Keresés

Részletes keresés

andras46 Creative Commons License 2014.07.13 0 0 10576
Csak arra gondoltam, valakinek ha csak a foga fáj már akkor sem tud az írásra koncentrálni! Nem tudom az Orbán beszéde hogy jön ide,nem is róla volt szó!
rokkantos Creative Commons License 2014.07.13 0 0 10575

Tisztelt BJ szakértő!

 

ha a beteg a leszázalékolási kérelem az első orvosi behívása között elhalálozik-

 

Ha,valaki nem jelenti be, tehát a legközelebbi hozzátartozóra értem? Így a hozzátartozói ellátást sem kéri persze.

Előzmény: BJszakért (10573)
Ircsi57 Creative Commons License 2014.07.13 0 0 10574

Kedves András46.

 

Én  több mint 36 évig gépíró voltam olyan helyen , ahol bizony verni kellett a gépet rendesen és mechanikussal kezdtük.

Akinek nincs egy keze sem,  bizony még az is  tud írni. Nem gondolod hogy aki szív, tüdő, vagy akármilyen betegsége van még leülhet a géphez?

A beteg emberek itt beszélik ki  a fájdalmaikat! Nem tudom miért baj  ez?

 Üdvözlettel.

BJszakért Creative Commons License 2014.07.13 0 0 10573

Javaslom, a megoldásra, a segítő válaszra koncentrálni, és nem arra, aki megpróbálja az önbecsülését, a betegség tudatát mélyíteni a segítségre szoruló embernek, hiszen, mindenkinek lelke rajta, ahogyan viszonyul embertársaihoz, tiszteli-e a másik embert vagy sem, őt minősíti, röviden reagálni a véleményre kell, lehet, de nem kell foglalkozni hosszú távon vele.

 

A megfelelő információt megadtam, amely segíthet továbblépni, dönteni, a jól felhasznált információ pénzt jelent, akár gazdasági társaság vagyunk, akár csak fogyasztók, a döntéseinkhez elengedhetetlen a napra kész információ.

 

Rhianon21

ha a beteg a leszázalékolási kérelem az első orvosi behívása között elhalálozik, vagy ha a vizsgálat és a határozat közötti időben, akkor természetesen a hozzátartozónak bejelentési kötelezettsége van Hivatalnál (RSZSZ), és az eljárást megszüntetik.

Viszont Nyugdíjbiztosító Igazgatóságnál (megyei) a hozzátartozói ellátásokat lehet igényelni (özvegyi-, árvasági ellátás).

 

Vigasztalást, erőt adhat egy jó barát, rokon, vagy eme idézet akár rossz napjainkon:

Annyira mély, nehéz folyamat a gyász, hogy olyan fogaskerekeket kattint be, amelyek már egészen be vannak rozsdásodva. Alapjaiban tisztítja és erősíti meg az embert - de teret kell engedni neki, hogy átmenjen rajtad, mint egy gyorsvonat. A gyötrődés, a fájdalom aztán sok minden rosszat is kimos, segít szembenézni dolgokkal. ~ Pásztor Anna

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.13 0 0 10572

Mivel emlékszem rendszerváltás körül Orbán úr eljött a sulinkba megismertetni a Fideszt a diákokkal, megkerestem régi beszédeit hátha találni ránk vonatkozó gyöngyszemeket amiket eddig nem láttam.
Arról a kilencvenes évek elejéről származó sulinapról nem találtam semmit (1990 körül még nem volt a mai szinten a média) viszont egy hónap kitartó keresés után megbizonyosodtam arról, hogy valóban minket is képviselni akar a parlamentben,
valóban a mi miniszterelnökünk is, nemcsak az egészségeseké.

A linket mellékelem és amit tudok be is másoltam nagyobb betűkkel azok számára is, akiknek az képernyő olvasása betegségük miatt nehezen megy.

 

