Keresés

Részletes keresés

senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.08.14 0 0 10763

Ez a cél  engem is visszasoroltak a komplexen, a rosszindulatú daganat 5 éven túli nem számít

a visszéreres lábak szintén nem stb ......... Az a cél ,hogy ha pár % -is ,de elvegyenek, onnantól már

törvény szerint nem kell a régi rokkant nyugdíjnak megfelelő összeget fizetni .Én a felét kapom az előző ellátásomnak azt is annak köszönhetem ,hogy a baleseti járadékhoz nem nyúltak .Ha annak idején nem választok b járadékot most az ellátásom 70%-nak mondhattam volna búcsút ! Mintha az ember

egy üzemi balesetet direkt kérne magának  hm .Ennél embertelenebb bagázs ebben az országban még nem volt kormányon, pont most hallottam  a para foci válogatott nem jutott ki a vb-re mert kellett volna  8 millió forint és nem volt, mert elvették azt a kevés támogatást is amit eddig kaptak .

A tények,  stadionfelújításra építésre kb 100 milliárd megy el ,eddig 38 milliárdot már elköltöttek ,86 óta nem jutunk ki vb-re 38.-k vagyunk a világranglistán,  a para csapat az 5. és természetesen kiharcolta a részvételt .Igaz az ő támogatásukból  nem kaptak volna a haveri cégek, míg a stadionokból ..........

Előzmény: sz16 (10749)
BJszakért Creative Commons License 2014.08.14 0 0 10762

rokkantos,

a rendszeres szociális segély és egyéb szociális ellátásokról szakmai honlapomon itt olvashat a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=74&Itemid=473

Mivel szociális ellátások, ezért jövedelemfüggő ellátások, tehát Önkormányzat (illetékes) vizsgálja a család egy főre eső jövedelmét az 1993. évi III.tv. értelmében, tehát mások a jogosultsági feltételei (nem biztosítotti időt vizsgálnak,...., mivel hátrányos munkaerő-piaci helyzetű személyek szociális alapú ellátása),

mint a megváltozott munkaképességű személyek (mmk) ellátásainak (amelyben Rehab Szakig Szerv illetékes, Mmtv vagyis 2011. évi CXCI.tv. alapján), ahol többek között a jogi feltétel sok esetben a biztosítotti idő.

 

Természetesen itt is szerepel korlátozás, ill. az, mikor szüntetik meg ezt az ellátást, többek között (kereső tevékenységre vonatkozólag) akkor, ha

keresőtevékenységet folytat, kivéve, ha a keresőtevékenység alapjául szolgáló jogviszonyt 90 napot meg nem haladó időtartamra létesítette, továbbá ide nem értve a közfoglalkoztatást, az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény szerint létesített munkaviszony keretében végzett, valamint a háztartási munkát,

 

De akkor is megszüntetik ezt a szociális ellátást, ha

- ellátására való jogosultság feltételeinek vagy az annak keretében megállapított pénzbeli ellátás összegének felülvizsgálatára irányuló eljárást akadályozza,

- akire vonatkozóan az ellátására való jogosultság fennállása alatt a munkaügyi hatóság a jogellenes munkavégzés tényét két éven belül ismételten jogerősen megállapította,

- aki a rendszeres szociális segély folyósításának időtartama alatt az együttműködésre kijelölt szervvel fennálló együttműködési kötelezettségét neki felróhatóan két éven belül ismételten megszegi.

Egyébként a határozatban mindez szerepel, amikor megállaíptják vagy elutasítják az ellátásra igényét az érintettnek, csak el kell olvasni, értelmezni, vagy hozzám fordulni, készséggel, önzetlenül tájékoztatok.

Szép napot

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 10761

Állami szinten megy a koldulás, amit itt-ott lopásnak is lehetne hívni.
Közben összeugratják egymás ellen az embereket és idézek Nagy László: Adjon az Isten verséből pár sort.

adjon az Isten
fényeket,
temetők helyett
életet -
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis, ha
nem kérem.

