Keresés

Részletes keresés

bonap arte Creative Commons License 2018.05.31 0 0 6250

Mosonmagyaróváron Dr. Wellner István TB-re is műt, és kitűnő elismert sebész.

A belső aranyérrel együtt kijön a külső is ha műtik. Csináltasd meg mindenképpen. Igaz, hogy utána nem lesz kellemes. Viszont szikés műtétben gondolkodj.

Előzmény: Zvtwinner (6249)
Zvtwinner Creative Commons License 2018.05.31 0 0 6249

Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni: Sajnos fiatal korom ellenére már 2-3 éve küzdök külső és belső aranyérrel is, lényegében a lent olvasottakat én is végig jártam már, proktológusnál is többször jártam vizsgálaton, de a műtétre soha nem szántam rá magam, sokalltam az árát és hogy ilyen kellemetlenség miatt essek ki munkából, úgyhogy Detralex-kenőcs-kúp-otthonfekvés kombóval operáltam pár havonta, ha gond volt. A legutóbb, két hete ismét (ugyanott, mint korábban) előjövő majd rögösödő külső aranyér miatt megint egy hetet hason fekve kellett töltenem, ráadásul a javulás kezdetekor meg vérezni kezdett pár napig (korábban ilyen nem volt) úgyhogy most határoztam el, hogy lépni kell a műtét irányába. :(

Így jobban belegondolva csak az eddigi vizsgálatok és a Detralexek árából kijött volna egy-két műtét...

 

Szóval: első körben a külső aranyeret metszetném ki, majd egy másik körben a belsőket, amiket elvileg egy teljes körcikk kivágásával lehet, mert már körbe tele van. 

 

Mit gondoltok, hol érdemes megcsináltatni ezeket és mire számítsak gyógyulasi időt, illetve költségeket illetően?

 

 

 

Gorsiborsi Creative Commons License 2018.05.29 0 0 6248

Haliho Bence,

 

itt 18. nap, csend es hullaszag. 

 

Szambol vetted ki a szot, hangyafasznyival jobb minden nap. :D Hangyafasznyival tobb seta, hangyafasznyival kevesebb fajdalom stb.. De hat az is valami, nemdebar?

 

Holnap megyek vissza kontrollra, kicsit parazok, remelem a szovettan okes lesz es nem talaljak ki h Chron beteg vagyok. 

Azert meg faj, napi 1-2 fajdalomcsillapitot meg tolok + az ulofurdok.. 

 

Orulok, hogy jobban vagy minden nappal es hogy helyrezokkentel kicsit lelkileg is. :) Dolgozol is mar? 

 

Nalam elszakadt a cerna mult heten es raszabadultam az online shoppingra, pedig honapokig sikerult visszafognom magam. Instant endorfin volt ma is a H&M csomagom feltepese. xD

Egyelore sikerult lebeszelnem magam a quadrocopter vasarlasrol, de mar benn figyel egy dron az Aliexpress-es wishlistemen xD

Előzmény: mbence30 (6246)
zénó75 Creative Commons License 2018.05.29 0 0 6247

Köszönöm, annyira még nem vagyok "járatos" a témában, csak pár you tube videót néztem meg ott persze minden nagyon szép, és jó.... :)

Előzmény: mbence30 (6246)
mbence30 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 6246

Szia Orsi, hogy vagy? :)

 

Itt 19. nap (20-28 napot jósoltak csak aranyérre), még mindig nem teljesen oké, de gyógyulok, nem adom fel. Végre abbahagytam a gyógyszereket is, igaz így jobban érzem, visszakerültem a vegetatív állapotból és vannak saját gondolataim, illetve a side effekt is tovatűnt, boldog napok.

 

Amit írtál, szerintem görcs, nálam is hasonló és nagyon nehéz ellazulni mai napig, de egy-egy hangyafasznyial minden áldott nap jobb.

 

--

 

bananturmix, oke, hogy olvastad, de akkor irany is a doki! ne ijedj meg, alapesetben el akarja majd kerulni a o is a mutetet, ugyhogy ne aggodj emiatt. kup+kenoccsel, amit a doki ir fel kulon nagyon gyorsan rendbe tudsz jonni. a csipo, egeto kesszurasok szerintem is repedesre utalnak. kajara nagyon figyelj oda, illete higieniara.

 

--

 

zeno, lezert felejtsd el a neten olvasottak alapjan, en biztosan nem vallalnam. detralex tenyleg alattomos, en is masfel evig nagyjabol havi 12k-t koltottem ra, ezt a penzmagot inkabb invesztalom vissza a minosegibb taplalkozasba.

Előzmény: Gorsiborsi (6237)
freerider_111 Creative Commons License 2018.05.24 0 0 6245

banánturmix!

