Keresés

Részletes keresés

henci2 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 1983

Szia Napalm!

Mi újság nálad? Nálam semmi jó,nemjavul semmit a dolog, inkább romlik.

imagepeace Creative Commons License 2005.11.20 0 0 1981
Sziasztok!
Be tudna valaki számolni a germosalus készítményekről? Valami hatását lehet már érezni?...
Köszi
Langika Creative Commons License 2005.11.18 0 0 1980

 

Szia Lius!

 

Elfelejtettem, hogy olyan a gép mint egy álló szolárium, becsukódik az ajtaja, ott a hölgy az időt mindíg beállítja, és csipog a gép amikor kész a kezelés, no és persze szemüvegben, kell beállni a gépbe. De Ildikó,az asszisztens mond mindent, nagyon kedves!

 

Jó javulást mindenkinek és jó hétvégét kívánok!

 

 

Langika Creative Commons License 2005.11.18 0 0 1979

 

Szia Lius!

 

De, ott egész testet sugározza be a fénykezelés, kinek mit írnak elő, mert van A és B fény, az előbbihez nem értek, ott annyit tudok hogy fényérzékenyítőt is használnak hozzá, az már Puva kezelés, erről többet nem tudok. Amikor még bent fekvő az illető, akkor mindennap, később heti három alkalommal kell menni. Hát ugye először lent sorban állás az ambulancián, itt kell sokat várni, majd ott a doki mondta, hogy menjek a felvételi irodába, ott bejegyeztek. Elkérték a telefon számot, és kb. 1 hét múlva szóltak mikor mehetek befeküdni, onnan már kevesebb várakozás, inkább az adjunktusnál, őrá kell sokat várni, ő a főkutya akinek mindenre áldomást kell adnia, na ez még ami borzasztó várakozással jár, de hát orvosoknál mindíg így van sajnos, ez biztso tapasztaltad. Utánna már lehet menni a fényre, ott nagyon aranyos kis hölgy van, nagyon rendes, ahol érkezési sorrendben megyünk egy msá után be a féynre, meg szoktuk kérdezni ki melyik féynre megy, és megyünk az utolsó után. Ja és mindennap, kb. 14-ig lehet menni, pénteken délig a fényre.

Szóljatok, ha már bent vagytok? Jó lenne tudni ki az Apukád, és ott örülni, hogy sikerült bejutni a fényre egy kis javulás reményében. Már régóta van Apukádnak?

 

Köszönöm, nektek is sok sikert kívánok!

Előzmény: lius (1978)
lius Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1978

Kedves Langika!

Köszönöm a gyors és kimeritő választ. Apunak keresek valami jó lehetőséget a tünetmentesitésre. A krémek nem használnak, s a testének nagy százalékát befedi a psoriasis. Állandóan hosszú nadrág, s hosszú ujjú ing... Az UVB fénykezelést tartja ma a leghatásosabbnak a szakirodalom. Én úgy hallottam, hogy a Mária utcában egy régi tipusú, s nem az egész testet egyszerre besugárzó gép működik, igaz ez? A Tomesa-ba én is próbáltam időpontot kérni, de 1 év várakozás, túl sok. S tavaly OEP támogatás nélkül 8000 Ft-ot kértek egy kezelésre, ami egy kissé húzós. Szivesen fizetnék egy kisebb összeget várakozás nélkül, dehát... Hányszor jársz egy héten kezelésre? Lehetséges többször is? Mennyit kellett várni az első időpontra? Egyébként biztosan fog segiteni, csak ne hagyd abba! Sok sikert!

Előzmény: Langika (1977)
Langika Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1977

 

Szia Lius!

 

Hát én a Tomesa klinkáról kerültem a Mária utcai bőrklinikára dr. Holló Péterhez,mert ott TB alapon, kb.1év múlva kerülne rám sor, így választottam a felsorolt lehetőségek közül a Mária utcát, ahol TB alapon működik az UVB fénykezelés, amihez beutaló szükséges, amit szerintem a bőrdokid is adhat, és ott akkor elkezdik, illetve megbeszéled a kezelésed. Egyenlőre nekem javulgatnak a pöttyeim, sajnos nekem tele van a testem, fejem, és egy körmömön is van. A fejre nem hat a fény. A körömre az ottani asszisztens szerint igen. Aztán ha a Hollóhoz kerülsz akkor ő heti 1-szer rendel, csütörtökön. A kezelés megkezdéséhez kb. 3 napra be kell feküdni, hogy aTb támogassa a kezelést. /Szerencsére ezt nekem nem kellet./ Jó sokat kell várni mire sorra kerülsz, arra készülj fel, nagyon sokan vannak, hideg élelem, útlevél szükséges hozzá.

