Keresés

Részletes keresés

qqriq111 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13684

Hyppodrom

Ok megértettem én vagyok a hülye, DE a kútfúró nem "eladta" a narancs csövet csövet nekem sem  "savállót" sem mást egyszerüen én gondoltam hogy így kell beazonosítani hogy "saválló narancs szinű". Tehát a kútfúrók ki sem ejtették ezt a szájukon és nem adtal el semmilyen csövet (én ezt másért kérdeztem

csak úgy látszik rosszúl) Azért ha olvastad akkor olvastad hogy nem kellett volna kifizetni a kutat egy fillérrel sem. Akkor cső ki-betemet-és elköszönünk egymástól,

egyetlen fitying fizetése nélkül. Én választottam a második opciót hogy ottmarad a "függőleges lgödör" kicsövezve-szűrőcsővel..stb (amiből egyébként 1/2 órán keresztül jött a

víz, és egy jelképes összeget vállaltam fizetni. Attól még persze lehet hogy ez egy "függőleges gödör" Mindezt csak azér tárom ilyen részletessen fel (bár én inkább segítséget vártam  volna nem savazást) hogyha rosszúl is döntöttem, másokkal ellentétben nem azt sugallom hogy más (vagy másik szakember) a csaló, disznó, szemét hanem az én döntésem volt. Azért ha van  segítő szándékú hozzászólásod megköszönném.

Üdv qqriq

Előzmény: Törölt nick (13682)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13683

Üdv

Bocs hogy belekotyogtam.  Őszinte leszek remélem nem bántalak meg vele de ez szerintem csak egy kutacska vagy ahogy gamate írta finomabban, még nincs kész. Az hogy agyagig értek vagy így van, vagy nem. Azt azért észre kellett volna venni hogy vízadót fúrnak vagy sem és ha nem, akkor azt nem kell becsövezni, mert abból 10 ből 9 szer víz sem lesz. Lehet nem tudtak lejjebb menni az omló kavics miatt aztán bekamuztak valamit. Ezt az tudja aki ott volt vagy aki majd másodjára odamegy. Persze az is lehet hogy ennyi futotta a tehetségükből. Nem véletlenül mondom hogy a sorrend keresőfúrás mérés és kútkiépítés a meglepetések helyett. A saválló sárgacső meg vicc kategória. Minden műanyagcső saválló :) A nem nagy helyre is lehet kutat fúrni de ezt majd gamate megmondja hogy mekkora elég neki.

Előzmény: qqriq111 (13680)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13682

Nahát, ez már az év átverése kategóriájában is dijat nyerne.Úgy eladni a KG 125 mm.-es narancsszinű csatornacsövet, mint saválló, ez hihetetlen. Amúgy a műanyagcsövek noná, hogy savállóak, mert nem fémből készültek. Ráadásúl ezt a blöfföt bennenni egy olyan csóró kútfúrócsapattól, amelyiknek nincs egy párezer ft. -os tartalékszivattyúja sem, ez már hihetetlen. Amúgy ez a bizonyos kút az nem más, mint egy függőleges gödör sajnos !

Előzmény: qqriq111 (13680)
cs!rke Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13681

Na ez a baj. Ha azt hiszed, hogy amit mondtam/írtam, az erősáramú szakképzettségből ered. Ez nálunk simán szakközepes anyag volt. Nem is értek hozzá eléggé. Ezért nem is hozakodtam elő vele. Neked sem kellett volna. ;)

A csillag-delta kapcsolás alapvetően 3 fázishoz van kitalálva. 3 fázis esetén a 230/400V eléggé egyértelmű, illetve a csillag-delta kapcsolás is pontosan deklarálva van.

Amit Te emlegetsz, az a 230-ra barkácsolt 3 fázisú motor.

És ugyan (éssel nem kezdünk mondatot, de mégis) Szfehérvár nincs messze tőlünk (Blelle), láttam bőven elektromotorokat. 1 fázisút és 3 fázisút is eleget. A távirányítós autó motorjától kezdve pl. a paksi erőmű vízkivételi szivattyújáig (ami darabonként 6MW-os, és 8m3/sec térfogatáramot tud) sok félét. Öregapáméknál a kukoricadaráló is már háromfázisú volt, és csillag-deltában indult.

