Keresés

Részletes keresés

Futrinka3 Creative Commons License 2003.07.26 0 0 94
Ez mar ciki. megprobalom így:

'nyíló kacsacsör' img SRC="file:///D:/csíkosmókus/Jenö/szivacson.jpg" 'kacsacsör bezárva'

Futrinka3 Creative Commons License 2003.07.26 0 0 93
Nem igaz, hogy nem sikerül:)

meg a vegen a bezart kacsacsör

Futrinka3 Creative Commons License 2003.07.26 0 0 92
Na még egyszer:)

a végére még tegyél egy bezárt kacsacsört >

Futrinka3 Creative Commons License 2003.07.26 0 0 91
még 1szer szia!

Ezt még elfelejtettem:

Képek feltöltéséhez a következö HTML-Tag szükséges:


Persze annak a képnekaz adatait kell beilleszteni,amit fel akarsz tölteni.

Nálam sajnos a Mamut képe nem töltödött le. nem tudom miért. Talán túl nagy volt. Érdeme 100 kB alatt maradni.

Sok szerencsét!

Futrinka + Micike

Futrinka3 Creative Commons License 2003.07.26 0 0 90
Szia Plus!

Most fogsz elöször több mokust együtt tartani? És miért?
Gondolom, azt tudod, hogy a csíkos mókusok a természetben EGYEDÜL élnek. A testvérek is csak kb. 6 hónapig viselik el jól egymást, a felnöttek pedig csak párzás idején. A saját terület kialakítása és folytonos megjelölése egy természetes ösztön náluk, amit megannyi generációs tenyésztés sem fog belölük kiölni.
Tudom, hogy ezt a tényt nehéz elfogadni, mert hát milyen aranyosak, amikor összebújva alszanak, vagy vakarásszák egymást stb... De sosem szabad elfelejteni, hpgy a mókusok nem olyanok, mint a tengeri malacok vagy a csincsillák. Elöbb utóbb kialakulnak és megsokszorozódnak a területért folyt harcok. És legtöbbször a hímek maradnak alul!
Ez többféle képpen is lefolyhat. Vagy
- egy mókusa dominánsabb lesz, és a többiek nem jutnak elegendö élelemhez, vagy a stressz miatt egyszerüen abbahagyják az evést, vagy pedig
- verekednek és halálra harapják egymást.
Ébben az esetben pedig az sem használ, ha megfigyeled öket, mert megölhetik egymást éjszaka is, vagy egy fél órában, amikor éppen nem vagy a közelben.
Én már olyan esetröl is hallottam, hogy a nöstény megölte a hímet, majd pedig megrágcsálta (megette).

Persze vannak kivételek, de csak nagyon-nagyon ritkán...

Szerintem ha már egyszer eldöntötted, hogy csíkos mókust fogsz tartani, akkor tartsd öket A FAJ TERMČSZETES IGYČNYEINEK MEGFELELÖLEN!

Üdv

Futrinka + Micike

plus1 Creative Commons License 2003.07.26 0 0 89
Kár, hogy így sikerült az utad, gondolom, te sem jársz arra minden nap.
Most próbálkozom az együtt tartással, egyelőre 5 lány és 1 fiú van együtt. Azért ennyien, mert számítok rá, hogy a verekedősöket ki kell majd venni. Ha a fiú lesz összeférhetetlen, akkor hamar megbukik a dolog. A lányok testvérek, a fiút pedig 6 hetesen tettem be hozzájuk.

Mamut!
Köszi a linket, majd megpróbálom. Tettél már ide is képet, azért kérdezetem tőled.

Előzmény: miklos127 (88)
miklos127 Creative Commons License 2003.07.25 0 0 88
Plus1,

a mókuskerekeket az üzlet jobb hátsó sarkában, az ablak alatt lévő polcokon találod.
Az út nem volt jó, középfülgyulladást kaptam, azóta szenvedek, három orvosnál voltam, két svéd egy magyar, nem sok eredménnyel.

