Keresés

Részletes keresés

ateszbá Creative Commons License 2009.05.12 0 0 7983
NE legyen rá szükségetek de Sharmban aki ATLAS, vagy QBE biztosítással rendelkezik és bármilyen orvosi problémája van forduljon Dr. Moneir Masoad -hoz 2012-024-0516- mobil számon ! Az orvosi ellátás így teljesen ingyenes, csak beszkenneli a biztosításodat és a vizsgálat, kezelés, gyógyszer is teljesen ingyenes, ő rendezi a biztosítóval a számlát ! Ráadásul kocsit küld érted ami bevisz a rendelőbe, utána pedig vissza a szállodába ! Ráadásúl érti a dolgát ! Persze a biztosítónak is jelezd ha gond van,  ők is ezt az elérhetőséget adják meg, csak kicsit lassan !
belulino Creative Commons License 2009.05.12 0 0 7982

Kedves SzZsuzsi!

 

Köszönöm a részletes és kimerítő válaszodat. Sokat segítettél. Azt hiszem maradunk ennél a hotel választásnál. A stég hosszát meg felfogjuk egy jó kis túrának.:-)

 

Köszönet mégegyszer!

Előzmény: SzZsuzsi (7980)
SzZsuzsi Creative Commons License 2009.05.11 0 0 7981

Velünk bejött a helyi (értsd. egyiptomi) idegenvezető, és megbeszélte a recepción, hogy hamarabb megkapjuk az all inclusive karszalagot, mivel már délelőtt megérkeztünk, és a szobát csak 2 után lehetett elfoglalni.

 

Előzmény: travel77 (7976)
SzZsuzsi Creative Commons License 2009.05.11 0 0 7980

Kérdéseidre megpróbálok sorban válaszolni:

A szobákkal, fürdőhelyiségekkel nem volt gond, bár azért láttam már tisztább szőnyeget is, szóval a porszívózás közel sem volt makulátlan... a fürdőhelyiség teljesen rendben volt.

Internet: fent, a lobby bárban volt 3 gép, azokat lehetett használni, de nem ingyen.

A móló kb. 800 m hosszú, viszont minket ez egyáltalán nem zavart! Ha az ember végigsétált rajta, mindig látott szebbnél szebb halacskákat! Nem tudom, mennyire zavaró a nagy meleg kint a mólón, de szerintem ha a szél fújdogál, akkor elviselhető. Jól lehet barnulni séta közben :)

Volt rá példa, amikor nem is mólón, hanem a tengerben mászkáltunk be egészen a sznorizóhelyig, és a befelé vezető úton mindig láttunk murénát, rákokat, halakat, stb.

A nagy szél és hullámzás miatt a bólyákon túlra nemigen engedtek senkit, de a bólyán belül is volt korallfal, ahol rengeteg látnivaló volt,a víz itt 1 m től-3-4 m mélységig változó volt (tehát nem jól úszóknak is tudom ajánlani, mivel a mi társaságunkban is voltak ketten, és nekik is nagyon tetszett). Sőt, ha nem úsztál, csak álltál, akkor a lábad körül köröztek a halak, szóval nagyon "barátságosak" voltak... :)

Játszótér 2 is volt (lent a strandon), csúszdák (több is), gyermekmedence 2 db (az egyik fűtött, a másik inkább pici gyerekeknek való). A medencék legtöbbje  fokozatosan mélyülő volt, tehát a gyermekeid is tudják majd használni.

Mivel mi már 2007-ben is voltunk itt, akkor írtunk már erről a szállodáról hsz-t a fórumra, ha beírod a keresőbe, akkor biztos megtalálod.

Annyit elöljáróban elmondanék, hogy a szálloda hatalmas, nagyon elegáns lobby bárral, gyönyörűen gondozott kerttel, nagyon klassz medencékkel.

Viszont  - amit egyértelműen megállapítottunk, hogy - 2007-hez képest némi színvonal esést tapasztaltunk (pl. kajaválaszték terén, bár azért így sem volt kevés, csak nekünk már volt összehasonlítási alapunk).

A kiszolgálással sem voltunk maradéktalanul elégedettek, minden önkiszolgáló rendszerben működött. Az italokat mindig magadnak kellett hoznod (a pultnál kérned), étteremben, bárban egyaránt. A bárban annyira nem is volt zavaró, inkább az étteremben kellett néha sorban állni az innivalóért.

Már 2007-ben is hasonló volt a helyzet, úgyhogy ez nem ért bennünket meglepetésként. Ez nyilván a szálloda méretéből is adódik, s talán ezért nem is olyan barátságos a légkör, mint mondjuk a kisebb szállodákban.

