Keresés

Részletes keresés

ildó66 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10616

Nem hiszek abban,hogy egy ügyvéd jobban ki tud értem állni mint én magamért. Én elismerem a szakértőnk munkáját, erre szakosodott. Viszont kevés ügyvédről hallottam aki profi a megváltozott munkaképességűek ellátásainak intézésében.

Én is voltam már Munkaügyi Bíróságon. Ügyvéd nélkül. Nyertem. De ha nem nyertem volna se hinném,hogy ügyvéddel sikerült volna. Azokra a kérdésekre amiket ott feltettek én tudom a választ. A tényeken, jogosultsági feltételeken pedig egy ügyvéd sem változtathat.

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10615

mezőn dolgozó napszámosból nincs ennyi, mint ügyvédből.

 

Hamarosan ők is ott fognak dolgozni, ha nem akarnak éhenhalni. Lehet nekünk is ott kéne, ha bírnánk.

Előzmény: bandolesa (10613)
bandolesa Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10614

Tessék a Kormányhivatalok Igazságügyi Szolgálat elérhetőségei:-

 

http://www.jogiforum.hu/kozerdeku/403

Előzmény: bandolesa (10613)
bandolesa Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10613

Fizessen a rosseb az ügyvédnek. Kinyitja a száját, mindjárt 5000Ft. Egy kérdés megválaszolása ennyi.

 

Van minden megyében a Kormányhivatal Igazságügyi Szerve, ahol a rászorulók kapnak egy igazolást és egy listát a környéken működő ügyvédekből.

Ide bármilyen ügyben fordulhatnak tanácsért. Az ügyvéd leigazolja a papíron, hogy nála voltak és utána a Kormányhivatal utalja naki a tanácsadás díját, ami a hivatalos ügyvédi Kamarai munkadíj.

Persze előre időpont kell az ügyvédhez, kell jelezni, hogy a Kormányhivatal küldött.

 

Örülnek a munkának, annyi ügyvéd van, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni.

Hát a mezőn dolgozó napszámosból nincs ennyi, mint ügyvédből.

Előzmény: BJszakért (10606)
mester76 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10612

Igaz tegnap megfogadtam fórumtársaim tanácsát, hogy ne foglalkozzunk veled, de azért "bemutatnám" magam, hogy tudd ki vagyok.

67 éves vagyok és még mindig dolgozok. Szellemi munkát végzek még most is. Rokkantnyugdíjasként kezdtem és a nyugdíj mellett kiegészítésként fogtam ebbe a munkába amit ma is folytatok, de már mint öregségi nyugdíjas.

Na mit szólsz?

 

Előzmény: andras46 (10600)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10611

A hülye is tudja, hogy ügyvédi képviselettel, egy per sikere nem lehet garantált. Azért szerintem a BJ Sz. sem tud vállalni garanciát a per sikerességére. Nem a garanciavállaláson van a hangsúly!!! Ha valaki ilyen esetre merne vállalni 100%-os garanciát, az szimpla hülye! Ja, bocs van kivétel, ha valaki korruptan intézi ügyeit.

 

Magyarországon 2014-ben mire van garancia?

hagyma boly Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10610

TROPA TRAPPER

 

Annyit  szeretnék hozzáfűzni, hogy az ügyvéd személye a per megnyerésére nem garancia.Több évig tartó örökösödési per zajlott a környezetemben, felperesek  tuti ügyvédet fogadtak aki eddig minden pert megnyert.

Most nem így történt ,ugy elvesztették a pert mint a sicc, mert a bíróság a törvények szerint járt el, nem pedig, az ügyvéd által képviseltek szája íze szerint.

 

Bocsánat a kis kitérőért, szép napot mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (10608)
BJszakért Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10609

Tropa Trap

az én eseteim szakmailag alátámaszthatóak, és a hálás szavak, emailok, megkereséseket idemásolhatnám, de nem akarok Önnek semmit bizonyítani, csak teszem inkább, amit tenni tudok másokért.

 

Ügyvédet pedig fizesse, ha tudja, rajta. De írtam, egy ügyvéd sem garantálhatja egy per kimenetelét.

Mennem kell.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10608

Nagyon sok ügyem volt, és amit elvállaltam, és azt mondtam, esélyes, azt meg is nyertem az ügyfélnek. Nem volt olyan esetem, hogy azt tapasztaltam volna, hogy kerekes-székkel közlekedő személy elveszítette volna ellátását, de minden esetben ezerrel kellett bizonyítani a látható hátrányt is, és az abból következő funkcionális hiányt,....

 

visszafordítva!!!

 

Az eset pedig, amit írt, vagy igaz, vagy nem.

