Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.25 0 0 146
Akkor - tudom off nagyon -, de udv-udv. Anno en is sokat arenaztam, ugy egy evig. (Egy Gandalf nevu emberre is emlekszel tan? A ferjem.) Aztan ugy elzullott az arena, tele lett kiskoru orultekkel :-( Na, mindegy, remelem, jol vagy, elsz-virulsz, stb. Mas kozhelyet nem akarok elsutni itt, elvegre ez egy kaves topic!

Annyi minden jot osszeirtatok itt, majd meghalok egy jo eros feketeert. Foleg az afgan herceg receptje tetszett, ki fogom probalni. Az ir kaverol pedig annyit, hogy szuletesi helyen, az ir Foynes nevu varoskaban minden evben rendeznek ir kave fozo versenyt. Tavaly a nyertes holgy allitolag ir asvanyvizet hasznalt a fozeshez, ezert lett a kaveja olyan mesteri.

Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 145
De. Én vagyok az.
Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 144
Bocs, nagyon off: Bagojj-nak, nem arénáztál Te jó pár évvel ezelőtt teljes erőbedobással? 1996-97?

Üdv - egy másik kávéivó (főleg ír :-)).

Asteriksz Creative Commons License 2002.07.24 0 0 143
Micsoda egy globalista elképzelés ez a kávéfogyasztásról..:)
Előzmény: nemisbéka (142)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.24 0 0 142
Jeges kávét ittam, őszintén szólva nem tudom, melyikből csinálták, meg vittünk anyósoméknak mexikóit francia pörköléssel és nagyo finom volt!

Előzmény: Asteriksz (141)
Asteriksz Creative Commons License 2002.07.24 0 0 141
És mit próbáltál?
Előzmény: nemisbéka (140)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.24 0 0 140
Egerben voltam párszor a múlt héten, és jártam a Café Arabica kávéházban, ahol mindenféle finomabbnál finomabb és drágánál drágább kávékat lehet iszogatni és venni, háromféle pörköléssel.
Coch Creative Commons License 2002.07.13 0 0 139
Fejfajasra csak nagyon ritkan veszek be gyogyszert. Jo par evvel ezelott egy ismerosom a citromos kavet javasolta. Azota ha tehetem igy mulasztom el a fajdalmat.

Egy csesze kaveba ugy natur cukor es tej nelkul, belecsavarok cca. egy negyed citrom levet. Az ize borzalmas, rovid ideig se kopni, se nyelni, de elmulik tole a fajdalom. Utana par korty viz es minden rendben van.

Asteriksz Creative Commons License 2002.07.05 0 0 138
Cannesban nagyon finom a capuccino(2E körül), meg az Olasz benzinkutaknál(1,10E) is. Ez ám a tapasztalat!
Asteriksz Creative Commons License 2002.07.03 0 0 137
Andorrában ittunk 1 KVt, dobozán egy ember volt kalapban... valami admirális, vagy micsoda. Nem jut észembe az ő neve. De finomat csináltak belőle. Ez az egy újdonság van, otthon találtam egy doboz Segafredot is. Legalább most nyugtunk lesz egy darabig.
Előzmény: nemisbéka (136)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.02 0 0 136
Halihó emberek,

www.kave.lap.hu - mi is rajta vagyunk :).

Asteriksz Creative Commons License 2002.06.17 0 0 135
Érdekes ez a honlap....

mert jól kezdődik, de azután zagyva lesz.

Nem túl sok a kofféé

Jó próbálást!

Előzmény: kcsiga (134)
kcsiga Creative Commons License 2002.06.17 0 0 134
Régen nem jelentkezett senki, én most talaltam egy honlapot, ahol kávét lehet vásárolni.
Cime www.frissizek.hu
Valoszinüleg kibróbálom és a tapasztalataimat majd leírom
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 133
Szerintem nem zárja ki. Úgy felpörögsz, hogy megizéled még a repülő legyet is, ellenben a kis ostorosok mind lekókadnak, aztána petesejt sem lesz csúcsformában, szóval inkább be sem ágyazódik szegénykém :)

Gyógyszert én is kerülöm, ha csak lehet, de ha már muszáj, akkor Quarelin. Az az istencsászárhipergigakirályság. Ha anno a Payer Öcsi bácsit is ilyen színvonalra csinálta volna meg a kedves papája, mint ezt a gyógyszert, akkor most nem kellene szenvednünk a Fásy mulatóra tévedvén (najó, van két hibátlan jó dala a manusnak) :)

Előzmény: Asteriksz (132)
Asteriksz Creative Commons License 2002.04.12 0 0 132
Erre gondoltam én is....
:)))

Elvileg nem zárja ki egymást a két dolog?