Valóban cserben hagyott a hazánk és ez sokáig nem mehet így.

Előzmény: Kaveka14 (10760)
Kaveka14 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 10760

 Egyszer régebben mondta a TV-ben egy egyházi személy, hogy meg kell tanulni koldulni...hm..mintha nem tennék az emberek..

Nos nekem nem okoz semmiféle gondot, ha egy kérelmet írok, vagy segélykérő papírt beadok.  Ti tudjátok, hogy évtizedes betegségek után ez nem nagy ügy...

 A szitu más, úgy tűnik nincs ki adjon utazási kedvezményt...

 Hát nincs aki adjon a koldulónak Magyarországon, annak a magyarnak aki korábban itt dolgozott és munkálkodott?

  Úgy tűnik mintha cserben hagyott volna a Hazám....hm

 

Kaveka14 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 10759

Szervusz Gellar!

 

   Hát ugyanezt magam sem értem sehogy sem. Mintha feladták volna a dolgot azok, akiknek ezért küzdeni kellene...mintha cseppet sem érdekelné Őket...mintha színjáték folyna...

 Tőlem is megvonták az utazási kedvezményt, mert 30%-nál nagyobb az egészségkárosodásom( 50%).

 Írtam a nyugdíjfolyosítónak egy kérelmet.

 Már megkaptam a választ is, amelyben a netről általam is ismert jogszabály áll, hogy kinek jár utazási kedvezmény. Majd írják, hogy: Kérjük a tájékoztatásuk szíves és megértő elfogadását.  Vicces...

Micsoda udvarias semmitmondó mondat. Lehet másokat megtéveszteni a hosszas szövegekkel, hogy mennyi embernek jár és hosszasan megfogalmazgatni , a sok semmit művészien.

 Hisz már korábban is elfogadtam, persze nem szívesen... Csupán méltányosságból kezdtem el koldulni...Szégyene lesz ez annak aki elutasít és hitem szerint el is kell majd ezzel Isten előtt számolni egyszer. Legyen ez szégyene Magyarország vezetőinek és a betegek képviselőinek.

  Egyszerűen röhej, hogy mikor egészséges vagy még járnak utazási kedvezmények és amikor beteg már nem...Mintha bűntetnék a beteget. Hihetetlen rövidlátásra vall az ilyen törvény. Úgy látszik, hogy akik ilyen értetlenek tényleg nem hallgatnak a szép szóra és csak a saját kárukból fogják majd megérteni milyen rokkantnak lenni.  Őszintén szólva már egyre nehezebb visszafognom magam, hogy ne kívánjak rosszat a szabályt hozóknak és mentes maradjak bosszúszomjas gondolatoktól.

Mit kellene tenni ahhoz, hogy eredmény legyen?

  Szóval tudomásul vettem, hogy elutasították és megtagadták a méltányossági kérelmem, még ha ezt leírniuk bátran nem is sikerült, mert gyávák és színjáték folyik.

 Eddigi életemben még nemigen emlékszem hogy lett volna példa rá, hogy kérésemet elutasítsák. Szerintem ez nagyon-nagy szégyen, hogy rákényszerítenek a 9500 ft-os bérlet vásárlására, amikor oly sokan utazhatnak kedvezményesen vagy ingyenesen. Ennyi pénzből már vehetnék repjegyet Angliába is...

Közben hallgatom itthon, hogy Angliában egészségesen dolgozó magyar embereknek, vagyis külföldi állampolgároknak csak az alacsony bérük miatt mennyi a kiegészítő segélyük...hm

 Megnézném azt is részletesen és jó volna tudnom, hogy egy beteg angol állampolgárt hogyan támogat a brit állam..

 

  

 Mindenkinek gyógyulást kívánok szeretettel.

Előzmény: Gellar (10727)
marijancsi Creative Commons License 2014.08.13 0 0 10758

A lelkem mélyén reménykedtem, hogy minket 55-öket már békén hagynak....

Majd,ha túl leszel rajta légyszíves írd már meg a tapasztaltakat.

