Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.04 0 0 314
Hát... hiába van November... és hiába született tavasszal... Móki mókus úgy nyomja, mint a nagyok. Csipog, trillázik... ahogy a torkán kifér.... kora délután óta nyomja mint az állat. Töki mókus meg csak áll és megdermedve figyeli. Tegnap még csak 1-et, kettőt csippantott a Móki... akkor viszont úgy tűnt, hogy szexeltek is (vagy egy percen át nyomatták). Mondjuk lehet, hogy ma délután is szexeltek, de nem voltunk itthon. Nem igazán értem ezt. Elvileg tavaszig még nem kéne fütyülnie a Mókinak.... Ja. Ami érdekes: amikor Móki csak csipog, a Töki csak néz ki a fejéből (teljesen le van fagyva az egyébként állandóan rohangáló mókus)... amikor viszont Móki elkezd trillázni (szépen csinálja:) akkor Töki teljesen bekattan és rohangálni kezd.
DeJoe Creative Commons License 2005.08.22 0 0 313
Hali Topoiclakók! Egy hete vásároltunk egy fiú csíkosmókust kereskedésből.nagyon szelíd, barátságos.Már másnap kézből evett és kint is volt a ketrecből.Simán vissza tudtuk rakni(Bár utána mintha megsértődött volna egy kicsit) Egy hete az interneten olvasgatok a mókusokról.Sok hasznos infót megtudtam innen és a mókusos honlapról. DE: van-e valakinek tapasztalata a televízióval kapcsolatban. A mókusos honlapon azt olvastamogy zavarja a TV. Tapasztalat Köszi DeJoe
vape81 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 312
Sziasztok!

Nagyon jó topik, hasznos hozzászólásokkal és aranyos képekkel. Én is szeretnék majd egyszer egy ilyen aranyos csíkos mókust.

Elvileg Chip és Dale (a Csipet-csapat tagja) is ilyen mókusok nem (chipmunk, amerikai mókus)?
CJNE Creative Commons License 2005.08.15 0 0 311
ááááá tegnap, mikor hazajottem, a moki ott kuporgott a ketrec drothalo alja alatt a muanyag alatetben a macskaalom kozott es szemezgette ki az oda lehullott magokat. Kiderult, hogy abban a sarokban, ahol mindig a dolgat vegezte, egyszeruen elvekonyodott a racs, eltort, o meg szabadulo rab modjara szetfeszegette es ment a "pincebe". Hurra. Az ejszakat egy kis tartalek ketrecben toltotte, kenytelen volt nyilt szinen aludni, nagyon kenyelmetlen erzes volt neki. En meg meg nem tudom, mit csinalok a ketreccel.
CJNE Creative Commons License 2005.08.05 0 0 310

szeretjük ám nagyon a búzát!

 

buza
Pépépe Creative Commons License 2005.08.02 0 0 309
Az én Angyikám is kereskedésből való. Az első pár hónapban alig láttam, ha a szobában voltam folyton bebújt az odújába. Most hogy már 3 éve együtt élünk is sokkal ijedősebb, mint Batman -aki Plusnál született, és igen fiatalon hozzám került. Ha bent van a kalitkában nem fél jön a kezemhez, nyalogatja, ha van rajta valami, kiveszi a mogyorót, fel le szaladgál is rajta. Azonban, ha ki van engedve, minden mozgásra a sarokba rohan. Legtöbbször csellel lehet hazavinni (persze, ha van sok időm, és estig kint hagyom haza megy aludni). Van egy üveg abban tartom a mogyorót. Ha megzörgetem, és lecsavarom a kupakot, már biztos hogy 1 méteres körzetemben ácsingózik, és minden félelme elvész, ilyenkor vagy felfuttatom a kezemre, és ugy rakom a helyére, vagy ha épp nem akar felmászni a kezemre, akkor a szája elött tartva a mogyorót a ketrec nyitott ajtajához vezetem, és bent adom oda neki. Aztán ajtó becsuk, és még egy szem a rácson keresztül.
Szóval sok türelem!

Mesimanó Creative Commons License 2005.08.02 0 0 308

szia plus!

 

Köszi a választ. Tegnap már meg is vettük az új otthonát. Kapott egy hatalmas ketrecet, tettünk bele sok ágat, fenyőágat, stb. Meg odut, kisházat a földre, mókuskerék... Láthatóan máris jobban érzi magát. Elkezdett felfedezni mindent. A kisházán van két lyuk, és azokon mászkált ki-be.