Gépészmérnök vagyok, de csak a hozzá feltétlenül szükséges villamosságot tanultam, és a korábban leírtakat mégegyszer átolvasva, nem írtam semmi olyasmit, amit pl. középfokú végzettséggel ne kéne megérteni.

23 év munkaviszony alatt dogoztam már pár helyen, de Guth Bt-re nem emlékszem, de sose lehet tudni, mi jön még. ;)

Előzmény: Törölt nick (13678)
qqriq111 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13680

gamate

A kút Pestlőrincen van.

Az általad leírtakkal én is tisztában vagyok (mit vállalt ill mit teljesített) de a két variációból 1. kihúzza a csövet betemeti és nem fizetek semmit. 2.így  marad (kifúrva- becsövezve- kavicstöltés) és fizetek egy méltányos összeget (messze nem az eredeti árat-ami nem is volt eltúlzott) én a második megoldást választottam ,hátha lesz belőle „valami”, így a felelősség (a hülyeség az enyém)

Kérdés: ha a membrános szivattyúval szívatom (tisztítom) és felhoz 100l vagy akármennyi vizet attól még lehet, hogy a vízhozam nem lesz elegendő? és ha igen miért? Amatőrként azt gondolom hogy a WC vagy a zuhany pár percig használja csak a vizet. Amíg tönkre nem ment a szivattyújuk (agyonhasznált orosz) addig kb ½--3/4—órán át jött a víz csak nagyon „koszos”volt.

Ezek persze csak feltételezések a kérdés azért kérdés. Valamint azt is szeretném tudni mi a gyakorlat mennyi idő alatt lehet egyáltalán tisztára szívatni? (ha lehet e egyáltalán )

Köszi hogy foglalkozol velem (ill a sz@r kutammal)

Ja még annyi (a többi később) nem tudod mennyibe kerül a 125-ös saválló narancs színű cső?

lalibatyo

érzem az őszinte aggódást a problémámmal kapcsolatban  (bár nem közvetlenül nekem intézted ) de a felvetésre őszintén kérdezem mennyi esélyt adnál hogy 5-7m-rel odébb (mert nincs több hely) egy másik (akármilyen) kútfúró másik –jobb-vizet „találna” ?mert a jelenlegiek is leértek az agyagrétegig.

Előzmény: gamate (13677)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13679

Hello gamate

 Attól tartok igazad van és fórumtársunk jobban tenné ha nem szivattyúra hanem egy másik kútra kezdene el gyűjtögetni, mert ebből a kútból nem sok spinkler fog egyszerre vizet szórni a kertben.

Előzmény: gamate (13677)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13678

Üdv

Tetszik hogy nagyobb problémának tartod egy amatőr nem épp szakmai megfogalmazását mint egy villanyszerelő csacsiságát.

Talán te is a Guth bt ben dolgozol :) No de hagyjuk botlások bárkivel előfordulhatnak, még egy villanyszereővel is. Elég jól tudod a google keresőt használni azt látom de talán ha a mondandódat úgy írtad volna le hogy erősáramú szakképzettséggel nem rendelkezők is megértsék még hasznunkra is lehetnél. Nem gond ha nem tetszik a hasonlatom a 230 voltos hálóztról  üzemeltetett ( fázis és nulla közé kötött) 3 fázisú motorok problémáiról, ha tudsz jobbat írd be.

Ha esetleg Fehérváron járnál akkor ugorj be hozzám és megmutatom azt a csillag- delta kapcsolót amit én használtam évekig még nem vettem frekvenciaváltót és én is kötöttem be a fűrészgépemen, ráadásul úgy hogy 230 Volt ról ment a motor. Sajnos hiába pakoltam rá egy csomó kondenzátort nem indult be deltában, de csillagba kötve szép fokozatosan indult csak gyenge volt fát vágni. Viszont az átkapcsolóval és nyomógombos "extra kondenzátorral" szinte tökéletes volt leszámítva a hatásfok és teljesítmény bajokat, de abból kellett főzni ami volt.