Ha valamit tudni szeretnél kérdezz nyugodtan!

 

Üdv!

Előzmény: lius (1974)
Stefi2 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1976

Sziasztok

 

Köszönöm Zsocának és kisverébnek a körömpsoriasis igen pontos leírását. Megnéztem a képeket is (Zsoca 1707). Most viszont meg kell fordítsam a kérdést és röviden leírva az én esetemet, kérdezném, hogy valaki közületek látott ilyet vagy hallott-e ilyenről.

Kissebb nagyobb (talán) psoris problémáim 4-5 éve is voltak fejbőrön néha köröm röviden jöttek mentek ennyi. Kibírható volt túl nagy hangsúlyt nem is fordítottam rá.

Viszont 2 éve leszoktam a cigiről (nem tudom van e hozzá köze csak találgatok) úgy egyik napról a másikra annál az Antidohány Bt. hokusz pókusznál. Örültem is neki nagyon hisz napi másfél doboz huss nincs többé. Igen ám, de egy két hét múlva azt vettem észre, hogy megint kezd beindulni a körmöm de most egész vagányan, hosszában kettétörve szép egymás után előbb a bal majd a jobb fele hagyta el az őt hurcoló újjamat. Bambán nézve szembe az új helyzettel, megtapogattam az alóla előbújó rózsaszínű friss bőrt és örömmel konstatáltam, hogy legalább nem fáj. Majd gyorsan utána indult a másik kezem ugyanazon újja és így tovább 2-3 hónap alatt ez a nyavaja lerántott a szó szoros értelmében mind a 20 körmömről. Csak úgy potty, lehullogattak. A helyzetet hirtelen szokni kellett hiszen vakarózgatás itt ott az felejtős lett, de legnagyobb bánatomra a sörösdobozt sem tudom kinyitni. És persze látványnak sem a legesztétikusabb. Na 2 év alatt megfordultam pár dokinál és volt aki be is vallotta hogy több 10 éves praxisa alatt még ilyet nem látott. Meg persze folyamatosak a próbálkozások, gyógyszerhegyeket etetnek velem és rákentünk már mindent ami kenhető. De a helyzet változatlan, sajna.

Viszont ez nem egészen olyan eset mint amit Zsoca és kisveréb leírt, így a kérésem az lenne tud e valaki segíteni valami jó tippel vagy akár egy hasznos infóval.

Most éppen Neotigasont írtak fel és azt eszegetem, kenőcsnek meg Protopic 0,1%-t.

Minden infót, tippet, segítséget előre is nagyon köszönök.

Szancsi001 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1975

Dec. 10, szombat?

Egyelőre nekem is tuti

lius Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1974

Szia Langika!

Hogy használ a fénykezelés? S hová jársz? Ingyenes vagy fizetni kell a használatért?

Köszi előre is a felvilágositást,

Lius

Előzmény: Langika (1964)
Langika Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1973

 

Sziasztok!

 

Hát nem semmi, szörnyű hallani, hogy mi vár rám is, de reménykedem, hogy nem lesz ilyen köröm leválás, az nagyon dúrva lenne.  Ha jól olvastam ahogy írtátok ketten is a körömsömiröl. Sajnos az én egyik körmömön is vannak apró pontok, ott már a körömágynál nem nő a bőröm egyáltalán, és rovátkás, mélyedéses formájú a köröm.

 

Köszi a felvilágosítást, hát nem is tudom, jobb e tudni, hogy mi lesz vagy csak sejteni, hát ez egy kicsit mélyen érintett meg mondom őszintén.

 

Jó javulást mindenkinek!

henci2 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1972
Nekem jó a szombat.
Előzmény: Old England (1965)
Langika Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1971

 

Szia!