Kárpótol viszont  a látvány, azaz a gyönyörű kert, a hatalmas medencék, meg a lenyűgöző lobby bár...

Mi nagyon jól érzetük magunkat, s különben pedig: minden hozzáállás kérdése, a nyaralás alatt próbáljon meg az ember kikapcsolódni, ne mindenben a rosszat meglátni. Illetve jó tudni azt is, hogy ez azért Egyiptom, ne várja az ember az itteni öt csillagtól ugyanazt, mint Európában.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Bocs, ha hosszú voltam. :)

Előzmény: belulino (7979)
belulino Creative Commons License 2009.05.09 0 0 7979

Kedves SzZsuzsi és El Camino!

 

Írtátok, hogy Ti a Tropicana Grand Azurban szálltatok meg. Júniusban mennénk Egyiptomba és mi is ezt a hotelt néztük ki. Megszeretném tudni, hogy hotelben rendezettek, tiszták-e szobák és a fürdőhelységek. Volt-e internetes lehetőség, illetve sznorizásra alkalmas-e a hely és vannak-e gyönyörű korallok és halacskák.

Egy kicsit hosszúnak tűnik a moló, véleményetek szerint kb. milyen hosszú?Ettől nagyon tartunk, mivel júniusban már elég meleg van odakint. Két 8 éves gyerekkel mennénk, szerintetek a gyerekek szempontjából is megfelelő választás a hotel? (Játszótér, gyerekcsúzda, gyerekmedence)

Hú, szóval rengetteg mindent szeretnék megtudni róla, kérlek ha időtök engedi, akkor írjatok részletesebben a hotelról, ami csak az eszetekbe jut.

 

Előre is köszönöm!!!!

bean0 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 7978
http://www.tripadvisor.com/Hotels-g297555-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai-Hotels.html

Itt sok szállodát meg tudsz nézni!Az ottaniaktól kaptam a címet és már fent is vannak a képek a hotel lapján!
Jó nézelődést!
Előzmény: Cathyca82 (7973)
bean0 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 7977
Hát mi csak a reptéren találkoztunk az idegenvezetővel mikor megérkeztünk Sharm-ba
akkor bemondtuk a nevet és a szálloda nevét és megmondta melyik buszra kell felszállni!
Utána feljött a buszra és elmondta rövid mondókáját hogy majd a segédje elveszi a papírokat és majd segít a recepciónál.Még aznap este találkoztunk vele megkérdezte hogy minden rendben van-e és hogy akarunk-e menni valamelyik fakultatív programra!Utána már nem is találkoztunk vele többet és nem is láttuk a 8 nap alatt!De egyébként kedves és rendes lány volt!
Röviden ennyi részünkről az idegenvezetői kapcsolat!
Előzmény: travel77 (7976)
travel77 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 7976
Sziasztok!

Írjátok meg légyszíves,hogy segítenek a kinti idegenvezetők a szállodánál a bejelentkezéskor. Előre is köszönöm a segítséget.
bean0 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 7975
sya!

Hát el kell mondjam a párodnak hogy mikor megérkeztünk Április 21-én már délelött 11-kor már 27 fok volt és kellemes szél fújdogált!A délutáni hőmérséklet olyan 30-35 fok körül lehetett!A tengervíz hőmérsékletére csak annyit tudok mondani hogy felhevült test-el minden víz hideg, de nem telt el kb 30mp és már kellemesen meleg volt és alig volt kedvem kijönni belőle!De ha hiszitek ha nem mióta itthon vagyok azóta a pulcsi mindig nálam van mert néha fagyok meg!Ott meg egy szál fürdőnaciba vagy rövidnadrágban szaladgáltam!Tehát nem kell tartanotok semmitől,meleg van és kellemes a tenger!A párom és én eléggé fehér bőrűek vagyunk!A képek magukért beszélnek!
Majdnem hasonlítottunk ottani barátainkra!
Előzmény: Cathyca82 (7973)
SzZsuzsi Creative Commons License 2009.05.08 0 0 7974

Igaz, nem vagyok bean0, de mi is éppen akkor voltunk, amikor ő (k), úgyhogy talán az én válaszom is megteszi...:)

Nappal kb. 29-30 fok volt, a tenger meg kb. 25 fokos. (Melegebb volt, mint a szállodában a medencék!)

Szóval a tenger teljesen jól "fürödhető" volt...