 

Orvoshoz kéne menned! Többször találkozok ezzel, hogy nem akar orvoshoz menni valaki és inkább kérdez mást akinek hasonló baja van/volt. Egyikünk sem orvos (illetve van orvos aki néha válaszol). Orvoshoz elmész, egy vizsgálat nem olyan rossz, mint pl évekig a fájdalommal élni, majd műtét és utána a gyógyulás... hidd el, jobban jársz

Előzmény: banánturmix97 (6239)
Peter2013 Creative Commons License 2018.05.24 0 0 6244

banánturmix97

 

Hali,

 

Előbb utóbb el kell menned megnézetni,ne parázz egy ilyen vizsgálat semmi.

 

Ott megállapítják mi okozza,nem biztos hogy repedés lehet bármi más.

 

Nekem ilyen szurkáló érzéseket a begyulladt anopapillák szoktak okozni.Sajna most van kettő amik rendetlenkednek,nem akarom elkiabálni de most visszahúzodtak nincs panasz nagyon velük.Nem úgy mint két hete kb.Egy ilyen papillát már kivetettem tavaly de maradt még kettő,amik már akkor is megvoltak jobban visszaemlékezve.

 

Elég kellemetlen sőt nagyon kellemetlen tud lenni,fájdalmak,feszítő érzések.Nem tudom összehasonlítani pl az aranyeres panaszokkal mert az nekem igazából sose volt(kivétel tini koromban ami elmúlt magától,azóta semmi,és sose fájt)de ahogy itt olvasgatom a dolgokat úgy tűnik nagyságrendekkel kissebb problem.

 

Néha arra gondolok ha ez az anopapilla ilyen tud lenni akkor milyen lehet egy komolyabb aranyér vagy más.

PETYUS Creative Commons License 2018.05.23 0 0 6243

Kb. nagyon hosszú kínlódásba utána. Ehhez képest a pénz szinte elhanyagolható.

Előzmény: zénó75 (6242)
zénó75 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 6242

Szerintetek , mennyibe kerül kb.egy lézeres aranyérműtét? ( ha mondjuk nincs más megoldás....)

Zsanna68 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 6241

Bocsi.

 

Szerintem menj el orvoshoz, aki megmondja mit talált és nem kell neked agyalnod a kenőcsökön, hátha más a probléma.

Előzmény: banánturmix97 (6239)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 6240

Bocsi.

 

Nekem vagy évtizedek óta kell Cavintont / érfal erősítő/ szednem, mellette aranyérre érfal erősítő 8 éve napi 2x1 Detralex, fél éve meg Venotec napi 2x1.

Látta a mennyiséget, neurológus /3/ gasztros /2/ és a család orvos is.

4 éve egy stroke-ból jól tudtam kijönni.

Előzmény: freerider_111 (6238)
banánturmix97 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 6239

Üdv mindenkinek!

 

Sajnos, én is aranyérhez hasonló problémával küszködök, már több hónapja. A tünet mindössze annyi, hogy székelésnél szúró érzést érzek, illetve égető érzést. Változó, hogy utána érzek-e égető érzést, vagy sem. Van, mikor érzek egy ideig, de van mikor egyáltalán. Kipróbáltam már többféle kenőcsöt, de mindnél azt vettem észre, hogy nem segített, inkább erősítette az égető érzést. ( vagy mikor nem is éreztem, akkor előjött az égető érzés a bekenése után) A következő kenőcsöket próbáltam ki: mastu,doxiproct. Mind a két kenőccsel való kenés után éreztem, hogy éget, mintha irritálná a bőrt. Egyedül, amelyik krém segített, az a sudocrem, amely ugye babapopsikenőcs, és segíti a bőr regenerálódását. Próbálkoztam még körömvirág krémmel, de kifejezett változást azzal sem éreztem. 

Olvastam, hogy jobb lenne orvosnak megmutatni, de nagyon nem szeretnék oda eljutni. Milyen kenőcsöt próbálhatnék ki? Sejtésem szerint, végbél repedésem van, mintsem aranyerem.

 

Előre is köszönöm a segítséget!

freerider_111 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 6238

zénó75!

 

Azt hiszem írták a jelenleg aktív tagok, hogy ezzel a gyógyszerrel vigyázz (detralex)! Ne úgy vigyázz, hogy bajod lehet tőle.. szerintem az ég világon semmi! DE ez a gyógyszer nagyon jó aranyérre, és egyben nagyon rossz is, jó mert emelt dózisban, nekem a legdurvább aranyeres gyulladást is levitte 1-2 nap alatt. Fontos, hogy ilyenkor ne csökkentsd a dózist, vidd végig a leírás szerint! Rossz, mert mivel hatásos nem fogsz elmenni orvoshoz, évekig hurcolod a problémát, aztán eljutsz egy olyan szintre, hogy már csak a műtét jöhet szóba. Én az elmúlt években százezres nagyságrendben költöttem detralexre. a műtét előtti 3 hónapban, havonta vettem 60 darabosat...

