Elkezdtem kitölteni, de a 3. (?) oldal ordas butaság...
1 soha nem veszek tartós tejet, és ebből a szempontból az ára teljesen indifferens részemről... kifejezetten húsvéti kötözött sonka dettó...
De nem enged tovább lépni válasz nélkül!!!!
Tojást helyi termelőtől veszek. Mi az, hogy olyan olcsó, hogy szar a minősége? Friss. Amennyit kér érte azt fizetem...
Legszívesebben ezt a kérdést is kihagynám..
Fehér kenyér? Milyen? Tescós ipari hulladék? Vagy kézműves pékségből? És a kettő között is számtalan változat van mindenféle ár/érték aránnyal....
Csokinyúl dettó. Van gagyi és van minőségi, de mindegyik csokinyúl.
Kenyérből pl veszek olcsóbbat is, drágábbat is. Más célra. Mindegyiket máshogy pozicionálnám...
Arról nem is beszélve, hogy a kereskedelem meg úgy működik, hogy valamit leáraznak, akár a beszer ár alá (bár nem szabadna..) hogy tóduljon a nép, közben ugye mást is vásárol... de akkor meg az milyen ár?
És még van egy csomó befolyásoló tényező is, mikor a drágából olcsó, az olcsóból drága lehet...
Sziasztok, valamelyest off-topic, de segítségre lenne szükségem. Bisztriánszky Dávid vagyok a Corvinus egyetem végzős hallgatója, szakdolgozatomban a húsvéti ünnephez kapcsolódó családi szokásokkal, illetve néhány húsvéti ünnephez tartozó élelmiszerrel foglalkozom. A kutatás célcsoportja elsősorban anyukák, apukák. A kutatáshoz több száz kitöltésre lenne szükségem, ehhez sajnos saját ismerősi köröm nem elég nagy. Ezért óriási segítséget jelentene, ha minél többen kitöltenék a kérdőívet. Elsőre ijesztőnek hathat, azonban garantáltan kevesebb mint 5 perc alatt végezni lehet vele, és nekem óriási segítséget jelentene a diplomamunkámhoz. Hálásan köszönök előre is minden kitöltést, és bármilyen kérdés esetén szívesen állok rendelkezésetekre.
Néhai századpk-om Csécs Ferkó mondta, ha panaszkodtam, hogy nem érem utol magam az irodai melómmal: "a nap 24 órából és egy kommunista éjszakából áll"... :)
Pocsék idő van, bár az ünnepekre akár ki is süthet a nap:))
Én gőzerővel rákapcsolatam és tegnap megcsináltam a rozmaringos báránycsülköt, na meg a kötözött sonkát is megfőztem. A tarját egy éjszakára beáztattam( azt mondták az okosok). Ma megcsináltam egy gyömbéres sárgarépa krémlevest kókusztejszínnel, megcsináltam az osso buccot is báránycombból, majd ijedtemben megfőztem a zöldborsó pürét, és épp most fő a krumpli a krumpligombóchoz. Pechemre- vagy szerencsémre- a kedvenc zöldségesemnél csodálatos karalábékat találtam, és miután abszolút nincs semmi dollgom, csinálok egy töltött karalábét ki tudja mikorra. Holnapra már csak az a 25 kaszinó tojás és a joghurtos erdei gyümölcstorta marad. Remélem, hogy lesz annyi időm, hogy szombat reggel hajat mossak:))
Az utolsó mondat sziven ütött. Antibiotikumot szedek, ráadásul olyat ami mellé tilos az alkohol, sőt a befejezés után még 48 órát. Idén "szárazon" ünnepelek, pedig a fiam korzikai gesztenye pálinkával lepett meg húsvétból kifolyólag és nagyon finom fehérborom is van itthon.
A kajáid jól hangzanak, és ha választanom kellene, akkor választanám mindet, csak a nyulat hagynám ki.
Holnap gyömbéres vöröslencse levest eszünk és tojásos nokedlit.
Nálam ez tegnap volt. Most álltam 20 percet a hentesnél, reggel sokkal többen voltak. Mire sorra kerültem, már tök kába lettem. Vettem borjuhúst, aztán majd lesz belőle valami. Ma sonkás rántotta lesz, mert nem volt időm főzni, holnap rakott kel, aztán meg majd kialakul.
Ógy ahogy mondod. Ma néztem egy nagyon régi szakácskönyvet, kb. velem egyidős. Vannak benne minta menük, de extra húsvétit nem is találtam. Semmi emlékem nincs gyerekkoromból, gondolom az isteni házi sonka emléke minden mást kitörölt.
egyszer régen vettünk a piacon egy kacsát, őstermelőtől - otthon vettük észre, hogy nem volt kizsigerelve
a Horváth Ilona szakácskönyvből és gyerekkori emlékeimből összeraktam, hogyan kell szétbontani (20 éve volt, nem volt még olyan szinten az internet mint most :) )
Mi is ugyamígy tettünk pár éve, amikor a fiunk hazaállított egy fél vaddisznóval.:)) Jött a szomszéd, akinek volt gyakorlata a bontásban, mert egyébként még mindig itt lenne:))
Öreg hziasszony létemre, ezzel pont nem tudnám, hogy mit kezdjek:))
A hétfői vendégséghez báránycsülköket vettem, a gyerekeknek meg szeletben csontos bárányvalamit(?), de nagyon szép szeletek. Ha ránézek a bárányodra, hiába is keresem ezt a részt rajta. Gyerekeknek is van azért hozzá még egy pár apróbb csülök is.