 

?????

 

Már bocsánat, de ha elveszik az ellátásom, az a minimum, hogy ügyvéddel képviseltetem magam!!!! Ha hitelből is, akárhogyan, de ezekkel szemben ügyvéd nélkül fellépni nagy badarság lenne! Itt a lét a tét és talán komolyabban is vesznek embert ha van képviselet mellette!

 

 

 

Előzmény: BJszakért (10606)
rokkant42 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10607
BJszakért Creative Commons License 2014.07.17 0 0 10606

Tropa Trap, és Mindenki

 

Ha valakinek van ügyvédre pénze, ám legyen, én annak írom meg ügyfél helyett (ha van időm, energiám) a fellebbezést, keresetet, amelynek van jogalapja, önzetlenül, mert ez a szakterületem, és sorstárs vagyok, nincs pénzem, tudom, sorstársaimnak sincs, és visszataszítónak találom, ha jogszerűtlen döntés születik, és egyszerű ember nem tudja, nincsenek információi, ami alapján dönteni tudjon, nem tudja megfogalmazni a beadványt megfelelően, nem tudja az ügymenetet, illetékességet, jogszabályokban eligazodni, mert honnan is,...és a Hivatal megteszi mégis a jogszerűtlen döntést. Ezért segítem az eligazodást.

 

DE egy ügyvéd sem tudja, és senki sem garantálni egy per kimenetelét. Senki sem lát bíró, az igazságügyi orvosszakértő fejébe, nem vagyunk jósok.

Az eset pedig, amit írt, vagy igaz, vagy nem.

 

Nagyon sok ügyem volt, és amit elvállaltam, és azt mondtam, esélyes, azt meg is nyertem az ügyfélnek. Nem volt olyan esetem, hogy azt tapasztaltam volna, hogy kerekes-székkel közlekedő személy elveszítette volna ellátását, de minden esetben ezerrel kellett bizonyítani a látható hátrányt is, és az abból következő funkcionális hiányt,....

 

Nem baj, ha az aktív munka felé akarják terelni az embereket. Csak legyen NYÍLT (profit orientált, versenyszféra) munkaerő-piac, amely "felszívja" a dolgozni kívánó embereket, és az emberek dolgozni akarnak, hasznos munkát végezni 98%-ban, csak legyen hol dolgozni, amelyet a mindenkori kormány megfelelő aktív eszközökkel motivál, támogat (intézkedések, JOGSZABÁLYOK, programok - nem látszat - szolgáltatások), és nem erőszakkal kellene tenni mindezt, mert így, és előbb írtak nélkül nem működik a rehabilitáció, a gyógyítás, a nevelés, oktatás, a család sem, semmi.

Na, nem folytatom, nem bosszankodom, inkább érdemi segítséget nyújtok.

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 10605

 

tennének visszább, mondván akkor nem olyan beteg

 

Azt hiszem Tropa Trapper rávilágított a lényegre:

 csak dolgozott és behívták, így mindig fokozták lejjebb és lejjebb

Előzmény: pimmi (10540)
tahisi Creative Commons License 2014.07.16 0 0 10604
Ha a az én véleményemet kérdezed, hát egyáltalán nem élünk normális világban és szerintem még jó sokáig nem is fogunk abban élni. Ha még egyáltalán élni tudunk.
Előzmény: Törölt nick (10603)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.16 0 0 10603

Délelőtt az orvosra várva látom, hogy egy tolószékes gerincbeteg fiatal férfi vár a sorára és láthatóan szegény sík ideg. Beszélgetek vele és micsoda véletlen eddig kétszer elmeszelték a leszázalékolását, visszaminősítve a béka fene alá. Bírósági perhez gyűjt dokumentációkat, mert ahogyan mondta és remélem jól is értelmeztem valamikor II.csoportba tartozó 80 % rokkant volt. Egyszer volt végleges is, csak dolgozott és behívták, így mindig fokozták lejjebb és lejjebb. Most kapott 40 %-ot erre, ami szerintem felháborító.

 

Na kedves álomgyárosok ilyenkor mi a fasz van? Normális világban élünk, hogy egy ilyen szerencsétlennel ezt teszik??? Meséltem neki erről a lehetőségről, hogy van itt egy szakértő is, keresse fel ezt az oldalt. Válasz: ismeri, de inkább kihagyja, mert itt marakodnak és szerinte sok a szórakozott ember. Ügyvédi segítsége van és rá hallgat inkább. Mesélt egy-két történetet amit az ügyvédtől tud és nagyon kemények a bírók is, most már ott is meszelgetnek kifelé mindenkit.