 

javaslatom, most szedd a detralexet leírás szerint, próbáld meg az aranyeret kiváltó okot megtalálni. Ez mindenkinél más lehet, kaja pl fűszeres vagy erős, ülő munka, erölködés stb.. ha megvan a kiváltó ok, akkor próbálj úgy élni, hogy változtatsz! Ha viszont detralex elhagyása után újra előjön, vagy sebészet, vagy proktológia. Ha lehet, az utóbbi, viszont nem minden sztk-ban van proktológia. Így a probléma elején, véleményem szerint nem kell fizetős rendelőbe menni (persze ártani nem árt)

 

az 5 perce beavatkozás szerintem a gyűrűzés lehet amúgy. Tényleg 5 perc. nem kap vért az gyűrű utáni rész, és leesik székeléskor és nincs probléma utána. Erre csak 2.-3. fokú aranyérnél van lehetőség. Nekem a detralex annyira "be vállt" hogy sikerült 4. fokig eljutni, itt már csak műtét.

 

+infó a műtét utáni állapotokról. mivel nagy fájdalmaim voltak ligasure után, a helyi kedves patikus tanácsára, vettem proktis m plus kenőcsöt, ez direkt műtét után segíti a hámosodást. Nem tudom, hogy placebo e, de elég sokat használtam és szerintem segített a gyógyulásban.

Előzmény: zénó75 (6235)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.05.20 0 0 6237

Szia Bence,

 

en is tobbet setafikaltam ma mar a kertben, szerintem osszejott osszesen kb egy ora. Nagy fajdalmam igy egyelore nincs napkozben, de erzem, hogy a dohanyboltig meg nem jutnek ki, vagy ha ki is igen, vissza mar eleg szar lenne. Bar lehet alabecsulom magam, aztan siman menne. 

 

Ma reggel nalam eleg rossz volt, olyan mintha vegbelszukuletem lenne, utoljara marciusban cernazott igy a szekletem.. Pff, aztan meg krvara csip meg faj. De ma rafaztam, mert lustalkodtam fel kilencig, nem keltem fel felhorpinteni a felctort idoben es az ulofurdot se sikerult feltoltenem. xD Viszont mintha rozsaszin valadek mar nem lenne a mullapjaimon, csak a sebvaladek. Ez mar haladas ^.^

 

Ne is mond, februar ota fogytam ot kilot, 59-rol 54-re, aztan aprilisban felszedtem egy kilot az ilyen cukros lotyikkel, de most megint megy le. Hiaba mondjak h ne ehezzek, de a sok rosttol bazisok szeklet keletkezik, ami bazifajdalmas nagymennyisegben akar puha akar nem... Amiota elkezdtem a parafin olajat hasznalni naponta ketszer is ramjon a dolog, de kisakkoztam ha nem vacsizok, akkor csak napi egyszer. Ugyh leszarom, amig ennyire faj skippelem a vacsit, amugy se vagyok ehes mar kb soha, max a a fejfajasbol erzem h enni kene. Mar csak egy--ket hetet kell kibirni. Pedig 165 centihez alapbol vekony voltam 59 kiloval is - nem is ertem. Engem ez csak annyiban zavar, hogy nem a sebgyogyulas fazisaban kellene legebesedni meg legyengulni... De nem baj, legalabb lesz nyarra beachbody xD

 

A Gastromedben erre a reszre nagyon figyelnek, Onody doki komplett tajekoztatast adott szoban es irasban a szekletrendezesrol meg a teendokrol. Kikerdezett h eszek-e eleg zsirt stb. Nem csak ilyen himihumikal jott , mint a hetven eves haziorvosom hogy egyek aszalt szilvat. Mert most nem vagyok kreten persze, de hogyan egyem? Chilis kacsaba toltve hagymas tort krumplival? 

Plusz bazi nagy mazlim vagy, mert az uj haziorvosom asszisztense gastroenterologian dolgozott, es bazi sok tanaccsal ellatott. 

 

De attol fuggetlenul nekem az a benyomasom mind a koz- mind a maganegeszsegugyrol, hogy mind a ketto olyan mint a daralo. Nyilvan csak abbol a negy helyen szerzett tapasztalatombol tudok meritkezni, ahol eddig osszesen tobb mint tizszer megfordultam, es ez azert valljuk be nem tul nagy merites, de eddig ez a benyomasom.

 

Kozegeszsegugyben mondjuk van 5-10 perc egy betegre, aztan mar penderitenek ki a rendelobol, vagy mint a tarisznyarak kioldalag a sebesz a szomszedos rendelobe egy masik beteghez. Es szerintem ez nem az orvos hibaja, hanem a rendszere. Nem gondolom, hogy ez az orvosnak jo lenne, hogy egyszerre harom parhuzamos dimenzioban rendel. Medicovernel is valahogy ugyanezt ereztem, de ott mondjuk volt kb 20 perc egy betegre. Gastromedben ereztem azt, hogy teljesen mas a helyzet, persze megy a daralas, de addig vizsgalnak, megy a porges, amig ra nem jonnek mi bajod, es ki nem talalnak egy terveztetet a kezelesedre. 