A mókusom megvan, kicsit túl sokat teker, lehet, hogy unatkozik. Pedig nagy helye van, frankó beendezéssel. Milyen kár, hogy nem bírják egynást elviselni, kettő sokkal jobb lenne!

M

Mamut79 Creative Commons License 2003.07.25 0 0 87
Helló plus1!

Jelentem Fürge kiválóan érzi magár és nevéhez hűen még mindig fürge!

A kép beillesztésrő itt találsz leírást: http://dlportre.freeweb.hu/egyebek/teszt/index.htm

Asszem már ide raktam be képet, de ha kíváncsiak vagytok nézzétek meg a "Neked is van leguánod?" fórumot, ott találtok képeket Ottóról a leguánomról!

Legyetek jók!

Mamut

Előzmény: plus1 (86)
plus1 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 86
Köszi a részletes leírást. Voltam már abban a boltban, tényleg sok mindent kapni. A kerekek nem tűntek fel, mert jó nagy bolt, de egyszer végignézem. Bemásolnám az általam gyártott mókuskereket, amit a vörös mókusaim tekernek, de nem tudja valaki (Mamut pl) hogy kell beilleszteni ide egy képet?
További jó utat!
Előzmény: miklos127 (85)
miklos127 Creative Commons License 2003.07.22 0 0 85
Sziasztok!

Bocs, hogy soka tartott, de Svedorszagbol irok, hamarabb nem sikerult.

A mokuskereket a Budaörsi Tesco bal oldali bejaratanal levo Fressnapf vagy hasonlo nevu helyen vettem (egyebkent baromi jo allatfelszerelesi bolt). A kerek egy olyan kivitel, ami biztonsagosabb, mint a tobbi, tobb okbol. Egyreszt a futofelulete nem racsos, hanem van rajta egy eros textil, amit tepozar tart ossze. Asszem (nem biztos) ez koromkoptatonak is jo. A masik jo dolog az, hogy labon all, de csak az egyik oldalan tartja a tengelyt a lab, ezen az oldalon viszont racsos a dob, tehat ki- es beszallni itt nem lehet. Ez az oldal van a ketrec fala fele. A masik oldal (ki- es beszallas) viszont szabadabb igy, mert itt nincs laba a szerkezetnek, igy kevesebb a baleset lehetosege, mert semmi se csipodhet be a forgo kullo es az allo lab koze.
A merete atmeroben kb 25 centi, a szelessege kb tiz. Ha pontosan erdekel, megirom, ha otthon leszek. Kb 5 meretben gyartjak es ez a legnegyobb alatt van egyel (asszem). Igenyesen nez ki, leszamitva, hogy a futoszonyeg piros, a mokus termeszetes kornyezeteben max malnazas kozben talalkozk ilyennel, no mindegy, ugy laccik, nem zavarja. Az arara nem emlexem, kb 2500 lehetett. (nem olcso, tudom, de jo!)

Lattam valahol a neten egy olyat is, ami nagyobb, es csak ot-hat racs van a keruleten, ezek viszont vastagok es mindegyik egy-egy forgo tengely, allitolag lelegzetelallito, hogy mit muvel rajta a mokus. Valami 25 dollar volt vagy hogy.

Tegnap lattam egy Stockholmi mokust, a Narvavägen fain lakott, atlagos vorosnek tunt, nem olyan szurke, mint amilyeneket Londonban lehet etetni a St James Parkban. (Asszem az az az amerikai bevandorlo).

Udvozlet Nektek es a mokusaitoknak Eszak Velencejebol, es bocs az ekezetekert, itt csak ilyenek vannak, mint pl ez: ĹĺäÄ stb,

M

Mamut79 Creative Commons License 2003.07.21 0 0 84
Hát sziasztok!

Megtértem otthonomba abból csúnya kórházból. Jelentem Fürge kiválóan érzi magát!

Spoony!

Sajna a leguán nem olyan mint a kígyó. Mindennapos törödést etetést igényel, akárcsak a mókus. De élelem nélkül 1-2 hétig elvan, ha van vize.

