Keresés

Részletes keresés

Kanga M. Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50461
Amat! Csatlakoznék hozzád a 6-8 kg-t elveszíteni kívánók listájára. És ehhez van ötletek FB-k? Azonkívül, h fussunk, mert azt amúgy is tesszük.
Ráadásul nekünk nőknek nem mindegy, honnan fogyunk. Ha nem eszem nem bírom az edzést. Ha eszem, jó esetben nem hízom, de marad a súly.
Ez nem OFF, mert ha könnyebb leszek, könnyebben futok.

Előzmény: amat (50460)
amat Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50460
Én meg arról számolok be, hogy ma a tegnapi pihenés után futottam egy jót. 12 kili 57:35. A táv második fele olyan könnyedén ment, nagy kisértés volt, hogy megnézzem mire is vagyok képes, de inkább a sérülésmentes laza futás mellett döntöttem. Tegnaptól kitöröltem az edzéstervemből a 10 km-s távot. Ha sérülés nem gátol, akkor ennél már csak hosszabbakat futok edzésen. Holnap még vár rám egy 13,4 km-s táv és utána a rövidebb távomat 15 km-ben határoztam meg. Mellé beszurok 20, 26 és 30 km-eket. Így tervezem az alapozást ill. felkészülést a decemberi zalaegerszegi marcsira. Nem tudom jó-e ez a felkészülés, majd kiderül, de úgy érzem az én kezdő szintemen (2 maraton, 1 félmaraton)csak azt kellene elérnem, hogy azt a tempót amit a útóbbi maraton első felében futottam, ezt a tempót kéne a végéig tartani és ekkor már 3:30-n belül tudnék teljesíteni. Úgy gondolom talán elég a futómennyiséget növelni. Akinek van jobb ötlete, szívesen veszem. Ja és folyamatban van a 6-8 kiló elvesztésére tett kisérlet is. Lehet, hogy ez lesz a nehezebb.
harzol Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50459
Most jött a tájfutó levelezési listára:
Dobogókoi fényképek a 2003-as link alatt legalul.
harzol Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50458
Na akkor írok én is egy beszámolót:

Egy héttel korábban már kimentünk Skulóval felmérni a terepet. Én idén indultam először, így rámfért. Két-bükkfa nyergből indultunk és én Pilisszentkeresztig mentem. (Az országutat nem mértem fel.) A 2-3 átmeneten törtük sokat a fejünket, mert az egyik logikus úton rengeteg ág volt keresztben, a másikon pedig térdigérő sár a fakitermelés miatt. Végül a sáros út mellett döntöttünk.

A versenyre menet aztán borult minden a hó miatt. Az útvonal megmaradt, de nem sok (0) reményt fűztünk a csúcsdöntéshez.

Rajt-1: (12:03)
Rögtön a rajt után párszáz méterrel eltértem a szalagtól (Skuló nem, így le is maradt kicsit). Balra letért a szalag, ahol szemben egy kapun át folytatódott az út. Na én az úton mentem és az volt a jobb. Aztán az aszfaltos útig a szalagon mentünk, majd balra a szalagtól egy árokban vezető úton, ahol a jobbkanyarban megy be szembe egy kisösvény (meredek és csúszós), ami már kivezet a szalaghoz. Innentől az egyesig a szalagon,

1-2: (26:36)
majd az első utcán fel.
Itt ért utól Skuló (nem sok értelmét láttam előtte futni pár méterrel ugyanabban a tempóban), majd végig az országúton Két-bükkfa nyeregig. Itt csak a 3. helyen mentünk (3. helyezett ment elöl) és jót szentségeltem az autósokon (ők meg gondolom rajtunk). Az egyik telibe kapott minket egy nagyadag latyakkal. Itt úgy tűnt, hogy Skulónak nem megy, mert le-lemaradozott néhol pár méterre. Két-bükkfa nyeregtől szalagon mentünk

2-3: (27:25)
egészen addig, míg visszérünk az országútra és bár itt nem tudom merre megy a szalag, mi fölfelé indultunk az országúton, majd kb. 500 méter után ugrottunk le balra a szalag mellé. Mentünk mellette egészen a villanyvezetékig (nagy bozótos sarka), ahol jobbra fordultunk egy iszonyat saras útra, de rögtön az első elágazásnál elvétettük, mert balra mentünk, majd jobbra átcsaptunk a másik útra, ami még mindig nem volt az igazi, de már a bozótos túlsó végén voltunk. Kicsit jobbra mentünk az erdőben és kiértünk a terbvezett útra, amin egészen a patakig mentünk, majd szemben egy kisösvényen levágtuk a dózerút kanyarját. Innentől a dózerúton jó sokat és már jött is balról a szalag mellett a későbbi 3.
(Ezt a bozótos szakaszt érdemes a Hamvas-kő nevű tájfutótérképen megnézni, bár már nem tökéletes az ábrázolása. Itt amúgy nincs jó útvonal és az is folyamatosan változik a fakitermelés miatt, de Hoffman kunyhóig felesleges lemenni.)
A Szakó nyeregben aztán felmarkoltam egy Sportszeletet, amit innentől a kezembe vittem. Skuló megállt cipőfűzőtkötni és csak a hármason ért utól.