A nagybátyám egy kalapács malmot üzemeltetett sokáig és ott nem egy csillagban indított és deltában üzemeltett motor volt. Azok mind az általam leírt módon voltak indítva és egy karos kapcsolót váltott át az öreg mikor jó volt már a hangja. Persze nem kizárt hogy manapság ezt nem így csinálják, sőt biztosan nem hiszen egy frekvencia váltóval tökéletesen megoldható a lágyindítás és egy teljesítmény elektronikával bármi (csak horror pénzért).  Szóval ha erre járnál ugorj be, még egy kis mézes pálinkával is megkínállak és megnézheted az állandó megnes forgórészes villanymotort is amit a Grundfos használ néhány csőbúvár szivattyújában.

 

Előzmény: cs!rke (13669)
gamate Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13677

Nem neked kellene ezzel a kúttal küzdened, hanem a kútfúrónak, hiszen ez még nincs kész.

 

Bizonyára elmondtad neki, hogy mire akarod használni, tehát vagy tud olyat csinálni, vagy ne kérjen egy fillért se.

 

Én így látatlanban azt mondanám, hogy nem fogja teljesíteni ez a kút a lent leírt elvárásokat ebben az állapotában.

Erre egy kisebb összeget is feltennék....

 

Egyébként melyik településen van ez a kút?

 

gamate

www.kutfuro.com

Előzmény: qqriq111 (13675)
rotaryfun Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13676

Én is mondogattam ezt a reggelit de a komám csak nem akarja. Pedig akkor nem írkálna ekkora hülyeségeket. Ha tanult mesterségéhez nem ért akkor mennyire érthet a kútfúráshoz amit nem is tanult soha? Igazad van lehet meglehetnénk nélküle is. Nekem se hiányzik a hablatyolása.

Előzmény: Törölt nick (13668)
qqriq111 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13675

Hali gamate!

Van amire a választ megtalálod az alanti válaszomban, és a kút vadonat friss fúrású. A szűrés mint írtam kb2.5-3 m hosszan "millió luk és 3 réteg szúnyogháló.

Valóban a kútfúró sem volt "elájulva" a vízoszlop magasságától de ez van. Milyen az a "homoktűtő szivattyú" és mennyibe kerül, mert elég "árérzékeny" vagyok.

Természetesen neked is köszi hogy foglalkozol a problémámmal.

Üdv qqriq

Előzmény: gamate (13673)
qqriq111 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13674

nikolas70

Köszi a gyors választ és az újabb kérdéseket.

(nem biztos hogy mindenre szakszerű választ tudok adni)

A kút zárt talpú és az alsó béléscsövön (mint mondtam125-ös narancs szű cső) olyan2.5-m hosszan több ezer luk van (a kútfúró állítása szerint-és miért ne lenne így)  ez be van csavarva 3rétegben szúnyoghálóval, a kút alja sóderos ill a feneke agyagosnál állt meg. Ha sikerül kitisztítani akkor egy autómata locsolót és a házban (külön stang van rá) egy fürdőszobát (WC- zuhany-mosógép) kellene ellátnia. Ezért gondoltam a bp 10-esre (ami mögött persze semmi szakmai megalapozottság nincs, csak azt láttam ár-érték arányosnak.  Kerestem én gyengébb szivattyút de dem igen találta és kínait nem is nagyon akartam (akarok) venni. Miért Te milyent ajánlanál??

Üdv qqriq

Előzmény: nikolas70 (13672)
gamate Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13673

Üdv qqriq111

 

Létezik olyan szivattyú, amelyik elviseli a homokos vizet is, de az nem a BP10 árkategóriája.

 

De mielőtt a szivattyúkról beszélnénk, inkább a kútról kellene egy-két dolgot megtudni.

 

Ez egy új kút?

Mi a vízadó?

Hogyan és milyen hosszban van szűrőzve?

 

Az a vízoszlop elég kevésnek tűnik, hacsan nem egy igen bővizű vízadót talált a kútfúró.

 

gamate

www.kutfuro.com

 

 

Előzmény: qqriq111 (13670)
nikolas70 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13672

Üdv!