Én még nem próbáltam Fürgének mókuskereket berakni de gondolkodtam már rajta, lehet, holnap veszek egyet neki!

plus1 Creative Commons License 2003.07.19 0 0 83
miklos127,
Mekkora az átmérője annak a sokat tekert mókuskeréknek? És lábon áll, vagy a ketrec oldalára van felszerelve?
Előzmény: miklos127 (64)
anipata Creative Commons License 2003.07.19 0 0 82
Sziasztok!
Mamut79 még csak holnap jön haza, ha minden jól megy! Mivel egy darabig ágyhoz-székhez kötött lesz, biztosan az eddiginél is gyakrabban igyexik majd felpezsdíteni a topicot.
Rajzoltam ugyan neki egy számítógépet, az nála is van, de az utolsó infúzió után már az internetcsatlakozótól is megfosztották...
Előzmény: spoony (81)
spoony Creative Commons License 2003.07.19 0 0 81
Akkor inkább leírom, hogy az én mókucim odavan még a dinnyemagért. (vagy ezt már írtam?) Ezt úgy vettük észre tavaly, hogy adtunk neki dinnyét és neki csak a mag kellett belőle :)
Azon a nyáron senki nem evett dinnyemagot, mert félretettük neki amit lehetett télire.
spoony Creative Commons License 2003.07.19 0 0 80
Ne hagyjuk elsüllyedni a topicot!
spoony Creative Commons License 2003.07.16 0 0 79
Azért enni csak adnak majd neki ;)) Vagy ő is olyan, mint a kígyók, hogy havonta egyszer kaja, aztán pá?
Előzmény: Mamut79 (78)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.15 0 0 78
Elméletileg a doki szerint "rutin" műtét, de azért mégiscsak a gerincem környékén fognak egy éles bicskával hadonászni! :-(

A mókussal meg a többi rágcsálóval nekem sem lesz gond, de az 1 méteres leguánommal a családom megtartja a tisztes távolságot. :-)

Előzmény: spoony (77)
spoony Creative Commons License 2003.07.15 0 0 77
Remélem semmi komoly, hm? Hálaistennek nekem nem kell kiképeznem senkit, ha nem vagyok ,,mókuciközelben". Apósomék annyira szeretik, hogy gyerekükként kezelik... Kinyomtattam egy mókusoshonlapot nekik és az szerint gondozták őt, míg én külföldön voltam. Hát akkor, jobbulást neked.
Előzmény: Mamut79 (76)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.15 0 0 76
Még ha nyaralnánk.... Az jó volna, de én holnap műtétre vonulok, ezért állatkáim etetésére kiképeztem a családomat. :-)
Előzmény: spoony (75)
spoony Creative Commons License 2003.07.13 0 0 75
Hova tünt mindenki? Ja, nyaraltok....
Futrinka3 Creative Commons License 2003.07.01 0 0 74
Sziasztok!

Nálunk a legmenöbb a tücsök. Föleg akkor, ha Micike saját maga üldözheti és foghatja meg. Már megismeri a dobozt, amiben a tücsköket tartjuk, és ha bemegyek vele a szobába, alig lehet Micit lerázni, csak úgy tolakodik a nyíláshoz.
Gyümölcsböl az almát szereti a legjobban (milyen unalmas:)!) Ezután jön csak a barack meg a szölö.
A zöldségre rá sem néz, ugyanúgy nembírja a sajtot sem.
Szereti viszont a joghurtot. Én szoktam neki csinálni zsírszegény joghurtból, friss gyümölcsböl cukor nélkül.
Ja meg persze törökmogyoró meg a dió még a kedvence. Ezeket nem szoktam teljesen felnyitni, csak ütök rá egy lyukat a kalapáccsal, ö meg majd elrágcsál magának rajta.
A kalapácsos módszer egyébként nagyon praktikus, mert már ismeri a zajt, és a kalapálással bármikor elö lehet csalogatni bárhonnan. Ha meg teljesen feltöröm a mogyorót, akkor addig eröszakoskodik, mig megkaparintja az ujjaim közül. Nekem meg persze ezalatt van idöm berakni öt a ketrecbe.

