Keresés

Részletes keresés

Aukc Creative Commons License 2011.12.09 0 0 13769

Üdv,

 

Nem vagyok sem amatőr, sem profi kútfúró, csak amatőr kúttulajdonos. Nálam volt ilyen jelenség, rezgővel szívatva a kutat erősen opálos, zavaros víz jött, rendes szivattyúval pedig kristálytiszta, iható vizet produkál. Fontos, hogy a szivattyú kapacitása a kút teljesítményéhez lett beállítva.

Előzmény: qqriq111 (13768)
qqriq111 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 13768

Üdv mindenkinek!

Ismét egy szakmai kérdéssel fordulok a tisztelt fórumtársakhoz (ha nem baj, hogy visszatérítem az eredeti ON állásba a fórumot)

Tehát: én lennék akinek az „elrontott” friss kútja van. Most már ötödik napja szívatom rezgővel- a mennyiséggel nem lehet probléma mert akár  hat órás folyamatos szívás után sem csökken a vízszint  de még mindig némileg zavaros és kevés homok üledék található benne. Lehetséges hogy ennél tisztább nem lesz soha?  Vagy esetleg az is lehet hogy jó volt ugyan a rezgő (tényleg kiszívta a sarat-homokot) de most már esetleg a rezgetés inkább hátrány mint előny???

A másik: van e valakinek tapasztalata a TM10-es szivattyúról?  Alkalmas lenne e házi hidrofornak? Tényleg csak konkrét tapasztalat érdekel nem pedig a „ barátom hallotta a villamoson hogy valaki mondta” típusú  vélemények. Eddig is kaptam jó tanácsokat ezért köszönettel várom most is .

qqriq

guthkut Creative Commons License 2011.12.08 0 0 13767

.

pasass Creative Commons License 2011.12.08 0 0 13766

Üdvözlet a Topicnak!

 

Csak úgy álltalában akarok pár gondolatot megosztani.

 

A Kútúfró találkozó az alföldön /Szeged közelében /10 000 ft /2 éj teljes ellátással még él!

 

De AL..  Fe.. közelében/Fejér m./ is van ugyanez a lehetőség picit drágább.

Őt is  lehet vissza lehet csábítani:))Csak ne Ferenc nap legyen:)

 

Ott talán egyszerűbb könnyebb volna ezeket a nehéz kérdéseket tisztázni.

 

Bár tavaly is és idén is --SZAKMAI FÓRUMOT AKARTUNK-----

 

Ahol ki lehetne alkítani valami egységet/és megszünne szinte minden gond /

 

Talán még nem késő mert itt így ebben a formában  csak lejáratjuk magunkat .

 

Jószerencsét!              

 

 

 

 

Előzmény: .Guriga. (13765)
.Guriga. Creative Commons License 2011.12.08 0 0 13765

Köszönöm a linkeket!!

 

"...Vitákra pedig néha szükség is van, mert ezek épitő jellegüek is lehetnek, illetve azok is néha..."

 

Pláne ha azok tényleg szakmailag lennének és nem egymás lejáratása, vagy befeketítése a céll..

De részemről is vége az Offolásnak...

Előzmény: Törölt nick (13763)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 13764

Elnézést kérek, de sajnos rosszul adtam meg azt a bizonyos profi weboldalt. Bocsika !

 

    A helyes  :    www.kutfuras.lap.hu      és van még egy  :    www.kutfurok.hu 

 

 

Előzmény: Törölt nick (13763)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 13763

Én is csak úgy  "szörfözök"  néha ebben a topikban, de nem panaszkodom a szakmai szinvonal miatt. Az igaz, hogy hullámzik a minőség, de ezt kell elfogadnunk. Vitákra

pedig néha szükség is van, mert ezek épitő jellegüek is lehetnek, illetve azok is néha.

 

Ha mégis kidobnád a  "kedvenceid"  közül ezt, akkor az alábbi oldalt javasolom, ahol csemegézhetsz a profi cégek és információik áradatában a www.kutfuras.hu oldalon.

Előzmény: .Guriga. (13762)
.Guriga. Creative Commons License 2011.12.07 0 0 13762

OFF

...na most komolyan!

 

a magam részéről azért raktam be ezt a topicot a kedvencek közé, mert érdekel a KÚTFÚRÁS !!!

... és nem pedig pár konkurens emberke szájkaratéja és sárdobálása!

