Keresés

Részletes keresés

Sikambria Creative Commons License 2011.08.04 0 0 751

Kedves Amet!

 

"Minden testrészünk egy szellemi, vagy mennyei dolog megfelelése, így a menny képlete."

 

Ezt pl. abszolút nem értem. Vegyük pl. a vakbelemet, milyen mennyei dolognak felel meg.

Nem kell válaszolni, csak költô kérdés volt.

 

"Ennek a svéd tudósnak 29-évig volt átjárása a másik oldalra, Krisztus elhívásából azzal az isteni céllal, hogy a Krisztus testébe/Eklézsiába időközben befolyt mérgeket, vagyis mételyező hamis tanításokat méregtelenítse.

 

Ő nélküle még mindig a "szentháromság" tan őrült többistenhit képzetében, és más hamis dogma foglyaként ülnék a sötét éjszakában."

 

Sikerült neki a méregtelenítés? Szerintem nem.

Nekem úgy tünik eléggé zavarosak/"mérgezettek" ezek a swedenborgi gondolatok. Még szerencse, hogy nem terjedtek el, míg a Szentháromságot még mindig több millióan vallják.

 

"Jézus megjelent neki"  Szerintem nem Jézus volt az, sajnos.

 

"Ezt megtette, sok értékes könyv közzétételével méregtelenített."

 

Hogy kinek mi az értékes, az nagyon relatív. Szerintem inkább mérgezett, sajnos.

Előzmény: Amet (749)
sane ~ Creative Commons License 2011.08.04 0 0 750

Ezt jol osszefoglaltad. Alapvetoen en ugy vagyok ezzel, hogy tudom, hogy nincs, de nagyon remelem, hogy megis van (ami nem egyenlo azzal, hogy hiszek benne).

 

Az emberek egyszeruen nem tudjak elfogadni a puszta tenyet annak, hogy megszunik minden a halalukkal. Persze nem konnyu elfogadni, de nem is kell ertelmetlen es logikatlan dolgokat kitalalni, amelyeknek minden tapasztalatunk ellentmond (pl. novekvo nepesseg, az agy mukodese - emlekek tarolasa - amnezia az agy karosodasanal -> agy elpusztulasa eseten emlekek "torlodese", senki sem emlekszik elozo eletre, halalkozeli elmenyek magyarazata (folyoso fennyel a vegen -> agybol fogy el az oxigen))!

Előzmény: halálamájra (748)
Amet Creative Commons License 2011.08.04 0 0 749

Kedves halálamájra!

 

A májra nagyon is szükségünk van. Ha jól tudom a méregtelenítés a feladata.
Minden testrészünk egy szellemi, vagy mennyei dolog megfelelése, így a menny képlete.
Ezt nem én találtam ki, hanem Swedenborgtól olvastam, a "Menny, és a Pokol a látottak, és hallottak szerint" c. könyvében. http://swedenborg.fw.hu.

 

Ennek a svéd tudósnak 29-évig volt átjárása a másik oldalra, Krisztus elhívásából azzal az isteni céllal, hogy a Krisztus testébe/Eklézsiába időközben befolyt mérgeket, vagyis mételyező hamis tanításokat méregtelenítse.
Ő nélküle még mindig a "szentháromság" tan őrült többistenhit képzetében, és más hamis dogma foglyaként ülnék a sötét éjszakában.

 

Jézus megjelent neki, (az 1700-as években) és azt, mondta, hogy mivel a keresztény tanok annyira megromlottak, hogy szinte már semmi közös nincs az eredetivel bennük, lehetőséget ad neki arra, hogy bejárja a szellemvilágot, és tudósítást adjon az ottani valóságról. Ezt megtette, sok értékes könyv közzétételével méregtelenített. Engem legalábbis!

 

Tehát májra fel, ha egyszer jót akarsz, és az igazságot magáért az igazságért szereted, és keresed.

