Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248360

Az jo kerdes, hogy miert nem szolalt meg valami figyelmeztetes az orosz gepben, hogy raketa kozeledik.

Meg kellett szólalnia, másképpen nem marad idejük katapultálni.

Előzmény: Salvor2 (248359)
Salvor2 Creative Commons License 2015.11.28 0 1 248359

A torok figyelmezteto szoveget allitolag egy polgari gep kapitanya vette fel. Ezek szerint a civil veszfrekvencian adtak le (vagy a polgari gep a katonai veszfrekvenciat hallgatta).

 

A lenti terkep szerint max. 10-20 masodpercig tarthatott az, amig a torok gep a holding patternrol eljutott addig a pontig, ahol kilotte a raketat ("veletlenul" pont jo helyen varakozott tobb mint egy oran at). Ennyi ido alatt el sem juthatott a radarkezelok tudataig, hogy az a gep valami csunya dologra keszul. Az jo kerdes, hogy miert nem szolalt meg valami figyelmeztetes az orosz gepben, hogy raketa kozeledik.

Előzmény: szilvatövis (248352)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248358

Valamit azonban nem értek. A törökök minden bizonnyal leadták a figyelmeztetést a vészfrekvenciákon. Ok. Nem számítottak rá, nem hallgatták, de a radarjuk sem volt bekapcsolva? Milyen gépek ezek, hogy nem vesznek észre egy fenyegetően közeledő f-16-ost?

És az orosz támaszponton sincsenek radarok? Röpködhet akárki akárhol süketek és vakok?

 

A képlet megoldása logikusan egyszerű.

Nem adtak le semmiféle figyelmeztetést.

Sem szóban, sem írásban. :))

Előzmény: szilvatövis (248352)
rev251 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248357

Egy német-orosz szövetség egy gazdaságilag és geopolitikailag is helyi optimum lenne.

(Mindkettőnek van valamije, ami a másiknak nincs)

(nekünk külön öröm, hogy számunkra mindkettő (ki)ismert stílusú ellenség - és ők is ismernek minket**.)

 

Ha viszont a németek elvágják maguk alatt a fát*, akkor marad az orosz.

Féllábú óriás, akivel ellensúly hiányában nehéz lesz "tárgyalni" Magyaro.-nak vagy akár a Közép-Európai Szövetségnek

(V4+Baltikum+(Finnek?)+optimális esetben Szlovánia-Horvátország esetleg Szerbia)

 

 

 

*Tudom, tudom, a topic németjei szerint Németo. köszöni, jól van mit aggódunk Merkelék menekültpolitikája miatt, egy szegény, leszakadó országból

 

**Meg a volt Magyar Korona többi országát, meg a lengyeleket, meg a románokat, stb. stb.

Előzmény: zöldkomcsi. (248324)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2015.11.28 -1 0 248356

Ott érte találat őket. De földi támadásnál szükséges rácsapáshoz bizony lejjebb jönnek - a legtöbb esetben.

Előzmény: _Berci (248345)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2015.11.28 -1 0 248355

Vezettél te már repülőgépet???

 

Értsd már meg, hogy egy partizán-háborúban bevetett földi támadó egységnél nincs olyan, hogy kötött repülési terv. Ha van is előzetes terv, az igazándiból csak arról szól, hogy az adott térségbe hogy jutnak el - utána jön a célpontok azonosítása és megsemmisítése - ami már a személyzetre van bízva. Egyszerűen nem lehet előre megtervezni, hogy egy folyamatosan haladó harcjármű-karavánt, vagy egy akár kötött helyű (mondjuk egy faluban berendezkedett) terrorista támaszpontot milyen irányból, magasságból, hány rácsapásból, miként lehet felszámolni. Ilyenkor benne van a pakliban, hogy ráindítanak egy könnyű légelhárító rakétát a támadó gépre (vagy még ez sem kell, elég, ha csak annak látszik, egy komolyabb jelzőrakéta elég lehet ennek a hatásos imitálására!), és a pilóta azonnal infracsapdát szórva kifordul valamerre - azt sem tudni, merre - majd jön vissza, amilyen irányból tud. Ilyenkor van egy 30-50km sugarú kör, és a gép azon belül fog majd kolbászolni, összevissza-valahogy, valameddig. Ameddig a dolgát el nem végzi, vagy el nem fogy az üzemanyaga/lőszere/rakétája.