 

Én mennénk, remélem összejövünk sokan.

 

Üdv!

 

 

Előzmény: Old England (1965)
Langika Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1970

 

Szia!

 

Hát, nem könnyű erre számítottam, azért köszi!

 

Üdv!

 

Előzmény: Törölt nick (1969)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1969
Langika, ne reménykedj, a sömi nem csak elsőre ronda. Nekem az első évtizedben csak pár foltocska volt a könyökömön, fejemen. A lényeg, hogy kiszámíthatatlan.
Előzmény: Langika (1964)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1968

Hát igen, nagyjából ilyen nekem is. Enyhébb esetben csak apró, szúrásnyomszerű pöttyök, rücskösség. Máskor elkezd a köröm felválni, alatta a vaskos plakk nyomja kifelé. ilyen helyen természetesen alámegy mindenféle trutyi, elszinezi, olyan mintha nem tisztítanád a kezed. Ezért igyekszel egyre többet levágni belőle, hogy ezt a részt eltávolítsd. A végén némelyik ujjadon szinte nincs is köröm. Ha mázlista vagy , és javul, akkor visszanő.

Már vagy 20 éve kinlódok vele, most éppen egészen esztétikus. De meg nem tudnám mondani, hogy mitől javult.

Előzmény: Stefi2 (1966)
-=Zsoca=- Creative Commons License 2005.11.17 0 0 1967

A 1707-es számú hozzászólásomban láthatsz róla fotókat.

 

Amikor nincs még egyik ujjadon sem, akkor kis apró bemélyedések jelentkezhetnek a körmön (porózusság), aztán az ekcémához hasonlóan a köröm alatt elkezd burjánzani a történet. Valójában ez ugyanaz a faggyú, ami a bőrön lévő psori-nál is termelődik, csakhát a köröm alól nem tud eltávozni olyan intenzíven, mint a bőrről, így szépen felgyülemlik és teljesen eldeformálja a körmöt. Ajánlatos gyakorta vágni a körmöt (jól kiáztatva), így a deformációt le lehet kissé csökkenteni, ha nagyon meg hagyod nőni, akkor jelentősen el fog csavarodni a szélein, főleg a nagyujjakon. A sűrű vágással egyébként azt is el lehet érni, hogy kicsit gyorsabban nő a köröm, így nyomja kifelé a faggyút maga alól, ezzel frissül a bőrréteg és esetleg még tünetmentes is lehet a köröm egy ideig.

 

Ha a psori a körömágyat is elérte, mindenképpen számolni kell azzal, hogy az első ujjperc ízületére is rá fog terjedni.

 

Nagyjából ezek a tapasztalataim.

Előzmény: Stefi2 (1966)
Stefi2 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1966

Kedves Fórumlakók

 

Meglepetten és örömmel tapasztalom, hogy egy ilyen kellemetlen betegség, milyen lelkes kis csapatot kovácsolt össze a net segítségével. Mivel hasonló helyzetben vagyok mint ti, vagyis inkább még bizonytalan vagyok, így kérdeznék tőletek. Le tudnátok írni nekem mi a tünete a köröm psoriasisnak? Ugyanis össze vissza kezelgetnek találgatnak de már abba sem vagyok biztos hogy az a bajom amit mondanak.

Előre is köszi

Old England Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1965

Akkor belőjjük feltételesen a dec. 10. szombatot?

(ha mégis esetleg inkább a vasárnap jó, szóljatok). Ki jönne?

 

1.Old England

Langika Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1964

 

Szia!

 

Köszi a választ. Én most kezdtem először az UVB kezelést, lassan de halványulnak, javulnak a foltjaim. Valóban igaz az , hogy először jönnek elő, durvábban a testen a foltok, vagy a későbbiekben is,mert azt halottam,  hogy később már nem olyan gázosan néz ki az ember, vagy ez is egyénre szabott, kinek hogy alakul a sömije?

 

Köszi!

 

 

Előzmény: Törölt nick (1963)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1963

Szia!