 

Üdv: Amet

Előzmény: halálamájra (748)
halálamájra Creative Commons License 2011.08.03 0 0 748

Szép is lenne, meg jó is ,ezaz egész,(reinkarnáció)de vizsgáljuk csak meg összetettebben a dolgot,ne legyünk szűk látókörüek! Univerzumunk feltehetően 13.5 milliárd éve pattant ki az állítólagos ősrobbanásból ,megteremtve a ma ismert világunk kezdetleges formáját.Ezt követően évmilliók alatt a fizikai törvényeknek megfelelően, kialakultak a csillagok, bolygók és az ezeket magában fogaló galaxisok majd galaxisrendszerek stbstb... Majd kb 4.4 milliárd évvel ezelőtt kialakult a Föld,az otthonunk.Az életet valószinüleg az üstökösök hozták a földre.Becsapódásukat követően aminósavak jöttek létre(szén+nitrogén az ősióceánban+óriási energia a becsapódást követően=aminosavak,a fehérjék épitőelemei)és létrejött az élet.Tehát tudományos szemmel nézve az élet nem több mint különböző kémiai folyamatok terméke.(és itt válik hiteltelenné egy transzcendens ,nem evilági hely létezése)Hát igen..elég lehúzó gondolatmenet:S.de számomra ez a legvalószinübb,leglogikusabb. Namost ezeket azért írtam le,hogy kicsit gondolkozzunk el...Lehetséges hogy az egész történelmünk ,létezésünk egy szempillantás?nem több ,egy számunkra szerencsés kimenetelü véletlennél, h most itt lehetünkés élhetünk?És ami itt történik lehet, hogy teljesen jelentéktelen?egyszeri és megismételhetetlen?   Olvastam a Lelkünk útja 1-2őt. Minden esetre elég érdekes...De ne felejtsül el ,h a hipnózis szuggessztión alapul! ezért nem teljesen hiteles a dolog.Valamint olvastam különböző élménybeszámolókat a klinikai halált átélőktől. Most gondoljunk bele úgy igazán..Az emberek nagy része nem képes elfogadni azt,hogy a halállal megszűnik minden illetve pl. ha elmegy 1 szerettünk, soha többé nem láthatjuk.E kellemetlen tényt kikerülve, vallásokat ,különféle elvont ,a lét kialakulásával kapcsolatos (nem tudományos alapokon nyugvó) gondolatokat hoztunk,hozunk létre,hogy ezáltal könnyebb legyen továbblépni az életben.                                                    Tudtok véletlenül olyan fórumot ,oldalt, ahol a világmindenség kialakulást feszegető kérdésekről megy a duma? vagy lehet külön olyan forumot csinálni itt? Eszméletlenül érdekel a téma...Főleg az hogy mit keresünk itt??hogy jött létre ezaz egész..a semmiből?annyira hihetetlen ez az egész... Remélem egyszer választ kapok néhány kérdésemre, még ebben az életben;) Bocsi a helyesírási hibákért.                   Üdv.:Norb

 

A nevem: nick. Creative Commons License 2011.06.18 0 0 747

...amig csak jelen van.

 

A jelen: tér vagy idő meghatározás a fogalmaid szerint?

 

És a a tudat vajon mindig idöhöz és térhez kötött?

Előzmény: váltsnicknevet 1 (742)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.18 0 0 746

Olvasta már valaki Dr. Michael Newtontól a Lelkünk útja 1, 2, 3-at? Ha igen, mi a véleményetek?

acsd Creative Commons License 2011.06.18 0 0 745

Kedves Józsikácska,
láttam a hosszasan idéző fórumozási gyakorlatod... s emiatt bizony hezitáltam is azon, hogy elmondjam-e gondolataimat 736-tal kapcsolatban... mert a napi fórumadagom legfeljebb néhány perc, s abba nem fér bele egy 67 oldalas tanulmány.
Ezért arra kérlek, folytassuk inkább úgy, hogy a 737-ben felvetett ellenérvet próbáljuk tisztába tenni. Ha ehhez szükségesnek látod, kérlek néhány mondatban foglald össze az érvelésedhez szükséges definíciót, mely mögé háttérnek nagyszerű lesz az ajánlott link.
Köszönettel: acsd

Előzmény: Józsikácska3 (741)
acsd Creative Commons License 2011.06.18 0 0 744

Aztán - jut eszembe - meglehetősen nehézkesnek látom valami nemlétének tapasztalati úton történő igazolását... vajon miképpen igazolható _tapasztalati_ úton, hogy nincsenek klingonok?

