)

Inkább arról lehet szó, hogy TE azt használtad, mert neked kényelmesebb volt, ezért nem is jártál a főbejárat környékén. Szvsz most azért háborogsz, mert 20-50 métert pluszban kell gyalogolnod.

Nézd a jó oldalát: előbb végzel a kasszánál :)

Előzmény: Ivoa (831)
Fülöpmami Creative Commons License 2003.12.06 0 0 832
Igen ezt a megközelitést én is szeretem, az meg sem fordul a fejükben hogy esetleg becsületes vagyok.... És nem egyszer látom hogyan rendez free vásárlást a kisebbség és érdekes modon őket nem kérik meg hogy üritsék ki a zsebeiket......
Előzmény: Ivoa (831)
Ivoa Creative Commons License 2003.12.06 0 0 831
Nekem úgy általában nincs nagy bajom vele. A Váci útiban azonban egyre disznóbbak az eladók: néhány napja a II. bejáratnál a következő felirat fogadott:

Örömmel közöljük, hogy újabb 3 pénztárt nyitottunk a korábbi kevésbé kishasznált bejárat helyén. Bejárás ezentúl csak a főbejáratnál!

"A legkisebb is számít"

A mellékbejárat vagy 3-szor kihasználtabb volt, mint a fő. Leginkább azért, mert a fő rossz oldalon van.

A másik: Este 11-kor pakolok ki a kocsiból, a kabátom a gyerekülésen van. Erre az eladó így szól:
"Emelje fel a kabátját, hátha nem lopott valamit!"
Én ezt megtagadtam, mire így szólt:
"Ha nekem nem mutatja meg, akkor a biztonsági őr erőszakkal fogja megmutattatni."

Fülöpmami Creative Commons License 2003.12.06 0 0 830
http://tescogazdasagos.uw.hu
Vlaszij Creative Commons License 2003.12.06 0 0 829
hüm... mi az
ha a kertet lebetonozzuk és ráírjuk, hogy ez fü????

Tesco gazdaságos fü:)

haha:)

jaj de gyenge volt:)

Előzmény: Fülöpmami (828)
Fülöpmami Creative Commons License 2003.12.06 0 0 828
Ma megint voltam akkora állat, hogy elmentem a deszkóba!!! De most már biztos hogy a pénztárosokat nem darabbérben fizetik. 4 vagy 5 ember állt elöttem a kasszánál 3/4 óra. Tetjébe az elöttünk állók pakoltak a szalagra, és közben anyu szelektált. Ami mégse kellett azt a másik nem müködő kassza szalagjára tette, apu szomorúan nézte hogy többek között egy üveg kampari is ki lett selejtezve. Üszkve igy is összehoztak 30 rugót és akkor apuci kivágta az étkezési jegyeit, na ekkor kaptam idegösszeomlást. Rögtön telefonálni kellett egy főmuksónak hogy elfogadhatja -e . Közben a pasi
bizonygatta rá is van irva hogy beváltható a deszkóban. A biztonság kedvéért vártunk pár percet bologató jánosra hogy elfogadja. És ekkor kirakta egyesével maga elé a tiketteket. Komolyan aszittem jósolni fog belőlük. Szoval alig vártam hogy kiszabaduljunk. Mellesleg amiért mentem (hétvégi ellátmány) a felét se kaptam. Pl sárgarépa, burgonya egy szál se... Sorbanállás közben az jutott az eszünkbe hogy készleten maradt dácsiákat felmatricázhatnák és árulhatnák TESCO GAZDASÁGOS GÉPKOCSIként.
mikkamakka_ Creative Commons License 2003.11.30 0 0 827
OFF
Majd holnap akkor én fogdosom a te párodat, hogy én is jól érezzem magam...
Nem tudom miért, pedig töröm rajta erősen a fejemet, de valahogy nem bírom a stílusodat - és ezzel úgy látom, mások is így vannak.
ON
Előzmény: TOPMAN (825)
GaBesZ Creative Commons License 2003.11.30 0 0 826
Én leginkább a tatabányai deszkót tudnám az egekig emelni!!! Már a megérkezés is egy kéjmámor, a bejárat olyan idiótán van megcsinálva hogy minél inkább elüssön egy autó, átessél egy hajláktalanon, illetve perecáruson. Majd rögtön ott áll 2-3 iq light láthatatlan görögdinnyékkel a hónuk alatt. Tök jó hogy 0-24 közt nyitva van, mert este 6 után már az alapvető napi cikkeket sem találod meg a polcokon. ha véletlenül valami akciós termékre fáj a fogad, akkor az vagy még nem jött, már elfogyott, vagy van de kisebb, más szinű, más gyártmány és 2szer annyiba kerül. Szóval az akciós újságuk nem fog "pulicerdijat"kapni. Ha valamit indokolt okból visszaviszel üszkve 1 másfél óra mire valaki felfogja mit is akarsz. A dohánypultban sosincs senki, ott kell ordibálni mire valaki kiszolgál.És a legjobb hogy kasszát nyitnak ha 2nél többen állnak elötted..... már ha lenne pénztárosuk.... egyszer szóvá tettem, válasz a következő volt: Ez csak hétköznapra és este hatig érvényes. KÖSZI HA TEHETEM KERÜLÖM AZ OJJEKTUMOT!!!!
TOPMAN Creative Commons License 2003.11.30 0 0 825
Legalább a srácok jól érezték magukat, amihez Te is hozzásegítettél egy kicsit! :)

Ma is embertömeg volt mellesleg, szórták az emberek a pénzüket rendesen.