Este ott is aludt, nagyon édi volt. Reggel amikor mentem hozzá, már a legmagasabbra tett fenyőágon ücsörgött, és rágcsált valamit:)

A szobában elég meleg van, azt nem bírja szerintem annyira, mint a másik ( ő vígan kerekezik egész nap, és folyamatosan kajál ) tettem a ketrecére vizes ruhát, és körbe raktam jégakuval. Ez egy kicsit hűti a levegőt. Leárnyákoltam a szobát.Nem akarok neki huzatot csinálni.

Több hajtóvadászat nem lesz, az biztos. Lehet, hogy nem kellett volna kiengedni első nap, csak már úgy sajnáltam, hogy olyan kicsi helyen van...

Még jó, hogy nem lett semmi baja. Majd lassan megszeret talán minket, a másik is teljesen kézhez szokott. Jön a kezünk után, ott van, ahol mi vagyunk.

plus1 Creative Commons License 2005.08.01 0 1 307

Szia Mesi!

 

Szomorú hogy néhány helyen így tartják az állatokat. Szerencséje, hogy végül ilyen állatszerető emberekhez került. Biztos százszor jobb dolga lesz (ha nem siettetitek).  Jó hogy már most keresel neki nagy ketrecet, mert nem lenne jó hogy újabb stressz érje, amikor egy megszokott ketrecből megint átköltöztetitek.

Viszont ne siettessétek a dolgot, írod hogy már meg tudtátok simogatni. Én azt javaslom, hogy előbb szokja meg az új helyet, lehet hogy ilyen előzmények után két-három hét is eltelik, mire otthon érzi magát. Adjatok neki enni-inni, és kész. És addig semmiképp ne engedjétek ki, az újabb felesleges stressz. De ha már kint van, a legrosszabb amit tehettek, hogy hajtóvadászatot rendeztek az elfogására. Vagy megvárjátok míg visszamegy (de ha még nem szokta meg a ketrecét, akkor nem valószínű), vagy csaljátok lépre. Pl egy vödör alá almát, diót kitéve, a vödröt kis bottal feltámasztva. A botra pedig tegyetek egy madzagot és várjatok. (A vödör alá egy falapot vagy kartont kell tenni.) Így is meg fog ijedni, de ez csak 10-20 mp ijedtség, szemben az általad írt másfél két órás halálfélelemmel. Ettől el is pusztulhatott volna.

Utána kezdhetitek a kézhez szoktatást, amiről részletesen olvashattok a lapomon a levelekből/szelidítés oldalon. Nem lehet tudni hogy milyen eredménye lesz, de nagyon valószínű hogy javulni fog.

Előzmény: Mesimanó (303)
Mesimanó Creative Commons License 2005.08.01 0 0 306

MadMax kedvenc kajája.

Mesimanó Creative Commons License 2005.08.01 0 0 305

 

 

szöveg alatta....:)

Mesimanó Creative Commons License 2005.08.01 0 0 304

A benti a Mort ( ő az, akit most mentettünk meg )

A másik meg a MadMax, aki egy nagyon vidám mókusfiú.

Mesimanó Creative Commons License 2005.08.01 0 0 303

Sziasztok!

 

Szombaton mentettünk meg egy mókit a győri spar kisállatkereskedéséből. 1 évig volt ott egy madárkalitkában 3 kis társával. A 3 társa az egy év alatt lassan elfogyott ( eladták, vagy elpusztultak...?! ).Ez meg ott árválkodott, vize alig volt, kajája is, gyümölcsött nálunk evett életében először.

A ketrecből alig bírtuk kitessékelni, szegény már azt sem látta, hol a kijárat.

Aztán egész nap szabadon mászkálhatott a szobában. Ugrani még nem tud, furán is megy, de már javul. Fél nagyon, de a ketrecében meg tudtuk simogatni.

Azt sem tudja szegény, mi az a mókuskerék. Este 8 körül már úgygondoltuk, hogy vissza kéne tenni a ketrecébe, de eszében nem jutott persze visszamenni. Mindenhová menekült, csak oda ne kelljen menni. 1,5-2 órás kergetőzés után ( ami nagyon megviselt mindenkit ) visszatettük.Annyira rossz állapotban volt, az idegességtől lüktetett a szeme, nem mozdult, gubbasztott a sarokban.

Tettünk be neki kis odut, de abba sem megy bele.

Szeretném megkérdezni, hogy egy ennyi idős mókust (1-1,5 éves), aki kb 1 évig ilyen körülmények között élt, rendbe lehet még hozni?Rendbe fog jönni a lelki állapota?

Ma már indulok is neki egy hatalmas ketrecet keresni, nem tudom, hogy ott is fog-e gubbasztani.

 

Na ehhez szóljatok hozzá, várom a tanácsokat nagyon, hogy hozzunk helyre ezt a kisállatot????!!!