Sziasztok!

Futrinka

spoony Creative Commons License 2003.06.24 0 0 73
Egyébként, szereti:
lisztkukac (minden mennyiségben) ,makk , tojás (régebben - most az sem kell neki), szotyi (régebben, most az sem kell neki, almamag, meggymag, eper, télikörte...emberhús - na jó, ez csak vicc. Szereti a csíkosmókusoknak való keveréket, de azt sem eszi meg maradéktalanul, csak válogat benne. Ja, még a borsót is csípi. Meg a Trappista sajtot, de most azt is ott hagyja.

Nem szereti: friss zöldségek, gyümölcsök - de tényleg semmi. Csirkehús, fenyőtoboz-mag, tejföl

spoony Creative Commons License 2003.06.24 0 0 72
Szia Futrinka!

A Mókucim már másfél éve van nálam :) tehát ennyi időnek elégnek kellett volna lennie a ,,megszokáshoz". A Tiéd felmászik a kezedre, az enyém beleharap... Nem az lenne a lényeg, hogy hagyja magát megsimogatni, hanem az, hogy anélkül ki tudjam engedni, hogy biztonságba kelljen magam helyezni előtte (mert támad), vagy hogy másszon fel a kezemre pl. Az utolsó harapás hónapokkal ezelőtt történt (hiszen azóta vigyázunk), de a félelem annyira belémivódott már, hogy nem merek kezdeményezni nála. Most ott tartunk, hogy benyúlok a ketrecbe (egy pillanatra csak)
kaját tenni a tányérjába és annyi idő alatt nem támad meg.

Előzmény: Futrinka3 (66)
Pépépe Creative Commons License 2003.06.24 0 0 71
Régen szoltam hozzá a témához, mert én is elvesztettem a jelszavamat :-((
Örülök, hogy ennyire beindult a topic, ez azt jelenti, hogy egyre nö a mokusbarátok tábora. Nekem már két mokusom is van, az egyik január ota van nálam, ö kislány és a Camponában vettem kereskedésben. Nagyon nehezen és lassan szokott meg minket, hosszu téli álmot aludt és utána is sokáig bizalmatlan volt, mostanában is néha egy kicsit ijedékeny. (Ö költözött be a hangfalba, ha még emlékeztek a történetre) Egyáltalán nem harapos, akár a szánkbol is kiveszi a fenyömagot, az ujjunkrol nyalogatja a tejfölt, joghurtot, gyömölcslevet.
A másik kisfiu Plus tenyészetéböl valo, már több mint egy honapja lakik nálunk. Hamar megszokta az uj helyét, nagyon vagány, HARAPOS!!! De nem támadási, vagy védekezési célzattal harap, egyszerüen megkostol mindent ami a keze (vagy szája) ügyébe kerül. Különösen a lábujjakat kedveli, de nem veti meg a könyököt, alkart, ujjakat, söt egyszer az oldalamba is beleharapott. Nagyon fájt, de nem vérzett.
Minden nap kiengedjük mindkettöt, mindkettönek megvan a kedvenc helye a szobában. Gyakran ránk másznak, de ha nem akarják, akkor még hozzájuk se tudunk érni. Ha fel akarnak menni a szekrény tetejére, minden gond nélkül felmásznak a fejemre is. Néha a lábam, meg a nyakam is sebes, megkarcolják a hegyes körmükkel kapaszkodás közben.
KETREC. Nálam van elég hely a szobában, ezért nem kellett fukarkodnom a hellyel. 120*40*100 cm a mérete mindkét kalitnak. Böven van hely szaladgálni benne, mégis élvezik amikor kijöhetnek a szobába. Már azt is tudják, hogy melyik ajto mire valo. Az egyik ajton csak a magokat adom be nekik, rögtön nekiállnak és kiválogatják a kedvenc magokat. A másik ajton szoktam kiengedni öket. Ha azt kinyitom, mint a villám slisszolnak ki. Az etetöajton nem is akarnak kijönni