Előzmény: alive (822)
Zsupák Creative Commons License 2003.11.30 0 0 824
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a múltkor bementem a DM-be, és automatikusan mentem a biztonsági őrhöz, hogy ilyen-meg-ilyen kozmetikumok vannak nálam, erre udvariasan félbeszakított, hogy "Fő a bizalom!" . Hát más hangulatban is vásároltam, mint pl. a Tesco-ba szoktam.
Előzmény: cac424 (821)
PUMUKLI Creative Commons License 2003.11.29 0 0 823
Tegnap -a TESCO-ba menet- megbüntetett a rendőr, mert lejárt a zöldkártyám. :-(
Pumukli
alive Creative Commons License 2003.11.29 0 0 822
Tegnap du. megint nincs kocsi, a TEscoban tolongás, baromi hosszú sorok. (Fogarasi) Az egyikbe beálltam, a mirelitt pultnál volt a vége. Kitaláltam, hogy veszek mirelit krumplit, legalább a krumpli pucolással vmi időt tudok majd spórolni. Otthagytam a gyerekeket a kocsival és és elszaladtam krumpliért (igaz nem kellett messzire menni :O)) Egy pasi a gyerekek elé akart tolakodni. Utána mikor már közelebb kerültünk a pénztárhoz elment a hátam mögött 3 fiú. "Véletlenül" az egyik úgy ment el mellettem, hogy megtaperolta a hátsómat. Persze jót röhögtek ezen a véletlenen. Én meg szépen elküldtem őt a ...

Szvl a tegnapi bevásárlásom katasztrófális volt, remélem az ünnepek után már nem lesznek ennyien.

cac424 Creative Commons License 2003.11.28 0 0 821
Én azt utálom,amikor baromarcú biztonsági őr akar kotorászni a vásárolt áruim között.
A nyáron a pécsi Tescoban vettem egy akciós barkácsgépet bontatlan,gyárilag leragasztott dobozban.A kasszánál amíg fizettem odajött egy biztonsági őr hogy ki akarja bontani ellenőrzés céljából.Nem engedtem meg neki,erre elkérte a blokkot,hosszasan nézte az értelmes arcával aztán miután mondtam neki hogy nem érek rá ráírta hogy ellenőrízte és visszaadta.
Bojti Creative Commons License 2003.11.27 0 0 820
Tudod eddig mindig segített a kreatív hozzáállásom, de jogos, hogy ami egyszerű az egyszerű én akkor is pártolom a kostoltatást.

Mint marketing fogás neked mi a véleményed?

Előzmény: Törölt nick (819)
Bojti Creative Commons License 2003.11.26 0 0 818
Való igaz csak utólag olvastam utána, hogy mint vélekedsz egyes dolgokról. Tehát ez jogos.

Én öszintén szarok ki mit dug a kocsiba (mondjuk attól majd elhánytam magam minkor az egri Tesco kulturparaszt közönsége 3-4 kocsit teledobált a szemetével), de sajnos ezeket a velő "na ilyenek a magyarok" dolgot K. utálom. Most ezt minért kellett? Írd meg fix y-nak, hogy "ne mondd már, hogy ilyen vagy" esetleg vmi hasonlót és ennyi, nem ez a "magyarok jó híre" szöveg. Hát nekem csak ez a bajom. Mert ha az előállításról regélsz, hát jó fanatikus azt kész, de emezt én pl. nem kultiválom.

A kóstolokról csak annyit: a multkor megkostoltuk a vaniliás kolát és helyben majd kiköptem. Nos még jó, hogy ott voltak, mert mivel szeretem a kolat és nyitott vagyok az újdonságokra simán megvettem volna egy üveggel ami kb. 200.- és öntöttem volna kifelé. (a multkor vmi 150.-ról volt itt felszisszenés, nos a kostoltatók ennél is többet sporoltak nekem) Új termék bevezetésnél szerintem teljesen jó dolog, mert ne kelljen már megvenni 1 kg sajtott, hogy tudkam jó vagy nem.
A csorokról és tarhálokról szerintem gondoskodik a biztonsági szolgálat, nálunk legalábbis sosincs csövi harc a kináló pultoknál (bár már kezdem nagyon szerencsésnek érezni magam, hogy ilyen több szempontból is tisztes TESCO van a környéken), de ha egy egy be is téved és megeszik 1 kis darab sajtot, vagy bármit, miért fáj az neked? Ilyenkor hol van a túlfejlett szociális érzéketek?

Mi volt Krakkóban?

Előzmény: Törölt nick (816)
v_peti Creative Commons License 2003.11.26 0 0 817
Szwerintem nem nagy ügy beszerezni a dohánypultnál vagy a vevőszolgálatnál egy zsetont, ami állandóan kéznél lenne. Így nem kell pénzt váltani és alátéttel sem szórakozni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!