 

Mesi ( Győr )

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.27 0 0 302

hát... nálunk még erőszakkal sem lehetne kivenni őket belőle:)))))) Ha néha kiakasztják (valamit alágyömöszölnek) akkor meg a ketrecben "pörögnek"... hiába nagy a helyük, óriási a mozgásigényük...

 

(egyébként a tenyésztőnél ahonnan vettük volt bent néhány ketrecben kerék, lehet, hogy azért szeretik...)

Előzmény: Pépépe (301)
Pépépe Creative Commons License 2005.07.27 0 0 301
Iyen kereket raktam be én is anno, csak nem a talajon állt, hanem a kalicka oldalára volt felszerkesztve. Féltem, hogy igy simán beállitva felborulhat. Viszont bele sem mászott egyik sem. Több hétig volt mindkét moki ketrecében, aztán kivettem, és elajándékoztam....
Előzmény: Törölt nick (300)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.24 0 0 300

Na... kész:)))) Megvannak a képek a futó mókusokról:))))) Igaz, közben az egyik mókus meglépett és befogás közben átharapta a párom kezét, de megvannak a képek:))))))))) (több is van, olyan is, ahol egyszerre futnak, de most nincs kedvem kiválogatni őket)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.15 0 0 299

tééényleg... akkor ma legyártunk néhányat... remélhetően a kerekező mókusokkal együtt:))))))

 

Ja igen... Móki rájöttünk, hogy azért nem kerekezett, mert KICSI volt neki az előző kerék! Ezzel a kerékkel már teker (32 centi átmérő, nincs keresztrúd)...

 

(Tényleg... ha kedved van, a mókusod is kaphat olyan adatlapot, mint ami az enyémeknek van:)))))

Előzmény: Pépépe (298)
Pépépe Creative Commons License 2005.07.15 0 0 298
Valaki igért képet arrol a kerékről amit teker a mokus...

Szeretném számonkérni :-)))

Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.14 0 0 297
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.13 0 0 296

Tegnap izgi esténk volt... keresgéljük a Tökit, Töki sehol... az egész ketrecet feltúrtuk, sehol semmi... Na kezdtünk pánikolni, hogy biztos meghalt a Töki, aztán ott hever valahol a földön a kb. 10 centis fenyőmulcsrétegben (már Mókit is meggyanusítottuk, hogy biztos megölte a férjét)... kezdem túrni a fenyőmulcsot, sehol semmi... totál pánik, mi a fene történhetett.. ennyire nem szabadulóművész a mókus, de ha meghalt volna, ott lenne a teste... még 5 perc túrkálás, egyszercsak kirobban alulról a Töki (szó szerint)... dobtunk egy hátast... először azt hittük, hogy csak úgy bent feküdt a mulcsban és kussolt... aztán amikor másodszorra is nyomtalanul eltűnt, vizsgálódni kezdtünk... Kiderült, hogy alagutat fúrt a földszinti görényWC alá és ott rendezett be magának raktárt... csak éppen ezt nem vettük észre, mert a bejáratot is eldugta:))))))))))

A büdös disznó jól megijesztett minket:))) (biztosak voltunk benne, hogy meghalt szegény Töki mókus:)))))

 

Egyébként hihetetlenül szelidek:)))) Ha kinyitjuk az ajtót, máris ott tolonganak a kezünkön:))))))) (és tündériek együtt.. mindig együtt alszanak:))))

 

Ja...mókuskerék:

 

Új módszert fejlesztettek ki... csak azért kerekeznek, hogy utána potyázhassanak... tehát kerekezés, aztán kapaszkodás és a kerékkel együtt pörgés:) A rekord 12 átpörgés volt, egyetlen lendülettel:))) Az is jó, amikor az egyik kapaszkodik -potyázik- és a másik teker... simán átugrálva a potyázó mókust:)) Aztán cserélnek:))))))

sky-boss Creative Commons License 2005.06.08 0 0 295

 

 

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy levágom a mókusom körmeit.

Szerintem, már úgy megnőttek, hogy zavarták őt, és az egyik olyan furcsán is állt.

 

Sokat gondolkodtam, hogy hogy csináljam, mivel az enyém sem szereti, ha meg akarják fogni, igy még soha nem is fogtam meg.

A simogatást néha eltűri, de ha látom, hogy nincs hozzá kedve, nem erőltetem.

 

Előkészültem a műtéthez, és én kis naív, azt hittem, hogy húzok egy kesztyűt, megfogom, és minden simán megy.

Nem igy történt!

A ketrecben még megfogni sem tudtam!

