Keresés

Részletes keresés

qqriq111 Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13706

Hali bohrer!

Értem a te általad leírt problémát (agyon van szűrőzve) de ezen már nem segíthetünk.

Ami viszont fontos kérdés lenne : az általad említett JET szivattyút te már csak a végleges szivattyúzásra ajánlod vagy azzal előzetesen kiszívhatnám a „szmötyit” is??????? Ez azért fontos (nekem) hogy ha igen akkor nem vennék membránost a tisztításra. Azt csak egészen halkan jegyzem meg hogy  gőzöm sem volt arról hogy szívó SZIVATTYÚVAL ilyen mélységből lehet vizet szívni. (mélyszívófej stb)

qqriq

Előzmény: bohrer (13697)
qqriq111 Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13705

qamate!

Na itt akkor valóban lehet hiba mert nincs a szűrőzött szakasz alatt semmiféle ISZAPZSÁK. Igy érthető a 3 méter „kicsinysége”.

Továbbá annak is lehet valóságalapja, hogy az ő módszerükkel nem igen tudtak  (akartak) továbbmenni. Ezeket már valóban írhatjuk a kútfúrók hibájának. Legkevésbé sem védem őket (hiszen én szívok miatta-bár ezt választottam-)

de volt ugyan motoros (igazi) fúrójuk is de mivel csak egy kertkapun lehet bejönni az udvarra és az utca szintjénél 1m-rel magasabb  a fúrás helye itt csak a kézi módszer volt kivitelezhető.

qqriq

Előzmény: gamate (13693)
qqriq111 Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13704

Hali!

Tegnap este le kellett pihennem de mostmár tényleg jönnek a segítő hozzászólások.

Tényleg köszönöm mindenkinek (lalibatyo-qamate-bohrer)

Így elmagyarázva több minden megvilágosodott. (műszaki ember lennék de kútfúrás közelébe nem voltam még)

qqriq

 

guthkut Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13703

Egy utolsót a villany motorról Hátha nem mindeki unja és hasznos információ:

Az egyfázisu motor az egyfázisra remekül alkalmas , leginkáb háztartási és hobby kategoria.

A három fázisu motor pedig háromfázisra valósi, minden más megoldás csak a megerőszakolása a helyzetnek barkács , shuszter kategória.

A cs/d indítás pedig azért van: de megjegyezném a motornak erre semmi szüksége nem lenne, csak a vezetékhálózatok nembírják a hirtelen nagy áramfelvételt és ennek  a nagy hirtelen fellépő áramfelvételnek a kiküszöbölésére lett ez kitalálva.  Mivel a forgórésznek igen nagy a tehetettlensége a tömegéből fakadóan. ezért, ha ráadnánk a tekercsekre azonnal a névleges feszültséget(400v) akkor a névleges teljesítmény/névleges feszültség = névleges áramfelvétel(üresjárati)  érték rengetegszerese!!! Igy induláskor a kevesebb áramfelvétel érdekében történik a csillag indítás. kevesebb áram folyik a vezetékeken a motor felé, és a névleges fordulat elérésekor átkapcsolnak deltába, kapják a tekercsek a három fázist és kész az áramfelvétel pedig nő a terheléssel arányosan. A névleges áramfelvételre pedig vigyázz a kismegszakító (automata vagy bizti) és jobb helyeken a thermikus motorvédő.

Tehát ez az egész kizárólag a hálózat védelméért van

guthkut Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13702

Üdv

 Amennyiben szóba állsz egy nemkivánatos emberrel akkor egyben kérdeznék is.

-Hol van ez helyileg? hátha megtudom mondani a talajviszonyokat, és az már segítség a tekintetben, hogy egyáltalán érdemes-e azzal a kúttal bajlódni.

-ki fizetted-e már ezt a kutat?

-biztosan szunyoghálót raktak rá?

-milyen méretü furatok vannak a csövön?

 

1 ha szunyoghálót raktak rá akkor az nem jó, de még egy próbát megér.

