Keresés

Részletes keresés

Mesimanó Creative Commons License 2005.01.31 0 0 187
Hát ő a kisficek...
Mesimanó Creative Commons License 2005.01.31 0 0 186
Jaj, és még valamit elfelejtettem.Még egy kis gond a Madmax-el. Ahogy nézegetem a mókusokat, mindegyiknek olyan szép kis bozontos farka van. Na most a miénknek csak egy kis pamacs van a végén, de amúgy szinte csupasz a farkincája. Csak nagyon rövid szőrök vannak rajta. Ez mitől lehet? Táplálkozással nincs gond, eszik rengeteget, és magoktól elkezdve gyümölcs, kukac, mindent! Fényképet majd megpróbálok feltölteni róla? Valaki esetleg nem tudja, hogy ez miért lehet? Várom nagyon a választ, köszi, Mesi
Mesimanó Creative Commons License 2005.01.31 0 0 185

sziasztok!

 

A fiú mókusunk szerintem már nagyon szeretne egy kislányt magának! A heréi hatalmasok! Esetleg ha valakinek van Győr környékén lány mókusa, aki fütyül, akkor szólna? Egyébként mikor lesz megint normális méretű...? És mostanában sokkal idegesebb is. Ha kiengedjük, akkor támad, de nem tudom miért . eddig semmi gond nem volt vele. Aranyos volt, a tenyeremből evett, meg lehetett simogatni, most meg nem lehet vele bírni.

valaki tud tanácsot adni?

Pépépe Creative Commons License 2005.01.31 0 0 184
Probálta már valaki összepároztatni a fehér csikos mokust a barnával?
Vannak ilyen irányu tapasztalatai valakinek? Esetleg irdalom ebben a témában?

Előzmény: sky-boss (183)
sky-boss Creative Commons License 2005.01.30 0 0 183

Tomy 1Tomy 2Tomy 3     Hi!

 

Újra itt, néhány képpel, és kérdéssel, kéréssel!

Tomy, 2004 árilisi születésű.

Nem tudom, hogy már ivarérett-é, de a golyói akkorák, hogy tiki-takizhatna velük.

Plus-tól vásároltam, karácsony előtt.

Ha van valakinek, máshonnan származó kislány mókusa, amelyik fütyül, szivesen látnánk!

 

Üdv: sky-boss      skyboss@citromail.hu

Pépépe Creative Commons License 2005.01.24 0 0 182
"A simogatás még csak benyúlva a kalitkába megy"

Ha simogatni akarod, akkor ne mokust tarts, hanem macskát vagy kutyát... :-)

Az én mokusom két éve van velem, de rendesen meg van sértödve, ha simogatni probálom. Néha evés közben sikerül, de ha észbe kap akkor 2-3 centivel arréb megy, vet rám egy bosszankodo pillantást, majd eszik tovább. Ha megint megsimogatom ugyanaz. Néha szorakozásbol nem hagyon békén ilyenkor, látni kellene hogy néz rám :-) , de nem menekül el. Söt, ha arréb megyek utánam is jön, csak ne érjek hozzá.

Sok sok vidám percet-orát kivánok a mokushoz!

Előzmény: Humli (181)
Humli Creative Commons License 2005.01.24 0 0 181

Sziasztok!

Ha megengeditek bemutatkozunk,

az a kis hajtó a mi Mogyorónk (Plusztól).

Karácsony óta lakik velünk. Megfogadva minden neten fellelhető jó tanácsot jól alakul a barátkozás vele. A simogatás még csak benyúlva a kalitkába megy, de ha kinn van ránk mászik és elfogadja a kaját is.

Pépépe Creative Commons License 2005.01.24 0 0 180
Sok sikert a párkereséshez, én két évvel ezelött probálkoztam de nem volt bátor fiu jelentkezö :-( Azota beszereztem egy fiut, tavaly volt is szex, de nem lettek kismokusok. Idén a lány már fütyült, de a fiu még nincs párzoképes állapotban.
Én otthon nem a ketrecben szoktam összengedi öket, hanem a szobában, de mindkettönek ismerös a terep.

