Gondolom, az is a Clatronic BBA 2605, Hauser HM 1000, Hauser BM 665 egyik variációja lehet. Mechanika azonos, sütőformát láthatod a képen, a kezelőtábla elrendezése szokott különbözni.
köszönöm akez. útmutatót. Lefotóztam FIF Brotbackautomat 850W gépet. Kerestem én is a neten, de csak az ebay-n találtam hasonlót. Van hozzá állítólag 17 oldalas anyag, de azt nem találtam
Vettem egy egyszerű Hauser masinát... gondoltam kipróbálom ezt a kenyérsütsdi dolgot...
Eddigi tapasztalataim elég furcsák...
A gép fél kilós kenyeret süt és egyszerűen nem értem, miért ennyire kényes a hozzávalók mennyiségére, minőségére. 10 ml víz megléte vagy hiánya tönkreteszi a kenyeret.
Eddig sikerült jó kenyeret, keletlen és túlkelesztett kenyeret is sütnöm... a baj, az hogy az utolsó kettő végeredményét is sikerült egy időben produkálnom... nem dagadt meg, és elég lapos lett a teteje is...
Kedves CSVili, mailben küldtem anno és Neked is így küldöm a használatit, de egyébként nincs benne kalács recept. Én korábban a francia kenyér receptje alapján csináltam kalácsot a géppel, de később kaptam (itt a fórumon) egy jó kakaós kalács receptet, azt is küldöm majd ... remélem megtalálom:-)
Másiknak FIF-2 a típusszáma? Ez így nem sokat mond, valami pontosabb adat, gyártmány/típus kellene, ami alapján a fotójára rá lehetne keresni. Utána a kép alapján hátha meg tudnám mondani, hogy melyiknek a klónja.
Nekem is van HM-1300 gépem, mint a tiéd, s valahol kértek tőled kezelési útmutatót. Kerestem a hozzászólásaid között, de nem találtam meg.
Ha megtennéd írd már le hol találom meg. Kalácsot még nem sütöttem vele, s az útóbbi receptet szeretném kipróbálni. Továbbá keresek FIF-2 lapátos kezelési útmutatót is, ha lenne valakinek.Amit találtam róla a neten az minimális. Előre is köszönöm
Érdeklődnék hogy hogy működik az aldis kenyérsütő? Én is ezt nézegettem, sajnos az első kenyérsütőm 6 használat után tönkrement, elvileg típushiba, nem volt hűtése a motornak, és leégett.
akkor kakaó már külön nem ment bele, hanem a 250 ml tej a receptben az volt a kakaós tej?
Én is mindig friss élesztőt használok, jobban szeretem. Van itthon por, ha netán kifogynánk véletlenül a frissből, akkor hirtelen legyen mihez nyúlni... de nagyon ritkán használom.
Több mint két éve sütöm már otthon a kenyeret napi rendszerességgel. Sajnos a kenyérsütő gép nem nagyon bírja a gyűrődést. Először vettem egy Delonhi BDM750 -et. Pár hónap múlva levált a dagsztó lapát bevonata, vettem rá nagy nehezen újat. Rá egy hónapra áteresztette az üst a vizet, azt még tudtam barkácsolni szilikon gyűrvel, de tegnap végleg megadta magát.
Nem tudja valaki hol lehet hozzá üsött venni?
Most elkeseredésembe vettem egy kétlapátos ORION sütőt (ez volt a boltban csakés kenyeret kellett sütni), gondolván, hogy ehhez biztosan lesz itthon alkatrész. Hát semmit sem találok a neten! Ehhez esetleg tudtok címet, hogy hol lehet alkatrészt venni?
Van valakinek olyan kenyérsütője, amit naponta nyúz és már sok-sok éve működik?
Elkeserítő, hogy ilyen vacak minőségű árut sóznak az emberre. Én már vásároltam búzát, amit magam őrlök. Így jóval olcsóbban tudok kenyeret sütni mint a bolti, de mindenn árelőny elszáll ha évente új gépet kell vásárolni!
A saját sütésű kenyér ugye egészségesebb? Lenne, ha nem ennénk hozzá levállt teflon bevonatot!
Szóval ha valaki tud, akát saját gyártású, akár gyári megbízható üstöt, sütő gépet kérem jelezze.
én házitejet veszek, bele zuty egy élőflorás kefir és pár nap alatt megvan (sűrűszövésű ruhán/pelenkán/stb leszűröm és a túrón kivül ami visszamarad a savó)
Miután a hideg víz az élesztő aktivitását csökkenti,...
Igen, vannak akik a bekevert kenyértésztát este hűtőbe teszik, majd reggel a megkelt anyagot hideg sütőbe téve kisütik, így időt spórolnak. Persze ez már nem gépi sütés de jól szemlélteti, hogy lehet "játszani" a hideggel.
...ez elvileg az élesztő mennyiségének csökkentésével egyenértékű.
Ez már nem biztos, bcs szgab hideg vizes kenyereinek esetében én ikább az időfaktort látom megoldásként.
Egy példa: tegyük fel, hogy az általa használt program hagyományos langyos vízzel 80 perc alatt keleszti meg a tésztáját, majd elkezdi sütni. Szerintem ezen a programon a felhasznált agyagokkal túl sokáig keleszti, vagyis túlkel a tészta majd visszaesik. Namármost, ha hideg vízzel csinálja akkor igaz, hogy szintén 80 perc lesz a kelsztési idő viszont mivel a hideg vízben az élesztőgombák lassabban tevékenykednek, így az üstöt( benne a hideg vizet és a lehűlt adalékokat) lassabban fogja felmelegíteni, később fog megkelni, mondjuk 20 perccel.
Szóval ha lenne 60 perces kelesztési programja(80 helyett), akkor ugyanazt az eredményt érné el langyos vízzel, kevesebb ideig kelesztené, nem kelne túl.
Még az is lehet, hogy ugyanarról beszélünk, csak más szemszögből:).
Olyan esetem nekem is volt már, hogy kelesztés közben el kellett mennem, ilyenkor betettem a hűtőbe vagy télen kivittem az erkélyre, majd dolgom végeztével ott folytattam ahol abbahagytam...igaz kicsit megnőtt az elkészítési idő mire újra konyhai hőmérsékletre melegedett de nem ment pocsékba sem a tészta sem a munka.
Sül a mai kenyér, kicsit átestem a ló túloldalára ezzel a hideg vizes módszerrel: 10 perc van hátra a sütésből és most nem beesett a teteje hanem felragadt az üvegre :)
Ezt így én sem tudom, régóta digitális mérleget használok, amivel még a 11 grammos instant élesztő tartalmát is aránylag jól meg tudom felezni. Korábban ugyanis engem már erősen zavart a mennyiségekkel való "tökölés", a bizonytalanság, ezáltal a végtermék kiszámíthatatlansága.
Így meg nagyon egyszerű, mert a sütőformát ráteszem a mérlegre, nullázom, 300 g víz, nullázás, 500 g liszt, nullázás, 10 g só, 5-6 g szárított élesztő, alapesetben ennyi. Esetleg még cukor is. Műszaki emberként nyilván nem akarok a konyhában sokat tökölni, plusz mérőedényeket mosogatni stb.
Ezen lehet még finomítani, több vagy kevesebb vizet adni hozzá, amit persze az is befolyásol, hogy az 500 g liszt pontosan miből áll össze, mert ez is lehet változó arányban, ettől függ a vízfelszívó képesség.