2 ha nem és tényleg zárt az alja akkor még adhat tiszta vizet legfeljebb nem sokat majd kiderül

3 azt megteheted, hogy egy kpe csövet ledugsz végig és fent rákötöd a vezetékes vizet és átmosatod

4 most jön az itteni eretnekség: azért mebrános rezgőt tegyél le mert az viszi a homokos vizet lazán és félő, hogy a homoknak van utánpótlása mert: szunyogháló, mert lehet,hogy nincs lezárva alul a cső stb.... és egy jó szivattyút nagyon hamar le lehet rombolni a homokkal.!

szóval, ha jön a víz a rezgővel percekig órákig és az első egy órában mozgatva teszteled, és hígul akkor kösd ki az aljától visszahúzva 20-30 cm-re és addig járjon még majdnem teljesen tiszta a víz.(lehet 4-5-7 nap is és pár óra is) Türelem!

Ha ez müxik akkor jöhet a rendes szivattyú. szivattyú boltokban vannak kisteljesítményü forgólapátos szivattyúk. Pl: Pilisvörösvár fő út 1

 

A vízoszlop az valóban kevéske, de kavicsban sokhelyen  jól adja a vizet a baj csak akkor van, ha apad a vízszint.

Aztán olyan is van, hogy nyugalmi szint meg üzemi szint és ha az üzemi  kisebb sokkal mint a nyugalmi( a te esetedben 3m vízoszlop)

meg az iszap zsák is egy valós dolog (kútmélység 10%-a) Lehet hogy ezt az iszapzsákot nem jól értem, de a tapasztalatom az hogy egy jó zárt kútban nincs semmi ami ülepedhetne. ellemben vizesfúrásnál az iszap majdem mindig 10% körül ülepedik a lecsövezés elött és ezzel fúrásnál számolni is kell.

 

Elsőre ennyi sok sikert

 

 

Előzmény: qqriq111 (13686)
bohrer Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13701

80uF / 1000W   . Le kéne már feküdnöm, mindig elgépelek valamit...........

bohrer Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13700

A 3 fázisú mocit mindenütt úgy reklámozzák hogy  egyfázisról deltába kötve kondival kb. (80uF /1000V  a tapasztalatom szerint) üzemeltessük, Valóban így magasabb a teljesítménye, de az indítónyomatéka szinte nulla, hiába a kondi.

Csillagban viszont "szépen" indul van indítónyomaték. Olvastam már ennek az ellenkezőjét is egyetemi jegyzetben, de tavasszal vettem egy kisesztergát 3 fázisú mocival, és elég sokat próbálkoztam az ideális működtetéssel. Csillagba kötve üzemi kondival, plusz még jó lenne egy nyomógombos indító kondi.

Előzmény: Törölt nick (13678)
guthkut Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13699

Igen tudományosan alátámasztottad, a csacsiságot gratula. Kalapácsmalomban láttál már ilyesmit, meg van egy  egyfázisra barkácsolt motorod amit mint irod nem is igazán tudsz használni. csacsi ?!?

Előzmény: Törölt nick (13678)
bohrer Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13698

menni  két n-el  ( bocsi )

bohrer Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13697

Hali !

 

A szivattyú BP 1/4 ez csak 50L/ percet tud, a BP 14 pedig 85-öt.

Nem értem a dolgot, mivel a sóder általában jó vízadó réteg, sokszor  a 3m vízoszlop is elég ekkora szivattyúkhoz. Szerintem agyonszűrőzték, jó dolog a homokmentes kút, bár a sóder hamar letisztul. De a szűrőzés sűrűsége a vízhozam rovására megy, saját tapasztalat.

Vegyél valami JET szivattyú mélyszívófejjel, ez tényleg kevés vizet vesz ki, kicsit gazdaságtalan az üzemeltetése, viszont az olcsó szivattyú 20000Ft méyszívófejjel, és 750W 42L /perc ami a valóságban a bő fele lesz ilyen mélységből, de neked most pont ez kell. Az áramfogyasztást kompenzálja vagy 10 évig a szivattyúd ára..