http://2007-2010.orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=82


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Most, hogy hozzászólásom tizenharmadik percére kanyarodtam, engedjék meg, hogy végezetül még egy dologról mondjak néhány szót. Amikor figyelem a kormánykoalíciós érveket a szociális juttatások megvonásakor, a nyugdíjcsökkentéskor, a gyes, a gyed átalakításakor, a családi pótlék megadóztatásakor, tisztelt Hölgyeim és Uraim, én úgy látom, hogy Magyarországon most már nemcsak odáig merészkedik el a kormány, hogy azt mondja, hogy akik nem dolgoznak, nem állnak munkában, nem hajtanak közvetlen hasznot, nem átképezhetők, egyáltalán nem vethetőek be a munka frontján, hogy az ő nyelvükön próbáljak beszélni, nem egyszerűen csak indifferensek – mert ilyet már mondtak korábban is –, lassan olybá tűnnek fel, mintha ők lennének a közellenség. Akik ingyenélők lennének, akik kiennék a többieket a vagyonukból, akik a haladás útjában állnak. Olyan emberek, akik lehúztak 30-40-50 évet munkában. Hogyan lehet őket akadálynak tekinteni? Családokat, anyákat, akik kettő-három gyermeket szülnek, gyereket nevelnek és ma azzal találják magukat szembe, hogy ahelyett, hogy elismerésre méltónak tekintenék az ő erőfeszítéseiket, és a kormány kiemelné, hogy a gyermek köz-jószág: mindannyiunkat gyarapít – minden egyes magyar családban született gyermek. Ahelyett, hogy megkapnák az elismerést meg a tiszteletet, ujjal mutogatnak rájuk: ti tehettek róla, miattatok nem megy, miattatok van költségvetési hiány, ti vagytok azok, akik visszahúzzátok a progresszív közgazdaság-politikától a mostani végrehajtó hatalmat.

Ez a szemlélet, tisztelt Hölgyeim és Uraim, elfogadhatatlan!
Amikor tehát arra biztatom Önöket, hogy menjenek el június hetedikén választani, akkor nem egyszerűen csak egy leendő kormányprogram nevében és érdekében teszem ezt, hanem az elementáris emberi méltóság nevében is. Azok az emberek, akik ma nem munkából élnek, hanem valamilyen ellátást kapnak vagy azért, mert korábban hosszú-hosszú éveket ledolgoztak, vagy azért, mert most a családjukról gondoskodnak és gyermeket nevelnek, ezek az emberek is megérdemlik a tiszteletet és az elismerést, kijár nekik az emberi méltóság tisztelete. Na, ezt kell megvédenünk! Az emberi méltóság, mindannyiunk emberi méltóságának a tiszteletét kell megvédenünk június hetedikén! Fogjunk össze, jöjjenek el, legyünk ott mindannyian!

Köszönöm, hogy meghallgattak!

andras46 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10571
Gyalázat,szégyen! Mintha nem is a magyarokat szolgálná!
Előzmény: Kaveka14 (10563)
mithogyan Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10570

Óóóó, elnézést, hogy kifelejtettelek és csak bandolesa megjegyzéséhez szóltam, pedig Te mindenkit ismersz, mindent tudsz és természetesen teljesen életszerű az amit leírtál! Na hagyjuk már!

Ezekkel a megjegyzéseitekkel egyáltalán nem segítettetek a kérdezőnek, aki innen várta a segítséget. 

 

Előzmény: Törölt nick (10565)
labesco Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10569

"......Én elmegyek akár Strasbourgig is, de ezt nem hagyom korhatár alatti rokkantként, hogy ezt műveljék velem, velünk, azok, akik milliós fizetésekből élve akarnak minket, korhatár alatti rokkantakat az éhenhalásra kényszeríteni......"

 

 

 

Nnnna szinte ugyanezt szoktam én is mondani.....és ha kell akkor tényleg megyek Strasbourgig de nem hagyom magam!!!!!!!

Szeptemberbe lesz az újabb tárgyalásom.......majd kiderül.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10568

És még csak úgy hozzá teszem, hogy sorolni lehetne egy rakás kórságot ami súlyos mégsem jár fájdalommal.

Teljesen felesleges dolog ilyen ostoba beírásokkal jönni ide.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10567

Kedves András, izomsorvadásom van, nem fáj. Lebénult a lábfejem, és képzeld, nem fáj.

Regényt írok mostanában.

Mit szólsz?

:)

 

 

 

 

 

 

rokkant42 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10566
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10565

Inkább azt tartanám szomorúnak, hogy kormánytisztviselőket ismerve el tudom képzelni akár azt is, hogy kimennének a temetőbe is megkérdezni.
Úgyhogy a válasza sajnos életszerű volt.

mithogyan Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10564

Ez nagyon ízléstelen válasz volt részedről bandolesa, inkább ne írtál volna semmit. Belegondoltál abba, vajon mit szólt ehhez Rhiannon21, ha a kérdést családtagja miatt tette fel? :(

Úgy látom feltétlen szükségét érzed, hogy mindenre reagálj, pedig nem lenne muszáj. 