 

Erre előre rátervezni egy légvédelmet nem lehet. A török F16 valószínűleg azért sem végzett azonosítást, mert nem is kapott erre utasítást, őt, amikor a törökök látták a radaron az orosz gépet, felküldték, azzal az egyértelmű szándékkal, hogy ha csak átcsúszik a határon, vagy csak elég közel kerül hozzá, hogy ezt már rá lehessen fogni - akkor indítson azonnal rakétát. Szerintem azt a Szuhojt a törökök mindenáron le akarták lőni, és csak az ürügyet-lehetőséget keresték hozzá.

 

Ha meg az oroszok az amerikaiaknak, vagy legalábbis a NATO-nak adták meg az előzetes bevetési tervüket - az természetes, ha a törökökhöz jutott. Már hogyne jutott volna, az Isten szerelmére - ott "ők a NATO", az ő gépeik képviselik azt, még jó, hogy tájékoztatták őket - NATO tagként minket is tájékoztat az USAAF minden egyes, minket érintő átrepüléséről is...

Előzmény: Salvor2 (248342)
lakol3 Creative Commons License 2015.11.28 0 1 248354

Több nagy céget - vagy nagy forgalmú céget láttam. Egyik sem arról szólt, hogy optimalizálunk vagy refaktorálunk, hanem arról, hogy a szuboptimális rendszer működtetéséhez újabb embereket veszünk fel. Az egyik cég pl. kb. 30 Java programozót vett fel, de két év alatt nem tudtak egy új terméket előállítani. Lényegében foltozásról volt szó, csak nem így hívták.

Mindkét cég esetében a legnagyobb érték egy adatbázis volt - amit nem tudtak optimálisan kihasználni, mert ahelyett, hogy házon belül csak annyit tettek volna, hogy keresnek optimális megoldást, a rövid távú business value döntött és az csak a rendszer kezelhetetlenségét eredményezte.

Másképp: noha a cég olyan valós adatokkal rendelkezik - pl. annotációk, manuális klasszifikációk - amikből egy 5 fő egy éves megfinanszírozásával olyan terméket lehet előállítani, amilel egy 10-15 fő költségét meg lehet spórolni, plusz ez egy önmagában eladható termék lenne, ehelyett gyurmázás megy tovább.

Nagyon kevés cég van - ált. nagyok -, ahonnan valami komolyan vehető dolog is kijön, de az innováció továbbra is csak nagyon kevés ember sajátja - és ők ezt akkor is megtennék, ha egyetemi finanszírozásuk lenne.

A németeknél noha marhajó dolgokat láttam pár területen és még saját intézményük is van a kutatás-ipar összekötésére ( ráadásul talán már 100 éves is ), mégsem történik.

A business value dönt, és ez mindig úgy vetül le, hogy a rendszer eladhatóbb legyen, nem pedig úgy, hogy fenntarthatóbb vagy optimálisabb. Egy ponton túl már amúgy nincs értelme optimalizálásról beszélni, mert a káosz önjáró.

Egyre jobb emberek kellenek, de ők sem azért, hogy a rendszert optimalizálják, hanem mert bennük van meg az a kvalitás, hogy működtessék. Hosszú mese lenne, de dióhajban ennyi.

Nehéz otthonról elképzelni, hogy is van ez itt, nagyban. Nálunk a vezető magyar cégek jók. Jobbak, mint a német vezető cégek.