Pároztatással kapcsolatban (és sok más hasznos informáciot is találsz) Plus1 honlapját ajánlom:

http://invitel.hu/ventana/csikos_mokus/

P.P.

Előzmény: tamariska007 (178)
prydanne Creative Commons License 2005.01.24 0 0 179

Nálam idén fiúhiány van, de biztos találsz a fórumon agglegényt.

De leírom hogy szoktuk csinálni. Nem olyan egyszerű, mert amint meghalljátok a fütyülést, a legjobb azonnal a fiúhoz indulni. És legalább 1 napig otthagyni. Két ketrec kell a helyszínen. Utazás után legalább egy órát hagyni kell megnyugodni a kislányt, de ez mókustól függ.

Ezután nem árt "bemutatni" őket egymásnak, vagyis a ketreceket közel tenni, hogy ne ijedjenek meg egymástól. Utána lehet összeengedni őket. Ha összevesznek vagy nem érdeklődnek egymás iránt, akkor szétválasztani. És 1-2 óra múlva lehet ismét próbálkozni, de akkor a másik ketrecben. Ha sikeresnek látszik az akció, akkor se maradjanak együtt túl sokáig. 1-2 óra pihenő után lehet ismét próbálkozni, legjobb ha akkor egy másik fiúval, mert ugyanazt nem mindig fogadja el. És ezt folytatni mindaddig, amíg fütyül.

A sikeres párzásért általában 1 kölyköt lehet kérni. Ha lesznek egyáltalán kicsik, mert ez sose biztos. Ezért azt szoktam javasolni, hogy hagyják ott a lányt 2 hétig, és csak utána vigyék haza, hátha ismét fütyülni kezd.

 

Előzmény: tamariska007 (178)
tamariska007 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 178

"Elragadó budapesti mókuslány keresi párzáshoz csíkos fiúmókus párját."

 Van egy csíkos 1.5 éves mokusunk akinek a pároztatásával kapcsolatban lenne néhány kérdésünk. Szeretnénk tudni, hogy mikortól lehet pároztatni és ez hogyan történik. Köszönjük a segítséget. Na és persze egy virgonc fiúmókust is keresünk.

plus1 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 177

Tiéd a kupa! Legalábbis itt a fórumon, mert kb 1 hete egy haveromnál már fütyült és sikerült is a párzás, szerencsére a fiú is rendben volt már. Legalábbis látszólag, majd meglátjuk milyen eredménnyel.

Nálam még nagy a csönd, tavaly február 15-én volt az első, tavalyelőtt február elsején.

Én most ősszel jártam úgy, hogy fütyült két mókus is, de nem volt alkalmas fiú.

 

12-15 nap múlva légy résen, tuti fütyülni fog még.

 

Plus

Előzmény: Pépépe (176)
Pépépe Creative Commons License 2005.01.13 0 0 176
Hali mindenkinek!

Tegnap hajnalban a lánymokusom elkezdett fütyülni. Persze a fiunak a heréi sehol, de azért délután összeeresztettem őket. Kergetőzésen kivül semmi eredmény, dehát nem is számitottam többre :-(
Mit gondoltok tényleg jön a tavasz, vagy csak az én mokusom gondolja rosszul? Van még esély idén kismokusra?
Plusz, Nálad már fütyülnek a lányok?

P.P.
sky-boss Creative Commons License 2004.12.25 0 0 175

Hi.

Egy új szerzemény Plus tenyészetéből.

1 hete van nálunk, aranyos, megzabálni való.

Köszönet Plus-nak mindenért.

Tomy
plus1 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 174

Az új mókusokat tavaszra halasztom sajnos.

Viszont lesz hamarosan csíkos fűegerem.