 

Lehet kiveszem a kedvencekből, mert ennek a topicnak lassan nem lesz értelme

Jobban tennétek, ha takarítást kérnétek, hogy valóban csak a kútfúrás téma maradjon... 

Ja, és javaslom a vitatkozó feleknek az e-mail, Skype-t, telefont, stb...

 

Na most komolyan....

ON

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 13761

Ezek szerint aki minden engedéllyel rendelkezik és adót TB-t fizet a kútfúrás után származó bevételei után az mind idióta mert miért nem feketén csinálja úgy hogy hemzseg minden ingyenes újság és hirdetési felület az anyagos 6000 es hirdetéseitől. Legalább azzal tiszteljétek meg őket hogy nem a fent írt gondolatot sugalljátok róluk magatokat dicsőítve.

 Persze a mai világ az épp arról híres hogy a megrendelő majd ezt a 6 ezret amit hirdetésedben látott azt felalkudja az áhított 12 ezerre amiről frankón lehet hencegni egy kocsmában és "olcsójánosozni" meg "bablevesesezni" másokat. No ezt a mesét azt hiszem senki nem veszi be akárhogy is szépítgetitek a magatok oldalán a dolgokat. Én pedig lassan elkezdem szégyelni magam mert alkalmazott vagyok, és az általam és utánnam fizetett adóból "csak" 5-6 nem adózó ember ingyenes orvosi és más ellátására futja kb. De hát én egy ilyen hülye magyar vagyok.

Combat Creative Commons License 2011.12.07 0 0 13760

Nem, én nem Rotary, hanem csak úgy, nagy általánosságban szoltam mindenkihez, aki " másodállásban" persze feketén nyomja fúrást

,mert időszakosan 2-3 napi munkával annyit lehet keresni,

mint egy Tescoban dolgozó egész havi bére.

 

Megnézném kinek mekkora arca lenne, ha nem lenne egy bejelentett állása mondjuk egy nagy multinál, és nem hobbiból-, hanem keményen a napi kenyérér kellene fúrnia, azért, hogy a villanyszánlát, és a gázt ki tudja fizetni.

 

A feketézők nagy része, nem véletlen nem váltja ki az ipart, mert tudja milyen nehéz helyzetben vannak az egyéni vállalkozók.

 

 

Ezért is kellene inkább megbecsülni azt aki talpon próbál maradni, mint kioktatni,megalázni,lenézni. milyen Magyar ember az ilyen.

Előzmény: Törölt nick (13758)
guthkut Creative Commons License 2011.12.06 0 0 13759

Lalibátyó

 

 

 

Süldő villanyszerelő koromban láttam olyan táblákat, hogy Gipsz Jakab! Bazi nagy betükkel Okl Vill mérnök és vill szerelő apró betükkel, De láttam ilyent a telefonkönyvben is. Szerintem elég gáz, és haszontalan az ilyen .

 

Szerintem az a lényeg, hogy mit, hogy és hogyan csinálsz, Kit érdekelnek a bizonyítványok, engedélyszámok? Arra tényleg jó, hogy megkülömböztesse magát az ilyennel személyessen nembíró emberektől. De ez nem jelenti azt, hogy ettől valaki jobb is :)

 

Én a magam részéről vállalkozó vagyok 1990 Óta innentől papolhat nekem itt bár ki, én kijártam az élet iskoláját és tul képpen azt csinálom amit szeretek és amihez kedvem van.

 

Van két szakmám és ennyi. Valóban villszerelőként kezdtenm a magánszektort, de soha soha nem írtam ki a homlokomra, hogy 505/1 erősáramu villszerelő.

Micsoda hülyeség.

 

Én magam fúrok kutat, és kezdek egyre jobban érteni hozzá, de vannak itt nekem mások is. Arról nem is beszélve, hogy hány? de hány olyan  magassan képzett szaki van aki tök hülye az egészhez?! Erőlteti a kavicsban a kis vizes fúrót, nem tud beszélni, tárgyalni, sajnálja a pénzt vissza forgatni a vállalkozásba, nemhalad a korral, siránkozik, acsaqrkodik, stb...

 

Már régen rájöttem, hogy más a villyanyszerelés és más a vállalkozás,ilyen tapasztalatokkal, gazdag referenciákkal a hátammögött a kútfúrás is egy szaknma, és az ugyan úgy más mint egy vállalkozás. Ilyen szakma nincsm, hogy vállalkozás:) de a szakmát csinálom, és ha nem menne akkor nem feccölnék bele pénzt és nem mernék vállalkozni.

