A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Vajon az étcsoki élvezettel való fogyasztása perverzió-e?
A barátnőm szerint az, így nem hajlandó velem étcsokit enni, pedig azt nagyom szeretem. Folyton tukmál ilyen-olyan töltött geil (így írják ezt-???) tejcsokival.... De én a feketét szeretem, azt meg nagyon......
Van valaki aki tudja, hogy mi történt a DÉMON nevű csokival???? az is nagyon böktem, csak mostanában nem látom sehol....
Én se bele, mint írtam is lennebb, hanem az orosz teaivás módszertanát (kockacukor fog közé szorít, tea azon keresztül átszürcsöl) adaptáltam csokira és KVra.
Nem szoktam csokit tenni a kávéba, mert némelyik el sem olvad rendesen. Anyámékat viszont megvicceltem néhányszor, amikor is csokireszeléket, vagy kakaóport tettem az őrölt kávéjukhoz és így főztem le. Jó volt.
Sajnos ez így igaz a csoki mint olyan, általában finom :)
De van egy fajta a 96%-os, ami annyira intenzív (és persze keserű is), hogy papírvékonyra gyártják és apróra kockázzák, nah az csak úgy fogyasztható hideglelés nélkül, hogy egy kockát a nyelved közepére teszel, majd lassan átgörgetsz rajta egy bögre KVt :) úgy viszont orgiasztikus!
Lavazza Crema e Gusto ismerős ugye? Ami nekem új benne, hogy csupa kakaó. Már eddig is vol valami az ízében amit nem tudtam hova tenni, a legutóbbi zacskó kipárolgásai az orrommal összefüggésbe kerülve jött a hasító felismerés, biztos elveszett a szokásos adagolókanál és kicsit megfutott a kakaó. És akkor a crema is inne ered.