szerintem ugyanarról a fajtáról beszéltek csak Tintus úgy írja ahogy ejtik :))
nekem is a cherrola (ami nálunk otthon ejtve cseriola :) ) az egyik kedvencem, ha vigyázol az öntözéssel akkor cseppet sem reped! valamint a koktél szilva pari, az kicsit husosabb, de kinézetre és ízre kitünő, erdélyből kaptam idén jó sok magot, elvileg tavaly is kaptam csak összekeverte a néni és nem az lett belőle, szóval remélem jövőre beválik mert az volt a család abszolút kedvence :)
most már van összehasonlítási alap: A sherrola háromszor akkora mint a blondkopchfen és finomabb is , állapította meg a család. Nálam nem reped a sherrola. Jövőre inkább ezt szorgalnazom.
a fekete paradicsom ezt művelte! ugye csak kálcium hiányos lehet? vagy talán megütődött párszor a paradicsom? :/ sajnos párszor felborult a cserép itt a nagy szélben... szegénykének a cserepe se valami nagy... gondoltam már rá hogy valami nagy nejlonzacskóba átültetem:
de a növény egyébként egészségesnek tűnik, nem sárgul, tényleg szép zöld:
hálisten a többi paradicsomnak semmi baja, millió virág és zöld bogyó van mindenhol:
Nem tudja ennek a fajtának a nevét valaki véletlenül? Pár éve vettük egy piacon (Naschmarkt, ha jól emlékszem), hogy milyen kis furi, jó lesz magszedésre. Elég jó ízű amúgy.
Jól írja a flakon. folyamatosan adni kell a tenyészidőszak alatt, mert a paprika pari stb, az előző években már kivette a talajból a kalciumot és így kell pótolnunk.
Anyukámnak volt ilyen paradicsomja, ő gerezdesnek hívta. Nagyon jó ízű, lédús paradicsom, enni úgy lehet, mint a barackot, hogy könyöködön is folyik a leve. Nem savas, pl az én gyomromat se bántotta, pedig az elég kényes. Rengeteg paradicsomlét tettünk el belőle, lecsót szintén, de enni is finom. És mert hogy nagy, gyorsan lehet vele haladni befőzéskor.
Á! Értem.Nekem megtévesztő a flakonon található írás miszerin:A kezeléseket a tápanyaghiány mértékének megfelelően 2-6 alkalommal ismételni lehet a tenyészidőszak folyamán. Ez alapján így nem nagyon szorgalmaztam az ismétléseket .Szerencsére itt mindig tanulok Tőletek,köszönöm.
Gyönyörűek! Kicsit hasonlítanak az Ökörszívhez, de látszik, hogy nem az. Érdekes, hogy némelyik csúcsos, szív-formájú de van, amelyik lapos, négyszögletes vagy szabálytalan alakú. Mivel ez régi magyar fajta, ezért biztos nincs agyonnemesítve meg génmanipulálva, így valószínűleg az íze is jó lesz!
Mindenkit arra biztatok, hogy amerikai heirloom magok helyett inkább régi magyar fajtákat termesszen.
Ez is most van először. Nem tudom mi benne az óriás, a növények eddig 160 centisre nőttek, a termések az átlagosnál alig nagyobbak, mondjuk még növésben vannak. Bőtermő, szép formájú, paprikalevelű. Az ízéről még nem tudok nyilatkozni, majd 2 hét múlva.
Nagynéném egy hét múlva épp Dunapataj mellett jön el, lehet, meg tudnám kérni, hogy vegyen nekem, csak nem biztos, hogy lesz rá keret... : Még 3400-ért is húzós nekem, bár elképesztő a hatása, ha valóban attól érik három héttel korábban. De az nem csak azt jelenti, hogy hamarabb érik, hanem hogy a későbbiekben is több érhet be őszig. Elképesztő.
A kérdés, hogy a Wuxal Super-es kezeléseket ugyanúgy lehet-e mellette végezni? Mert végül is tartalmaz valamennyi tápelemet is, de nem sokat.
b743: Ne haragudj, darabosan olvasom a topikot :) Eddig elsiklottam fölötte - és nem is gondoltam volna, hogy ennyire látványos a különbség. Mikor ültettél parit?
Köszi. Ez nem külföldi, hanem egy régi magyar tájfajta. A Nödik génbanktól kaptam a magokat "Pácini tájfajta" néven. A neten semmilyen infót nem találtam róla. Olyan paprikalevelű fajta. Először azt hittem átvertek, mert nem olyan szabdalt levele volt, mint a paradicsomnak szokott lenni.
Üvegházam/fóliám nincs, mindent a szabadba ültettem ki és egész áprilisban és májusban kapta azokat a borzalmas 5-10-15 fokokat, na meg a mindennapi esőt. De a paradicosm jobban viselte, mint a paprika és amint jött a napsütés, gyorsan kiszépültek, csak hát van 2-3 hét késés.