 

Nem írtad mi a vízadó réteg, milyen a kút szűrőzése, zárt talpú kút vagy sem, így nem könnyű válaszolni szerintem. A 3 méteres vízoszlohoz szerintem nagy a BP 10-eshez, még ha sóder a vízadó réteg akkor is, bár lefolytva működhet. Ha meg homok a vízadó akkor biztosan nagy a szivattyú. Véleményem szerint egy membrános szivattyúval simán ki lehet nyomatni a koszos vizet.

 

Üdv.

Előzmény: qqriq111 (13670)
gpgkút Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13671

Üdv! Azt szeretem amikor az okos hüjéskedik,de az nem annyira menő mikor a hüje okoskodik,hogy mijért nem birjuk ezt az ürgét ki tudja ? Lehet,hogy személyesen kelene beszélni vele és változna véleményem ,ki tudja? Na cső szép napot.

 

 

 

 

qqriq111 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13670

Üdv mindenkinek!

Ha nem baj én kútfútás ügyben szeretnék érdeklődni (nem villanyszerelés témában :-)  )

Valószinű több kérdésem is lesz ( ahogy kapok választ nyiván újabb kérdés merül fel) ezért előre is elnézést kérek.

Első kérdésem az lenne milyen szivattyút ajánlanak a szakértő urak egy frissen fúrt kút kiszivatására?

A cső átmérője 125mm a kút mélysége 17 m cca 3 m vízzel. (majd pontosan ma mérem le)

Van e egyáltalán olyan szivattyú ami ezt a homokos vízet tartósan kibírja?? (amíg ki nem tisztul utána Pl egy bp10 lenne benne)

Hirtelen ennyi és minden jó tanácsot köszönettel fogadok. (Visszaolvasva van itt egy pár profi-félprofi- és természetesen amarőt)

qqriq

 

cs!rke Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13669

Ajaj.

Szerintem a villamos dolgokat hagyd szakmberre! ;)

Valahol hallottál a csillag-delta indításról, de a többit biztos, hogy valami hagymázas álmodban szőtted hozzá. Sok sületlenséget összehordtál egy hozzászólásban. :D

A delta, és a csillag kapcsolás is alapvetően 3 fázisú! A 3 fázist három, egymáshoz 120 fokban álló vektorként kell felfogni. Egy fázis skalár értékű feszültsége 230V. A 120 fokos elfordulás miatt két fázis között 400V felszültség van (annak ellenére, hogy az egyes fázisok még mindig 230V-osak!).

Az ilyen "két fázis 180 fok", meg "deltába kötve egy fázis", és társait nem minősítem.

Három fázisú csillag, illetve delta kötés:

http://www.google.hu/imgres?q=csillag+delta&hl=hu&sa=X&biw=1280&bih=675&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=TqEgMua-LzOmHM:&imgrefurl=http://szirty.uw.hu/Alapfokon/Frekivalto/frekivalto.html&docid=Hzr_5cCcf-5erM&imgurl=http://szirty.uw.hu/Alapfokon/Frekivalto/csillagdelta.png&w=600&h=144&ei=uRrYTrmxCo2yhAeDsZXkDg&zoom=1&iact=hc&vpx=96&vpy=363&dur=512&hovh=108&hovw=453&tx=184&ty=40&sig=111645351335460301546&page=1&tbnh=47&tbnw=194&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:5,s:0

Illetve:

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://sdt.sulinet.hu/data/658b7941-c1bc-49fd-9622-050afdab3708/1/4/ResourceNormal/9_5_2__Kalickas_motor_csillag_haromszog_inditasa.jpg&imgrefurl=http://sdt.sulinet.hu/Player/Default.aspx%3Fg%3D13f1f545-4d60-4300-a498-dd9ef9a7d73b&usg=__wjQvb_6zoiJOQ2nbFqFqjEzDHZ8=&h=385&w=550&sz=30&hl=hu&start=1&sig2=Wpe2c4wleaFxFGy9fXZ6Fg&zoom=1&tbnid=8_Y7i5lgLPB87M:&tbnh=93&tbnw=133&ei=Rh7YTo6pAcPLhAe1sPXdDg&prev=/search%3Fq%3Dcsillag%2Bdelta%2Bmotor%26hl%3Dhu%26sa%3DX%26biw%3D1280%26bih%3D675%26imgrefurl%3Dhttp://sdt.sulinet.hu/Player/Default.aspx%253Fg%253D13f1f545-4d60-4300-a498-dd9ef9a7d73b%26imgurl%3Dhttp://sdt.sulinet.hu/data/658b7941-c1bc-49fd-9622-050afdab3708/1/4/ResourceNormal/9_5_2__Kalickas_motor_csillag_haromszog_inditasa.jpg%26w%3D550%26h%3D385%26sig%3D111645351335460301546%26ndsp%3D19%26tbs%3Dsimg:CAESEgnz9juLmWAs8CGkTnOaQqSVDQ%26tbm%3Disch&itbs=1