 

 

Elvállalom a munkát, megcsinálom, és ha jó, és készen van kifizettetem.

 

" 15 éve amikor vállalkozó voltam":)) nem tizenötéve  hanem 20 éve vagyok a magánszektorban, mint kényszervállakozó kezdtem én is, de aztán :))

 

Nem egy pályán játszunk mi, meg a rotary sem, meg a hyppodrom sem, lehetnek akármilyen kútfúrók csak nem kiabálnának, ha nem égne a házuk.

 

Persze íritálhatom őket, na és? Ők is iritálnak engem, meg már mostanra te is.MInt, hogy kiderült feleannyiért dolgozol Pesten mint az itteniek merő jókedvből, hobbyból és még haverkodsz is velük. " A tál levesért dolgoznak lassan" Ez pont a te szöveged volt pár éve még tetszett is annyira, hogy mondogattam is, Rotari vagy hyppodrom már a saját dumámnak tudja be:)) Meg az is tetszett amikor Zalakaroson megbeszéltük ezeket az olcsójánosokat veled, a passas kollégával is Így hárman. Erre te?!?? A passas legalább nem beszél mellé, mailban elmondja mennyi az annyi és vagy dolgozunk vagy nem de nem kamuzik.Ja és nem is vagy kútfúró csak osztod itt az eszet :)))  te inkább vagy közel a körtöskalácshoz mint munkavállaló, könyvelő:))  Annyira ovis ez a baszakodás, próbálunk alá rúgni a másiknak dolog, ugyan akkor az egyhúronpendülők meg épp hogy nem kapják be egymás faszát. :)) nemérzed, hogy ez mennyire gáz?

 

Már teljessen bele süppedtem ebbe én is, de elég volt,

 szakmailag ( mint kútfúró mint villszer) nemtudtatok rajtam fogást találni, Viszont, ha van kérdésetek akkor hívjatok fel és ne itt cseszegessetek mert nem érdekel, hülyeség dehogynem még bosszant is de nem akarok ilyen Brazil sorozatszerü faszságban szerepelni.

Hívjatok fel és akkor mondjátok, hogy mi a gond!

 

Egy fontos még ide a végére: Aki a hozzájárulásom nélkül vissza él az adataimmal: Tel szám, Cím, Stb.. és azt olyan szövegkörnyezetben helyezi el ami nekem mint magánszemély és/vagy cég hátrányos lehet kárt okozhat, vagy valótlanságot állít, az törvénysértést követ el.

 

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 13758

Üdv

Jól sejtem hogy most a rotaryfun által belinkelt hirdetésre gondolsz ? Attól hogy valakinek van egy bt je az még elég kevés a kútfúráshoz mert azon felül még jópár engedélyre szükség van. Akinek pedig meg is vannak ezek a szükséges engedélyei az be is teszi a honlapjára és joggal büszke rá. Pl : http://kutepites.hu/a-kutfuro-vallalkozasom-engedelyei/ Ha kürtöskalács sütésre vagy tökmag pirításra számlaképes vagy az még nem jelenti azt hogy kútfúrásra is, ha csak nem a józsefvárosi piacon veszed a számlát.  Én vagy 15 éve voltam maszek akkor még így volt de lehet én tudok valamit rosszul.

Előzmény: Combat (13756)
mágus67 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 13757

Szia nekem  régóta ez tetszett a legjobban,lájkolom

 minden nap benézek ide de valaki mindig b.......tat valakit és keménykedik.

Előzmény: Törölt nick (13754)
Combat Creative Commons License 2011.12.06 0 0 13756

Ezt miért nem "Hyppodrom" fantázia nevü barátunknak címezted, ő kezdte bölcselkedést.

 

Ennyire ne legyél részrehajló.

 

Igen az se sírjon, aki feketén fúr 6000-ér mer könnyen megbasszák.

 

Végül is ez így is értelmezhető ugye?

Előzmény: Törölt nick (13754)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 13755

Üdv

Nem hinném hogy ezt ennyiért bárki meg is veszi. Én a Gardenát is 5-6 körül tudtam eladni, talán még most is van a műhelyben belőle. De próba szerencse !

 

Előzmény: laci19791202 (13753)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 13754

Üdv

Ilyen okos dolgokat én is tudok mondani :

Aki elmegy kurvának ne sírjon ha megbasszák.