 

De itt minden oké van gyerekek, nem kell parázni, majd megvéd minket az álomvilág

Előzmény: tahisi (10602)
tahisi Creative Commons License 2014.07.16 0 0 10602
Kedves hagyma boy! Az András nyilván csak provokál minket bedobta a kavicsot az álló vizbe. Közbe azon kuncog hogy reagálunk rá.
Előzmény: hagyma boly (10601)
hagyma boly Creative Commons License 2014.07.16 0 0 10601

Kedves Mindenki!

 

Kérlek szakadjatok,már le az ANDRÁS témáról, legyen már vége.!!!

 

Szép és  fájdalom mentes napot kívánok, no és persze András írására reagáló menteset!

andras46 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 10600
Szép napot mindenkinek. Ti még nem hallottatok otthon végezhető szellemi munkáról? Aki nap mint nap oldalakat,regényeket ír ide,az arra is képes,tehát rehabilitálható!
Előzmény: mester76 (10595)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10599

András, a rehabilitáció jelen törvény szerint laikusként megfogalmazva annyit tesz,  "X" idő (általában 3 év) után a nyílt munkaerő piacon lehet munkát keresgélni. Vagy esetleg álláskeresői segélyt igényelni. Ugye te sem gondoltad ezt a beírásodat komolyan? :)

Mert a gondolatodból kiindulva - szerinted-  még a D és E kategóriás rokkant is rehabilitálható amennyiben képes naponta "x" mennyiségű bötűt leütni a klaviatúrán. :)

 

Nagyon emlékeztet a dumád egy emberre. Igaz, őt anno nem Andrásnak hívták, de ez nem jelent semmit.

 

 

labesco Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10598

ezsuzsa1!

 

Valóban vigyázni kell az opioidokkal.

Én a második műtétemig rendszeresen szedtem és utána elég nehéz volt leállni róla.

Aztán,hogy kiújultak nálam a "dolgok" Újra szedem őket már egy jó ideje,de úgy vagyok vele mint az alkoholista a piával.....ha már fogyóban van akkor számolgatok,és irány a doki,nehogy hétvégére fogyjak ki belőle..... Viszont egyenlőre nem tudnak ennél jobb megoldást,majd csak az újabb műtétet,de azt egyéb okok miatt húzzák- halasztják. :(  

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10597

Ezt nem értem! Másodfok után mész első fokra? Ez hogy lehet? Nem az első fok után jön a másod? Ráadásul 3 hét különbséggel. Magyarázzátok már el!

Előzmény: ezsuzsa1 (10578)
ildó66 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10596

Andráson és az "andrásokon" felül kell emelkednünk, nem érdemes sem időt, sem energiát pazarolni az ilyen jellegű hozzászólásokra még akkor sem ha sokunkat feldühít. Elmondjuk/leírjuk Neki egyszer, kétszer, de már harmadszor talán nem kellene. Ha ennyire nem tud együtt érezni Velünk és nem érdekli ez a téma akkor tulajdonképpen magát minősíti azzal,hogy mit keres itt.

Tudom,hogy nehéz figyelmen kívül hagyni - magam nevében is beszélek - de nem szabad hagynunk,hogy időről időre feldúlja valaki az egészségi állapotunk, körülményeink miatt egyébként is megviselt lelkivilágunkat.

mester76 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10595

András te nagyokos.

Milyen munkát tudnál adni annak aki pl. nem tud közlekedni egy kis faluban lakik / járni nem tud / , de az agya tiszta, szellemileg ép csak éppen mozgásában teljesen korlátozott.

Előzmény: andras46 (10591)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10594

Igaza van András: a törvény se említi a rehabilitációt kizáró tényezők között a billentyűzethasználatot. Lehet ezért.

Előzmény: andras46 (10591)
Rhiannon21 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10593

Elszúrtam...

A férjem 2011 szeptemberében lett leszázalékolva, felülvizsgálat 3 év múlva, tehát őszre várjuk a behívót.

Sajnos csak szeptember 24-re kaptam a megfelelő szakrendelésre időpontot. Sokkal hamarabb kellett volna kérnem, nem számoltam hogy ennyire hosszú a várólista.

Bízom benne, hogy csúszik egy kicsit a behívás, hogy friss leleteket tudjon vinni.

 

Pest megyében megszokott a pár hónapos csúszás?

Rhiannon21 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10592

Mithogyan,

igen, sajnos családtagra vonatkozóan tettem fel az elhalálozással kapcsolatos kérdésemet, mindenkinek köszönöm a választ, a szakértő asszonynak is és a többieknek is.

