szerintem a MAP szenzort féktisztítóval maximum elbaszni lehet, nem biztos hogy erőltetném. Az egy nyomás/vákuum szenzor, abban van egy membrán a túloldalról az érzékelő. Főleg hogy csővel van bekötve, oda nem tud közlekedni semmi kosz.
A MAF (légtömegmérő) szenzorokra is ideig-óráig jó a féktisztítós megoldás de ott van is mit takarítani mert átmegy raja a sok levegő.
A westgate alapból zárva van és ha a töltő nyomás elér egy beállított értéket kinyit, hogy leszabályozza a töltőnyomást, hogy a beállított érték fölé ne menjen.
Igazából a gondom az az autóval,hogy a wetgatetol jövő ridazat beállt,így nem kapcsolja a turbó.De ha már matatok,akkor kitakaritanam a MAP szenzort is.
Elég rosszul nézted meg azt a motort a Mazdának is a hűtő felé van a szívósora és a tűzfal felé van a kipufogósor a turbóval. A Premacy nem ritka típus mászkál elég sok belőle.
Szerintem a belinkelt képtalálatok között ott van.
De ha elindulsz a légszűrőháztól végig a levegőcsövön, akkor bele kell botoljál. Esetleg ha feltolsz ide egy fotót a motorteredről, az is lehet segítség.
Köszönöm.Azt olvastam én is,hogy a tűzfalon keresendő,de igazából az a Mazda MPV-re vonatkozott.A Premacy nem találtam a tűzfalon.A Mazdának pont fordítva van beépítve a motorja,mint a G Astra-nak. Opelnak a hűtő felől volt a szivosora,míg a Mazdának a tűzfala felől.
Sajnos képet,ábrát nem találtam a neten,hogy merre van. Premacy állítólag ritka típus.
A MAP a szívótorok nyomásszenzor, a szívótoroknál a motorhoz minél közelebb keresd, esetleg vékony csővel megy a szívótoroktól, és valahol máshol, pl a tűzfalon van rögzítve.
A MAF a légtömeg mérő, az a légszűrőház után szokott lenni, a vastag légcsőben. Ebben nem hinném hogy lenne még, de nem ismerem pontosan a konstrukciót.
Valaki esetleg meg tudná mondani,hogy Mazda Premacy 2.0 ditd,66kw-os autómon hol találom a MAP/MAF szenzort?A légszűrő háznál csak a léghőmérséklet mérő szenzor van.
Nekem a trw betét es tárcsa bevált. Most raktam fel a 215/50 R17 goodyear efficient grip performance gumit. Remélem nekem nem lesz semmi rázás. Szinten 2.5 gh.
Anno 5 évesen vettem a 6-osomat, és mivel sok rosszat hallottam a Mazda rozsdásodásáról, ezért egyből elvittem alvázvédőzésre. Akkor azt mondták, hogy kb. 5 év múlva kell megismételni. Eltelt az 5 év. Szegeden vagy környékén tudtok-e megbízható alvázvédőst?
Sziasztok !Szeretném megkérdezni tőletek , hogy a mostani 6-ban is "belecsorog" a fölös gázolaj a motorolajba?Azért kérdezem mert nekem volt egy 2007 -es évjáratú mazda 6 állandóan feltelt a motorolajszint kb 6000 km-ként.A gutaütés kerülgetett állandóan tőle pedig nagyon szerettem a gépet.Most szeretnék vásárolni egy új 2.2 dízelt és érdekelne , hogy még mindig így működik-e ?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Ez annyiban santit, hogy most is vannak nem nyikorgo betetek es hullamosodni nem akaro tarcsak...ergo ha az egyiknek sikerül, akkor probalkozhatna vele a masik gyarto is.