 

 WWW. Elektriko.hu

Alfa Centauri AC-JET100M szivattyú mélyszívófejjel
* 230V/50Hz, 750W teljesítmény
* H max. 45m, Q max. 42 liter/perc
* Max. szívómélység: 25m (mélyszívófejjel)
* Csatlakozás szívó 5/4”, nyomó 1"
* Bronz lapátkerék, ÖV ház
* Szívómélység növelésével csökken a vízhozam és a nyomás.
 Bruttó ár: 19 990 Ft (69 EUR)

 

Szívasd egy ilyen kisebb teljesítményű masinával , remélhetőleg letisztul, mert nincs akkora vízkivétel, depresszió a kútban hogy a homokot is magával rántaná ,mint a nagyobb szivattyúkkal. A rezgőst itt felejtsd el, mert csak nyomja ki a lekvárt, bár ami kint van az odalent helyet csinál a víznek.  A mélyszívófejet a szűrőzött rész tetejéhez tedd ha tudod.

 

 

Bár Gamate jól leírta hogy elértek egy agyagréteget, és a technikájuk itt elakadt, nem mertek?-tudtak ? lentebb meni a kézi tekerésű  "kútfúrógéppel ", menni kell ha fent nincs elég vízadó réteg.Remélem segítettem.

Előzmény: qqriq111 (13691)
guthkut Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13696

háleluja :) végre valami írástudó :)))

Előzmény: cs!rke (13669)
guthkut Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13695

lehet, hogy az, de  én őt nem ismerem.  a csillag/deltához nem szolt hozzá , aszivattyú kisebb áramfogyasztása a terhelt álapotban című dolog pedig nekem nem fér a fejembe de, hogy te kevésdologhoz értesz a személyeskedésen kívűl az világosan látszik. és még azt is szarul csinálod másora hivatkozol a sajátvéleményedet , sem alátámasztva  sem alátámasztás nélkül sehol nem találom csak az irigységből vagy egyébb frusztrációból adódó hülye irásaidat látom.

sajnálom, ha zavarlak szar lehet neked:)

Előzmény: Törölt nick (13668)
guthkut Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13694

ezzel cssak az a probléma, hogy  a hazai 400/240V-tos hálózaton  csak olyan motorokat lehet csillag/delta módban indítani és üzemeltettni amelyiknek a kapocslécén az van feltuntettve, h 600/380V ez van. akár elhiszitek akár nem  a segédfázis meg a 60fok az mástéma. Az egyfázisu motorok is csak a segédfázissal indulnak. de egy háromfázisu hálózaton erre semmi szükség egy háromfázisu motor inditásához.

egyébként a sok fórum gurunak üzenem, hogy a fórumon kívül vannak hiteles szakirodalmak és bárki utána járhat a saját igazának. nekem nagyonjó tanáraim voltak és még mértük is ezeket a dolgokat. Ne mondja nekem senki, hogy egy akármilyen villamosmotor tehelve kisebb árammal megy :))! ill kevesebb energiafelhasználásával üzemel terhelve, mint teheletlenül! Nem össze keverendő a transzformátorok üresjárati állapotával az megint egy hosszú történet. mivel pont a terheletlen szekunder tekercs mágnesestere dolgozik ilyenkor a primeré ellen( és végül is az egyféle terhelés csak nemkívánatos) de ez nagyon hosszu és szerintem sokan nem is értenék.).

aki meg jólérezné magát itt a fórumon nélkülem az üljön háttal a monitorjának, ha meg lát:))!

Előzmény: Törölt nick (13662)
gamate Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13693

qqriq111

 

No akkor részletesen!

 

A szűrőzött szakasz alá illik rakni un. iszapzsákot.

Nem létezik olyan kút, ami teljesen hordalékmentes, ezért biztosítani kell helyet arra, hogy a hordalék leülepedje, és ne tömítse el a szűrőszakaszt.

