Keresés

Részletes keresés

beetee Creative Commons License 2018.03.29 0 0 44557

Ehhez képest az utolsó! oldalon vannak kérdések a kitöltőről. Tanuló, gyerektelen, egyedülálló, stb... mindenki.

Előzmény: Caipi (44555)
beetee Creative Commons License 2018.03.29 0 0 44556

Elkezdtem kitölteni, de a 3. (?) oldal ordas butaság...

1 soha nem veszek tartós tejet, és ebből a szempontból az ára teljesen indifferens részemről... kifejezetten húsvéti kötözött sonka dettó...

De nem enged tovább lépni válasz nélkül!!!!

 

Tojást helyi termelőtől veszek. Mi az, hogy olyan olcsó, hogy szar a minősége? Friss. Amennyit kér érte azt fizetem...

Legszívesebben ezt a kérdést is kihagynám..

 

Fehér kenyér? Milyen? Tescós ipari hulladék? Vagy kézműves pékségből? És a kettő között is számtalan változat van mindenféle ár/érték aránnyal....

Csokinyúl dettó. Van gagyi és van minőségi, de mindegyik csokinyúl.

Kenyérből pl veszek olcsóbbat is, drágábbat is. Más célra. Mindegyiket máshogy pozicionálnám...

 

Arról nem is beszélve, hogy a kereskedelem meg úgy működik, hogy valamit leáraznak, akár a beszer ár alá (bár nem szabadna..) hogy tóduljon a nép, közben ugye mást is vásárol... de akkor meg az milyen ár?

És még van egy csomó befolyásoló tényező is, mikor a drágából olcsó, az olcsóból drága lehet...

 

Úgyhogy ide húzkodtam hülyeségeket.

Bocsi!

Előzmény: Davidbiszt (44553)
Caipi Creative Commons License 2018.03.29 0 0 44555

Remélem, sokan segítenek, részemről sajnos teljesen gyerektelen vagyok. :) 

Előzmény: Davidbiszt (44553)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.29 0 0 44554

Ez névvel vállalva őszinte dumának túnik, szívesen kitöltöm. Hajrá!

 

Előzmény: Davidbiszt (44553)
Davidbiszt Creative Commons License 2018.03.29 0 0 44553

Sziasztok, valamelyest off-topic, de segítségre lenne szükségem. Bisztriánszky Dávid vagyok a Corvinus egyetem végzős hallgatója, szakdolgozatomban a húsvéti ünnephez kapcsolódó családi szokásokkal, illetve néhány húsvéti ünnephez tartozó élelmiszerrel foglalkozom. A kutatás célcsoportja elsősorban anyukák, apukák. A kutatáshoz több száz kitöltésre lenne szükségem, ehhez sajnos saját ismerősi köröm nem elég nagy. Ezért óriási segítséget jelentene, ha minél többen kitöltenék a kérdőívet. Elsőre ijesztőnek hathat, azonban garantáltan kevesebb mint 5 perc alatt végezni lehet vele, és nekem óriási segítséget jelentene a diplomamunkámhoz. Hálásan köszönök előre is minden kitöltést, és bármilyen kérdés esetén szívesen állok rendelkezésetekre.

https://corvinus.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_dd4zqDLREczsz7n

BONNIE Creative Commons License 2018.03.29 0 0 44552

meselnel errol a gyomberes sargarepa levesrol? tegnap kezdtunk egy gyokerkezelest, leveskuran leszek egy ideig :(

Előzmény: szkati (44550)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.29 0 1 44551

Néhai századpk-om Csécs Ferkó mondta, ha panaszkodtam, hogy nem érem utol magam az irodai melómmal: "a nap 24 órából és egy kommunista éjszakából áll"... :)

Előzmény: szkati (44550)
szkati Creative Commons License 2018.03.29 0 0 44550

Pocsék idő van, bár az ünnepekre akár ki is süthet a nap:))

 

Én gőzerővel rákapcsolatam és tegnap megcsináltam a rozmaringos báránycsülköt, na meg a kötözött sonkát is megfőztem. A tarját egy éjszakára beáztattam( azt mondták az okosok). Ma megcsináltam egy gyömbéres sárgarépa krémlevest kókusztejszínnel, megcsináltam az osso buccot is báránycombból, majd ijedtemben megfőztem a zöldborsó pürét, és épp most fő a krumpli a krumpligombóchoz. Pechemre- vagy szerencsémre- a kedvenc zöldségesemnél csodálatos karalábékat találtam, és miután abszolút nincs semmi dollgom, csinálok egy töltött karalábét ki tudja mikorra. Holnapra már csak az a 25 kaszinó tojás és a joghurtos erdei gyümölcstorta marad. Remélem, hogy lesz annyi időm, hogy szombat reggel hajat mossak:))

Előzmény: Boszorka (44549)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.29 0 0 44549

Meg rengeteg gyerek.

Majd meglátom, az idő is számít. Ha nagyon ronda, akkor inkább kikotrom a mélyhűtőt. Steak helyem persze mindig nyitva, de most voltunk, néhány napja.

Előzmény: nagypapi51 (44548)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.29 0 0 44548

Brunch mellett biztos van a'la carte is.

Előzmény: nagypapi51 (44547)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.29 0 0 44547

A kocsma nálam vendéglőt jelent, az ital pedig ásványvizet, ha nem 2lábon megyünk :)

Boszi: sztem minden vendéglátóhely nyitva lesz, nem karácsony.

 

 

Előzmény: szkati (44545)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.28 0 0 44546

Azon merengek, hogy lesz-e nyitva valami, ahol nem családi brunchra várják a vendégeket.