A briteket nem ismerem belülről, de ők inkább bevállalósak, mint a németek. De ettől még az alapmotívum - business value mint domina - nem változik. 

 

 

NB: nem a business value-val van baj, hanem azzal, hogy a technikai oldalról jövő problémák alá lesznek rendelve ennek. Így olyan középvezetői struktúra alakul ki, amelyik a management üzleti elvárásait elégíti ki, és nem képes arra, hogy megtalálja azt a kompromisszumot, ahol a technológia és az üzleti vonal egyensúlyt talál. Etc.

Előzmény: Törölt nick (248336)
Salvor2 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248353
szilvatövis Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248352

Az elég durva, ha tényleg nemhogy az orosz nem, de éppen a török gép repült át Szíriába.

 

Erdogan viszont nem az a kifejezetten pincsikutya típus, akinek füttyent a gazdi, hogy lőjj egy Szu-24-est és rohan lelőni, majd megy vissza a jutalomfalatért.

Az oroszok beleköptek a biznicükbe, amire az amcsik nem vetemedtek eddig ezt nehezményezték szerintem.

Legvalószínűbbnek azt gondolom, hogy Erdogan stratégiailag a Natot akarta összeugrasztani az oroszokkal, ellehetetleníteni az összefogást az IS ellen. A törököknek igazából jó ez a kis balhé a szomszédban, nem érdekeltek a gyors rendezésben, pláne nem az oroszok szájjaíze szerintiben.

Majdnem sikerült is, pengeélen táncol az együttműködés...

 

Valamit azonban nem értek. A törökök minden bizonnyal leadták a figyelmeztetést a vészfrekvenciákon. Ok. Nem számítottak rá, nem hallgatták, de a radarjuk sem volt bekapcsolva? Milyen gépek ezek, hogy nem vesznek észre egy fenyegetően közeledő f-16-ost?

És az orosz támaszponton sincsenek radarok? Röpködhet akárki akárhol süketek és vakok?

Előzmény: Salvor2 (248346)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248351

Nézd, ha igazat mond, akkor az a baj, ha nem mond, akkor az...

 

Békeidőben egyszerűen nem szokás lelőni csak úgy egy repülőgépet. Azonosítás nélkül végképp nem. Azonosítani pedig tudták volna minden további nélkül. Nem tudjuk, hogy a SZU működtette-e a válaszadóit - így nem kizárt, hogy pusztán radarkép alapján a légiirányítás/légvédelem tényleg nem tudta azonosítani - viszont a repülési profil alapján egyszerűen kizárt, hogy ne tudták volna, hogy orosz katonai gépet látnak. Lévén az adott térségben ott akkor más nem volt...

 

Elég egyértelműen ez egy üzenet - csak nem biztos, hogy igazán átgondolt, és az sem egyértelmű, hogy mit is akarnak üzenni ezzel? A párizsi merényletek után eléggé egyértelmű, hogy a Nyugat első számú ellensége most az IS. Lehet persze jönni a háttérben a Salvor-féle "gonoszUSA" konteókkal, miszerint az USA valójában titkon az IS-el akarja tönkre-tetetni az EU-t, de ezt több okból is kizártnak tartom. Legfőképpen azért, mert ha valaki, akkor az USA (a Wikileaks és Snowden óta végképp...) tudhatja, hogy az ilyesmit nem lehet tartósan titokban tartani. Elég hamar kiderül minden, ahogy kiderült már anno a fegyverszállítás Iránnak, a kontráknak, de még Monica cummantásai is... Egy ilyen ügy (miszerint a háttérben az USA tudatosan iszlám szélsőségeseket támogat, az EU felforgatására) beláthatatlan következményekkel járhat, akár oda is vezethet, hogy az EU és az USA nyíltan és ellenségesen szembefordul egymással - és ebben a felállásban Kína is az EU-felé fog húzni, lévén ma már sokkal szorosabban kötődik ide, mint oda.. Az USA ezen alig nyerhetne valamit (az IS-el tönkretetetni az EU-t amúgy sem tudja), viszont kis túlzással "mindent bukhatna" - nincs ennek értelme.