Ez min. 2 méter, de inkább 3 méter kell legyen.

Feltételezem, hogy a te embereid is beépítették ezt az egyszerű, de elengedhetetlen részét a kútnak.

Szivattyút a szűrőzött szakasz fölé szokás elhelyezni, ez is min 3 méter.

Tehát a szivattyút a kúttalptól mért 6 méter fölé kell raknod, ha hosszútávon akarod használni a kutat.

 

Neked ott már nincs is vized!

 

Ezért kevés a 3 méter vízoszlop.

 

És akkor még nem is beszéltünk az üzemi vízszintről, csak a nyugalmiról!

 

Ha nem világos valami, kérdezz nyugodtan.

Előzmény: qqriq111 (13691)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13692

Üdv

Ez ahogy csinálták rendben is van. A szűrőzésüket tartom érdekesnek mert én inkább réselt szűrőt használok, nem szeretem a "betekert" csöveket. Az hogy nem ment lejjebb a kuttyogtató az egy nagyobb méretű kő miatt is lehett, de most nem kötekedni akarok hanem segíteni. Tegyük fel hogy tényleg agyag volt. Az első rétegvíz feletti agyag. Bízhattak benne hogy a kavics adja rendesen a vizet ezért becsöveztek csak sajnos kiderült hogy hiába kavics, kevés benne a víz. Amivel elszámolták magukat az a talaj vízadó képessége. Ugyan a sóder az jól ad vizet de ez most nem az a sóder. Itt kellett volna egy vízöblítéses fúróval tovább menni az első rétegig és ha az jó azt beszűrőzni. Persze utólag könnyű okosnak lenni. Talán ha egy (két) IBC tartályt beraknál amit töltögetsz egy kis hozamú szivattyúval abból még tudnál öntözni és wc öblítésre vizet használni egy másik nagyobb teljesítményú szivattyúval. Mennyi vizet ad ez a kút percenként ?

Előzmény: qqriq111 (13686)
qqriq111 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13691

qamate!

Na így már világosodik a dolog. Ezt megértettem de most egy igazi amatőr kérdés jön vajon (általában- néhanapján- esetenként) milyen vastag lehet ez az un "lencse".

Valamint az igazi kérdésre még senki nem válaszolt. Mi a kevés a 3m vízoszlop vagy mi? Miért nem elég ha egy szivattyú (még ha kicsi is ) a vizoszlopba (és nem az aljára) beletéve cca 40percen keresztül nem fogyasztja el a vizet. Akkor mi lenne a kút igazi próbatétele?

qqriq

 

Előzmény: gamate (13688)
gamate Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13690

qqriq111

 

Jól csinálták ők, csak nem kellett volna még megállni, vagy ami van azt kellet volna rendesen tisztítószivattyúzni.

Előzmény: qqriq111 (13686)
gamate Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13689

Lalibátyó!

;-)))))

Előzmény: Törölt nick (13687)
gamate Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13688

Könnyen előfordulhat a rajzon látható helyzet.

Elérve a 2 méter jó vízadót, nem fúrnak tovább az első agyagrétegnél, pedig az csak egy lencse formájú agyagtelep, ami szinte "úszik" a sóder közepén.

Ha átfúrnák a lencsét, esetleg több tíz méter ugyanabba a vízadórétegbe szürőzhetnének, mint felette. De így csak a vízkészlet tetejét birizgálják...

 

Én nem mondom, hogy itt is ez a helyzet, de volt már ilyen a történelemben.

 

gamate

www.kutfuro.com

Előzmény: gamate (13685)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13687

Üdv

Műanyag csövet írtam és azért az a műanyag amiből csövet csinálnak főleg lefolyócsövet vagy kútcsövet az saválló szokott lenni. Persze biztosan van nem saválló műanyag is, vagy nem minden savat álló műanyag (most az akkusav égette műszálas mackóra gondolok :)  Azért ha lehúzzuk a 20% os sósavat a wc kagylóban nem kell aggódni hogy kilyukassza a csövet :) Amúgy is műanyag flakonban árulják.