NA mindegy eccer, ha lesz időm kipróbálom..:))

a gyógyszereknek pedig egyáltalán nem vagyok híve - magam részéről maradok a természetes gyógymódoknál, ha lehet - quarelint még nem is próbáltam. A Panadol pedig tényleg nem ért semmit.
Csak sajnos nem volt más.:)

Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 131
Hát ez jó. Máshol meg azt hallom, hogy a kávéban levő antioxidánsok épp a rákos daganatok kialakulását gátolják. Egyébként ha a sejtazonos építőfolyamatokat gyengíti, akkor épp a rák ellen dolgozik, nem?

A másik: Hatalmas orgiák kockázat nélkül. Mindenki megiszik egy liter kávét, akkora lepedőakrobata lesz, mint a szélvész, ellenben gyerek nem jön össze az aktusból. Királyság, olcsóbb és élvezetesebb a fogamzásgátlóknál, a gumiról nem is beszélve ;)

Előzmény: nemisbéka (126)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 130
A Panadol egy nagy rakás sz@r. Jó vicc, hogy az Extrában van 65mg koffein. A Quarelinben van 60mg. És az a király. Magyar találmány, magyar termék. A Panadoltól nem ment le a fejfájásom, Quarelintől mindig. Vittünk ki egyszer Németországba, nyilván nem is hallottak még róla. Nagyon istenítették. Egyébként a koffein szerepe ezekben a gyógyszerekben, hogy tágítják az agyi ereket, ezért ott fokozottabban kifejti a hatását. Egyébként hőcsökkentő fájdalomcsillapítók, tehát szimplán láz- és fájdalomcsillapítók lennének. A Quarelin "párja" (azonos hatóanyag) az Algopirin.
Előzmény: Asteriksz (125)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 129
Hehe..
Én akor vagyok a legfickósabb, mikor a legálmosabb. A kávé csak tönkretenne mindent :)

A 3-as pont utolsó bekezdése rendkívül tudományos, csak kimaradt, 20, 40, 60 vagy 80 éves korban következik be az említett sajnálatos esemény.

Előzmény: nemisbéka (126)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 128
A fejfájások egyik gyakori oka az agyi erek szűkülése, ezt "oldják" a koffeintartalmú gyógyszerek, pl. a Quarelin is (a Panadolról nem tudtam, hogy szintén koffeinnel gyógyít, de ezek szerint..)

Akire hat a Quarelin, az ihat kávét is :)
Aki pedig aludni szeretne az próbáljon Algopyrint.

Előzmény: Asteriksz (123)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.12 0 0 127
Nos, éppenséggel lehet összefüggéseket keresni, de Cs. D. önkezével vetett véget az életének - úgy tudom.
Előzmény: Törölt nick (115)
nemisbéka Creative Commons License 2002.04.11 0 0 126
A Shape magazin netes lapján találtam, nem teljes, a többit a papírformátumban lehet olvasni.

5 érv a kávé mellett

1. Kedvet teremt a szexhez

Vége a nagy ásítások korának! Fáradt lelkek újraegyesítésének hatásos módja, ha szex előtt iszunk egy csészével. Egy Amerikában végzett kutatás azt a meglepő eredményt mutatta ki, hogy a kávé fokozza a szexuális vágyat. A kutatócsoport véleménye szerint a koffein hatással van a központi idegrendszerre, amely felgyorsítja a szív teljesítményét, ezáltal javul a szervek vérellátása. Ez az afrodiziákum növeli a szexuális érzékenységet, kitartásról és intenzív kéjérzetről gondoskodik.

2. Óvja a szívet

Egyesek a kávéra, mások a teára esküsznek. Hatásuk valóban hasonló: mindkettő élénkít, befolyásolja ideg- és érrendszerünket, javítja az agy vérellátását. A kávérajongóknak jó hírrel szolgálhatunk: egy Angliában végzett hétéves kutatás eredménye szerint a kávézó nénikék egészségesebbek, mint teázó partnereik. Megdöbbentő eredmény, hisz ennek mindenki az ellentétét várná. A kutatók a "miért?"-re még keresik a választ. Hangsúlyoznánk, hogy a kutatást Angliában végezték, és mint tudjuk, a tea az angolok nemzeti itala. Azon angolok közül azonban, akik inkább kávét fogyasztanak, kevesebben dohányoznak és kevesebben fogyasztanak alkoholt. A tanulmány tehát nem ad zöld utat a kávé + cigi párosításnak.

3. Növeli kitartásunkat a sportban

A koffein szerepel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság doppinglistáján, hétköznapi sportolók számára viszont tökéletes energiaitalként szolgál. Igyunk egy csésze jó erős kávét, és érezni fogjuk, hogy most többre vagyunk képesek. Mi lehet az oka? A koffein óriási mértékben növeli a teljesítőképességet, meggátolja a testazonos adenozin szóródását, melynek az energiatermelés meggátolása a feladata. Ha ezt az anyagot a koffein kontrollálja, izmaink nem fáradnak el olyan gyorsan. Egy másik kutatás pedig azt igazolja, hogy a kávé feloldja a zsírsejteket. Minden egyes csésze kávé elfogyasztása segíti a zsírsejtek elégetését és aktiválja anyagcsere-folyamatainkat.