 

Egy fülig korrupt, az IS-el titokban üzletelő, a kurdokat meg nyíltan ellenségnek tekintő, betegesen diktátorhajlamú, lassan megkergülő török elnök zavaros magánakciójaként annál inkább értelmezhető lenne. Erdogan egyszerűen fél, hogy teljesen kicsúszik minden a kezéből, orosz, és most már erős francia-német támogatással a kurdok (és Aszad) esetleg felszámolják az IS-t, majd kikiáltanak a térségben egy független Kurdisztánt (a nyugat és a ruszkik igazán sem nem tudnák, sem nem akarnák ezt megakadályozni), onnan esetleg egy pillanat alatt átcsap a függetlenségi mozgalom a török végekre is - ettől akár joggal is fél. Ez Iránnak sem tetszik. Kicsit emlékeztet engem az egész arra, mint amikor az USA a nagy kábítószer-ellenes harc jegyében elkezdte a sok mexikói drogkartell között támogatni az egyiket, a Sineola-t, azért, hogy az segítsen neki felszámolni az összes többit - ami nagyjából meg is történt, de most cserébe kapott a képébe egy nagyobb és szervezettebb, még felszámolhatatlanabb kartellt - mint a felszámoltak összesen voltak... Ha volt is ráció az ötletben - elég nyilvánvalóan nem jött be... A térség is ilyen - mindenki mindenkinek az ellensége, és ha születnek is kényszerűen átmeneti érdek-szövetségek, ezek csak addig fognak tartani, ameddig a célt el nem érik - aztán rögtön egymásnak esnek...

Előzmény: GPS (248341)
lakol3 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248350

Mondjam azt, hogy egy német, igen magasan képzett jogász akkor, amikor közöltem vele, hogy nem értek egyet Mutti politikájával, mert életveszély, azt közölte felháborodva, hogy nem kötelező itt élnem? 

Csúnya volt, amit kapott, dehát ilyen a box. Ha valaki nem felkészült, ne hadonásszon.

Ez van. Itt liberoterror van. Nem is annyira másmilyenek a minták, mint otthon.

Előzmény: GPS (248337)
Salvor2 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248349

Turkey's president Erdogan voices 'sadness' over Russian plane downing and says he wishes it hadn't happened - AP

 

Putyin azt mondta, hogy nem all szoba addig Erdogannal, amig az bocsanatot nem ker. Ez vajon eleg lesz?

 

A het vegen veglegesitik az orosz gazdasagi valaszlepeseket. Szerintem boven eleg lett volna a Torokorszagba iranyulo turista utazasok megnehezitese (minusz 10 milliard dollar). Elvileg senkit nem lehet megakadalyozni abban, hogy oda menjen, ahova akar. De az allam megtilthatja, hogy az utazasi irodak utakat aruljanak (ezt meg is tettek). Messze a legjobb orosz lepes a torokokkel szembeni vizumkenyszer visszaallitasa volt. Ha erre a torokok is bevezetik a vizumkenyszert (marpedig nem akarjak, hogy ugy tunjon, hogy veluk barki packazhat), akkor ok maguk fogjak tovabb neheziteni a turistak beutazasat.

lakol3 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248348

A Jpost olyan, mint egy hírszemetesvödör. Sokminden beugrik egy helyen, de jobb ellenőrizni.

Amúgy deduktíve is reális, hogy a térségben az ISIS Su-jai akartak csapást mérni Törökországra.