Előzmény: gamate (13685)
qqriq111 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13686

Üdv lalibatyó!

Akkor elmondom az egész menetet (ha nem baj hogy erősáramú fórumból kútfúró fórum lesz megint/ez csak vicc volt/)

Szárazon lefúrtak cca 14m ig akkor már a vizes sódet miatt nem ment a fúrás mert kimosta a víz a "furadékot" a fúrófejből.

Akkor letettek egy cca /kb/ 160mm átmérőjü vascsövet (a 14m aljáig) és miközbe egy szerszámmal (nem tudom mi a neve) de kb 80cm hosszú fém cső az alján egy egyszerü gumi "hörgőszelep" volt és ezzel (ezt mozgatva) szakaszossan húzták fel a vizes sódert, miközben egyre újabb csöveket téve a 160as vascsőre azt nyomták lejjebb hogy ne omoljon be az oldala. Ez ment az említett 17 m-ig amikor nem ment tovább.Állításuk szerint (én is azt láttam) akkor értek az agyagig.

Ekkor berakták a műanyag csövet (nem nem és nem savállót csak 125ös narancs szinű) és ezután felszedték a 160 as vascsövet. Ezután jött a szivattyúzás amit már leírtam. Röviden ennyi a kútfúrás története. Aki tud (és tényleg savazás nélkül) az kommentálja ill ha tud adjon jobbnál jobb tanácsokat

qqriq

Előzmény: Törölt nick (13683)
gamate Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13685

qqriq111

 

Nem feltétlenül arrébb, hanem inkább lejjebb kellene fúrni.

Azt írtad, hogy a jelenlegiek is leértek az agyagrétegig. Ők nem AZ AGYAGRÉTEGIG értek le, hanem EGY agyagrétegig.

Akad ott még egy pár agyagréteg....

 

A narancssárga CSATORNACSŐ, mert hogy az (egyesek szerint "sz@rsurrantó" :-)))), és  a gyártó szerint 5 méter mélységig beépíthető, kb 1000Ft/m+Áfa

 

lalibatyo

 

Én erősen vitatkoznék a minden műanyag saválló kijelentéssel.... Max. szénsav álló. :-)))))))))))

Előzmény: qqriq111 (13680)
qqriq111 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13684

Hyppodrom

Ok megértettem én vagyok a hülye, DE a kútfúró nem "eladta" a narancs csövet csövet nekem sem  "savállót" sem mást egyszerüen én gondoltam hogy így kell beazonosítani hogy "saválló narancs szinű". Tehát a kútfúrók ki sem ejtették ezt a szájukon és nem adtal el semmilyen csövet (én ezt másért kérdeztem

csak úgy látszik rosszúl) Azért ha olvastad akkor olvastad hogy nem kellett volna kifizetni a kutat egy fillérrel sem. Akkor cső ki-betemet-és elköszönünk egymástól,

egyetlen fitying fizetése nélkül. Én választottam a második opciót hogy ottmarad a "függőleges lgödör" kicsövezve-szűrőcsővel..stb (amiből egyébként 1/2 órán keresztül jött a

víz, és egy jelképes összeget vállaltam fizetni. Attól még persze lehet hogy ez egy "függőleges gödör" Mindezt csak azér tárom ilyen részletessen fel (bár én inkább segítséget vártam  volna nem savazást) hogyha rosszúl is döntöttem, másokkal ellentétben nem azt sugallom hogy más (vagy másik szakember) a csaló, disznó, szemét hanem az én döntésem volt. Azért ha van  segítő szándékú hozzászólásod megköszönném.