 

Ne aggodj, a picsogas csak side effekt, volt ido, amikor egy leejtett zoknin elsirtam magam. A Titanicot azert mostanaban ne nezd meg, mert lehet elsirnad magad. :D 

 

 

Előzmény: mbence30 (6234)
zénó75 Creative Commons License 2018.05.20 0 0 6236

A barátodnak hogy sikerült megoldani 5 perces kezeléssel?  Írnál erről kicsit bővebben? (Hol kezelték, hogyan kezelték, ilyesmik.....)

Előzmény: mbence30 (6234)
zénó75 Creative Commons License 2018.05.20 0 0 6235

Oké köszönöm, nos akkor pár napig emelem az adagot... :)

Előzmény: mbence30 (6234)
mbence30 Creative Commons License 2018.05.20 0 0 6234

@Zeno

 

Hello, csodát ne várj azért tőle, illetve tapasztalat alapján kell egy kis idő, mire kifejti hatását, nekem 2-3 nap, mire újra elkezd normálisan hatni, nem olyan mint egy fejfajascsill. Én 3-4x 2db-t toltam, amikor krízis volt, utána pedig napi 2x2. Ahogy pedig Orsi tanácsolta, csak nézzen rá egy sebész, pl. egy barátomnak 5 perces fájdalommentes beavatkozással el is intézték helyből, nem kellett szarakodnia hetekig és legalább te is megnyugszol.

 

--

 

Szia,

 

Tegnap pihetnem, nem mentem sehova, csak befejeztem a takarítást, el is fáradtam. Ma már elmentem a városba egyet császkálni, kellett fájdalomcsillapító (meg is lett a Fővám téri patikus hölgyről a véleményem, nem ajánlós :)). 5-6 km-t sétáltam kb 3 óra alatt, elfáradtam, de jól is esett.

 

Tegnap tobbet kajaltam mar, reggel azert joval nagyobb szenvedes (fajdalmaim meg mindig erosek, reggeli gyogyszer mar raszokas szerintem..), szoval ez az egyunk eleget, meg szekletrendeztes nem tulzottan volt informacio szamomra. 5 kilot fogytam a kilenc nap alatt (pedig edesanyam tomott mint a kacsat), azota nem mericskeltem, inkabb kitalalom magam, hogy fogok tudni hizni vegre. Pedig talan a legnagyobb hangsuly pont ezen van, amit a beteg megtehet.. Na mindegy. Mivel marketinges vagyok és a user experience talan a legfontosabb (bár ebben a kontextusban <proktologia> elegge morbid :D), lenne par otletem, amit a dokik el tudnanak kovetni ennek javitasa erdekeben. Ettol fuggetlenul egy rossz szavam nincs, viszont meg mindig van hova fejlodni es nem gondolom, hogy tul nagy melo lenne, inkabb egyutterzes implementalasa. Az, hogy a jelentkezo lapom (amin konkret szenzitiv adatok vannak) egy 3rd party nevenincs levelezon keresztul fut megint mas teszta. :) De ugyanugy ott hevert egy emlorakos holgy korlapja 3 centire az orromtol az aneszteziologusnal, ez megint kisse gaz feel volt szamomra.

 

Az emberek nem tulzottan erdekelnek, a csaladom ott volt, segitett vegig mindenben. Viszont ettol a sok gyogyszertol meg lelki resztol, ugy erzem, mintha peteeresem lenne, tiszta erzekeny kis buzi lettem, side-effect, remelem nem permanens.

Előzmény: Gorsiborsi (6229)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.05.20 0 0 6233

Szia! Nem emlekszem a pontos adagolasra, de ha jol emlekszem a betegtajekoztaton rajta van napi lebontasban h mennyit/mikor/hogyan kell belole szedni. Ugy emlekszem tobbet is lehet talan, de tenyleg nem emlekszem pontosan, mert  nem szedtem sokaig miutan kiderult h nem is aranyerem van. 

Előzmény: zénó75 (6232)
zénó75 Creative Commons License 2018.05.20 0 0 6232

Nem tudom,hogy lehet e ebből többet szedni mint amit a gyógyszerész felírt ? Ő az írta , hogy az első 3 nap 2×2-t kell  bevenni utána meg 2×1-et......(szerintem ez kevés lesz nekem)

Előzmény: Gorsiborsi (6230)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.05.19 0 0 6231

haat, ennyi vizet talan felesleges meginni. Amennyit felvesz a szervezeted, felveszi, a tobbit csak kivizeled :D Meg beka no a hasadban :D

Előzmény: mbence30 (6228)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.05.19 0 0 6230

Szia, akkor bocsi, valamiert ugy emlekeztem venykoteles, de orulok h nem kellett akkor a haziorvosi rendeloben sorban allni es megoldodott :) Mielobbi gyogyulast!