Előzmény: Törölt nick (248338)
lakol3 Creative Commons License 2015.11.28 0 1 248347

Tájékoztatták. Mint a NATO, mind az izraeli erők - mind az irakiak adott esetben - megkapják az infot annak érdekében, hogy véletlen incidens ne legyen. Ráadásul kölcsönösen azonosíthatóak a gépek. A törökök is tudtak erről, lévén NATO tagállam.

Ha a török azt mondja, nem tudta, hogy orosz gép, HAZUDIK.

Emellett a török verzió alapján is a törökök AGRESSZOROK.

Az, hogy az USA nem határolódik el az incidenstől, sőt, félreérthetően félbólogat, azt jelenti, hogy az ő érdekeivel nem ellentétes.

A gond az, hogy egy NATO tagállam készül önállóan beszállni az orosz műveletekbe: a franciák. Ez pedig magával fogja rántani a németeket. Ezt már halványan pedzegetik a németeknél is, és mivel a jellemző EU minta az, hogy először ők prószálnak megállapodni, majd fellépni, így valós ez az USA aggodalom.

A britek pedig nem fognak ellenkezni. Innen pedig sokminden történhet, amit az USA nem akarna.

 

Erdonak meg egyszerűen kurvára fáj, hogy beleszartak a bizniszébe. Mental...

 

Előzmény: advocatusdiaboli (248340)
Salvor2 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248346

Jo elore odakuldtek a torok gepeket, nem mashova, mert tudtak, hogy jonni fognak az orosz gepek:

 

Előzmény: Salvor2 (248343)
_Berci Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248345

MANPAD-ekkel csak ~4000 meterig lehet "felerni". Ezert röpködnek a repülök ~6000 meteren.

Előzmény: advocatusdiaboli (248340)
GPS Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248344

 

"Kozvetlenul az orosz gep repulese elott adtak meg az amerikaiaknak, hogy mikor hol lesz a gep."

 

Arról nem beszélve, hogy ha ilyen kölcsönös tájékoztatás van az együttműködő katonai tömbök között, akkor az az aznap érvényes "Barát-Ellenség" kódok cseréjével is jár.

 

Ilyenkor egyszerűen rászórnak egy jelet (kb. mint a boltban az RFID azonosítóra) - és az kérdezés nélkül visszaküldi a "Barát" kódot.

 

100 éve használt technika ez.

.

Előzmény: Salvor2 (248342)
Salvor2 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248343

Ez tortent:

 

Előzmény: Salvor2 (248342)
Salvor2 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248342

Kozvetlenul az orosz gep repulese elott adtak meg az amerikaiaknak, hogy mikor hol lesz a gep. Nem csak ennel az egy gepnel, hanem a par hettel ezelotti megallapodas ota mindegyikrol. Az amerikaiak is megadjak az o gepeik utvonalat az oroszoknak.

 

Sejtettem, hogy a globalis propagandagepezetben nem lesz nagy visszhangja annak, amit az orosz legiero parancsnoka mondott, de arra nem gondoltam, hogy ugy fognak hallgatni rola, mint kutyaszar a fuben. Pedig nagyon erdekes adatokat tett kozze a tabornok. Valoszinuleg pont ezert van a nagy kussolas.

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (248340)
GPS Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248341

 

Szerinted mennyire elképzelhető a mai repülésben (és légelhárításban) az, amit Erdo mondott a tegnap személyesen  (láttam-hallottam a TV-ben) - hogy "Fogalmuk sem volt arról, hogy milyen felségjelű volt a légtér-sértő gép" ?

 

Azt még elfogadnám, hogy egy lopakodó, gerilla-gépet nem tudnak beazonosítani - na de egy, a ruszki légierőhöz tartozó, jellegzetes gépet se?

 

Ejj, ejj, szultánom, szabad ilyet mondani a világsajtó felé?

.