Előzmény: nagypapi51 (44544)
szkati Creative Commons License 2018.03.28 0 0 44545

Az utolsó mondat sziven ütött. Antibiotikumot szedek, ráadásul olyat ami mellé tilos az alkohol, sőt a befejezés után még 48 órát. Idén "szárazon" ünnepelek, pedig a fiam korzikai gesztenye pálinkával lepett meg húsvétból kifolyólag és nagyon finom fehérborom is van itthon.

 

A kajáid jól hangzanak, és ha választanom kellene, akkor választanám mindet, csak a nyulat hagynám ki.

 

Holnap gyömbéres vöröslencse levest eszünk és tojásos nokedlit.

Előzmény: nagypapi51 (44544)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.28 0 0 44544

Elnézve az egyre borúsabb időjárás prognózist, van persze 'B terv' is, ha netán mégis főzni kéne:

palócleves nyúlból, töltött karalábé, magyaros szűzérmék, bőrös lazacfilé, gombás fasírt, grízsmarni.

Tkp. csak kenyeret és zöldséget kell venni, a többi a hútőben várja a sorát.

Ami fix, az hétfőre egy sajtos pogácsa, hátha az unokák beesenek meglocsolni nagyanyót :)

(egyik nap csakazértis kocsma!)

Boszorka Creative Commons License 2018.03.28 0 0 44543

Nálam ez tegnap volt. Most álltam 20 percet a hentesnél, reggel sokkal többen voltak. Mire sorra kerültem, már tök kába lettem. Vettem borjuhúst, aztán majd lesz belőle valami. Ma sonkás rántotta lesz, mert nem volt időm főzni, holnap rakott kel, aztán meg majd kialakul.

Előzmény: szkati (44542)
szkati Creative Commons License 2018.03.28 0 0 44542

Ma fasirt spenóttal.

ketyo61 Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44541

Na jo, mar kezdtem aggodni...:-)

Előzmény: nagypapi51 (44513)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44540

Ógy ahogy mondod. Ma néztem egy nagyon régi szakácskönyvet, kb. velem egyidős. Vannak benne minta menük, de extra húsvétit nem is találtam. Semmi emlékem nincs gyerekkoromból, gondolom az isteni házi sonka emléke minden mást kitörölt.

Előzmény: Caipi (44522)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44539

egyszer régen vettünk a piacon egy kacsát, őstermelőtől - otthon vettük észre, hogy nem volt kizsigerelve

 

a Horváth Ilona szakácskönyvből és gyerekkori emlékeimből összeraktam, hogyan kell szétbontani (20 éve volt, nem volt még olyan szinten az internet mint most :)   )

Előzmény: Törölt nick (44537)
szkati Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44538

Mi is ugyamígy tettünk pár éve, amikor a fiunk hazaállított egy fél vaddisznóval.:)) Jött a szomszéd, akinek volt gyakorlata a bontásban, mert egyébként még mindig itt lenne:))

Előzmény: Törölt nick (44537)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44537

Most bontottam életemben másodszor egész bárányt. Felhívtam egy tapasztalt nyugdíjas kollégámat, megnéztem három videót... utána lett valahogy :)

Előzmény: szkati (44528)
homerx Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44536

onnan mar igazan nincs messze a pesti torok, mar ha egyre gondolunk a ferikoruton.

Előzmény: beetee (44534)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44535

...vagy a gerinc. Akár így, akár úgy, csontfűrész kell hozzá:


https://youtu.be/Njxml6LHf_0?t=2m9s

Előzmény: nagypapi51 (44530)
beetee Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44534

Bárányról jut eszembe...

A Karinthyn a Budafoki és az Irinyi között van egy szír üzlet.

Ott is van friss bárányhús.

 

... aki Budáról nem szeretne a pesti törökhöz elmenni.

szkati Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44533

Ne nosztalgiázz, mert az azt jelenti, hogy örgszel:))

 

Érdekes módon az én bárány kajámhoz is mentás zöldborsópürét ír az eredeti recept.

Előzmény: nagypapi51 (44531)
szkati Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44532

Igazad van!  Majdnem pont a szelet közepén van a csont.

Előzmény: nagypapi51 (44530)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44531

Kb erre gondolok, franciául gigot (zsigó), mondjuk az egész combot is így nevezi... :)

Algériában főztem néha a csapatnak, ott mindennapos a bárány, kb. mint a csirke.

Friss zöldborsóval, újkrumplival... de rég volt.

 

 

Előzmény: szkati (44528)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44530

...Ha ránézek a bárányodra, hiába is keresem ezt a részt rajta...

Úgy gondolom, hogy a combrész keresztbe vágva lesz az (mint az osso buconál a lábszár)

 

szkati: sonkalé persze nem megy kárba, félliteres adagonként megy a fagyasztóba.

Előzmény: szkati (44528)
szkati Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44529

A sonkás tészta a gyengém, de mondjuk az is jóféle sonkából az igazi.

Azért vettem még gyönyörű tarkababot, mert a sonka leve nem mehet kárba:))

Előzmény: nagypapi51 (44524)
szkati Creative Commons License 2018.03.27 0 0 44528

Öreg hziasszony létemre, ezzel pont nem tudnám, hogy mit kezdjek:))

 

A hétfői vendégséghez báránycsülköket vettem, a gyerekeknek meg szeletben csontos bárányvalamit(?), de nagyon szép szeletek.  Ha ránézek a bárányodra, hiába is keresem ezt a részt rajta. Gyerekeknek  is van azért hozzá még egy pár apróbb csülök is.

Előzmény: Törölt nick (44526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!