Persze azért itt sem mindig minden időszak egyforma, mert tavaly pl. szintén áprilisban voltunk, csak egy héttel előbb, de  az idő mégis egy kicsit melegebb volt, mint most.

Tavaly kevésbé fújt a szél, ráadásul most vagy 3 napig felhős volt az ég :(

De azért hideg most sem volt!

Tehát nyugodtan lehet menni április-májusban is! Legalább a fakultatív programok alatt nem gyulladtok meg :)

Előzmény: Cathyca82 (7973)
Cathyca82 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 7973
Ja, Bean0 - nak szántam a kérdést.... csak kapkodtam :) !
Előzmény: Cathyca82 (7972)
Cathyca82 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 7972

Még valami - bár lehet hülye kérdés, előre is bocs - szóval nem volt hideg a víz? Hány fok volt így ápr-ban?  :) Lebarnultatok?

Csak azért kérdezem, mert bár én mennék akár májusban is nyaralni, de a párom szerint még nem eléggé melegszik fel ekkorra a tenger, és még nincs "elég" meleg... 

 

 

 

El_Camino Creative Commons License 2009.05.08 0 0 7971
Örülök ha segíthettem.

Nagyon sok hasznos info még itt: www.sharmfun.uw.hu

Előzmény: Cathyca82 (7970)
Cathyca82 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 7970

Szia!

 

Igeeen, nagyon tetszenek a képek! Kösziiii! :) El is hiszem, hogy vágytok vissza, teljesen érthető!

 

Megnéztem a többiek által ajánlott szállodákat is, hát gyerekek mindegyik tetszik, mostmár azzal leszek bajban, hogy a sok jó közül mit válasszak!

 

El Camino!

Azt hiszem a legjobban a Tropicana G.A. tetszik :) , hát nem gyenge, nagyon szép, még az árát nem mertem megnézni :D  mert drágának tűnik! :) Jó, persze ez is nézőpont kérdése, mert hát a jót meg kell fizetni. Szóval nagyon szép a szálloda...

Ja és az "Afrikába nem homokozni jár az ember" - valóban, igazad van, én se azért járok :), csak hát valljuk be mégiscsak hozzátartozik a tengerhez a part/homok, és látvány szempontjából (legalábbis nekem) nem mindegy. Maldívra se igen homokozni járnak az emberek, dehát a fehér homok és a türkiz víz látványa mégiscsak lenyűgöző! Bár ez nekem távoli álom... talán a következő életemben... talán :)

 

A Faraana Reef is tetszik, amit evk ajánlott, dehát igazából mindegyik nagyon jó, amiket ajánlottatok!

 

Köszi mégegyszer mindenkinek!

 

Óóóó, és senki ne fogja vissza magát a képek feltöltésében ;) !

 

Kata

Előzmény: bean0 (7969)
bean0 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7969
Hotel kertjeBeach 1Beach 2Beach 3Coral Sea Imperial ResortCoral Sea Imperial ResortEgész nap ezt csinálltamElső próbállkozásFishKristálytiszta vízFőépület hátulrólRed SeaSnorkel 1Snorkel 2
Előzmény: bean0 (7968)
bean0 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7968
Na hátha most sikerül!
bean0 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7967
Remélem tetszenek majd a képek!
bean0 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7966
sya!
Mi Áprilisban voltunk Sharmba! A Coral Sea Imperial (5*) szállodában voltunk,és nagyon meg voltunk vele elégedve!Az ellátás nagyon jó volt finom ételekkel és kedves személyzettel.A hotel nagyon szép és tiszta volt.A part és a tenger gyönyörű, a halakról és a korallokról nem is beszélve!Hát csak ajánlani tudom nektek!Itt egy pár kép mutatóba!Nagyon hiányzik a hely és remélem mihamarabb visszatérünk!
Előzmény: Cathyca82 (7959)
El_Camino Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7965
helyesbítés: a zátonyon túl 20-30-40-50m
Előzmény: El_Camino (7964)
El_Camino Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7964
ahogyan mi láttuk az 1m-től a 4-5m-ig van vízmélység 6-8-10 csak a zátonyon túl.
Előzmény: moonwalkr (7963)
moonwalkr Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7963

"Mi a Tropicana Grand Azure-ban voltunk (SzZsuzsival)! Sznorihoz kiváló!!!"

 

Erről mondanál pár szót még? Miért jó az úszni nem tudóknak? Sekély a víz? Mert nekem az jön be sznorihoz, ha legalább 3 m a víz, de a 6-8-10 még jobb.