3-4: (32:38)
A hármast már megint nem jó helyre tették, de így jobbra rögtön át tudtunk vágni a réten átlóban és rövid erdei futás után kiértünk az útra amin a szalag visz. (ezt a levágást ott improvizáltam, mert erre nem számítottunk) Szalagon mentünk egész Prédikálószékig, kezdetben a lefelében még előnyt is szereztem, de a fölfelében lemaradtam, mert amúgy se erősségem a meredek fölfele, de most még nagyon csúszott is. Itt nyomtam be a sportszeletet. Az első falat után megbántam, mert nagyon nem csúszott, de 10 perc alatt csak megettem.

4-5: (21:57)
Szalagon nyomtam már egyedül egészen a 180 fokos kanyarig. Ott balra mentem az úton, majd ahol az jobbra kanyarodik, ott szemben le a völgyön egészen az aszfaltig. (tájfutós szakasz, bokaféltőknek nem ajánlott) A lefelében előztem ki a későbbi 4. helyezettet, majd nem túl nagy lelkesedéssel nyomtam tovább az 5. pontig. (Itt jól jött volna, ha nem maradok le, mert egyedül nem diktáltam nagy tempót.)

5-6: (2:40)
Az ötösön nem frissítettem, de azt megtudtam, hogy Skuló van az élen és csak 2 percre van tőlem a 3. A hatosra menet ettől már kedvetkaptam. Úgy gondoltam, hogy Skuló kis szerencsével épp megcsípheti a csúcsot-

6-Cél: (34:21)
A réten csúszkáltam egy jót és elmentem pár ember mellet, köztük Gajdos Tamás mellett is. A rét végén ahol kiér a szalag egy dózerútra és azon jobbra megy én mentem tovább egyenesen az erdőben. Ez kb. 300 méter volt és mikor kiértem pont a későbbi 3. helyezett mellé kerültem. Meg is jegyezte, hogy ez nem ér. Innentől aztán a szalagon mentem a célig. Még a nagy merdek előtt lemaradt a harmadik helyezett srác, így megnyugodtam, hogy terveimnak megfelelően csak Skulótól kaphatok ki. Meglepően jól ment a felfele (egy két nagyon meredek és csúszós részt leszámítva), de mikor felértem, akkor már "feladtam" Skuló üldözését, így talán lassultam egy kicsit, majd megküzdöttem az aszfalton egy 10 cm magas vérebbel (mindenáron azt akarta, hogy tapossam agyon). A célba már kocogva érkeztem, de legnagyobb meglepetésemre még éreztem magamban erőt. Egy perc múlva azért már majd megfagytam.

Tényleg: mindenki olyan csuronvies volt futás után, vagy csak én öltöztem kicsit túl?

Amúgy Skuló is néha belenéz a FUTO bolondok fórumba. Remélem megkíméli az életem annak ellenére, hogy kifecsegtem a 3 év alatt kitapasztalt útvonalát. Jövőre tervezünk még 1 levágást az egyesre: le a meredek hegyoldalban. Ha nem törjük ki a bokánkat, akkor ezzel nyerhetünk újabb fél percet.

Előzmény: __macsa (50456)
harzol Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50457
Köszi a gratulációt mindenkinek!
Szerintem mindenkit megillet, aki ebben az időben képes volt kimenni és végigküzdeni. Úgyhogy én is gratulálok mindenkinek, aki futott szombaton!

Valóban csúcsdöntésért mentünk, de a hó miatt erről már előre letettünk. A 3. ponton felcsillant a remény, hogy meglehet, mert 66 percre terveztünk odaérni és pont meg is lett, de aztán Prédikálószékre felfele "kicsúsztunk" az időből, ráadásul én még le is maradtam. Fent csak a 4. voltam. Valahogy jobban csúszkáltam a többieknél. A dobogókői emelkedőn aztán sikerült felzárkóznom a 2. helyre, pedig nem én gyorsultam fel. Bíztam benne, hogy legalább Skulónak meglehet a 2:30, de mikor láttam, hogy én mennyivel maradok el, akkor már sgondoltam, hogy neki se sikerült.