Üdv qqriq

Előzmény: Törölt nick (13682)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13683

Üdv

Bocs hogy belekotyogtam.  Őszinte leszek remélem nem bántalak meg vele de ez szerintem csak egy kutacska vagy ahogy gamate írta finomabban, még nincs kész. Az hogy agyagig értek vagy így van, vagy nem. Azt azért észre kellett volna venni hogy vízadót fúrnak vagy sem és ha nem, akkor azt nem kell becsövezni, mert abból 10 ből 9 szer víz sem lesz. Lehet nem tudtak lejjebb menni az omló kavics miatt aztán bekamuztak valamit. Ezt az tudja aki ott volt vagy aki majd másodjára odamegy. Persze az is lehet hogy ennyi futotta a tehetségükből. Nem véletlenül mondom hogy a sorrend keresőfúrás mérés és kútkiépítés a meglepetések helyett. A saválló sárgacső meg vicc kategória. Minden műanyagcső saválló :) A nem nagy helyre is lehet kutat fúrni de ezt majd gamate megmondja hogy mekkora elég neki.

Előzmény: qqriq111 (13680)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13682

Nahát, ez már az év átverése kategóriájában is dijat nyerne.Úgy eladni a KG 125 mm.-es narancsszinű csatornacsövet, mint saválló, ez hihetetlen. Amúgy a műanyagcsövek noná, hogy savállóak, mert nem fémből készültek. Ráadásúl ezt a blöfföt bennenni egy olyan csóró kútfúrócsapattól, amelyiknek nincs egy párezer ft. -os tartalékszivattyúja sem, ez már hihetetlen. Amúgy ez a bizonyos kút az nem más, mint egy függőleges gödör sajnos !

Előzmény: qqriq111 (13680)
cs!rke Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13681

Na ez a baj. Ha azt hiszed, hogy amit mondtam/írtam, az erősáramú szakképzettségből ered. Ez nálunk simán szakközepes anyag volt. Nem is értek hozzá eléggé. Ezért nem is hozakodtam elő vele. Neked sem kellett volna. ;)

A csillag-delta kapcsolás alapvetően 3 fázishoz van kitalálva. 3 fázis esetén a 230/400V eléggé egyértelmű, illetve a csillag-delta kapcsolás is pontosan deklarálva van.

Amit Te emlegetsz, az a 230-ra barkácsolt 3 fázisú motor.

És ugyan (éssel nem kezdünk mondatot, de mégis) Szfehérvár nincs messze tőlünk (Blelle), láttam bőven elektromotorokat. 1 fázisút és 3 fázisút is eleget. A távirányítós autó motorjától kezdve pl. a paksi erőmű vízkivételi szivattyújáig (ami darabonként 6MW-os, és 8m3/sec térfogatáramot tud) sok félét. Öregapáméknál a kukoricadaráló is már háromfázisú volt, és csillag-deltában indult.

Gépészmérnök vagyok, de csak a hozzá feltétlenül szükséges villamosságot tanultam, és a korábban leírtakat mégegyszer átolvasva, nem írtam semmi olyasmit, amit pl. középfokú végzettséggel ne kéne megérteni.

23 év munkaviszony alatt dogoztam már pár helyen, de Guth Bt-re nem emlékszem, de sose lehet tudni, mi jön még. ;)

Előzmény: Törölt nick (13678)
qqriq111 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13680

gamate

A kút Pestlőrincen van.

Az általad leírtakkal én is tisztában vagyok (mit vállalt ill mit teljesített) de a két variációból 1. kihúzza a csövet betemeti és nem fizetek semmit. 2.így  marad (kifúrva- becsövezve- kavicstöltés) és fizetek egy méltányos összeget (messze nem az eredeti árat-ami nem is volt eltúlzott) én a második megoldást választottam ,hátha lesz belőle „valami”, így a felelősség (a hülyeség az enyém)

Kérdés: ha a membrános szivattyúval szívatom (tisztítom) és felhoz 100l vagy akármennyi vizet attól még lehet, hogy a vízhozam nem lesz elegendő? és ha igen miért? Amatőrként azt gondolom hogy a WC vagy a zuhany pár percig használja csak a vizet. Amíg tönkre nem ment a szivattyújuk (agyonhasznált orosz) addig kb ½--3/4—órán át jött a víz csak nagyon „koszos”volt.