Előzmény: zénó75 (6226)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.05.19 0 0 6229

Szia Bence, 

 

jah, hat vegulis makes sense, hogy ezert az esti fajdalom, bar azt a mutet elott is ereztem, csak talan nem ennyire intenziven.

 

Azert tenyleg icipicit tenyleg jobb naprol napra, egyre rovidebb idobe tellik onmagam osszekanalazasa. Ma ketszer is volt szeansz, aztan eleg jol vagyok igy is. Nem is sirtam, asszem azon a szakaszon mar tul vagyok. Elerkeztem a marhara elegem van es duhos vagyok szakaszba... 

 

Jah, amugy pont ezen szitkozodtam, hogy online kb barmit lehet vasarolni, csak dohanytermeket nem. Legalabbis nem tudok rola, hogy lehetne. Honapok ota online vasarolok be egy nagyaruhazbol, csak cigit nem tudok szervalni sehonnet, ami hazhoz jonne. xD Ahhoz ki kell mennem a dohanyboltba pff. Hozzank a legkozelebbi kb 600 m innet, hat elegge felejtos igy most.. 

 

Fuh, en meg nem tudok sportolni igy semmit, egyelore setafikalok amennyit tudok a kertben. Orankent kisetalom a maxot, amennyit tudok, aztan pihenek vagy hazimunka.

 

 

Igen, onismeretre is jo, meg az ember kornyezeteben levo emberekre nezve is egy teszt. Ki emeli fel a telefonkagylot, hogy vegighallgassa a siramaimat, ki kerdezi meg minden nap h hogyan vagyok, akkor is ha tudja h ugyanazt a valaszt kapja. Ki az aki kijon telviz idejen Mordorba meglatogatni. Vannak emberek az eletemben, akik komplett felszivodtak az elmult lassan negy honap vegere, pedig korabban nap mint nap beszeltunk.. Van aki egy ideig keresett, aztan kb marcius ota nem.

 

Na, ez is olyan dolog, hogy bazi szorakoztato lehetek a kornyezetemnek, de nem kellenek mar olyan emberek korem, akik csak addig vannak ott, amig tolom a hulyeseget, vagy amig mindig igent mondok egy pohar sorre. Ha pedig olyan melyre jutottam, hogy mar nem megy, es komolyabban tamogatas kellene, akkor felszivodnak. De hat, ilyen ez a popszakma, azert megmaradtak sokan, akik szamitanak, es akiknek szamitok, a tobbi meg mehet a

levesbe. 

 

Stresszturo kepessegem mindig is jo volt, engem a kilatastalansag orjit meg, meg a szurkalo fajdalom, amitol mar fellovom magam  a holdra. Meg a kontroll hianya, az h hiaba etkeztem jol, bekemenyedett a szekletem, hiaba hasznaltam a kupokat rosszabb lett, hiaba tartottam be mindent, ahogy mondtak az orvosok, egyre rosszabbul lettem. Kivagyok az ilyen tinglitanglizastol, ahol semmi kontrollom az esemenyek felett es lenyegeben mindegy mit csinalok, igyse-ugyse az lesz az eredmeny, amire varok. 

 

Nem baj, eljon a mi idonk is. Semmi jo nem tart orokko, de bizony a rossz dolgok sem. :D Mar csak par het, aztan mzinden suti lesz!

Előzmény: mbence30 (6227)
mbence30 Creative Commons License 2018.05.19 0 0 6228

Este meg volt egy vicces resz, tegnap megittam 5.5 l vizet, kicsit tul is lottem vele a celon. Hajnali haromkor ket ora alvas utan arra keltem, hogy valami nagyon nem oke, a hasam mint egy terhes nonek, mozdulni alig birok. Ajve! Csak possentenem kellett (gyogyszer miatt most valamiert egyaltalan nem ereztem, pedig nem szedtem tobbet), de szerintem mar a veget jarta, mert izzadasra keltem fel, utana pedig szamoltam es ket es fel percen keresztul vizeltem egyfolytaban. Eleg fura feel volt, utana azt hittem eltunt a holyagom, ereztem, hogy kb a tizedere ment ossze. Utána meg egy óráig nem tudtam elaludni, eleg rossz erzes jott ram, de legzesgyakorlatokkal megnyugodtam es aludtam delig. :)

mbence30 Creative Commons License 2018.05.19 0 0 6227

Hello Orsi,

 

Szerintem van egy inflexiós pont ebben az egészben (fajdalom top, foleg a hegesedes miatt, meg amugy is egy ido utan szerintem mindenkinel eljon egy pont, ahol mar unja az egeszet, igy a turelem miatt nehezebben turi a dolgot), de azon is gondolkoztam, hogy nekem a repedést egy az egyben kivágták, ezért is gyógyulhat gyorsabban. Amiket leírtál egy az egyben megvoltak nálam is, nalam a szekeles elotti szuras a legrosszabb, meg ma is ugyanugy megvolt, de flector rapid + rubophen + aurobin fajdcsill krem 15 perc es mar egesz elviselhetove valik. Nalam 6 oranal, de belegondolva mindketto marha tre. Az esti resz megint csak marha ismeros, gondolom ilyenkor mar bedolgozta az emesztorendszer a napi dolgot, igy azert keletkezik odalent nyomas, ami fajast okoz.