A csillag-delta kapcsolásról/átkapcsolásról keress Te képet.

 

Gyanítom, hogy amibe belekeveredtél, az az egyfázisról hajtott 3 fázisú motor esete:

http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/a3/a3d1438aba23d8eb2aec56114714d344.jpg

 

Előzmény: Törölt nick (13662)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13668

Na most aztán tényleg elgondolkozhatsz buta és gyerekes okfejtéseiden. Kapocska hsz.a

végett vetett a már unalmas vitának. Ő tényleg egy villanyász profi ! Ezáltal rólad pedig megtudtuk, hogy nem csak a kútfúráshoz nem értesz, hanem a vill. szereléshez sem ! Pedig nagyon nyomatod a honlapodon, hogy már lassan 20 éve milyen tuti szaki vagy, mindkettőben. Tényleg igazán rádférne már az az Alfőldi emlékezetfrissitő reggeli ! Azt már csak halkan irom és mondom, hogy ez a Fórum igazán megvolna már nélküled !!!!!...

Előzmény: guthkut (13656)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13667

Hello Gamate ! 

 

Nem dehogy építem ki ez a Flygt zagyszivattyú és a tartalék tartaléka. Csak ki kell cipelni a műhelyből mert anyag azért van benne rendesen. A mérést nem a magam hanem a kételkedő fórumtársak megnyugtatása miatt akarom megcsinálni. No meg amúgy is esőt ígér a "pesti ember" így sok esélye a favágásnak sem lesz amit terveznék.

Előzmény: gamate (13664)
gamate Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13666

Elütöttem, bocs!

Lalibátyó!

Előzmény: gamate (13664)
kosztoglotov Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13665

Ezek nem viták, pusztán a természettudományok unortodox megközelítésmódja.

Most úgyis ez a vonal.

Előzmény: Kapocska (13658)
gamate Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13664

Üdv Lalivátyó!

 

Nehogy kiépíts egy kutat emiatt!!!

 

Egyszerűen lemérhető ez egy porszívón is....

És az kevésbé nedves.

 

gamate

Előzmény: Törölt nick (13662)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13663

Üdv

 

Írhattam volna azt is hogy így már érthető hogy miért akarod elhagyni  a villanyszerelő pályádat, de inkább Kapocska fórumtárs szavai valók ide.

"A sértődésre okot adó vitákat sokan nem szeretjük!"

 

Előzmény: guthkut (13655)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13662

Üdv

 

Ugye ez volt az alap kérdés ill kijelentés:

"A csillag módban a tekercsk 240V-ot kapnak  és deltában 400V-ot"

Erre mondom azt hogy annyit amennyit rákötünk, annyit kap :) Hülye kis okoskodás de viccnek szántam.