 

 

Megpróbálok egy képet feltenni ahohgy írtad

Köszi

 

Plus

 

csíkos fűegér
Előzmény: Pépépe (173)
Pépépe Creative Commons License 2004.11.26 0 0 173
Uj kép, uj link.... Elöször feltöltöd a képet, aztán megnyomod azt a gombot, hogy "beszurás". Ekkor látszolag nem történik semmi, (én eleinte megnyomtam még kétszer háromszor, ettöl aztán annyi példányban lett ott a kép :-) ) de ekkor rakja be a képet a rendszer....

Hogy vannak a mokusok? Megvannak már az uj mokusok is?

Üdv, P. P.

fürdés után
Előzmény: plus1 (172)
plus1 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 172

 

 

 

 

Új ketrecek: www.csikosmokus.ini.hu

 

 

 

 

Az előbb a hozzászólás írásánál ajánlott új kép és új link feltöltését választottam, de nem került ide semmi. Nem tudjátok, hogy az mire jó?

Plus

 

 

 

 

plus1 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 171

 

 

 

 

 

Mesimanó Creative Commons License 2004.11.16 0 0 170

sziasztok !

 

Most fedeztem fel ezt a fórumot! Nekünk is van csíkos mókusunk kb szeptember óta, és nagyot imádni való kisállat! MadMax-nek hívják, kisfiú. Egyelőre még nincs olyan nagy ketrece, mint amilyet szeretnék, de rendszeresen kiengedjük.De csak a kisszobában merem, ha csukva van az ajtó. Félek, hogy valahova beesek, vagy leesik, vagy valamit megeszik. Nálatok szabadon járkál a lakásban?

Emese

Szipi. Creative Commons License 2004.10.26 0 0 169

Sziasztok!

 

A burundukot nagyon könnyű kézhez szoktatni (kivéve, ha idősebb). Szinte bármire képesek egy kis kajáért!!! Ha odanyújtod a kezed, benne egy mogyoróval, vagy magkeverékkel, biztos sikerre számíthatsz! Mondjuk, a mi pici mókusainknál nem áll fenn ez a helyzet, mert olyannyira nem félnek senkitől, hogy akár egy vadidegen kezéből is ennének. Ha jönnek hozzánk vendégek, mindig rájuk futnak a picik, képesek beleenni a szendvicsükbe, amibe éppen harapni készülnek!!!

Ha kereskedésből veszel mókust, legalább 1-2 hét kell, hogy megszokja az új helyét. Ekkor még nem szabad azzal zaklatni, hogy kézből etetnéd. Van amelyik harap, van amelyik nem. Mi az első mókusainkat kb. 1,5 hét után már kiengedtük, de mivel még nem szoktak hozzánk, igen nehezen tudtuk visszaterelni őket. Inkább bebújtak a szekrény mögé, és ha rajtuk múlik sohatöbbé nem jöttek volna elő. Persze a picik, amint megtanultak mászni, kijöttek a rácson, mert átfértek rajta, aztán mikor elfáradtak, visszamentek. Aranyos volt!!! Pisilni a ketrecbe szoktak (vagy ha van virág a szobában, akkor a virágföldbe), ez tök jó! Viszont a bogyó az folyton potyog - sajnos -, erről nem lehet leszoktatni, azért mégiscsak rágcsáló. (Bár a minden eldobott tárgyat visszahozó macskánk után minden lehetséges!) Egyébként a ketrecben minden wc-ügyet egy helyre végeznek, még a bogyót is.

Körülbelül 2-3 hónaposan lehet őket elválasztani a mamától, de ezt lehet látni, mikor. Mókustól függ az új környezet befogadása, mert a mi picikéink pl. olyan lazák, hogy bármit képesek megszokni. Nagyon jó fejek. Viszont a papájuk nem szereti az újdonságokat, sem az idegeneket (mindig elbújik, ha jön valaki).