Na tetszett ?

Előzmény: Combat (13751)
laci19791202 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 13753

Ha valakit esetleg érdekelne http://www.vatera.hu/szivattyu_1517924054.html

guthkut Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13752

a sok olcsóbb mint a kevés:) meg az is :) most nézem :))

Combat Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13751

Van egy olyan mondás is, ha hallgattál volna , bölcs maradtál volna.

Előzmény: Törölt nick (13749)
guthkut Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13750

Ki kiabál ? Ember! Csak meglettem szólítva. Szólitva!?! Itt buzeráltok a haveroddal már Október óta:) Dehogy kiabálok csak televan a tököm a hülyékkel.

Előzmény: Törölt nick (13749)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13749

Van egy ősi és igaz magyar mondás : "az kiabál, akinek a háza ég !"a többit majd holnap !

Előzmény: guthkut (13746)
guthkut Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13748

Már tényleg ciki de a komámnak még mondanám mielött csomot találna a ....

A gyári cső a szövegben az szintén valós, csak, hogy mondja az ember aki keres és engem választ, hogy jöjjön Kácsor Úr csak nekem jó az olcsó cső is. Erre én, renben de csak olyan helyeken ahol tényleg rendben. És lehet, hogy szarsurrantó a sárga kg cső, de működik az összes szárazon fúrt kútban. 15m-nél mélyebbre én már nem teszem le , de az ennél kisebbekbe simán és semmi gond. Tudok olyan szakit és nem mai csibe. nagy név a szakmában és nem csak a neve nagy hanem igen igen komoly szaki . Aki még az 50-40m-es kutakba is leteszi a Kg csövet , persze ezek mind szárazon fúrt kutak , és egy némelyik több mint húsz éves Koma!

 

A Rezgő!? lerakja a rezgőt, hogy a homok jöjjön is meg menjen is és még az egészre rálógat egy vékony grunfos szivatyút. hogy a víz is haladjon közben. ennyit a tisztitásról Pl. Ez is EGY módszer. és van még sok sok...

guthkut Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13747

Azt a reggelit sosem értettem, de ha arról szól amire gondolok akkor jelzem lehet jönni Csepelre is reggelizni, nem tanyavilág de Csepel:))

 

És akkor egy kis reklám mert kedves Rotary fórumtárs nem elég jól csinálta:

 

www.kut.guth1640.hu

 

 kútfúrás


Minőségi kutakfúrása, elérhető áron, minőségi anyagokkal,  Pestmegyében elsősorban: Vecsésen, Gyálon, Vácon, Budapesten: Lőrincen, Zuglóban..., Monoron, Maglódon, Csepelszigeten Soroksáron stb...

spórolás öntöző és vízelnyelő kutakkal.

 

Üdvözlöm a kútfúró weboldalon!!

Kútfúró vállalkozás

Cégünk elsősorban: öntözőkút, vízkút, és vízelnyelőkút fúrásra és létesítésére szakosodott.
A Guth-1640Bt egy 1994-ben alapított családi vállalkozás. 
Elsősorban Pestmegyében, és Budapest 50Km-es körzetében dolgozunk

Alkalmazott technikák:

Cégünk száraz és vizes kútfúrási technológiát egyaránt alkalmaz.
Száraz fúrást csak 50m-ig
Vizes fúrást 200m-ig

Munkáink során csak jó minőségü anyagokat használunk pl: Gyári kútcsövet, gyári kútszövetet,  gyári réselt homokszűrőt,  tekercselt homokszűrőt, és vastagfalu mélykút csöveket
Minden kutat megtisztítva, kipróbálva, homokmentesen adunk át. Vízhozam beméréssel.

Fizetni csak működő és homokmentes vizet adó kút átadása után kell.

guthkut Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13746

Koma szerintem neked valami komoly baj lehet a fejeddel.

 

Figyelj! 6000/m-től és nem annyiért. érted a külömbséget ember?

 

Az árak mert nem titok. Csepelszigeten nem lehet 6000ft/m ár felett dolgozni mert a 6-8m-es kutakba nemkérnek mezőfalvit meg réselt szűrőt a kavicsba szűrőkaviccsal.