 De ha leragadunk a kérdésnél akkor mi az amit így táplálunk ? Az esetek 95% ban a 230/400 (220/380) három fázisú villanymotor bekötésére gondolunk. Hát épp ez a probléma ugyanis fordítva kell táplálni a motort mint ahogy a fenti idézetben szerepel. Deltában kell 240 et rákötni csillagban pedig 400 at, mert ha erre a motorra ha deltába vannak kapcsolva a tekercsei és 400 voltot ráeresztünk az kb 5-10 perc alatt le is ég még terheletlenül is. Erre mondja persze valaki és joggal hogy az ő villanymotorja deltába van kötve és úgy kap 400 voltot. Igen csak az egy olyan motor. Általában nagyobb teljesítményű motorok amik üzem közben valóban deltába kötve 400 voltot kapnak de az indításuk az csillagba kötve történik 400 voltról mert deltában szinte rövidzárként működnek indításkor és levernék még az erősen túlméretezett biztosítékokat is. Itt hagyják a motort felpörögni és mikor elérte az üzemi fordulatot egy ún csillag delta kapcsolóval átkapcsolják mert mind a 6 tekercsvég be van kötve a kapcsolóba. Az egész problámája a 220/380 as motor üzemeltetésének deltába kötve 220 (egy fázis) ról  hogy 3 fázis esetén 120 fok két fázis esetén 180 fok fáziszögek vannak. Na most ha egy deltába kötött 3 fázisú motorra rákötünk 240 et az nem fog elindulni mert kérné a 3. fázist. Ezt a 3 dik fázist szoktuk megcsinálni többnyire kapacitív vagy kevésbé  induktív módon aminek az a szépséghibája hogy 60 fok fázistolást csinál. Tehát kaptunk egy "3 hengeres motort" ahol minden henger gyújtása 60 fokkal arrébb van az ideálistól. Ez a motor nyilván nem is fogja sosem leadni a névleges teljesítményét csak a töredékét annak. Persze ha van egy frekiváltónk az már királyság. No majd a hétvégén mérek és beszámolok, de ha leszarozták a BP10 et akkor legyen egy Flygt bibo csak 15 kilóval nehezebb lesz :)

(Ez nem annak az adattáblája)

Előzmény: cs!rke (13654)
Kapocska Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13661

Kapocska Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13660

Kapocska Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13659

Bocs de lemaradt.

Előzmény: Kapocska (13658)
Kapocska Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13658

Tisztelt Fórum!

A közérthetőségért:

Meglepő, de a centrifugál szivattyúk áramfelvétele lefolytott állapotban kevesebb mint, normál működés közben.

Magyarán az elvégzett munka (befektetett energia) egyenlő a nyomás és a térfogat szorzatával.

 

Az ábrák egyértelműek.

A sértődésre okot adó vitákat sokan nem szeretjük!


Tisztelettel jószerencsét

gamate Creative Commons License 2011.12.01 0 0 13657

guthkut

 

Egy dolog hibádzik az okfejtésedben:

 

Arról nem volt szó, (ha jól emlékszem) hogy mennyi vizet és milyen magasra szállít a szivattyú.

 

Csak arról, hogy mikor vesz fel több áramot függetlenül a vízszállítástól - ha teljes folytás van, vagy ha teljes kiömlés.

 

gamate

Előzmény: guthkut (13656)
guthkut Creative Commons License 2011.11.30 0 0 13656

most azért elgondolkozom, h egy szűk lukon tényleg könnyebben bujok át sokkal kevesebb energia felhasználásával mint egy szélesre tárt kapun átszökelve. vagy most, h így eltöprengek eszembe jutott,h hegyre fel mindíg fütyürészek lefele meg alig kapok levegőt :) de tuttira ne fogadjunk :))

Előzmény: Törölt nick (13642)
guthkut Creative Commons License 2011.11.30 0 0 13655

én nemharagszom ám rád annyira mint te én rám vagy amennyire gondolom, hogy haragszol én rám. de kiváncsi vagyok a csillag delta  400 ill 240 volt összefüggésére a te meglátásod szerint. mert mondod , h valami nem stimmel.

van rá kakasosod?

meg a terheléses motor ill szivattyú vesz fel több áramot vagy a terheletlen?

Tisztelettel jószerencsét :)

 

De haragudhatsz is:) azon kaptam magam, hogy gyorsan megnézem vajon mit írt a jó öreg Lalibátyó a fórumon. :( nekem semmit.

Pedig ismerem innen régóta, már láttam is. voltunk jóban (virtuálissan itten a fórumon) találkoztunk is. most haragban vagyunk mert kicsit ott az igazság mind a két oldalon. Erre haza jövök és arra vagyok kiváncsi, hogy írt -e,  ez már viszony még, ha szar is de akkor is az :)

Mit szósz?

Előzmény: Törölt nick (13653)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!