Ide írjon mindenki, akinek van valamilyen ötlete, hogy hogyan kell egy brikettálógépet megépíteni! Szerintem pár okos ötlettel közösen mindent meglehet valósítani! Hajrá!
Vadonat uj vagyok a forumon. Regota figyelem a hozzaszolasokat es sokat tanultam beloluk. En is foglalkozom bapirikett keszitessel es szeretnem bemutatni , hogy mire jutottam harom ev alatt.
Pár honapja kezdtem el papir tüzelö készitésének nagy menyiségü hulladék papir miatt. 15 tonnás autoemelövel és egy egyszerü kerettel csinálunk othol brikettet heti 10 kilo össze szokott jöni. Gondoltam beteszek egy videot hátha valakinek ötletet ad.
Érdekes arckifejezéseken nem röhögni figyelmeztetés nélkül videoztak.
Ez az , valahol ott tapogatsz , csigás előkészitő prés amely kisöpri a bálázás technológiáját , megoldja a száritást is , előkésziti a nyersanyagot a préselésre , ehhez kell egy Stirling motortól jobb motor és kész , bezárul a kör nyernek a zöldek ! Ezen múlik csak !
aha. akkor neked inkabb valami olajpres jellegu csigas cucc kellene, ami kinyomna a maradek nedvesseg jelentos reszet belole. aztan a lebol vagy szeparalhato az olaj vagy sem, a maradek meg talan eleg szaraz ahhoz, hogy eltuzelheto legyen.
Igen, pont ez a baj, nyáron nincs narancs, illetve Dél-Afrikai ami rossz ízű és drága. Valenciát facsarunk, ami okt-máj és mandorát máj-jun. tehát mire jön a napocska nincs narancsocska. A szemétégető nyilván megbirkózik vele, de lakossági tüzelőberendezés szerintem nem, hiszen a gép sokat bennehagy a léből is. Ésszerű keretek között biztos komposztálható, de itt naponta akár több száz kilóról beszélünk amely tonnákig is felmehet... Ha ki tudnám préselni az összes levét, abból narancslikőr főzhető, az olaj növényvédelemben használható, a száraz héj pedig sercegve óriási kalóriát leadva ég.
Kedves golfdva, (hehe most esett le a nicked jelentése)
a probléma pont az, hogy citrusokat csak az év azon szakában préselünk, amikor napnak nincs ereje. A mennyiség az sajnos rengeteg, fél liter narancsléhez közel 2 kg narancs szükséges. Pont azért szeretném egy préssel megszabadítani a nedvességtartalmától, hogy utána kevesebb helyet foglaljon ha tovább kell szárítani. nem pucoljuk meg a narancsot, hanem mosás után egy gép kettévágja és ... így egyszerűbb zumex speed: http://www.youtube.com/watch?v=eTgwLgwZMIY . szárítani esélytelen :(