Ezek persze csak feltételezések a kérdés azért kérdés. Valamint azt is szeretném tudni mi a gyakorlat mennyi idő alatt lehet egyáltalán tisztára szívatni? (ha lehet e egyáltalán )

Köszi hogy foglalkozol velem (ill a sz@r kutammal)

Ja még annyi (a többi később) nem tudod mennyibe kerül a 125-ös saválló narancs színű cső?

lalibatyo

érzem az őszinte aggódást a problémámmal kapcsolatban  (bár nem közvetlenül nekem intézted ) de a felvetésre őszintén kérdezem mennyi esélyt adnál hogy 5-7m-rel odébb (mert nincs több hely) egy másik (akármilyen) kútfúró másik –jobb-vizet „találna” ?mert a jelenlegiek is leértek az agyagrétegig.

Előzmény: gamate (13677)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13679

Hello gamate

 Attól tartok igazad van és fórumtársunk jobban tenné ha nem szivattyúra hanem egy másik kútra kezdene el gyűjtögetni, mert ebből a kútból nem sok spinkler fog egyszerre vizet szórni a kertben.

Előzmény: gamate (13677)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13678

Üdv

Tetszik hogy nagyobb problémának tartod egy amatőr nem épp szakmai megfogalmazását mint egy villanyszerelő csacsiságát.

Talán te is a Guth bt ben dolgozol :) No de hagyjuk botlások bárkivel előfordulhatnak, még egy villanyszereővel is. Elég jól tudod a google keresőt használni azt látom de talán ha a mondandódat úgy írtad volna le hogy erősáramú szakképzettséggel nem rendelkezők is megértsék még hasznunkra is lehetnél. Nem gond ha nem tetszik a hasonlatom a 230 voltos hálóztról  üzemeltetett ( fázis és nulla közé kötött) 3 fázisú motorok problémáiról, ha tudsz jobbat írd be.

Ha esetleg Fehérváron járnál akkor ugorj be hozzám és megmutatom azt a csillag- delta kapcsolót amit én használtam évekig még nem vettem frekvenciaváltót és én is kötöttem be a fűrészgépemen, ráadásul úgy hogy 230 Volt ról ment a motor. Sajnos hiába pakoltam rá egy csomó kondenzátort nem indult be deltában, de csillagba kötve szép fokozatosan indult csak gyenge volt fát vágni. Viszont az átkapcsolóval és nyomógombos "extra kondenzátorral" szinte tökéletes volt leszámítva a hatásfok és teljesítmény bajokat, de abból kellett főzni ami volt.

A nagybátyám egy kalapács malmot üzemeltetett sokáig és ott nem egy csillagban indított és deltában üzemeltett motor volt. Azok mind az általam leírt módon voltak indítva és egy karos kapcsolót váltott át az öreg mikor jó volt már a hangja. Persze nem kizárt hogy manapság ezt nem így csinálják, sőt biztosan nem hiszen egy frekvencia váltóval tökéletesen megoldható a lágyindítás és egy teljesítmény elektronikával bármi (csak horror pénzért).  Szóval ha erre járnál ugorj be, még egy kis mézes pálinkával is megkínállak és megnézheted az állandó megnes forgórészes villanymotort is amit a Grundfos használ néhány csőbúvár szivattyújában.

 

Előzmény: cs!rke (13669)
gamate Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13677

Nem neked kellene ezzel a kúttal küzdened, hanem a kútfúrónak, hiszen ez még nincs kész.

 

Bizonyára elmondtad neki, hogy mire akarod használni, tehát vagy tud olyat csinálni, vagy ne kérjen egy fillért se.

 

Én így látatlanban azt mondanám, hogy nem fogja teljesíteni ez a kút a lent leírt elvárásokat ebben az állapotában.

Erre egy kisebb összeget is feltennék....

 

Egyébként melyik településen van ez a kút?

 

gamate

www.kutfuro.com

Előzmény: qqriq111 (13675)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!