A fék témához annyit, hogy sok évvel ezelőtt az EU betiltott néhány anyagot, amelyet a fékbetétek és tárcsák gyártásához használtak mind alapanyag, mint gyártási segédanyag. Ennek köszönhetően romlott a minőség elég sok esetben. Azóta vannak nyikorgó betétek és hullámosodó tárcsák. :(
2.5 GH. Én is a TRW -re jutottam annó, hiba volt. Tavaly dobtam ki a kb. 1 éves TRW komplett szettemet (első-hátsó tárcsa/betét). Hullámosodtak a tárcsák. Nem voltam boldog, pedig egyébként funkcionálisan jól tette dolgát.
Most azt hiszem Textar. Cserébe ez meg hátramenetben fékezve sikít, nem kicsit.
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy belenyúltam egy kevésbé sikeres szériába, de ettől nem lennék sokkal boldogabb.
Ez a belenyúlás dolog egyébként megy nekem. Talán valaki emlékszik, szenvedtem autópálya tempó és felette jelentkező rázással. Szétzsibbasztottam a főváros összes futóművesét és féltengelyesét, hogy találják meg a hibát. Nem találták a bénák! Ugyanis a hiba a gumikban volt. GoodYear EfficientGrip 225/45r18. Mindegyik felülete egyenetlenné kezdett válni, ultrahangos kütyü szépen meg is mutatta. A 4. gumi, ami pár hónapra rá került fel (defekt) is mutatta kezdődő jeleit. Szlovén gyártás, érjen ez bármit is. Egyébként mint gumi, messze a legjobb, amit valaha is használtam. A renomét ez nem mentette meg, SportContact került fel.
Ellenben. "Kiégett" a bal oldali xenon. Mikor máskor, mint pár napja este. És mikor máskor intenek ki, mint rá 5 perc múlva. Gond azért ebből nem volt, de azt hiszem nem hitték el, amikor azt mondtam, 5 perce még vígan pislákolt.
Másnap még bekapcsolt, de már csak azért, hogy rózsaszínen világítson. Nagyon trendy voltam.
Nem állítom, hogy teljesen racionális döntéssel, de mivel épp valóban akciós volt, 29e hufért berendeltem az Osram Xenarc Night Breaker Laser -t (66240XNL). Sötétben még nem használtam. Szemre a gyárinál erősebb, de ugye az már ki tudja mennyit veszített eredeti képességéből. Nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy ez is kibír 10 évet, mint ami most kijött gyári Philips. Ez az emeltfényű szerintem a felét se fogja bírni. Lehet visszaszokok arra, hogy helyzetjelzővel indítózok.
Köszönöm a cartársak véleményét fék ugyben. Hajlanék a gyári Mazda cuccokra, de kb másfélszer annyiba lenne a tárcsa+betét (110ezer), mint a TRW beszereléssel együtt. Van még a cseréig vagy két hónapom, addig agyalhatok, de mivel egyikőtök sem tanácsolt el a TRW-től, valószínűleg az lesz a nyerő. Köszi mégegyszer az ötleteket, tapasztalatokat!
Nekem viszont az EBC a motoron es az autoban is jol teljesit. Motoron HH full szinter, Autoban Green stuff betet es sima, nem lyuggatott vagy mart tarcsa.
Mondjuk a Mazdaval vegul nem megyek palyanapra, de utcara mindenhol nagyon szuper - es szinte egyaltalan nem porol.
Van egy Mazda 6-osom, 2007-es évjárat, 2 literes benzines, sport kivitel, kombi.
Két kis gondom van most vele. Az egyik, hogy a hűtő ventilátor folyamatosan megy, akkor is, ha hideg a motor. Mi lehet az oka?
A másik, hogy a jobb tompított fény alkalmanként nem világított eddig. Indítás után vagy működik, vagy nem. Látszólag teljesen random a dolog. Két napja egyik sem világít. Izzók jók. Nem foglalat probléma, mert nem vibrál, nem változik a fényerő. Ha világít... :) Sem "OFF" állásban, amikor automatikusan felkapcsolja a rendszer, sem manuálisan felkapcsolva.