Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.11 0 0 2562

Gondolom, az is a Clatronic BBA 2605, Hauser HM 1000, Hauser BM 665 egyik variációja lehet. Mechanika azonos, sütőformát láthatod a képen, a kezelőtábla elrendezése szokott különbözni.

http://www.clatronic.pl/instrukcje/Instrukcje/Clatronic/BBA2605_IM.pdf

http://portal1.sli24.de/bdas/CTC/262836/Bedienungsanleitung_BBA2605.pdf

A két doksi nem teljesen egyforma, de tartalmilag azonosnak tűnik és mindkettőben van magyar rész is.

 

Tehát ez 12 programot tud, két súlyfokozatban (750 / 1000 g) 600 W-os.

 

Te képeden viszont 10 program szerepel, ha jól látom, és talán 3 súlyfokozat, bár a fotón nem vehető ki jól.

 

Előzmény: CSVili (2558)
.ETNA. Creative Commons License 2012.09.11 0 0 2561
Bocsi, CsVili, nem voltam netközelben (az itthoni gépünkön van a használati), de ma itthon vagyok és küldöm!
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.10 0 0 2560

Üdv!

Milyen receptet használsz ? Én is mindenféle gumis, rossz kenyereket sütöttem, nálam a hűtött víz lett a "csodaszer".

Előzmény: Victor Octavius (2557)
mauratius Creative Commons License 2012.09.10 0 0 2559

én úgy vettem észre hogy sokat segít ha dagasztások végén kikapcsolom a gépet és várok hogy keljen tovább és utána sütöm

Előzmény: Victor Octavius (2557)
CSVili Creative Commons License 2012.09.10 0 0 2558

Misland.

köszönöm akez. útmutatót. Lefotóztam FIF Brotbackautomat 850W gépet. Kerestem én is a neten, de csak   az ebay-n találtam hasonlót. Van hozzá állítólag 17 oldalas anyag, de azt nem találtam

Victor Octavius Creative Commons License 2012.09.09 0 0 2557

Sziasztok!

 

Vettem egy egyszerű Hauser masinát... gondoltam kipróbálom ezt a kenyérsütsdi dolgot...

Eddigi tapasztalataim elég furcsák...

A gép fél kilós kenyeret süt és egyszerűen nem értem, miért ennyire kényes a hozzávalók mennyiségére, minőségére. 10 ml víz megléte vagy hiánya tönkreteszi a kenyeret.

 

Eddig sikerült jó kenyeret, keletlen  és túlkelesztett kenyeret is sütnöm... a baj, az hogy az utolsó kettő végeredményét is sikerült egy időben produkálnom... nem dagadt meg, és elég lapos lett a teteje is...

 

Szóval jöttem hozzátok tanulni...

mauratius Creative Commons License 2012.09.09 0 0 2556

ír szóda kenyér neten böngészve:

 

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg zabpehely
2,5 dkg vaj
5 dl író
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna


vagy


45 dkg liszt, 3 dl joghurt, 1 dl víz, 2 kk. szódabikarbóna, 2 kk. só, 1 kk. cukor

1 kk. szezámmag, 1 kk. lenmag, 1 kk. napraforgómag


lényege hogy csak első dagasztás, pihentetés és jöhet a sütés

.ETNA. Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2555
Kedves CSVili, mailben küldtem anno és Neked is így küldöm a használatit, de egyébként nincs benne kalács recept. Én korábban a francia kenyér receptje alapján csináltam kalácsot a géppel, de később kaptam (itt a fórumon) egy jó kakaós kalács receptet, azt is küldöm majd ... remélem megtalálom:-)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.07 0 0 2554

Itt van a HM-1300 Clatronic megfelelője, magyar rész is van benne:

 

http://www.chlebpolski.pl/instr/clatronic_BBA2594.pdf

 

Másiknak FIF-2 a típusszáma? Ez így nem sokat mond, valami pontosabb adat, gyártmány/típus kellene, ami alapján a fotójára rá lehetne keresni. Utána a kép alapján hátha meg tudnám mondani, hogy melyiknek a klónja.

Előzmény: CSVili (2553)
CSVili Creative Commons License 2012.09.07 0 0 2553

Kedves ETNA

Nekem is van HM-1300 gépem, mint a tiéd, s valahol kértek tőled kezelési útmutatót. Kerestem a hozzászólásaid között, de nem találtam meg.