 

En pont az ellenkezoje vagyok, amig lehet, kitartok a mellett, hogy kurvaeros a szervezetem es megoldom magam (de lehet szimplan csak beszari vagyok az orvosokkal szemben, pl. utolag kurvara orulok, hogy a doki egy szot sem mondott a repedes kimetszeserol, csak miutan felebredtem az altatasbol akkor kozoltek, akkor meg mar marha mindegy volt). Nyilvan az az okosabb, ahogy te jartal el, de kelloen makacs vagyok, persze ha nem rolam van szo, akkor ket kezzel osztom az eszt. :D

 

En tegnap vegre hazakerultem a lakasomba, nem is tudom mi lett volna, ha ezt az egeszet egyedul kell vegigcsinalnom, elmondhatatlanul sokat segített a családom, nem győzöm köszöngetni nekik. Az egyetlen bajom, hogy őket talán még jobban megviselte, mint engem. A vicces pillanat az volt, amikor hazajottem, es az oromtol, illetve elerzekenyulestol el is konnyeztem magam (foleg a csaladi segitseg).

 

Otthon jarkaltam, de szerintem a napi 500-1000m alig jott ossze, tegnap bementem irodaba elhozni a szekem (kurvakenyelmes), termeszetesen tulvallaltam magam az emelgetessel, kibaszottul elfaradtam. Gondoltam kitakaritok itthon, belefogtam, lementem cigiert (na ez a 150m tenyleg nyugger tempoban ment le, haromszor meg kellett allnom, az egesz procedura, tobb mint 20 percet vett igenybe). Utana mar csak a legfontosabbakat inteztem el itthon, aztan inkabb lepihentem, probaltam elfogadni, hogy meg labadoznom kell. :D

 

Este meg rajottem, hogy regen kaptam egy vazelines kenyocsot, amiben egyeb csodaosszetevok is megtalalhatoak (sajnos pontosat nem tudom Dr. Gamal Eldin Mohamed írta fel, pont egy éve), es azon kivul, hogy komfortossa teszi a teruletet (direkt mechanikai surlodas minimalizalva) tartalmaz meg valamit, ami ellazitja az izmokat kicsit. Ezen kivul meg anno turtam a netet es talaltam egy Ealusil nevu kenocsot, ami ezust tartalmu (gyuladdascsokkento), egybol ereztem, ahogy elkezd hatni (bar lehet placebo, mindegy hasznalt). 

 

Kajaban pedig rajottem, hogy a mazsola lesz az en baratom (Mazsola és Tádé, hehe), ilyen uresnek mar regota nem ereztem magam belulrol, raadasul mindezt erolkodes nelkul sikerult osszehozni es fajdalom nelkul (minimalis azert volt, plusz megint vereztem is, de abba is maradt egybol). Feler egy gyerekkori Karacsonnyal.

 

Utazas pont majdnem ugyanez van tervben nalam is, csak bringaval kornyezo orszagokbol csemegezek. Egy ilyen betegseggel eddig a szomszed varos is necces lett volna. De repulovel sem hangzik rosszul, ez majd kesobbre halasztom, szerintem.

 

Illetve igy utolag nagyon jo onismeret is volt szamomra ez az egesz, hogy mennyire birom a fajdalmat es hogyan kezelem, meg a stresszt, ami ezzel az egesszel jar.

 

Ma lajtos vasarlas (futocipo) estere pedig egy kis joga (csak a legminimalisabb gyakorlatokkal, foleg meditalas), melyebben magamba neztem es nem szeretnek elpatkolni ido elott, a stresszkezelesre boven kell meg forditanom idot. Pl. az sem normalis, hogy szabalyosan rosszul ereztem magam, hogy betegszabadsag alatt csak napi 2-3 orat tudtam melora forditani.

 

--

 

Detra, meg venotec is venynelkul kaphato. :)

Előzmény: Gorsiborsi (6225)
zénó75 Creative Commons License 2018.05.19 0 0 6226

Szia . Nekem kiadták a detralex-et vény nélkül  is. 

Előzmény: Gorsiborsi (6208)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.05.18 0 0 6225

Szia Bence,

 

haat, valamivel jobb talan, mint volt, de rohamos javulast nem erzek. Mutet napjahoz kepest bazisokat javult. De nem tudok sokat setalni meg ilyenek szurkalas nelkul. Csak lassu csiga tempoban megy a seta, es max 10 perc, aztan mar erzem h valami nem oke. A szekeles utani fajdalom talan mintha elviselhetobb lenne, de igy is egy orat ulok a furdoben mire elmulik a szurkalas ugy nagyjabol. Folyamatos nyomast is erzek mindemellett, es szekeles elott is szur mar elegge.. Lefekves elott is felerosodik a szurkalas meg a diszkomforterzet. Mondjuk lehet azert ennyire erzekeny ez a pici vagas, mert 12 oranal tortent, tehat kvazi a gatam vegbelfeloli oldalan. Fogalmam sincs mekkorat vagtak. :S Nezegettem kistukorrel, de nem tudom kisilabizalni mi a helyzet...