Előzmény: El_Camino (7962)
El_Camino Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7962
"Tunéziában szebb a homok, Egyiptomban pedig a tenger"
De gondoilom senki sem (kevés kivétel persze biztos akad) homokozni utazik Afrikába :-)

Mi a Tropicana Grand Azure-ban voltunk (SzZsuzsival)! Sznorihoz kiváló!!! (azoknak is akik nem vagy alig tudnak úszni)
Előzmény: Cathyca82 (7960)
judabodajoda Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7961
Melia Sinai...
Világbajnok!!!!!!!! És ott is biza' parkolnak búvárhajók...
Előzmény: Cathyca82 (7959)
Cathyca82 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7960

Szia,

 

Hát igen, Tunéziába nem a snorri  miatt megy az ember, viszont a Földközi-tenger is gyönyörű, és Tunéziának fehér homokos, majdnem lisztszerű a tengerpartja! Szerintem Tunéziában szebb a homok, Egyiptomban pedig a tenger :) ...

Mi fakultatív keretében tevegeltünk és hajókiránduláson voltunk. Mindkettő szuper volt, persze egyéb (rengeteg) program van ott is, de mi sajna anno "csak" 8 napra mentünk, és több fakultatív "nem fért bele". Mi a Riadh Palms****-ba voltunk, és nekünk nagyon tetszett a szálloda. Gyorsan hozzáteszem, ez 2005-ben volt, és sajnos - számomra meglepő módon - tavaly már nagyon sok rosszat olvastunk a szállodáról pl. a tripadvisor-on, úgyhogy nem tudom, hogy azóta tényleg ennyit romolhatott-e a színvonal, az biztos, hogy mi elégedettek voltunk, semmilyen gondunk nem volt a szállodával! Mondjuk ez volt életünk első külföldi nyaralása, úgyhogy lehet benne elfogultság is... ki tudja :) de nem volt gondunk semmivel.

 

Az jó hír, hogy Sharmon szinte minden szállodában alkalmas a part snorrizásra! Te jártál már Sharmon? Ha esetleg név szerint is tudsz szállodát ajánlani, azt szívesen venném! :)

 

Ja és köszi a választ! :)

 

 Kata

Előzmény: SzZsuzsi (7958)
Cathyca82 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7959

Köszi, akkor ennek a szállodának már biztos utánanézek :))) !

 

 

Azért várok még ötleteket.... szálloda neveket...

 

 

Üdv. Kata

SzZsuzsi Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7958

Szerintem Sharmon majd' mindegyik szálloda partjánál lehet sznorizni... épp ez a vonzó ebben a helyben!!!

Mi még nem voltunk Tunéziában (pedig érdekelne minket), de - ha jól tudom - ott sajna nem lehet sznorizni, és szép halacskákat látni...

 

Előzmény: Cathyca82 (7954)
evk Creative Commons License 2009.05.06 0 0 7957
Hát, nem tudom, de az a szálloda, ami előtt néha 30 búvárhajó is parkol, elég biztos választásnak tűnik. Már amíg marad az élővilágból valami...
Ez a Faraana Reef Resort.(bár biztos volt, aki ezt már kitalálta:)))
Előzmény: Cathyca82 (7954)
stellamy Creative Commons License 2009.05.06 0 0 7956
Mariann79!! Én részemről át foglaltam Hurghadára!! Nekem ez a szálloda nagyon bizonytalan!!! Remélem jól fogjátok érezni magatokat!!
z.ombre Creative Commons License 2009.05.06 0 0 7955

Sziasztok!

 

Ha valaki Sharm-ban van és szeretne búvárkodni, kipróbálni a búvárkodást vagy csak hajózni és snorkelezni szeretne, keressen bátran.

Cathyca82 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 7954

Sziasztok!

 

Mi tavaly Hurghadán nyaraltunk 2 hetet, és bár több lehetőségen gondolkodunk, az egyik Sharm el Sheikh, leginkább a snorkell miatt...

Tudnátok néhány szállodát ajánlani tapasztalatból, hogy hova érdemes menni (elfogadható áron). Olyanra gondoltunk, ahol a szálloda környékén is gazdag a vizi élővilág a snorri miatt! :) Mert Hurghadán a búvárkodás szerelmesei lettünk, de inkább fakultatívak keretében lehetett látni szebb dolgokat.

 

Bár még nem biztos, hogy Sharm mellett döntünk, mert Tunéziában is gondolkodunk (voltunk már ott, de visszavágyunk). Remélem a fórum idén is segít a döntésben :) !

 

Köszi! Kata

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!