Előzmény: advocatusdiaboli (248340)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248340

Arról már nem is szólva, hogy egy "szabad vadászat" jellegű, állandó mozgásban lévő, nem reguláris egységekkel szemben végrehajtott földi-támadó légicsapásnál nincs is előzetesen elkészített repülési terv és kötött repülési útvonal - bevetési körzet és potenciális célpontok vannak. Egyáltalán nem volt előre látható és tudható, hogy az a Szuhoj akkor és ott lesz - a törökök valószínűleg már napok-hetek óta vártak egy ilyen potenciális lehetőségre.

Az is biztos, hogy ha tájékoztatták is a NATO erőket, az nem úgy nézett ki, hogy kaptak egy részletes repülési tervet és időrendi táblázatot - mert ilyen eleve nem is készült. Egyszerűen jelezték, hogy a következő napok folyamán ezen és ezen térségben légi csapásokat fognak végrehajtani - ennyi. Igen, ezt jelezhették a NATO felé, és igen, elég nyilvánvaló módon erről a törökök is kellett, hogy tudjanak.

Ebből kikerekíteni a konteót, hogy valójában az USA adott utasítást/hozzájárulást... Az USA sokkal egyszerűbben le tudná rázni ilyen alapon az orosz nyomást onnan - elég lenne, ha csak mondjuk Stingereket (vagy zsákmányanyagként úgyis százas-ezres darabszámban nekik hozzáférhető Sztrelákat/Iglákat) juttatna az IS számára tömegesen. Igaz, ezek után az ő számukra is kockázatossá válna minden átrepülés a térségben...

 

Sajnos nekem ebből sokkal inkább valami olyan kép áll össze, hogy ebben a kérdésben egyáltalán nem húz egyfelé a NATO sem, és igazándiból a törökök olyan nagyon nem is szeretnék, ha az IS-t teljesen felszámolnák, még kevésbé, ha ennek eredményeképpen a kurdok kerekednének felül. A nyugatnak viszont ez lenne az elemi érdeke - már csak azért is, mert, ha már választani kell, a térségben magasan a legnormálisabb, leginkább szekuláris, előre láthatóan békés és normális együttműködésre leginkább alkalmas, vallási fanatikus ámokfutásokra legkevésbé fogékony népcsoport pont a kurd... Egy működőképessé váló és épelméjű Kurdisztán a térségben nagyon komoly pozitív példaként is szolgálhatna a térség többi klerikális társadalma számára.

Előzmény: Törölt nick (248338)
GPS Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248337

 

"És otthon is cenzúráznom kellett volna magam akkor, amikor az aktuális kurmányról - OV vagy előtte - volt meg a véleményem, mert a 'hazámat gyalázom'?"

 

Sajnos újabban vannak ilyen hangok is - nem is ritkán.

 

Ha elfogynak az ellenérvek egy-egy nemzeti-teljesítmény vagy cselekedet kritizálása kapcsán... akkor jönnek "magyarellenes", "idegenszívű", "magyargyalázó" jelzők...sőt, ha eldurvul a párbeszéd, akkor még a "balliberális" jelző is előjön - ami még az előbbieknél is durvább.

 

Aki kétségbe meri vonni, hogy az Ikarus nem volt a világ minden idők legjobb autóbusza, vagy a magyar bor, zöldség, gabona, vagy bármi nem a legjobb a világon, vagy netán a bezárt cukorgyáraink egy kivételével nem voltak mind elavult ipari roncstelepek... szóval bizonyos körökben az ilyen embereknek nincs helyük ebben az országban.

 

És akkor a világ legtöbb nobel-dijasát már meg sem említettem.

.

Előzmény: lakol3 (248310)
szilvatövis Creative Commons License 2015.11.28 0 0 248335

Ez korábbról ismerős, szkeptikus vagyok vele kapcsolatban. Olyan ez mint az alvázas, vagy az önhordó autó karosszéria.

Ez a fejlesztés olyan mint az alvázas autó, külön válik a teherviselő és a borító elem,  utóbbi szerintem holt súlyként rontja az eredő szilárdságot.