Na majd jövőre!

__macsa Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50456
harzol, nagyon érdekelne, merre mentél, hol tértél el a "hivatalostól". Főleg a Pilis-nyereg és Körtvélyes között. Ha tudsz rá időt szorítani, esetleg írhatnál pár szót a futásodról.
Előzmény: harzol (50455)
harzol Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50455
Passz.
Szerintem elfelejtették leadni a kartonjukat, vagy a rendezők nem írták fel a befutóidejüket.

(Ha netán te, vagy ismerősöd az, akkor biztos van mód kijavíttatni, csak írd meg az időt.)

Előzmény: tomator (50450)
__macsa Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50454
Gratula harzol! Nem semmi!
Előzmény: harzol (50449)
tapirka1014 Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50453
Jól sejted :-)))
Én sem tudtam, hogy ilyen tájfutó nagyság van közöttünk, csak a célban, mikor láttam beérni azzal a nagyon jó idővel, és utána beszélgettünk kicsit.
Előtte már beszélgetett egy-két ember, hogy vannak ketten, akik a csúcsdöntésért jöttek, de persze a polgári neveket használták, amit akkor még nem tudtam.

A képeket és a szezonzáró képeit is szeretném majd felvarázsolni a netre, de ebben még kezdő vagyok, szívesen veszem a segítséget (privátban, mert itt off).

Előzmény: Hauanita (50451)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50452
Nekem van egy teli csoda futozoknim. 100% gyapju-strech, pihe puha, meleg de vekony, labra illo. (nem az a szuros vastag gyapju) Az a csodas tulajdonsaga , hogy ha telen jeges pocsolyaba-hoba lepek es csurom viz lesz a labam, akkor szemvillanas alatt magaba szivja es visszamelegiti a labam normal hofokra. Szoval vizes marad ugyan de nem fagy szet.
Sajnos a zokni a talpan es a sarkan mar atlatszova vekonyodott. (csak kezzel mosom hogy ne kopjon el jobban) Azota is keresek hasonlot de eddig nem akadtam nyomara
Hauanita Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50451
Harzol! Jól sejtem, hogy Te lettél a 2. a hosszútávon? Ez esetben nagy-nagy gratula!!! :-)

És kösz az infót!

Előzmény: harzol (50449)
tomator Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50450
harzol, talán Te tudod: Mit jelent a kérdőjel a dobogókői eredménylistában?
Előzmény: harzol (50449)
harzol Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50449
Dobogókő a TV-ben:
Szombaton 10.00-kor a Sport1-en.
(Velencei tájfutóverseny és Dobogókő)

A "hogyan fussunk terepen ha hó van?" kérdésben Butch már leírta, hogy ugyanúgy, mint máskor. Ez teljes egészében így van. Menni kell, mégha térdig is ér... (A derékig érő már nem szokott jó lenni.)

tomator Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50448
hmm. Nem tökéletes a linkelés de legalább működik. bocs'
Előzmény: tomator (50447)
tomator Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50447
Gondolkoztam, hol olvastam én először neoprén zokniról, aztán eszembe jutott: egy maraton lefutásához szükséges felszereléslistában volt felsorolva. Azt a linket már nem találtam meg, csak egy másikat, abban ugyan nincs a listán, de ez legalább a verseny hivatalos honlapja. < /A>
Felhívnám a figyelmet a 29. tételre (a "Mark clearly" kifejezésre keressetek, hátha elszámoltam) :-)
8 órán belüli idővel már nyerni lehet. Csak ne lenne olyan drága a nevezés ;-)
Előzmény: runp (50442)
kocogó_pocak Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50446
Neoprén zokni.
http://www.haldorado.hu/shop.php?subcatid=57
Ezt horgászoknak ajánlják. Nem tudom a futásra szánt különbözik-e ettől. Nem láttam még a portékát.
Előzmény: imaro (50437)
Hauanita Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50445
Nagyon kedves dolog volt rávenni engem a sípályára:)) Asszem, ha horrorra vágyom legközelebb, felidézem azt a 15 percet :o) Bár be kell vallanom, hogy kellett az a kis izgalom :)) Végülis időnkbe belefért.

Azt meg akkor megtudtam, hogy még csak nem is szabályosan versenyeztünk. Én megpróbáltam pedig párszor lerázni a fiúkat, de Elmék jöttek a narancspólóm után :o)
Mellesleg Elm, milyen 5perces km-ekről beszélsz? (még félrevezeted a Felkészülési Tanácsadómat, és azt fogja hinni, hogy tudok olyat;-) :) Az a lejtő télleg jó volt, de lazább volt az annál...