Előzmény: camberra55 (10757)
camberra55 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 10757

marijancsi!

 

Békés megye.Nem dolgozom már régóta,32 évig voltam munk.visz.-ban.Nem részletezem a betegségeimet,mert sosem nyavalyogtam mások előtt. A lényeg, hogy mások ezzel a súlyos betegséggel már rég rokkantak voltak,én ezzel nem tudok mit kezdeni, mert egyik kutya nem harapja meg a másikat.

marijancsi Creative Commons License 2014.08.13 0 0 10756

camberra55

szeretném megkérdezni, hogy MOST dolgozol ?

melyik régióban laksz ? (hová kell menned felülvizsgálatra ? )

Előzmény: camberra55 (10755)
camberra55 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 10755

renete!

 

Nekem nem volt csúszás,mert anno véglegesítettek,akkor voltam 56 éves,nem hiányzik már az embereknek ez a vegzálás.Az biztos,hogy a történelem megemlékezik a fehér köpenyes hóhérokról,de a lelkük sem fog pihenni!

 

rokkantos Creative Commons License 2014.08.13 0 0 10754

Tisztelt Szakértő!

 

A keresőtevékenység az Önkormányzatnál rendszeres szociális segélyen, 25600. Ft.-on lévőkre is vonatkozik, a heti 20.-óra?

 

Egészségi alapon NRSZSZ.-előtt kapott százalék, akármennyi, ha nincs szolgálati idő a rendszeres szociális segély jár egészségügyi alapon.

Erről a fajta ellátásról nem sok helyen lehet olvasni.

Aki ezt kapja, az, hogy dolgozhat.

Előzmény: BJszakért (10750)
renete Creative Commons License 2014.08.13 0 0 10753

Szia camberra55 !

Én is hasonló érzésekkel vagyok megáldva.Átérzem a fájdalmadat.A behívásnál volt csúszásod ?Én jövő áprilisban megyek elvileg.

camberra55 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 10752

Megkaptam a behívót,meg kell valljam,hogy nem számítottam rá,mivel januárban töltöm a 60.évet,2011.ben rok.le,és rohadt depós vagyok már hetek óta,senkit nem bírok elviselni,szomszédváltás volt,nem bírom a hangjukat 3 m kerítést húzattam,tehát nem hiányzott ez a behívó,holott nincs mitől tartanom,csak nem a törvény szerint járnak el,elszenvedője részese voltam ennek a gátlástalan korrupt szervezetnek.NEM BÍROM ELVISELNI AZ EMBEREKET!

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.13 0 0 10751

Kedves BJ szakértő!!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy mi van akkor ha valaki heti 20órát dolgozik mint c1-es kategóriás de mondjuk beteg vagy kórházban van?Azt hallottam arra az időre nem kap se rehabilitációs ellátást sem fizetést(ami nyilván való) De akkor mégis mit?Ha valaki  le van százalékolva az beteg is és valahogy nem értem az egészet,hogy működik.Remélem nem voltam nagyon értetlen köszönöm a válaszát :)

BJszakért Creative Commons License 2014.08.12 0 0 10750

Ku86

igen, az új komplex minősített B1, C1 rehab ellátottaknak időkorlátozása van kereső tevékenység esetén, lásd szakmai honlapomon az ott lévő jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett itt a 6) pontban:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=586

 

sz16 Creative Commons License 2014.08.12 0 0 10749

http://hirhatar.com/korhatar-alatti-rokkantak-mennyi-emberrol-beszelunk-valojaban/ 

 

Inkább segíteni, mint gátolni kellene a korhatár alatti rokkantakat, hogy azok ne haljanak éhen és ne veszítsék el a saját otthonaikat. Igaz, ha ilyen tempóban rakják ki az ellátrendszerből a rokkantakat, tíz év múlva már nem is lesznek… Végül is, a hitleri Németországban is erre törekedtek.”