Lehetségesek persze tapasztalatok, melyeket az ember a jelenlegi ismeretei/hite szerint értékel, következtetéseket von le belőle... de ez következtetés.

Előzmény: váltsnicknevet 1 (738)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.18 0 0 743

rámutatnál, hogy a hivatkozott forrásban hol találhatom meg a 'lélek' meghatározását? Elolvastam, de csak néhány 'tulajdonságának' felsorolását leltem meg...

Előzmény: Józsikácska3 (741)
váltsnicknevet 1 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 742

A valóság" kezelhetősége" a bizonyíték, a jelenlévő irányíthatja a valóségot, de csak míg jelen van.

ezt nevezi a hit világ csodának ....

Előzmény: váltsnicknevet 1 (740)
Józsikácska3 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 741

ILYEN lélekfogalommal dolgozunk...

Előzmény: acsd (737)
váltsnicknevet 1 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 740

röviden, mert az ÉN egy információs halmaz az oksági rendszeren. HA ez az információs rendszer nem elég praktikus, nincs "szükség" a létesülésére. Ezért szűnik meg ... nincs honnan hova. az oksági rendszer igénye a születés/szülök/.

Előzmény: acsd (739)
acsd Creative Commons License 2011.06.18 0 0 739

Miért ne lehetne? De akkor azt kell írni. Ám nem azt írta... ezért hitvédőként azonosítottam a szerzőt... persze lehet, hogy ebben tévedtem, hiszen nem ismerem, csak azt a szövegét, amit itt olvashattam.

Előzmény: váltsnicknevet 1 (738)
váltsnicknevet 1 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 738

miért a" hite", információja-tapasztalata nem lehet?

Az én tudásom szerint sem lehetséges az inkarnáció, csak a hit babonája, lehetősége.

Előzmény: acsd (737)
acsd Creative Commons License 2011.06.18 0 0 737

Már a cikk címe is félrevezető és hamis... hiszen a lélek halhatatlansága nem mond ellent a lélekvándorlásnak. Így aztán a lélekvándorlás szempontjából a szöveg első fele teljességgel érdektelen.

Majd egyfelől azt állítja, hogy a testnek van lelke, így a test és a lélek szorosan összekapcsolódnak, másfelől megállapítja, hogy a lélek mégis független a testtől, hiszen a testtől függetlenül létezik. A nyilvánvaló ellentmondás feloldásaként feltételez valamiféle kapcsolatot a már feloszlott testtel, ám ezt a kapcsolatot semmivel sem igazolja. Vajon a test melyik állapotával? A magzati állapotban létezővel? Az ötévessel? A hetvenévessel? Az elporladttal, melynek atomjait a világ már egészen másra használja?

A szerző álruhát ölt: gondolkodással, érvekkel és ellenérvekkel alátámasztott, igazságot kereső ember ruháját ölti magára, ám valójában nem kereső, hanem propagandista (színes mese vagy egészséges tanítás). Tisztességesebb, őszintébb volna, ha azt mondaná: a hitem mást diktál, ezért nem fogadom el a lélekvándorlást.

Előzmény: Törölt nick (736)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.17 0 0 735

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.03 0 0 734
Bocs, csinálnál a kedvemért valami kivonatot ebből, mert képtelen vagyok végigolvasni.

A lényeget csak le lehet írni tömörebben... Nem?
Előzmény: nopenz (732)
wainnalahulahafizun Creative Commons License 2006.11.02 0 0 733
Nincs reinkarnáció. Az egész egy szimpla érzéki csalódás. Emlékezhetünk egy másik emberre, de nem egy másik áletből, hanem a Qálu bele állapotból, mikor is a teremtés előtt már elismertük Istent teremtőnkül. Ekkor, aki a közelünkben állt, az ma ismerősnek tűnik, rokon lélek. Ezek kívül álmukban a lelkek közel kerülnek egymáshoz, ez is megtéveszthet minket.
aranyviktor Creative Commons License 2003.05.02 0 0 731

http://www.interdnet.hu/zsido/makkabi/Makkabi-konyvek.htm

Silberfeld Jakab: Lélekvándorlás a zsidóságban (Kabbala-könyvek)
Ára 600.- Ft * 3 USD

aranyviktor Creative Commons License 2003.05.02 0 0 730
Szia Woody Allen!