Ha megtennéd írd már le hol találom meg. Kalácsot még nem sütöttem vele, s az útóbbi receptet szeretném kipróbálni. Továbbá keresek FIF-2 lapátos kezelési útmutatót is, ha lenne valakinek.Amit találtam róla a neten az minimális. Előre is köszönöm

mauratius Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2552

igen tej már nem kellett hozzá

Előzmény: tunderlala-3 (2548)
anyucika25 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2551

Köszönöm! Remélem nálam is jól fog működni, ha már ennyi pénzt szánok rá.

Előzmény: blaze73 (2550)
blaze73 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2550

szia,

 

tökéletesen működik.  7 hónapja használjuk : semmi baja.  teflon sem kopott le, nagyon jó kenyereket sütünk vele.

 

csak ajánlani tudom ! 

Előzmény: anyucika25 (2549)
anyucika25 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2549

Kedves blaze73!

 

Érdeklődnék hogy hogy működik az aldis kenyérsütő? Én is ezt nézegettem, sajnos az első kenyérsütőm 6 használat után tönkrement, elvileg típushiba, nem volt hűtése a motornak, és leégett.

Köszönöm segítségét!

Üdv: Nóra

Előzmény: blaze73 (2116)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2548

Köszönöm szépen!

 

akkor kakaó már külön nem ment bele, hanem a 250 ml tej a receptben az volt a kakaós tej?

 

Én is mindig friss élesztőt használok, jobban szeretem. Van itthon por, ha netán kifogynánk véletlenül a frissből, akkor hirtelen legyen mihez nyúlni... de nagyon ritkán használom.

Előzmény: mauratius (2545)
blaze73 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2547

bal. bocs. ott a pont :) 

Előzmény: Törölt nick (2544)
mauratius Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2546

én a vaterán vásároltam kenyérsütőt 2-3ezerért...szerintem jobban megéri még ha egy évig fog működni mint alkatrészt venni hozzá

Előzmény: Törölt nick (2540)
mauratius Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2545

Foszlóskalács kenyérsütőben:

50 dkg liszt, 5 dkg sütőmargarin, 250 ml langyos tej, 2 tojás, pici só, 10 dkg cukor, 1 cs vanilíáscukor, 12 gr élesztő /én friss élesztővel csináltam (7 gram szárított kb). pici aszkorbin sav/szodabikarbona

édes program de sütés előtt leállítottam és hagytam jobban meg kellni és utána sütöttem meg

 végül is a trükkje az hogy vettem egy fél literes kakaós tejet és azt használtam))))))

 

Előzmény: tunderlala-3 (2539)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2544

Bal oldali keresővel..... :-))

Előzmény: blaze73 (2543)
blaze73 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2543

gondolom mindenre, de keress vissza a jobb oldali keresővel - azt hiszem a gyártó-forgalmazó cég elérhetőségét is megadtam 1x.

Tőlük kérdezhetsz. 3 év gari azért nem rossz ! :) 

Előzmény: Törölt nick (2542)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2542

Köszi. Figyelembe fogom venni a tanácsod.

De a gari vonatkozik a dagasztó lapátra és az üstre is?!

Mert egy másik fórumon, más készüléknél azt mondták, hogy azokra nem érvényes.

 

Előzmény: blaze73 (2541)
blaze73 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2541

az ALDI-s gépre (SHG BB 1350) 3 év gari van - azt megéri venni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2540)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2540

Sziasztok!

 

Több mint két éve sütöm már otthon a kenyeret napi rendszerességgel. Sajnos a kenyérsütő gép nem nagyon bírja a gyűrődést. Először vettem egy Delonhi BDM750 -et. Pár hónap múlva levált a dagsztó lapát bevonata, vettem rá nagy nehezen újat. Rá egy hónapra áteresztette az üst a vizet, azt még tudtam barkácsolni szilikon gyűrvel, de tegnap végleg megadta magát.

 

Nem tudja valaki hol lehet hozzá üsött venni?

 

Most elkeseredésembe vettem egy kétlapátos ORION sütőt (ez volt a boltban csakés kenyeret kellett sütni), gondolván, hogy ehhez biztosan lesz itthon alkatrész. Hát semmit sem találok a neten! Ehhez esetleg tudtok címet, hogy hol lehet alkatrészt venni?

 

Van valakinek olyan kenyérsütője, amit naponta nyúz és már sok-sok éve működik?

 

Elkeserítő, hogy ilyen vacak minőségű árut sóznak az emberre. Én már vásároltam búzát, amit magam őrlök. Így jóval olcsóbban tudok kenyeret sütni mint a bolti, de mindenn árelőny elszáll ha évente új gépet kell vásárolni!