Azt hiszem, nagyjából minden kérdésedre feleltem... Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok rá.

Előzmény: misimo2004 (167)
Szipi. Creative Commons License 2004.10.25 0 0 168

Szia!

 

Nekem még vannak eladó burundukjaim, és tenyésztő vagyok. Igaz, hogy állatkereskedésben nem szabad vásárolni!!! Nekem nemrég halt meg az egyik, őt kereskedésben vettük, azt mondták 3 hónapos. Persze már akkor gondoltuk, hogy idősebb. A farka kopott volt, meg ilyenek. De azért hazavittük. Nagyon félős volt, de azért sokat volt kint. Nem félt tőlünk, csak megfogni nem lehetett. Álmában halt meg. A mi kicsijeink nem félősek, az idegenektől sem félnek. Persze már kopaszon a kezünkbe vettük őket. Most mennem kell, még a héten folytatom...

misimo2004 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 167
Sziasztok!

Erősen gondolkozom egy kismókuson. Tudnátok pár tanácsot adni, honnan lehet beszerezni, illetve hogyan kell őket magunkhoz szoktatni ezeket a kis állatokat.
Olvastam, hogy milyen rendszeretők. Például hogyan lehet elérni, hogy egy bizonyos helyre végezze a dolgát?
Hány éves koruktól lehet őket elválasztani a szülőktől és hány éves kor után, már nem lehet őket nevelni, illetve hozzászoktatni egy új környezethez.
Körülbelül mennyi ideig tartottátok bent a ketrecben, hogy hozzászokjon az új lakhelyéhez, és mikortól lehet őket kiengedni a lakásba? Továbbá körülbelül mennyi idő kell, hogy hozzádszokjon és a kezedből egyen.
Minél több tanácsot szívesen veszek!

Előre is köszi…
miklos127 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 166
Ilyet már én is láttam, mint te a vesztendben, az érdekes csak az, hogy az ilyen mókus is ijedős, miután hazaviszed, gondolom egyszerűen csak azért, mert kiszakítják a megszokott környezetéből és az alomtestvéreitől.
Pépépe Creative Commons License 2004.07.16 0 0 165
Kellemes nyarat? mindenkinek!!

Nekem vegyes tapasztalataim vannak szelidités ügyben. Két mokusom van, az elsőt kereskedésben vettem, ö nagyon félénk volt, igazábol most is csak enged fogad el, bárki más közeledik felé, akkor elbujik a ketrec sarkába, és csak figyel. Eleinte amikor kiengedtem, akkor is az folt a fö elfoglaltsága, hogy megfelelöbb buvohelyet keressen mint a ketrece ill ott levő odu. Hosszu harcot vivtunk mire megtanulta, hogy mégiscsak a ketrec az ö lakhelye :-) . Ha egy kicsit visszaolvasol, akkor megtalálod hogy költözött be a hangfalamba... Másik mokus tenyésztőtöl van, ö egész fiatalon került hozzám, 6-7 hetes korában. Ö az elsö pillanattol kezdve barátságos, már egy hét után ki lehetett engedni, szépen hazament magátol. Nála eleinte nem volt odú, csak egy rongy, később kapott odút, amit csak rövid ideig használt, utána visszaszokott a rongyra, mai napig abba tekeri be magát éjszakára.
Meglepő dolgot láttam két héttel ezelőtt az egyik belvárosi plaza állatkereskedésében. Két csikos mokus volt egy ketrecben (elég jol be volt rendezve a ketrec, már ez is meglepő volt -ágak, buvohely, mokuskerék stb.) és nem féltek az emberektől. eddig akárhányszor láttam kereskedésben mokust, teljesen be voltak ijedve. Na ezek ketten teljesen jol érezték magukat a tolongo emberek között, söt az egyik még a kereket is tekerte :-)