Kicsit megkésve válaszolok, rég jártam a saját topikoman. Az Egely kerékről kaptam egy filmet Mr.Spock, Gábortól.

Ő nagy kétkedő, és meg tudta forgatni a kereket, sőt a maximumra vitte többször is.

Majdnem elkezdett hinni a láthatatlan energiákban, amikor kipróbálta egy műkézzel, és azzal is működött.

Az Egely kerék nem foglalkoztat, épp elég visszajelzést kaptam, és személyes tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy biztos, megalapozott véleményem legyen a "bio"energiákról.

Az eddigiek alapján Te egy nagyon befolyásolható ember vagy

Nem tudom emlékszel-e az első asztrológus elemzésére, van benne egy olyan rész, hogy a hosszú távú megfigyelő súlyosabb egyéniséget lát, mint a rövidtávú, van gerince a dolgoknak, csak eltakarják a szálldosó pihék.
Beírásod óta eltel 2,5 év, talán már te is így látod.

A másik. Zavarban vagy, úgy érzed, hogy bántót írsz, de létezik erre a princípiumra más kifejezés is, ami kevésbé pejoratív.

Ami te nagyon befolyásolhatóságnak nevezel, negatív mellékzöngével, az más szóval nagyon nagy nyitottság a külvilág felé.

Ennek ellentettjét, a zártságot, merevséget, közömbösséget ugyanúgy lehet pejoratív jelzővel megközelíteni.

A Tűz elem energia, hatás, gőg, önzés, megsemmisítés.

A Víz elem alkalmazkodás, alázat, önzetlenség.

A Levegő elem nyitottság, változékonyság.

A Föld elem merevség, zártság, változatlanság, közömbösség.

Bennem van 5 Tűz, 5 Víz, 8 Levegő, és 0 azaz nulla Föld.

Tűz és Víz egyenlő arányban, változékonyság, könnyedség dosztig, merevség, közömbösség óhne.

Amikor öntömjénezni akarom magamat, akkor úgy fogalmazok, hogy a sok Levegő elem révén rendkívül gyorsan tudok fejlődni, mert nem béklyóz a Föld elem fékje, ami közömbösséget, merevséget, változatlanságot, makacsságot, önfejűséget indukál az emberben.

Benned egészen más az elemek aránya, ezért az én összetételem idegen neked, és az ember természetesen, és emberi módon mindig a saját összetételét, személyiségét találja jónak, helyesnek és szépnek, míg a másét idegennek, rossznak.

Például az értelem/érzelem kettőséből a legritkább, hogy valakinél egyensúlyban van. Nekem mindig idegenek voltak az ésszel döntő emberek, mindig a szívemre halgattam, pedig az ugyanolyan féloldalas, mint én.

Ő azt mondja rólam, hogy hebrencs, vagy kergebirka, én meg azt mondhatom rá, hogy szívtelen számító.

Ezekben a jelzőkben van elutasító elitélő tartalom, de önmagában annyi igaz hogy a féloldalasság az féloldalasság. Az egyensúlyhiány az egyensúlyhiány.

Kiben sok a Levegő és nincs Föld, az ugyanúgy egyensúlyhiányos, mint akiben kevés a Levegő és sok a Föld.

Na Gáborkám! :-)

üdv avi

békés alkat vagyok, csak egy kicsit olyan Woody Allenes

Nem épp őrá mondták, hogy örök gyerek? :-)

Előzmény: Iván Gábor (690)
Amida Creative Commons License 2003.05.01 0 0 729
Szerető!
a gépelés nem megy nekem sem...az nem nagy szégyen!A leszületés pillanatában nincs kezünkben írógép.
próbálsz, próbálsz...aztat nem szoktam...minek, vagy bemegy elsőre, vagy hagyom a francba...megaztán:miben vagy Te profi? Főlényeskedésben...ne ugrass má...no.
Nekem a stilusod teccik!
Ha észreveszem főlényeskedést, lelépek...rühellek másokba marni!