Bandolesa válaszára nem sértődtem meg.

Előzmény: mithogyan (10564)
andras46 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10591
Bocsánat,ha ti számítógépeztek hosszan oldalakat akkor ezzel szellemi munkát végeztek,tehát rehabilitálhatóak is vagytok!
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10590

Arra várnak, hogy új munkaszerződést köss és utána jó eséllyel egészségessé nyilváníthassanak.

Komolyra fordítva a sorokat: egy határidő volt, amit a törvényekben láttam, mégpedig az ellátás utalására vonatkozóan  az, hogy a jogosultság megállapításától számított 60 napon belül valami ellátást kell folyósítaniuk, utalniuk. Ennek a pontnak az oka eredetileg az volt, hogy ne maradjon senki ellátás nélkül "sokáig".

Ha megnézet a törvényt, hogy mik is az ellátásra való jogosultság feltételei, akkor láthatod, hogy elég elasztikus amolyan "mindent bele" szabály. Be kell következnie annak, hogy a felülvizsgálat eredménye alapján az NRSZH orvosai eldöntsék, hogy tényleg nem vagy egészséges.
Hatóságilag se. Kell majd kapnod egy levelet amiben megkérdezik mikor kaptál pébzbeli ellátást valahonnan és erre válaszolnod kell, hogy mikor vagy éppen azt, hogy semmit soha (vagy ami a valóság). Ezek után már nyugodt szívvel utalhatják a számládra a jussodat, ha minden feltételt teljesítesz.

És lehet, hogy egyéb feltételek is vannak, amiket nem néztem meg.

Előzmény: Packop (10589)
Packop Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10589

Kedves Mindenki!

 

Szeretnék tanácsot, véleményt kérni. Kicsit hosszú leszek, elnézést előre is.

Annyit még előszóként, hogy tudom, bonyolult az ügyem, mivel külföldön éltem, és adtam be a kérelmet a Rokkantnyugdíjra, de közben hazaköltöztem, és a komplex felülvizsgálat már itthon volt (febr. 26-án!), úgyhogy gondolom én, a magyar szabályok (is) vonatkoznának rám.

A felülvizsgálat óta csupán annyi történt, hogy máj. 9-ei keltezéssel kaptam egy levelet, hogy nem telt még le ugyan az ügyintézési határidő (mikor telne le?), de mivel a komplex minősítést még el kell végezni, 21 nappal meghosszabbítják.
Jún. elején felhívtam az ügyintézőt, hogy köszönöm a levelet és rendben, hogy +21 nap, de mikortól, és mikor is van akkor a határidő, hogy döntsenek?
Erre közölte, hogy tul.képp MINDEGY mit írtak, majd ha döntenek, küldik a levelet. Mondom, de mikor? Erre szó szerint azt mondta:
- Most mondtam magának, hogy majd fogjuk...

Na, szóval, 2012. máj. 1-én adtam be a kérelmet, közel 2 év kellett ahhoz, hogy a felülvizsgálatra behívjanak, és most is várok....tudom, sokan vártok, várunk - de van valamiféle határidejük egyáltalána, meddig dönteniük KELL?

Utószó: az a legszebb az egészben, hogy Magyaror.-ról nem is kapok semmit szerintem, mert 2006-ig dolgoztam itthon (1995-től), utána külföldön. Nem értem, mit húznak még? :

Van valami tapasztalat esetleg hasonló ügyben valakinek?

Köszönöm, és türelmet kívánok mindenkinek!

 

 

 

mester76 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10588

Nem értem én sem András megnyilvánulásait.

Szerinte ha valakinek fáj valamije az már ugyan miért netezik. Mit csináljunk akkor? Ordítsunk a fájdalomtól vagy ......

Ez valóban így van ahogy Te is és már többen is leírták ez bizony lehet figyelemelterelés. Nem olyan gyógyító hatás, mint ahogyan András gúnyosan orvosi javallatra ajánlaná, de azért jó ha van és az ember itt kiírhatja búját-bánatát / amíg az Andrásfélék bele nem kötnek/

Hihetetlen.

Előzmény: ezsuzsa1 (10584)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 10587

Köszönöm kérdésedet,  nem használok alfa-liponsavat, ugyanis az valóban jó hatású a diabéteszes idegek helyreállításában, de nekem nem a cukorbetegség okozta a károsodást, hanem a genetika, így esetemben hatástalan.

A fájdalom csillapítása antiepileptika, antidepresszáns, és opiodok segítségével lehetséges, az első kettőre nem jól reagálok, az utóbbit pedig nem szeretném kipróbálni. 

Előzmény: Törölt nick (10586)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!