Üdv, Pépé
Előzmény: MisiMokus (164)
MisiMokus Creative Commons License 2004.07.15 0 0 164
Sziasztok látom régen történt az utolsó hozzászólás. ezek szerint mindenkinek a mókusa a legnagyobb rendben van, és egyik sem csinál semmit csak eszik, nyújtózkodik és alszik? :-) A mi mókusunk sajnos egy pár napja meghalt, de sikerült egy másik mókust vásárolnunk tenyésztőtől, és most tulajdonképpen arra várunk, hogy mókucink (II. Mihály- Misi) megbarátkozzon az új lakásával, és persze velünk. Nektek mi a tapasztalatotok, mennyi idő kell ehhez egy mókusnak? Nálatok mennyi idő volt?
Mókusdoki Creative Commons License 2004.04.11 0 0 163
Burundukkal és egyéb mókusfajtákkal kapcsolatos kérdésekre (tartás, szaporodás, betegségek, baleset-megelőzés, stb) válasz amerikából hazatelepült tenyésztőtől. Elérhető: lescowar@freemail.hu cimen.
Szipi. Creative Commons License 2004.04.11 0 0 162
Megint én. Csak most találtam rá erre a topikra, és most olvasom vissza. Tehát: A három mókusomból csak egy használja a mókuskereket, de azt állandóan! Ha ki van engedve a szobába, és nyitva van a ketrece, hogy bármikor bemehessen, még akkor is befut néha és kerekezik. Van, hogy éjszaka tör rá (szerencsére csak nagyon ritkán), és az nagyon hangos. Szokott persze fel-le rohangálni, különféle alakzatokban (ez mindegyikre jellemző), de ez nagyon tud idegesiteni. Ezt azért csinálja, mert freemókus és nagyon ki akar jönni!!! Amúgy az enyémek teljesen szobamókusok, de csak ha otthon vagyok. A pisit virágföldre csinálják, vagy visszamennek a ketrecbe (bár az egyik mostanság az egyik polc sarkába akarja...), viszont a bogyók folyton potyognak.

Más: Az egyik mókus egyszer a számitógép alaplapjába bújt be, van hátul egy nagy lyuk és ott. Nem is akart kijönni. Mikor kijött, gyorsan lezártam kartonlappal, de még hetekig feszegette mire elfelejtette kedvenc kis barlangját.

Előzmény: marcsell (145)
Szipi. Creative Commons License 2004.04.11 0 0 161
Ehhez mit szóltok? Én egy ágyban alszom a mókusommal!!! Ki kellett költöztetni a régi ketrecéből, mert akivel együtt lakott kicsit agressziv lett a tél miatt, és folyton kergette. A lányhoz sem mehetett, mert az rendes téli álmot aludt, és ha előjött mindenre támadt. Úgyhogy egy ideig nem volt hol laknia. Már az első este befészkelte magát az ágyamba, kicsit megtépkedte a pokrócot, meg később adtam neki papirzsepit, és szép kis fészke lett. Hamar meglett a ketrece, de mégis minden este 7-től reggel 9-ig ott alszik mellettem.
Előzmény: Pépépe (146)
Szipi. Creative Commons License 2004.04.11 0 0 160
Talán hamarosan tőlünk is tudsz mókust szerezni, mi Pécsiek vagyunk. Egyébként mi a lányt Siklósról hozattuk, de ott nem igazán bántak jól szegénnyel, de mostmár teljesen rendben van. A fiúkat pedig Hirdről hoztuk a körzeti dokitól, aki viszonylag jó körülmények között tartotta őket, szépen, egészségesen jöttek hozzánk.
Előzmény: banderas111 (151)
plus1 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 159
http://vnet.hu/ventana/csikos_mokus/haremx.htm
Előzmény: Pépépe (158)
Pépépe Creative Commons License 2004.03.18 0 0 158
Hol lehet olvasni a háremes tapasztalatokrol szolo irást?
P.
Előzmény: plus1 (157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!