 

Szoval nem csak a szekeles rossz meg utana, hanem igy napkozben is.. Megint nehezen tudom ellatni magamat, ami megorjit, de anyukam segit sokat. 

 

 

Nalam mutet utan volt a melt down, pedig annyira nem szurt mint korabban -szurt mar ennel ketszer jobban - de bepanikoltam a betadine lattan a mullapon, es azt hittem ver. Hala istennek a Doktorur megnyugtatott h no para, o locsolta be a mullap szeleit, csak errol a mozzanatrol lemaradtam.

 

Amugy hala istennek nekem korabban sose volt vegbelpanaszom, meg csak egy belso aranyerem sincs meg semmi, egyedul tavaly volt egy akut repedesem a siut utan, ami pikk-pakk tunetmentes lett. Max olyan szinten befolyasolta az eletemet, hogy jobban odafigyeltem az etkezesre, es ennyi. (Ami talan nem is baj h nem eszek ipari hulladekot) A nagy gebasz februar elejen alattomosan egyik naprol a masikra utott rajtam, de ilyen 'rovid' ido alatt is az idegeimre ment. El se tudnam kepzelni, hogy evekig ilyen panaszokkal eljek komolyan. En olyan vagyok, ha kavics megy a cipombe, kiszedem mar az elso meteren, nem gyalogolok vele meg husz metert, hogy szettorje a talpam.. Semmi ertelme.

 

Nem baj, jo lesz ez, a Onody Doktorur is azt mondta h ket hetig azert elegge fajni fog. Nem parazok ra. 

 

Nos, vannak furcsa emberek, tudnek meselni, vegtere is ez meg annyira nem is furcsa, hogy a leanyzo altatasban hajlando csak kes ala fekudni. Mennyire furcsa lenne, ha csak altatas nelkul vallalna ezeket. Na az tenyleg furcsa lenne. :D Viszont erdemes elkerulni az ilyen szinten felszines embereket, akikkel ket ertelmes mondatot nem lehet valtani. Akkor mar inkabb egy froccs a kenyerpiritommal. xD

Utazni mondjuk en is szeretek, backpackkel tolom fapadossal neha csak ugy bele a vilagba par napra. Ezert is idegesit fel annyira ez a betegseg, mert inmobilis lettem, es keresztul huzta teljesen az idei bakancslistamat. 

Előzmény: mbence30 (6223)
mbence30 Creative Commons License 2018.05.18 0 0 6224

Tájékoztatót olvasd el rendesen, amikor beüt a gebasz szedni kell, mint a torokcukorkát. Talán  2x3 az első pár napban, viszont nagyon gyorsan elkezdi kifejteni áldásos hatását. Csak azt ne baszd el, amit kb. itt mindenki a topikban, hogy nagyjából helyrejössz és utána jó lesz ez így. Jönni fog a következő roham és csak egyre jobban ásod magad a gödördbe, mindenképp nézesd meg egy hozzáértő személlyel, mi itt nem vagyunk orvosok, csak empirikus módon szerzett tudásunkat osztjuk meg egymással. Megj. rengeteg hasznos infó felgyűlt ebben a topikban, akinél tré van, olvasson és ne ijedjen meg. Persze kurva könnyű ezt mondani, utólag. :)

Előzmény: zénó75 (6221)
mbence30 Creative Commons License 2018.05.18 0 0 6223

Szia Orsi,

 

Zabot kibasztam a picsába, hihetetlen kitartó vagyok, úgyhogy nem fog gondot okozni az eddigi diéta, csak a gyógyulás a drive, majd ha ez megvan, átadom magam a kulináris élvezeteknek, most egyelőre más a prio.

 

Heg nekem is szúrt, harmadik napon szinte elviselhetlen fájdalommal (itt volt egy baszott nagy meltdown-om is, olyan hisztis kurva voltam, hogy mondtam a családomnak, most fogadjátok el, amíg rage-elek, ez a része a healing process-nek). Utána viszont hihetetlen gyorsasággal kezdett javulni, remélem, már te is ezen az úton jársz.

 

Nekem inkább abból volt elegem, hogy a legnagyobb erem akkora volt, hogy folyamatos székelési inger kínzott, nagyjából egész nap, ha reggel öt percet késtem a dologgal, már ráparáztam, hogy milyen következményei lesznek. Mondanom sem kell, hogy pl. egy németországi business trip mekkora stresszel járt ilyen szempontból, ahol percre pontosan ki volt számolva az egész napom, vagy akár csak egy random trip haverokkal. El sem tudom képzelni milyen jó lesz, hogy akkor mehetek slozira, amikor épp kedvem tartja. Ez a szorongásos állapot teljesen felfal belülről és csak most kezdem érezni, hogy ez a pár nap 'lófasznyi' fájdalom mekkora freedom-mal fog megajándékozni.

