A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Nem, nekem elektromos van. De szeretnek egy karos gepet, csak asszonyt nem sikerül meggyözni. Az is villannyal füt, de legalabb a pumpa manualis. Valami ilyesmit:
Újaknak üdv :), örömteli a topik szaporulata, hamár asztabaszta :))). Kókusz, az Európában a sütiszekciót ismerem, az nagyon finom, eladónők: háááát... :) A kávéról majd mesélj.
Voltunk vasárnap futás helyett a Biarritz kávéházban moeskával. Sajnos más nagyon nem volt nyitva a közelben, eredetileg a Majd Leonard-ba pályáztunk. Drága a hely, semmi extra nem volt a cappuccinoval, viszont vannak Lavazza kávékülönlegességeik 5-6-700 Ft-ért, ami tuti volt, bár én csak belekóstoltam moeskáéba :). (Tehát ő a pénzeszsák :))).)
Pedig csak most akartam kitérni arra, hogy az Életből ellesett példából okulva én pont a levegő bekeverését igyekeztem elkerülni, de akkor ezt kihagyom.
Viszont a múltkor szomorúan láttam, hogy a József Nádor téri Tollaskígyó kávézó átalakult, valószínűleg már nem kapni ott chilis chokit.
Nemrég akadtam erre a békés kis topicra, a kávézás élvezetéhez méltó csevej zajlik errefelé.
Jómagam jártam és koptatom ma is a kávézás rögös, de szórakoztató útját.
Gyermekkorunk "Maci" keverékétől, a Nescafe-n keresztül a jobb kávékig jutottam el, de igyekszem elkerülni a szörnyen drága, ill. átverés szagú dolgokat.
Kávéfőző tekintetében ugyanez a helyzet: a minőségileg is különféle masinák után ma egy nem túl fiatal Saeco Magic-et "hajtok", azt hiszem ennél jobbra nincsen szükségem :) Van persze hátulütője is eme szép történetnek: Az ember nem mindig jut olyan kávéhoz, amit otthon, ill. a kedvenc kávézójában megszokott, de ez legyen a legnagyobb bajom az életben...
Úgy gondolom, hogy mindenki valamilyen inspiráció, kellemes élmény hatására mozdult el a "minőségibb kávézás" irányába. Nos, esetemben ez egy jó kávézó és az ott gyakorta elfogyasztott kiváló kávé volt, hosszú évekkel ezelőtt.
No, bevezetőnek ennyi, majd később biztosan lesz alkalmam mesélni.
Nem akarlax xomorítani, de ha pl valaki nem olyan elektronikabuzi, elidegenedett, konnektor- és elemfüggő, technokrata izé, mint modern társadalmunkban a legtöbben, hanem megveszi szépen a narancssárga _pumpás_ tejhabosítót az ikejából, mint pl jómagam, nah akkor látnál te igazán obszcén kézmozdulatokat tejhabosítás közben! :)
Betér és máris szekszualizál :))). Nézzenek oda. :) Tejhabosító szép entré :), a tej aljában nem nagyon érdemes vele kotorászni, inkább a fent, mintegy 45 fokos szöget zárjon be a tejfelszínnel :). És olyan izélő mozgás kell hozzá, amit bagojj kolléga írt :).
Tejhabosítóhoz használati praktikusság: Alteráló mozgást érdemes végezni vele (hadd ne hozzak példát az Életből), azaz ne csak az alján, hanem a tetejénél is pörögjön az az izé, mert akkor tudja bekeverni a felszínről a levegőt, amitől habos lesz a cucc.