SZERTERégen szoltam hozzá a témához, mert én is elvesztettem a jelszavamat :-((
Örülök, hogy ennyire beindult a topic, ez azt jelenti, hogy egyre nö a mokusbarátok tábora. Nekem már két mokusom is van, az egyik január ota van nálam, ö kislány és a Camponában vettem kereskedésben. Nagyon nehezen és lassan szokott meg minket, hosszu téli álmot aludt és utána is sokáig bizalmatlan volt, mostanában is néha egy kicsit ijedékeny. (Ö költözött be a hangfalba, ha még emlékeztek a történetre) Egyáltalán nem harapos, akár a szánkbol is kiveszi a fenyömagot, az ujjunkrol nyalogatja a tejfölt, joghurtot, gyömölcslevet.
A másik kisfiu Plus tenyészetéböl valo, már több mint egy honapja lakik nálunk. Hamar megszokta az uj helyét, nagyon vagány, HARAPOS!!! De nem támadási, vagy védekezési célzattal harap, egyszerüen megkostol mindent ami a keze (vagy szája) ügyébe kerül. Különösen a lábujjakat kedveli, de nem veti meg a könyököt, alkart, ujjakat, söt egyszer az oldalamba is beleharapott. Nagyon fájt, de nem vérzett.
Minden nap kiengedjük mindkettöt, mindkettönek megvan a kedvenc helye a szobában. Gyakran ránk másznak, de ha nem akarják, akkor még hozzájuk se tudunk érni. Ha fel akarnak menni a szekrény tetejére, minden gond nélkül felmásznak a fejemre is. Néha a lábam, meg a nyakam is sebes, megkarcolják a hegyes körmükkel kapaszkodás közben.
KETREC. Nálam van elég hely a szobában, ezért nem kellett fukarkodnom a hellyel. 120*40*100 cm a mérete mindkét kalitnak. Böven van hely szaladgálni benne, mégis élvezik amikor kijöhetnek a szobába. Már azt is tudják, hogy melyik ajto mire valo. Az egyik ajton csak a magokat adom be nekik, rögtön nekiállnak és kiválogatják a kedvenc magokat. A másik ajton szoktam kiengedni öket. Ha azt kinyitom, mint a villám slisszolnak ki. Az etetöajton nem is akarnak kijönni. (ha valakit érdekel hasonlo méretü kalit -fa vázzal üvegtálcával stb...-, akkor szivesen segitek az elkészitésben. Kérésre fényképet is küldök)

SZERET-NEMSZERET
A fenyömagért odavan a kislány, a fiu méla undorral néha megeszi. A lisztkukac mindig kell nekik. A fiunak a napraforgo kedvence. A fiura jellemzö egyébként, hogy nem eszik meg semmit sem egyszerre. Még a liszkukacot is csak félig eszi meg, utána futkos egy kicsit, majd visszatér és megeszi a másik felét.

Előzmény: plus1 (69)
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.22 0 0 70
Sziasztok!

Egyet tudok érteni Plus1-el! Én a kisállat tartást a legkevésbé sem tartom állatkínzásnak. Én például gyerekkorom óta rengeteg állattal veszem körül magam, egyszerűen azért mert szeretek róluk gondoskodni és megfigyelni őket. Szerintem nálam ezerszer jobb soruk van mint bármelyik állatkereskedésben! Fürge is csak egy két napig volt megilletődve miután elhoztam Plus tenyészetéből. Azóta boldogan ugrándozik, néha kiengedem, játszom vele. Ugyanez áll a papagályokra, hörcsögökre. (Mondjuk a leguánomra nem, mert ő elég vad) Kertes házban lakunk, de a kutyát én is sűrűn viszem sétálni. Egészen egyszerűen azért mert szüksége van arra, hogy ne csak amegszokott útvonalakat rója, a megszokott szagokat érezze. Szóval ennyi.

További jó kisállattartást mindenkinek!