Ku86 Creative Commons License 2014.08.12 0 0 10748

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni tőletek. Igaz az hogy akit mostanában visszahívnak felülvizsgálatra az ezután már csak 4 órában dolgozhat? Mostanában csak ezt hallom azoktól akiket visszahívtak, hogy csak 4 órába dolgozhat, vagy felfüggeszti az ellátást és akkor dolgozhat 8 -ba

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Adamo40 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 10747
Jó napot ! Megkaptam a komplex minősítés eredményét , C2 kategóriába soroltak, a meg maradt egészségi állapotom 36% ! amit 2017-ig adtak meg . Mindenkinek jó egészségét és kitartást kívánok.
mithogyan Creative Commons License 2014.08.11 0 0 10746

Szerintem, ha rá van írva, hogy EGYSZERI és aug. 30-ig voltál rehab. járadékos valószínűleg tényleg az augusztus havit küldték meg Neked, mert már folyamatban van a másik ügyed. Azért lehet kevesebb az összeg, mint egyébként szokott, mert 31-es a hónap. A Nyugdíjfolyósító már megkapta a határozatot, biztosan Neked is érkezik a napokban. Azért a pénzre vigyázz, mert ki tudja hová soroltak a felülvizsgálat után és lényegesen kevesebb is lehet az ellátásod. Persze majd fellebbezhetsz, ha nem értesz egyet. De ez csak az én elméletem. 

Azért majd írd meg nekünk légy szíves, ha megtudsz valamit, mert a Te esetedből is tanulhatunk. 

Előzmény: mi lesz velünk (10745)
mi lesz velünk Creative Commons License 2014.08.11 0 0 10745

marijancsi

 

A kis csíkot is előlről - hátulról átnéztem  :)

Csak a törzsszám, meg az összeg.

Meg ez van ráírva:

Nyugdíjfolyósító Igazgatóság

EGYSZERI

 

Előzmény: marijancsi (10744)
marijancsi Creative Commons License 2014.08.11 0 0 10744

mi lesz velünk

örülök, hogy ilyen gyorsan behívtak és nem lesznek ellátatlan hónapjaid :)

akkor ne foglalkozz vele, majd kiderül, lehet a kísérő-levél majd ezután jön,

azon a kis csíkon, amit ad a postás nincs írva semmi ? 

Előzmény: mi lesz velünk (10743)
mi lesz velünk Creative Commons License 2014.08.10 0 0 10743

marijancsi

 

Köszi,hogy figyelmeztetsz ,most voltam felülvizsgálaton. 

Igen tudom,hogy ezzel lejárt ez a járadék.

A kapott összeget akárhogy számolom nem lehet augusztus havi.

Ráadásul a postás mondta,hogy többeknek vitt ilyen pénzt.

Nem tudok többet mondani  :)

Csak örülök a pénznek,mert Nektek biztosan nem kell mondanom,mennyi a gyógyszer,az orvoshoz járás ...

De ez megint végeláthatatlan panasz lenne.

 

Előzmény: marijancsi (10741)
mi lesz velünk Creative Commons License 2014.08.10 0 0 10742

Kedves BJszakért !

Kérem ne vegye bizalmatlanságnak,de tényleg nem kaptam 2011 óta semmilyen határozatot,tájékoztatót....  semmit.

Kivéve évenként a nagy zöld kimutatást az éves "jövedelemről ".

Ha bármilyen iratot kaptam volna ,azt természetesen küldtem volna,hiszen nekem is a tények alapján adott információ a fontos.

Segítségét megköszönöm és őszinte tiszteletem és hálám a sok önzetlen és bizony nagyon fontos tájékoztatásért!

Bár az ügyintézők egy része lenne legalább fele ennyire kedve és odaadó!

Tisztelettel:Mi lesz velünk

 

Előzmény: BJszakért (10739)
marijancsi Creative Commons License 2014.08.10 0 0 10741

mi lesz velünk

nem akarlak megijeszteni, de ha még ezután jár le a rehab járadékod milyen különbözetet is kaphattál volna ??

JELENTKEZTÉL MÁR FELÜLVIZSGÁLATRA ?

mert, ha ebben a hónapban lejár a r. járadékod a következő hónaptól nem kapsz semmit, lehet, hogy ez amit kaptál az utolsó-elbocsátó ellátás .