Előzmény: bandolesa (10534)
Kaveka14 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10563
BJszakért Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10562

Hivatkozom: 1997.évi LXXXI.tv. Tny és 2011. évi CXCI.tv. Mmtv

BJszakért Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10561

Rhianon21

ha a beteg a leszázalékolási kérelem az első orvosi behívása között elhalálozik, vagy ha a vizsgálat és a határozat közötti időben, akkor természetesen a hozzátartozónak bejelentési kötelezettsége van Hivatalnál (RSZSZ), és az eljárást megszüntetik.

Viszont Nyugdíjbiztosító Igazgatóságnál (megyei) a hozzátartozói ellátásokat lehet igényelni (özvegyi-, árvasági ellátás).

 

rokkant42 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10560

rokkant42 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10559

Balog Zoltánt nem nagyon izgatja a 350 ezer rokkant kérése
Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere figyelmen kívül hagyta a Magyar Szociális Fórum (MSZF) 350 ezer korhatár alatti rokkant ellátása érdekében történt közbenjárását – tudatta az emberjogi szervezet csütörtökön.

Az MSZF május 28-án kért sürgős találkozót a minisztertől – mint írták – a humán katasztrófával fenyegető élethelyzetek miatt. „Van olyan családfő, aki 2655 forintot kap havonta, három gyermekét egyedül nevelő anya, aki 6775 forint pénzellátásban részesül havonta, de vannak olyanok is, akik egyetlen fillért sem kapnak” – áll az MSZF Balog Zoltánhoz május végén elküldött levelében.

Kitértek a levélben arra is, hogy az érintettek elvesztették pénzintézeti hitelképességüket is rokkantsági nyugdíjuk megszüntetésével. Súlyos állapotuk okán nem tudnak idősotthoni elhelyezést sem igényelni, mert nem tudják megfizetni a 100-150 ezer forint térítési díjat. Nem bírják fedezni lakásuk rezsijét, a gyógyszerköltséget, az élelmezést. Egészségügyi rehabilitációjuk sem működik, mert – pénzhiány miatt – folyamatosan a várólisták végére kerülnek. Ha egy beteg dolgozni képes az 1-3 éves rehabilitálási időszakban, akkor visszaminősítik a felülvizsgálaton, és akkor is kiteszik az ellátórendszerből, ha nem gyógyult meg. A foglalkoztatási szakértői minősítés során diszkriminatív szempontokkal találkoznak. Az orvos szakértők nem mindig az embert nézik a betegben, hanem a munkaadójuk elvárásainak igyekeznek megfelelni.

Mivel levelük elküldése után másfél hónappal sem érkezett válasz, az MSZF csütörtökön újabb üzenetben hívta fel a miniszter figyelmét arra, hogy a törvény 30 napon belüli válaszadást ír elő. „Nagy örömünkre szolgálna, ha késve is, de válaszolna 350 ezer honfitársunk életét érintő megkeresésünkre! Még jobban örülnénk, ha fogadókészségét is jelezné a probléma megoldása érdekében! Hiszen a korhatár alatti rokkantak élethelyzete folyamatos romlásának feltartóztatásához politikai akarat szükséges! Szeretnénk, ha válaszra méltatná föllépésünket e társadalmi réteg érdekében!” – áll az újabb levélben.

labesco Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10558

andrás46!

 

Én is kívánok neked,és persze a többieknek is fájdalommentes szép hétvégét!!!!!! :) 

labesco Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10557

andrás46!

 

"...a fájdalom mellett képtelen az ember más dolgokra koncentrálni!..."

 

Nnnna ez mondjuk igaz,még egy egészséges ember sem fog nekiállni "gépezni" ha fáj a foga.

Csak sajnos nálunk betegeknél már annyira állandósult a fájdalom,hogy amitől egy egészséges ember üvöltene,"mi" azzal élünk nap mint nap és "hozzászoktunk" de legalábbis megpróbáljuk elviselni,és a gyógyszerek mellett arra is jó a számgép,hogy ha nem olyan hatalmas a fájdalom akkor egy kicsit eltereli a figyelmet.

Persze én is vagyok sokszor olyan fájdalmas stádiumban amikor semmi és senki nem érdekel (főleg nem a számgép) és mindenki hagyjon engem békén nyugodtan szenvedve "haldokolni"... :( 

andras46 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 10556
Nem fizikálisan értettem elsősorban,hanem a fájdalom mellett képtelen az ember más dolgokra koncentrálni! Fájdalommentes szép hétvégét mindenkinek!
Előzmény: labesco (10549)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.11 0 0 10555

Pedig jó esélyed van arra, hogy másodfokon is megismételtetik veled ha nagyon szívatni akarnak. Feltételezésem oka: elsőfokon sokáig hozzá nem értők voltak a "porondon" (valahol Horváth Ágnes idejében javíthatták fel a színvonalat, csak elég komoly lehetett azóta is a fluktuáció)