Mamut79

plus1 Creative Commons License 2003.06.22 0 0 69
OFF 1: Az állatkínzásról nekem mindig a láncon tartott kutyák jutnak eszembe. Sokat egész életükön át 5-6 méteres láncon tartanak,
Több tízezer kutya él így a közelünkben, a mi utcánkban is van jópár. A kidobott kutyákkal tele van a sajtó, ezzel
miért nem foglalkozik senki? Mert itt pontosan tudjuk, ki az a szemét és így kellene is tenni valamit?

OFF 2 (de már mókus is): A kutya-mókus összehasonlítás szerintem nem rossz, mert sokféle kutyasétáltatás létezik.
Sok kutyát látok sóvárogva a park felé ácsingózni, de a gazdi csak a sarokig megy vele, aztán öt perc múlva haza.
És a kertes házas kutyákat is rendszeresen meg kellene futtatni kerten kívül. Én hetente vittem a Duna partra az enyémet.
A mókustartók is lehetnek jó és rossz gazdik. Aki törődik az állattal, miért ne engedné ki a szobába rendszeresen,
ha így jobban érzi magát? Ha pedig nem törődik vele, lehet nagy a ketrec, de koszos; a berendezés semmilyen; a kaja egy marék mag.

KETREC: Sajnos inkább lefelé térnek el a mérettel. Ha én nem adok ketrecet, vesznek valamilyen madárkalitot. Kicsit, mert a nagyobbak
általában nagy rácstávolsággal készülnek; puha drótból, amin egy ügyes mókus keresztül tud furakodni; műanyag csapóajtós etetőnyílással,
amit vagy kinyom, vagy elrág; oldalsó bepattanós rögzítéssel, ami kinyílhat; esetleg alsó ráccsal, ami megakadályozza, hogy kedvére túrjon, kaparjon,...
Nagyon is értem Ágit, amikor a felelősségemre céloz, mert rám hivatkozhatnak, akik szerinte nem a megfelelő méretű ketrecet használják.
De nagyobbat kevesen engedhetnek meg maguknak. És azt hiába írja, hogy az ne is tartson mókust, mert nem fogják megkérdezni tőle.
Visszakanyarodva a láncos kutyákra: hamar elvadulnak, harapósak lesznek, egyszerűen bediliznek.
Innen látszik, hogy nem megfelelő a tartásuk. Az én mókusaim egytől-egyig barátságosak, kedvesek és élénkek. Van néhány félénkebb, vagy lustább,
de nem apatikusak. Az említett ketrecet használók gazdijaitól is hasonlókat hallok. Így nincs okom azt gondolni, hogy ez nem megfelelő.
De ez csak egy vélemény, a felelősen gondolkodók több forrásból tájékozódnak, mielőtt beszereznek egy állatot. Itt van mindjárt Futrinka honlapja,
ami nagyon tetszik, ott például mást olvashatnak a ketrecről. És folyóiratokban, könyvekben is találni a témához anyagot.

miklos127: Igen, én csináltam. Örülök, hogy tetszik.

Amit szeretnek:
lisztkukac, gyászbogárlárva, sáska, dió, török mogyoró, (Futrinka, miért töröd meg? Nagyon jó fogkoptató ha a kisebb, csúcsosat adod, mert a nagyobb gömb alakút
tényleg kevés tudja feltörni)

Amit nem: sárgarépa, szépia, hús, tojás

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.21 0 0 68
Íme a válaszom a mókuskaja eszmecserére: :-)

1.Fürge imádja a földimogyorót és a Vitakraft által gyártott burunduk menüért meg tud veszni. Eza menü tartalmaz mindenféle magot meg aszalt cuccot. Mindent meg szokott enni belőle maradék nélkül. A multivitaminos Kubuval pedig le lehet venni a lábáról! :-)

2. A friss gyümölcsöt, zöldséget abszolút nem komálja! Sejtésem sincs miért.

Előzmény: miklos127 (67)
miklos127 Creative Commons License 2003.06.21 0 0 67
Ági, igazad van, a fent említett méret tényleg kevés. (Öööö.. ketrec-méret:) Mindegy, szerintem úgyis mindenki felfelé tér el. (Magamból idulok ki).