Ja, és baromi büszke vagyok magamra, mert a 16 női indulóból (a gyerektávon) 10. lettem :)

Tapírka, azokból a képekből, amelyek fenn készültek, kerül fel valami az internetre? Pár havas kép szép lenne... (csak hogy legyen mivel ijesztgetni a jövőre indulókat;-)

_macsa: Neked itt is gratula, és nem kell ám szerénykedni, tök jó voltál!!

Előzmény: Elm (50413)
Butch Cassidy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50444
Hát, nincs egy egész perc. :))

Én idén is a hosszún szerettem volna meccselni...

Előzmény: __macsa (50439)
Butch Cassidy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50443
Neoprén zoknit itthon is lehet venni, búvárboltban. Pár1000 Ft, nem emlékszem pontosan. Én barlangászathoz vettem, oda tényleg jó, de futni szvsz túlzás. Ja, és kell egy számmal nagyobb cipő hozzá :)
Előzmény: imaro (50437)
runp Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50442
Imaro, Butch, Ganki, kösz.
Valahogy a kezem sose fázik, nem is futok kesztyűben, de a lábam érzékeny. + mikor jó vizes lesz, elkezdi szétdörzsölni a zokni.
Amúgy én a zoknira kivülről ráaplikált folpack fóliával, meg műanyag zacskókkal kísérleteztem, de nem jött be, elcsúsznak. :)
A neoprén zokni az igen, az nagyon jól hangzik. :)
imaro Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50440
bocs: "gumi"zokni
Imaro
Előzmény: imaro (50437)
__macsa Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50439
Megnéztem, 2001-ben Te is 3. lettél. A különbség egészen pontosan 54,6 másodperc. Ez neked pár másodperc??? :)
Egyébként nagyon sok múlik a talaj állapotán és az időjáráson. De jövőre már a hosszún meccselünk, OK?

Fenn vannak a 2003-as Dobogókő eredmények:
www.tabanispartacus.hu/2003/dobogoko_ered.xls

NVik Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50438
Ekkora szurkolás mellett már nem futhatunk rosszat :))).
Előzmény: amat (50411)
imaro Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50437
runp
Én hosszú havas futásokra (mivel achiles gondjaim is előfordulnak)neopren "gmi"zoknit szoktam húzni a normál zoknim alá. Az elázást nem tudom megakadályozni, de nem ér a bőrömhöz a hó, ill. hiába fagy be a sarkamnál, így nem érzem. Több ízben teszteltem a Téli Mátrán is (hat óra jeges vízben). Skandináviában lehet kapni tejes neopren zoknit is, itthon nem forgalmazza senki (nagyon drága).
Imaro
Előzmény: runp (50430)
Butch Cassidy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50436
"Hivatalosan 86,7 szerintem 86:37 az idő."

Akkor nagyot meccseltünk volna! Pár mp. csak a különbség. Na, legközelebb lehajrázlak :)

Előzmény: __macsa (50421)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50435
...és ha elég gyorsan futsz, a levegővel való surlódás termelte hő megszárítja a cípőd... :-)
Előzmény: Butch Cassidy (50433)
Butch Cassidy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50434
Kösz, imaro, ez hiányzott a jó kedvemhez...

Remélem, azért vannak ennek könnyebb válfajai is. Pont a síelni tudok vele, az én sícipőmnek ugyanis nincs sarka! Mázli...

Előzmény: imaro (50428)
Butch Cassidy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50433
Tájfutók az erdőben edzenek, de tűrik a havat. Nem szoktunk semmilyen védelmet használni, futni kell és nem fázik az ember.
Előzmény: runp (50430)
ganki Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50432
runp:
Amire Te gondolsz, az a kamásni. Túraboltokban lehet kapni. De szerintem, mivel vízhatlan anyagból van, egy kicsit bepárásodik alá az ember.
Télen is szoktunk erdőben edzeni és ugyanolyan cipőben, mint eddig.
Előzmény: runp (50430)
Butch Cassidy Creative Commons License 2003.11.18 0 0 50431
Kicsit gyakorlatiasabban (bár imaro már leírta), az együttfutás bizonyíthatatlan, tehát szabály ide vagy oda, marad az etika. A többi versenyző jól megszólja a háta mögött, aki ragadt, de egyébként más baja nem lesz. Még bajnoki érmet is lehet így szerezni. Ha valaki sokat csinálja, idővel legendák fognak róla keringeni :)
Előzmény: __macsa (50421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!