Előzmény: mi lesz velünk (10738)
bandolesa Creative Commons License 2014.08.10 0 0 10740

Ez egy ajándék neked,véletlenül kiutalt pénz, elnézték a jogcímet.

Ne mond el senki ismerősnek ezt.

Mi nem kaptunk semmit.

Előzmény: mi lesz velünk (10733)
BJszakért Creative Commons License 2014.08.10 0 0 10739

Ha akarja, mindenki meg tudja oldani, hogy

érvényes határozatát elektronikusan elküldje, hogy a tények alapján tájékoztassam, ismerős, rokon, szomszéd, van, aki családsegítő segítségével, sőt önkormányzat ügyfélszolgálatán keresztül (persze a tárgyba írva, mely email címre kéri a választ), sőt volt, aki internet kávézóban kért segítséget, vagy teleházban (ha van a településen), kreatív megoldások születtek, születnek, ügyesen a megoldásért, az pontos információért.

 

mi lesz velünk Creative Commons License 2014.08.10 0 0 10738

Kedves BJszakért és mrkovács !

Köszönöm a segítségeket!

Tisztelt szakértőasszony. Nem tudok küldeni határozatot,mert mostanában nem kaptam semmit.

2011-ben voltam felülvizsgálaton. Akkor Rehabilitációs Járadékot állapítottak meg 2014.08.30 -ig.

A + pénzt a múlt héten kaptam.

Valószínűleg az Önök által mondottak szerint,a különbözetről lehet szó.

 

 

Előzmény: BJszakért (10737)
BJszakért Creative Commons License 2014.08.10 0 0 10737

mi lesz velünk

bármilyen összeget kap, arról a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság küld egy értesítő elszámolót (egy oldalas), amelyben pontosan leírja, értesít, tájékoztat, mennyi összeget és milyen címen fizetett ki, ez az eljárási rend, ezt régóta így csinálja Nyufig, jogszabály által előírtan.

 

Ez év május óta egyébként a volt rehab járadékosok számára megítélt rehab vagy rokkantsági ellátás összegek MÓDOSÍTÁSA történt meg (esetenként változó) Mmtv (2011. évi CXCI.tv.) 2014. jan. óta hatályos szabályai szerint, és ennek megfelelően a különbözetek kifizetése történt meg és az új összeg folyósítása.

 

Biztosan csak a jelenleg hatályos határozata (TÉNYEK) alapján tudom tájékoztatni, pontosan mi történt, elmondás alapján nem, természetesen, addig csak feltételezem. Ha megtisztel, elküldi, önzetlenül tájékoztatom.

 

mrkovács Creative Commons License 2014.08.08 0 0 10736

Szívesen.De ha rehab.járadékos(régi kifutó,ez évben vége) vagy és nem rehab.ellátott (rehabilitációs vagy rokkantsági ellátás van 2012-től) akkor fogalmam sincsen milyen pénzt kaptál.

Előzmény: mi lesz velünk (10735)
mi lesz velünk Creative Commons License 2014.08.08 0 0 10735

mrkovács !

 

Először is igazad van nem járulék,hanem járadékos vagyok.

Pedig annyira oda akartam figyelni  :)

 

Köszönöm a tájékoztatást!

 

Előzmény: mrkovács (10734)
mrkovács Creative Commons License 2014.08.08 0 0 10734

Rehabilitációs "Járulékos" nem lehetsz,mert ilyen  - tudtommal,nincsen - rehab járadékos lehetsz még "régről" - ez már az új rendszerben nem létezik.

Én arról tudok h azok akik régen rehab.jár. voltak amely lejárt és új belépőként állapítottak meg ellátást a jövedelem számításnál először a min.bért vették figyelembe,aztán ezt módosították arra h a bruttó rehab. jár. 140%-a a jövedelem.Gondolom akik ebbe beleestek,most utólag megkapják a különbözetet.

Előzmény: mi lesz velünk (10733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!