 

Emberi kapcsolatok, én azért randiztam elég sokat az egészen türhető állapotoknál, de igen mondtam le randit, mivel épp a falat kapartam és sajnos nem lehetett elmagyarázni frissen megismert embernek, hogy most két hétig nem érsz rá. Bár most pont belecsúsztam egy ilyenbe, a leányzó türelmesnek tűnt, legalább megnézed mennyire türelmes, kitartó a másik fél. :)) Kellenek az új ingerek, de csak finoman pushold magad. Nem basztatásból mondom, de rajtad is látszik, hogy mennyire beette magát ez az állapot a gondolkodás módodba, hihetetlen hogy a védekezéssel mennyire elmélyül az elkerülési stratégia. Szép apró lépésekkel kell csak haladni.

 

Rengeteg infót elmondtál már most is magadról (az előző posztodból sugárzik, hogy te azt érzed, hogy csak a betegség, ami benned van), amiről egy értelmes sráccal simán el lehet beszélgetni, pl. a munkád, a rosszul felépített cégstruktúrák, felesleges munkakörök, emberek, empátia. Innentől kezdve már jön minden magától. Nekem lerí ezekből, hogy értelmes vagy. Amúgy is szerintem egy quality beszélgetés nem arról szól, hogy kivel mi történt az elmúlt x időszakban, ezek csak felszínes szarságok. Ennél szerintem sokkal fontosabbak, hogy ki mit gondol a világról, a minket körülvevő dolgokról, érzésekről. pl. az egészségről, mit tesz/tenne meg érte, akármi, ami egy kicsit gondolkoztatásra késztet. De akár nyugodtan elmondhatod azt is, hogy rettentő szar korszakod volt, ami egészségileg meggyötört (vagy pont fordítva?, nem tudom balkezes vagyok, minden fordítva megy, de úgyis érted) és pont ebből épülsz fel, szerintem ez már alapból egy rettentő érdekes téma és még a komfortzónádból sem kell nagyon kilépni, nem kell szenzitív infókat megosztani.

 

Amúgy meg randiztam elsőnek teljesen értelmesnek tűnő lánnyal, aki az első tizenötperc után bedobta, hogy imádja magát plasztikáztatni és kizárólag csak altatásban hajlandó ezeket a műtéteket végrehajtani. Próbáltam kicsit faggatni a világképéről is, de mindig terelte a dolgot, hogy két hete ide utazott, nyáron ide fog. A miértekre nem igazán tudott érdemleges válasszal szolgálni. Mondanom sem kell, nem igazán kerestük egymást utána. :)) Szóval fel a fejjel!

Előzmény: Gorsiborsi (6222)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.05.17 0 0 6222

Szia Bence,

 

jajj, igen, jol kitoltal magaddal. :( Nem rossz az a zabkasa, de nem biztatnalak tovabbi kiserletezesre a higabb verzioval se egyelore. En hozza se nyulok most igy, pedig van otthon ket csomag aproszemu es amugy nagyon szeretem. 

 

De a titka tenyleg, hogy szetfozod, aztan hagyod orakat utana duzzadni es higitod. Plusz en meg vmi zsiradekot is teszek bele, amikor leveszem a tuzrol belerakok egy kis vajat. Az aproszemu amugy alkalmasabb kasanak, sokkal gyorsabban elkeszul. Persze, ha nincs az embernek vegbelpanasza, fogyaszthatja fozes utan kozvetlenul, de az en vegbelemnek jobb a bekesseg. xD 

 

Pff most amugy annyira szur a heg, nem tudom mi baja, belehuppanok a kadba megint, csak ma mar nem akartam tobbet... Szeretem a vizet, de azert ennyire sellolany se vagyok, es kicsit besokkaltam az allando zuhanyzastol meg ulofurdotol. Magzatkoromban ert szerintem utoljara ennyi viz. xD

 

Ne is mond, de jo is lenne mar megint normalisnak lenni, csak ugy elmenni otthonrol nem azon parazva h ahova megyek van-e mosdo es lesz-e WC papir? Meg most ugy oszinten ezen en is gondolkodtam, hogy barkit megismernek megis mirol beszeljek, ami az elmult par honapban tortent velem? xD 

Amugy a kup gyorsan feloldodik, max a randi elso tiz perce lenne kellemetlen xD Nem is ertem mi bajod xDD

 

Előzmény: mbence30 (6219)
zénó75 Creative Commons License 2018.05.17 0 0 6221

Köszi. Ránéztem a gugglin megveszem, hátha jó lesz a visszeres lábamra is.... :)

Előzmény: mbence30 (6220)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!