Ismét gondolkodás, és a következőt találtam ki.

Előszedtem egy kis halmerítőt.

Olyan amivel a halakat szedjük ki az akváriumból, tisztítás alkalmával.

Drót nyél, a végén egy keret, amin van egy kis zsákszerű háló.

Ezt meglepően simán, ráborítottam a mókira.

Utána fogtam a feleségem egy rossz harisnyanadrágját, aláhúztam az egész hóbelebancnak, és így a móki, halmerítőstől belekerült a harisnyába.

Utána kiszedtem a halmerítőt, és a móki a harisnya egyik szárában fogságba esett.

Innentől kezdve viszonylag könnyen tudtam bánni vele.

A körmöcskéi kijöttek a harisnya szemein keresztül, és le tudtam vágni őket.

Nem kellett kesztyű, nem harapott meg.

 

Azért nem volt egyszerű műtét, nincs kedvem sokszor ismételni, és a mókit is megviselte.

Ha láttátok volna hogy nézett rám amikor visszaengedtem a ketrecbe..........

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.05 0 0 294
(jó húsban van... nem?:))))))
Előzmény: Törölt nick (293)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.05 0 0 293

Móki tegnap gyártott eperchips-evés közben:)

CJNE Creative Commons License 2005.06.04 0 0 292
Aha, ez jó, köszi!
Előzmény: plus1 (290)
quattrocsin Creative Commons License 2005.06.03 0 0 291
wow:)
Előzmény: plus1 (290)
plus1 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 290
Ha valami kisebb beavatkozás kell, pl injekció, akkor egy egészen kicsi ketrecbe kell tenni és utána lassan egy rongyot betömködni. A rongy odaszorítja a rácshoz.
Előzmény: CJNE (288)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.03 0 0 289
hát jó kérdés... gondolom határozottan kell megfogni (valszeg kesztyűben, hogy ne harapjon...). Mi nem igazán merjük, olyan kis törékeny:) (Bár marha erősenek is tűnek). Valszeg az állatorvosra bíznám a dolgot:) (olyanra, aki sok mókust látott már...)
Előzmény: CJNE (288)
CJNE Creative Commons License 2005.06.03 0 0 288

Szia,

 

Én még soha nem tudtam megfogni az enyémet. Mármint a mókusomat... :)

Nem hagyja magát, még ha mászkál is rajtam, vagy a zsebembe rejti az összegyűjtött magot, amikor kinnt van, azt nem engedi, hogy megfogjam. Az már túl bizalmas. Én a kíváncsiságát vagy a mohóságát kihasználva szoktam "tőrbe csalni".

Pl.

- dobozba jól láthatóan teszek kaját, bemegy, én bezárom, aztán onnan transzport a ketrecbe.

- van egy jó két méteres papír csövünk, azt nagyon szereti. annak az egyik végét odarakom elé, ekkor már kíváncsi, de tovább fokozom azzal, hogy olyan magasra rakom elé a lyukat, hogy éppen ne lásson be. Ekkor felkapaszkodik, bebújik a csőbe, annak pedig hogy, hogy nem, a másik vége a ketrecbe vezet, a cső korábbi bejárata pedig már le van zárva.

 

Abban viszont én kérek tanácsot, hogy mi van akkor, ha orvosi beavatkozás kell? Hogy lehet neki pl. injekciót adni, ha nem hagyja megfogni magát?

 

Előzmény: Törölt nick (287)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 287

egyébként a mókik már simán hagyják, hogy simogassuk őket... és a kezemet is nyalogatják olyankor:)))) Kiengedni nem mernénk még őket, de szerintem nagyon gyorsan szelidülnek:)

 

Kérdés: Honnan tudjátok, hogy ha kiengeditek a mókikat, akkor meg lehet majd őket fogni? (mert hát a ketrecben egészen mást jelent a szelidség mint a nappaliban...) 

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 286
most, hogy olvasom, KG is a nedves rongyot ajánlotta... (hát nála fent a hegyen aztán jó meleg van....)... ő mondjuk max. 40 fokig hitelesítette őket, de egyértelműen látszik, hogy nem jó nekik a 29 foknál magasabb hőmérséklet... (a csineszeknél a 28 fok már a hőguta határa)
Előzmény: plus1 (284)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 285

ja... az enyémen:)

 

De már átálltam egy sokkal jobb módszerre (jégakkuval teli doboz egy kis légréssel)...

 

Úgy tűnik, a mókiknál is műxik a dolog... (nagyon szeretik:) Igaz, hozzájuk műanyag dobozt is be mertem rakni mert nem rágják... (a csineknek az 5 percig tartana)

Előzmény: plus1 (284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!