 

http://reneweconomy.com.au/2012/ge-developing-new-wind-turbine-blades-to-cut-wind-energy-costs-16744

 

(Erre éppen lenne ötletem, hogyan lehetne akár megduplázni a pengék hosszát, de hát itt Magyarországon nincs semmiféle relevanciája ilyeneknek.)

Előzmény: _Berci (248333)
lakol3 Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248334

..na ja.... az innováció..... igen, de jobb technológiát amitől majd több lesz a krumpli nagyon lassú bevezetni, gyorsabban kapálni sokkal egyszerűbb, ez a bajok forrása.

Pontosan. Én ezt látom az IT-ben, pedig az elvileg...

Előzmény: zöldkomcsi. (248332)
_Berci Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248333

Nekem az 50 MW-os szelkelep lapatja tetszik (morphing lapat, ami nyilvan meg nem piacerett, de idövel azert lehet belöle valami ...). Nomeg az Achates nagyhatasfoku benzinmotorja ... a többit meg nem neztem meg reszletesebben.

Előzmény: kobab (248315)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248332

Azt hiszem ott téved advo, hogy azt hiszi, hogy amit produkál az az Ő produktuma, pedig nem az. Azt a föld, a víz, a nap, az eső, ....az olaj, a Föld adja neki. Nyertesei közt van versenynek akik jogosítványt kaptak ezek használatára.

Mint ha lenne egy krumpliföld amit ketten kapálunk, de te szorgalmas vagy én lusta vagyok, te kapálod meg a 3/4 részét. Ok..... jó...... tied a 3/4 része a termésnek. De akkor mi legyen velem aki lusta ember vagyok? Lopjam el a kapádat? (-:

A középkor se és a megvalósult szocializmus se szerette a "túlórázást", mert attól úgy se fog több krumpli teremni, így előzték meg a társadalmi krízist, hogy aztán végül a nyertes se jár jól, mert csak rágyújtanak végén valamit.

...na ja.... az innováció..... igen, de jobb technológiát amitől majd több lesz a krumpli nagyon lassú bevezetni, gyorsabban kapálni sokkal egyszerűbb, ez a bajok forrása.

Előzmény: lakol3 (248282)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248331

Nem tu"om...(-: ..de pl elektromos autó addig biztosan nem lesz amíg ezeket el nem pusztítják.

(kommunizmus se amíg a sokkal versenyképesebb kapitalizmust se)

A forradalmak pazarolják az energiát, de a kiemelkedő képességeknek is csak az tud teret nyitni, akik egy jól olajozottan működő társadalomban nem érvényesülhetnek.

Előzmény: lakol3 (248284)
lakol3 Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248330

Asszem, sb monta, hogy de Mutti nem is hítta be a migráncsokat.

Nos... Bíró Passauban egy ítélet indoklásakor aszonta, hogy de.

 

 

http://www.welt.de/politik/deutschland/article148562388/Richter-straft-Schleuser-wegen-Regierungspolitik-milde.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_jog_201511

 

zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248329

....szoktuk keresni a római birodalommal a párhuzamokat. Igen, azoknál is a hagyományos katonai hatékonyság a nagy létszámú gyalogság összehangol műveleteire volt alapozva, amikor már nem volt alkalmas ilyet fenntartani kezdtek leválni a perifériák róla.

Előzmény: Salvor2 (248297)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248328

Ez pedig nem igaz. Vegyétek már észre, hogy az usa milyen immel ámmal tevékenykedik ott, egyszerűen nem érdekli a közel-kelet.

Oka lehet a birodalom általános hanyatlása, mint a szovjetről most lehullanak róla a perifériák. (bele értve pl a németeket is)

Lehet olyan is, hogy tulajdonképpen okosan inkább a csendesóceánra koncentrál mert a katonai ereje a flotta a légierő ott tud érvényt szerezni az érdekeinek, de emitt nem.

Előzmény: Salvor2 (248297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!