5 érv a kávé ellen

1. A koleszterinszint megemelkedik

Filterrel vagy anélkül? Ízlés dolga, mindenesetre egészségesebb, ha átfolyatjuk kávénkat ezen a kis zacskón. Ha nem használunk filtert, és a kávét csak leforrázzuk, olyan összetevők maradnak vissza, melyek a “rosszindulatú" LDL-koleszterin-érték növekedéséért felelősek - függetlenül a kávé koffeintartalmától. Azért a kapucsínóról és az eszpresszóról még nem kell lemondanunk, mert a fent említett összetevők a rövid főzési idő alatt nem képesek kioldódni. A filter nélkül elkészített török kávé fogyasztását azonban kerüljük!

2. A rákos megbetegedés rizikója növekszik

A kávé egészségkárosító hatását épp oly sokan vitatják, ahányan fogyasztják. Az azonban bizonyított tény, hogy a koffein bizonyos génekben elváltozásokat idéz elő. A rákkutatók abból indultak ki, hogy a hasnyálmirigyrák éppúgy előfordul normális, illetve módosult génekkel is. A barcelonai egyetem kutatói 121 hasnyálmirigyrákban szenvedő beteget vizsgáltak, ezek közül három-négy betegnél fedeztek fel génmutációkat. A spanyol kutatók egyéb forrásokra is hivatkozva kijelentették: a kávé nem okoz rákot, azonban indirekt módon segítheti a mutációk kialakulását, mivel egyes sejtazonos építőfolyamatokra gyengítő hatással van.

3. A kávé terméketlenné tesz

Már mindent megpróbált: tanulmányozta az étrendjét, 148 pozíciót kipróbált, rendszeresen hőmérőzött, mégsem esett teherbe? A legfrissebb kutatások eredményei alapján érdemes lesz megvizsgálnia kávézási szokásait is. Táplálkozási szokásokkal foglalkozó tanulmányok vizsgálata közben német tudósok arra lettek figyelmesek, hogy azok a nők, akik különösen sok kávét fogyasztanak, gyakrabban panaszkodnak gyermektelenségre, vetélésre. Ezt támasztja alá az az adat is, mely szerint a kávéfogyasztásukról híres dán hölgyeknek 11%-kal hosszabb ideig kell várniuk a teherbeesésig, mint például a spanyol asszonyoknak.
És mi a helyzet a másik nemmel? A koffein csökkenti a spermák mobilitását. Egy Kaliforniában végzett kutatás szerint a napi több mint négy csésze kávét fogyasztó férfiak veszítenek nemzőképességükből.

Asteriksz Creative Commons License 2002.03.27 0 0 125
Jaj elírtam, 65 g lóúgás lenne, és kb egy merőkanálnyi.
65 mg

Bocsánat...!!

A redbullban asszem 60 mg van.

Előtte és utána is.(vagy változott)--még csak 1* próbáltam inni, de nem volt jó.

Előzmény: nemisbéka (124)
nemisbéka Creative Commons License 2002.03.26 0 0 124
Az szép :). Vajon a Redbullban mennyi lehetett betiltás előtt és újraengedélyezéskor?
Előzmény: Asteriksz (123)
Asteriksz Creative Commons License 2002.03.26 0 0 123
Jó kávés napot, mindenkinek.

(Megfigyeltem, hogy a Panadol Extra 65g koffeint tartalmaz, nem is aludtam az éjjel, igaz, hogy nem csak emiatt)

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 122
Jól van, Béla, megkegyelmezünk ;)
Előzmény: nemisbéka (121)
nemisbéka Creative Commons License 2002.03.22 0 0 121
:))) Feladom!
Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 120
Ha nem vagy Béla, akkor teljesen jogos a "nemisbéla" elnevezés. Nem is értem, miért nem ez a nick-ed, ha egyszer nem Béla vagy :)
De ki tudja, lehet, hogy tudatalatt Béla vagy, azért tiltakozol ez ellen ;)
Előzmény: nemisbéka (119)
nemisbéka Creative Commons License 2002.03.22 0 0 119
Hát nem, pont azért felejtő :).
Előzmény: Törölt nick (118)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 118
Na mé', Béla vagy netán? ;)
Előzmény: nemisbéka (117)
nemisbéka Creative Commons License 2002.03.22 0 0 117
Nekem is csak napi kettő fér bele, pedig alacsony a vérnyomásom.
Stressz? Ja, a kissác elég stresszes típus. A bélát pedig felejtsük, okés? :)
Előzmény: Asteriksz (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!