 

A saját sütésű kenyér ugye egészségesebb? Lenne, ha nem ennénk hozzá levállt teflon bevonatot!

 

Szóval ha valaki tud, akát saját gyártású, akár gyári megbízható üstöt, sütő gépet kérem jelezze.

Előre is köszönöm.

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2539

Feltennéd a receptet, ha megkérlek rá, meglepném a gyerekeket vele:)

Köszönöm!

Előzmény: mauratius (2538)
mauratius Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2538

Kakaós foszlós kalács

 

mauratius Creative Commons License 2012.08.29 0 0 2536

én házitejet veszek, bele zuty egy élőflorás kefir és pár nap alatt megvan (sűrűszövésű ruhán/pelenkán/stb leszűröm és a túrón kivül ami visszamarad a savó)

 

Előzmény: BaGira-79 (2527)
firmitudo Creative Commons License 2012.08.29 0 0 2535

Miután a hideg víz az élesztő aktivitását csökkenti,...

 

Igen, vannak akik a bekevert kenyértésztát este hűtőbe teszik, majd reggel a megkelt anyagot hideg sütőbe téve kisütik, így időt spórolnak. Persze ez már nem gépi sütés de jól szemlélteti, hogy lehet "játszani" a hideggel.

 

...ez elvileg az élesztő mennyiségének csökkentésével egyenértékű. 

 

Ez már nem biztos, bcs szgab hideg vizes kenyereinek esetében én ikább az időfaktort látom megoldásként.

 

Egy példa: tegyük fel, hogy az általa használt program hagyományos langyos vízzel 80 perc alatt keleszti meg a tésztáját, majd elkezdi sütni. Szerintem ezen a programon a felhasznált agyagokkal túl sokáig keleszti, vagyis túlkel a tészta majd visszaesik. Namármost, ha hideg vízzel csinálja akkor igaz, hogy szintén 80 perc lesz a kelsztési idő viszont mivel a hideg vízben az élesztőgombák lassabban tevékenykednek, így az üstöt( benne a hideg vizet és a lehűlt adalékokat) lassabban fogja felmelegíteni, később fog megkelni, mondjuk 20 perccel.

Szóval ha lenne 60 perces kelesztési programja(80 helyett), akkor ugyanazt az eredményt érné el langyos vízzel, kevesebb ideig kelesztené, nem kelne túl. 

Még az is lehet, hogy ugyanarról beszélünk, csak más szemszögből:).

 

Olyan esetem nekem is volt már, hogy kelesztés közben el kellett mennem, ilyenkor betettem a hűtőbe vagy télen kivittem az erkélyre, majd dolgom végeztével ott folytattam ahol abbahagytam...igaz kicsit megnőtt az elkészítési idő mire újra konyhai hőmérsékletre melegedett de nem ment pocsékba sem a tészta sem a munka. 

 

Előzmény: Törölt nick (2529)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 2534

Sül a mai kenyér, kicsit átestem a ló túloldalára ezzel a hideg vizes módszerrel: 10 perc van hátra a sütésből és most nem beesett a teteje hanem felragadt az üvegre :)

blaze73 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 2533

900 grammos kenyérhez nálam ami bevált : 

 

friss élesztő : 16-17 gramm

 

por élesztő : olyan amire az van írva, hogy fél kiló liszthez elég - az tökéletes.  (kenyeremben 55-56 dkg liszt van)

 

 

Előzmény: Törölt nick (2531)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 2532

Ezt így én sem tudom, régóta digitális mérleget használok, amivel még a 11 grammos instant élesztő tartalmát is aránylag jól meg tudom felezni. Korábban ugyanis engem már erősen zavart a mennyiségekkel való "tökölés", a bizonytalanság, ezáltal a végtermék kiszámíthatatlansága.

Így meg nagyon egyszerű, mert a sütőformát ráteszem a mérlegre, nullázom, 300 g víz, nullázás, 500 g liszt, nullázás, 10 g só, 5-6 g szárított élesztő, alapesetben ennyi. Esetleg még cukor is. Műszaki emberként nyilván nem akarok a konyhában sokat tökölni, plusz mérőedényeket mosogatni stb.

Ezen lehet még finomítani, több vagy kevesebb vizet adni hozzá, amit persze az is befolyásol, hogy az 500 g liszt pontosan miből áll össze, mert ez is lehet változó arányban, ettől függ a vízfelszívó képesség.

Előzmény: Törölt nick (2531)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!