bicsom.(i)-vel

Előzmény: finnugor szerető (726)
Amida Creative Commons License 2003.05.01 0 0 728
Szerető!
Kérlek,..de nagyon szépen...ne idézz tőlem
Jó...mostantól figyelmesen olvasok. Csak akkor kaffogok ha megszóllíttatom.
Előzmény: finnugor szerető (724)
Amida Creative Commons License 2003.05.01 0 0 727
Szia Szerető!
Ezredévek alatt sokat tanultam én...most sem agyam 6%(-át) használom...módzser tanulható...nem alfa...Riber-thing (jól van írva?) csak beszélem angolt...írni nem...sokk.
Előzmény: finnugor szerető (718)
finnugor szerető Creative Commons License 2003.05.01 0 0 726
hiába próbálsz fölényeskedni, abban én vagyok a profi. :-)
Előzmény: Amida (722)
finnugor szerető Creative Commons License 2003.05.01 0 0 725
hát, a gépelés nem megy nekem... :-)
Előzmény: finnugor szerető (724)
finnugor szerető Creative Commons License 2003.05.01 0 0 724
nem kell, hogy higgy nekem. a valóság attól még mit sem változik. olvass csak, rájössz, nem csak én tudok visszamelékezni egész kicsi koromig.

de még mindig nem válaszoltál:

Mikor azt állítom, hogy hároméves korom előttre vissza tudok emlékezni, azt válaszolod, hogy az képtelenség, egy percre sem melékezhetek (ezt mondják a nagyok is, tanultad).ű

Mikor viszont előző életekről süketelnek, meg arról, hogy hároméves klor előtt a gyrekeket más sem foglalkoztatja, csak az előző életük, azt viszont nemhogy hihetőnek tartod, hanem egyenesne ténnyként kezeled. :-)))

hogy is van ez?

Előzmény: Amida (722)
catpaw Creative Commons License 2003.05.01 0 0 723
A 3 éves kor előttire is vissza lehet emlékezni, a barátom azt is újra átélte hipnózis alatt, ahogy megszülettt és elmesélte. És nevetve közölte (másfél éves kor, gyerek hanghordozással), hogy bekakilt:)
Előzmény: finnugor szerető (720)
Amida Creative Commons License 2003.05.01 0 0 722
Mint irodalmi alkotások, hozzászólásaid tetszenek...invenciózusak. Arra, meg van flastrom mit írsz, a szépírók alkotói szabadsága!
Előzmény: finnugor szerető (720)
Dearg Morrigan Creative Commons License 2003.05.01 0 0 721
Ez nem igaz, nekem vannak hiteles emlékképeim olyan időszakról, amikor még járni sem tudtam.
Viszont ülni már igen, szerintem talán olyan 10-12 hónapos lehettem.
Van egy közeli ismerősöm, akinek pedig emlékei vannak arról, hogy vitték másfél-kétévesen bölcsibe.
Előzmény: Amida (709)
finnugor szerető Creative Commons License 2003.05.01 0 0 720
vicces. a "nagyobbak" szerint "előző életekre" visszaemlékezni teljességgel lehetséges, viszont 3 éves kor előttre nem. logikus. :-D

nincs ebben semmi ördöngősség. divat lett a reinkarnációt bizonygatni megalapozatlan állításokkal, ennyi.

az sem boszorkányság, ha valaki 3 éves kora előttre vissza tud emlékezni. én tudok valamennyire. leellenőriztettem már szülőkel, nagyszülőkkel. ők meg rácsodálkoztak: "-Jé, erre hogyhogy emléxel?"

nos, arra pl. emléxem, hogy (mivel még agyam nem volt annyira kifejlett), nem tudtam ilyen "intellektuálisan" megfigyelni, elemezni a világot. azzal voltam elfoglalva, hogy felfogjam azt a töménytelen sok információt, amit a világ a nyakába zúdít egy kisgyerekenek. agyam próbálta értelmezni az információkat. fogalmam sem volt, honnan jöttem, hová megyek, és hogy mi az, hogy jönni, meg menni. és fogalmam sem volt aaról, hogy ilyeneken nekem gondolkoznom kéne. ott volt a világ, és ott voltam én. és semmit sem értettem, de még nem is zavart ez. hiszen még nagyon kicsi voltam.

Előzmény: Amida (716)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!