OFF. Visszatérek az állatkínzáshoz.
Mielőtt rámszabadítanátok a GreenPeace-t, nyilatkozom, hogy természetesen az én mókusomnak is van odúja. Természetes fából, megfelelő méretben és nyílásokkal, bármiféle mérgező bevonat nélkül. Berendezve a lakó által (így ezért nem vállalok felelősséget), berendezési tárgyak: gyapot bélés, mókus által behordva és elrendezve, éléskamra 1 db, benne főleg törökmogyoróval; az egész méretben, minőségben, fenyőillatban passzol az unió idevonatkozó előírásainak, "ketrec für sterifenmókus" és a többiek.
Szóval az állatkínzástól nagyon messze van egy hobbiállat-tartó, aki minden infót megszerez és ötletet megvalósít, hogy a kedvence jól érezze magát. Az állatkínzás az például, amiről nemrég a bulvársajtó beszámolt, miszerint valahol távol-keleten európából származó kiskutyákat (kölyköket - jobb a húsa) szolgálnak fel az éttermekben, úgy, hogy a leölés előtt megkínozzák őket (finomabb a húsa). Ez rendszerint élve megnyúzást jelent. Jajj.
Szóval az állatkereskedésben egy pár fiatal mókus együtt egy ketrecben nem ez a kategória.

ON

Elindítom a mókuskaja eszmecserét.

1.a Mi a kedvenc kajája a mókusodnak?
1.b Mit nem eszik meg sohasem?

Nálam:
1.a szeder, törökmogyoró, danone szilvás vagy miazistennyila joghurt (a címkéről felismerem a teszkóban)

1.b répa, lisztkukac, aszalt cuccok

Schőnes wochenende, aki ritkán olvassa, annak BÚÉK!

M.

Futrinka3 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 66
Szia Spoony!

Mindenképpen meg akarod simogatni a mókusodat?
Az a gond, hogy a mókusok nem olyanok, mint a hörcsög vagy a tengeri malac. Még túl sok bennük az ösztön, és ez van, de a legtöbb mókus nem szereti, ha simogatják. Ha akaratuk ellenére megpróbál az ember közeledni, akkor nem csoda, ha megharapják, valahogy nekik is védekezniük kell.
Nálam 1 éve van a mókusom, és még nem engedte magát megsimogatni. Pedig már nem fél tölem. Ha hallja a kalapácsot, akkor tudja, hogy mogyorótörés van folyamatban, és rögtön jön. Ilyenkor felmászik a kezemre, meg ha megkapta a mogyorót, akkor szaladgál rajtam, várja, hogy van-e még. Se a simogatást nem birja.
Szerintem elöször hagyd a mókucid békén, hadd szokjon a környezetéhez. Aztán érdemes kipróbálni a kalapácsos trükköt. Egy idö után majd megtanulja, hogy te jó vagy, mert töled jön a kaja.
Sokszor a mókusok természetétöl függ, hogy mennyire lesznek szelidek. Vannak olyanok, akik egy életen át csak 'kajaadónak' tekintik az embert, és tartózkodóak maradnak.

Sok sikert!

Futrinka

Előzmény: spoony (62)
kacsatánc Creative Commons License 2003.06.20 0 0 65
Sziasztok!

Én is voltam azon a mókusos oldalon. Nekem is tetszett. Bár az azért nagyon megdöbbentett, hogy egy TENYČSZTÖ ilyen kicsi ketrecet ajánl a mókusokhoz, és ráadásul még csinálja és el is adja öket. A 80x40x60 cm egy mókusnak szerintem egyáltalán nem elég. Sokkal nagyobb a mozgásigényük.
Persze hogy sokan tartanak kutyát emeletes házban, de azt azért a mókusokkal nem lehet összehasonlítani, mert a kutyát le lehet vinni az udvarra, hogy szaladgáljon, de a ha valaki nem engedi ki a mókust naponta, akkor ez a hely nem elég neki.
Sajnos nagyon drágák a ketrecek, de ha valaki nem szán rá elég pénzt, akkor az szerintem ne is tartson mókust.

Sziasztok!

Ági

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!