Pont én mondogatom egy ideje, hogy botrány, hogy 4000/m áron dolgoznak igaz szarul, de csinálják a kutakat sikan. meg 20ezer db áron, . Hogy tudnál versenyben maradni? Aztán az a szó, hogy marketing? Érted-e? magyarul mézesmadzag 6000-től. nem 6000-ig vagy 6000-ért hanem től.

Erre felhívnak én meg mondom, hogy hol mennyi az annyi és ami a lényeg, hogy nem kötelező. De futnak két kört és hívnak dolgozni.

Figyi Pesten és környékén: Gépi Vizes és/vagy száraz fúrás 12 ezer/m anyagos nettó  a kézi nyilván szárazfúrás pedig 6000-9000/m anyagos nettó.

És tudod, hogy miért hívnak, mert vagy 15-18-24 ezer/m ajánlatot kaptak, vagy mert más már levitézlett, vagy összeszarta magát meglátván a helyet, ( mondjuk 6000Ft-ért mi is elszaladtunk volna. sőt ode se mentünk volna) vagy mert nemfértek be.

 

A ki kinek hiányzik? témára. Te ki a jó istennek hiszed megad? megnéznélek, hogy milyen a pacek (fizimiska) hátha nembeszéled a Pesti szlenget. Hogy dolgozol? miket tudszte egyáltalán csinálni. A fröcsögésen kívűl még értelmeset nemolvasott itt senki tőled.

 

Van céged? Referenciamunkád,

 

A Guth-1640 Kereskedelmi és szolgáltató betétitársaság nyílvánosan megtekinthető a magyar cégjegyzékben a magyarország.hu oldalon és igen koma 1994-ben lett alapítva. Na erre varjál gombot. A fotó? oda van írva, hogy szerkesztés alatt majd leszek ne aggódj ezmiatt!

 

Ha igazad lenne a nemhiányzól sehova szöveggel akkor nem fikáznának téged sem itt a fórumon, sem a telefonon akikkel beszélek akár segítségről van szó(telefonos) akár munkáról

Előzmény: rotaryfun (13742)
guthkut Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13745

Thanks :) az elöbb írtam egy hosszút az ősembernek de mire kész lett lejárt az idő és nem ment át na mejd most. :)

Előzmény: Combat (13743)
guthkut Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13744

koma az hat ezer-től és nem hat ezerért érted ember? a külömbséget?

Előzmény: rotaryfun (13742)
Combat Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13743

Nekem nem szakemberként kicsit idegesítő, hogy kipécézted ezt az embert magadnak, és már 2x azon voltam, hogy az adminnal megsemmisítem a "nicked".

 

A hozzászólásaid csak provokatívak, semmi köze a kútfúráshoz.

 

Arcod akkora mint a Bécsi Kapu, kíváncsi lennék rád élőben hogy muzsikálsz.

 

A méterárról annyit, hogy 6000-től.

 

Tudsz olvasni komám, tudod sok méter olcsóbb, mint a kevés.

 

 

Előzmény: rotaryfun (13742)
rotaryfun Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13742

Komám

 

Hiába mondjuk azt az emlékezet frissíttő reggelit. Mert ha megetted volna akkor most emlékezhetnél hogy tele van szórva minden a 6 ezres anyagos hirdetéseiddel aztán még te bablevesezed le a másikat koma?  Aztán  se iskolád se másod csak egy honlapod amin mások képeivel páváskodol. Hyppodron jól mondta nem hiányzol te ide meg máshova se.

6ezerből 3 ezer a kék cső koma akkor mennyiért is dolgozol ? Te vagy a legnagyobb bablveses.

 

 

Név:Guth - 1640 Bt.- Kútfúrás -Cím:Nyuszi sétány. 3Telefon:06 30 2944550
06 1 2761004E-mail:E-mail küldéseWeb:guthkut.iparos.huSzolgáltatási terület: Budapest és környékeKérjük hivatkozzon az Építőipari Katalógusra! Kézi és gépi kútfúrás. Kis helyigény.
Kútfúrás! 6000Ft/m ár-tól
Kézi és gépi fúrás kis
hely igény nem teherautós.
110mm - 125mm csővel, zárt
talppal, szűrővel,
garanciával, 70 év
élettartam. A nyitott talpas
olcsó kutak élettartama 2 -
3 év.

 

Előzmény: guthkut (13741)
guthkut Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13741

Biztos valami 6 ezres koma volt :)))

guthkut Creative Commons License 2011.12.05 0 0 13740

:)

Előzmény: Törölt nick (13739)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!