Előzmény: Adamo40 (10554)
Adamo40 Creative Commons License 2014.07.11 0 0 10554
Jó estét ! Lassan egy hete voltam az új komplex vizsgálaton, és még nem volt egy nyugodt éjszakám. Azt mondták, hogy egy hónap múlva értesítenek. Már most rettegek, semmi jóra nem számítok. A hangnem kritikán aluli volt velem szemben. Ha az volt a céljuk, hogy elvegyék a maradék életkedvemet akor ez sikerült.
labesco Creative Commons License 2014.07.11 0 0 10553

klaricsabi!

 

 

Jól írja "gyermeteg73",hogy jók az I.fokra beadott papírok,de amennyiben van rá lehetőség akkor be kell szerezni újakat.

Akár úgy,hogy felerősödtek a betegséged tünetei,akár úgy,hogy ha amúgy is vissza kellene menned kontrollra a szakorvosodhoz,akkor azt előrébb hozod,és megmondod neki,hogy miről van szó.Nem rád lesz kiakadva hanem a mengelés "kollégáira"(?) akik az Ő szakvéleményét megkérdőjelezik/semmibe veszik.

Sajnos "ezek" úgy vannak vele,hogy ha nem virítasz újabb szakorvosi véleményeket akkor a gyógyszerezésed megfelelő,jól vagy,tehát akár munkába is állhatsz.

Annyi "eszük"(?) már nincs,hogy (többek között) azért nem futkos az ember állandóan a szakorvosokhoz,mert lehet,hogy a gyógyszerezése által éppen csak stagnál az állapota amivel otthon "éppen hogy elvan" DE ez nem azt jelenti,hogy újra teljes életet él.

Csak sajnos általában mire időpontot kapnál az új papírok beszerzésére addigra a felülvizsgálatra is megkapod a behívót,DE nem minden esetben.

MEG KELL PRÓBÁLNI!!!

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.11 0 0 10552

Gondolom ha más nincs jók azok is. Érdemesebb lenne őket megkérdezni és újabbakat is beszerezni, amin explicitebben rajta vannak a problémáid, hogy egy kormánytisztviselő is meg tudja érteni azokat.

Előzmény: klaricsabi (10551)
klaricsabi Creative Commons License 2014.07.11 0 0 10551

Üdv!

 

Érdeklödöm másodfokra szeretnék menni,jók azok a leletek amiket 1 fokra vittem?mindegyiket lepecsételték.

   Köszönöm a választ

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.11 0 0 10550

Jól írod András, mert tényleg így van! Nálam is, sokszor a fasz kivan, próbálom terelni a gondolataimat, mert csak a magam bajába hülyülök bele. Azért az meglátszik némelyik íráson, hogy micsoda békességben van és tiszta harmónia! Ezért írtam, hogy álomgyárosok, meg mi a fenét keresnek itt, amikor nem úgy mennek a dolgok ahogyan azt leírják? Nem is értem az egészet.

Előzmény: andras46 (10541)
labesco Creative Commons License 2014.07.11 0 0 10549

"......Ha valaki oldalakat ír akkor nincs fájdalma, mert ha volna biztos nem tudna írni!...."

 

 

Csakhogy az ember nagyon találékony!!!!

Ülve én sem tudnék sokáig "gépezni" max. negyed óra-20 perc......ezért az ágyam mellett van egy kis dohányzóasztal azon van a számgép (az is "fekvő" mint én) + a monitor,és így szépen "kényelmesen" fekve(!) máris tovább bírom. :) 

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.11 0 0 10548

A D kategória nemcsak úgy jellemezhető, hogy mennyi százalék, hanem hogy tartós támogatást igényel a foglalkoztatásod.

 

Nem tudom miért volt ez így: nem tudtál eljutni a tömegközlekedésig vagy más miatt. De sajnos D kategóriád volt.

Most már tudsz dolgozni, nincs szükséged a tartós támogatásra vagy megoldod magad: lényeg már sokkal egészségesebb letttél és kapsz egy rendkivüli felülvizsgálatot annakl örömére, hogy meggyógyultál.

Előzmény: pimmi (10540)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.11 0 0 10547

hogyha dolgozik akkor elég neki a rehab

 

Eltaláltad pontosan: ha dolgozik, akkor elég neki a rehab.

Örülnek a gyógyulásodnak.

Ne csinálj butaságot, amíg megélsz így.

Előzmény: pimmi (10540)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!