Most kezdtem járniUVB fényre, még csak másfél percnél tartok. Évek óta járok télen, egy időben a tomesába, máskor a helyi klinikára. Krémet adnak, de mondom, nem váltottam ki. Ismernek, min a rossz pénzt, már vagy 20 éve "járok " a sömiszakrendelésre, azaz csak akkor megyek, ha nagyon romlik, vagy fény kellene. Feltételezik rólam, hogy a bevált recepteket a háziorvossal folyamatosan iratom fel, ha kell, sőt fel is szólítottak már erre.

Igy aztán most éppen közönséges nivea testápolót kenek magamra, a fejemre pedig szal-kénes hidrofilos krémet, bár arra is irt csöpögtetőst.

Előzmény: Langika (1962)
Langika Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1962

 

Szia!

 

Neked hogy hat a fénykezelés, mióta jársz oda, és ha kérdezhetem hová jársz, kapsz valami krémet ott a dokitól, mert én kaptam egy karbamidos krémet és kész,amire azt mondták, hogy csak a plakkokat szedi le és majd 15 kezelés után mutassam meg magam. Közben ott beszéltem más sömissel és ő azt mondta, neki más krémet is adtak,mondom nekem szó se volt róla én miért nem kaptam, vagy majd csak a plakkok lejövetele után adnak? Lassan majd lejár a kezelés és akkor megmutatás alakalmával rákérdezek erre is? Szerinted szolizni érdemes, javít a bőrön,mert sokan mondják hogy az is jó rá?

 

Köszi!  

Előzmény: Törölt nick (1955)
Langika Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1961
 Elnézést  tévedtem a nevekben, a Rubisan esetében, bocsi!
Előzmény: Langika (1960)
Langika Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1960

 Szia Henci!

 

Ez a Rubisan árban elfogadható, mennyiségben is? Mennyire volt nektek hatásos, egész testfelületen?

 

Köszi!

Előzmény: henci2 (1958)
RudyZ Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1959

Rákerestem a kenőcsre, meg a hatóanyagára, és ezt találtam:

 

"A Mahonia őstinktúrából (HAB 1) előállított kenőcs psziorazisban alkalmazott terápiás értékére vonatkozóan az eredmények még nem lezártak. Új eredményeket szolgáltatott az a kontrollált kísérlet, amelyben a készítmény hatásosságát ditranollal (már egy forgalomban lévő szerrel) hasonlították össze. 80 paciens eredményei azt mutatták, hogy a pszoriazisos betegek 3/4 részénél a preparátum hatásos volt."

 

Azt hiszem, ma elmegyek és veszek is egy tubussal, a dr. Michaels úgyis kifogyott egy hete, és nem bírtam rászánni magam, hogy vegyek, igaz eléggé elsimította a plakkjaimat, ezért most nem is foglalkoztam sokat a pszorimmal, de ennyi pénzért, amibe a Rubisan kerül, egy tesztet megér. Az ilyen tapasztalatokért, ötletekért jó ez a topik. Thx.

Előzmény: napalm. (1947)
henci2 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1958
Neked treljesen jó volt a Rubisan?
Előzmény: Törölt nick (1955)
Langika Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1957

 

Szia!

 

Rendben, akkor keresek majd sok gyönyörű hölgyet és még szebb férfiakat, akik rám várnak, ok figyelek majd árgus szemekkel!!!!

 

Üdv!

 

Előzmény: Szancsi001 (1953)
buksimano Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1956

Sziasztok!

 

Szombaton nem kell parkolódíjat fizetni.

 

Hát látom még mindig nincs meg a csodaszer :-(

 

Nekem a dr. Misi úgy ahogy segít. A kezdeti csodához képest azért már romlott  a helyzet, megint tele van a fejem plakkokkal, de még elviselhető.

 

Na ezt a Rubisant lehet, hogy kipróbálom, mert dr. Misit se lehet használni babásan. Köszi napalm.

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1955

Igen, a Rubisan elég jó, nem is drága. Homeopatiás készítmény. Miért is nem használom inkább azt, nem is értem. Pedig van is otthon egy fél tubus, csak valahogy elfelejtkeztem róla.

Végül nem bírtam magam rávenni, hogy megvegyem a Daivonexet. Majdcsak kimagyarázom valahogy, ha a fénykezelés miatti kontrollra kell menni, és rákérdeznek.

Előzmény: napalm. (1947)
henci2 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1954
Helyes, helyes! Csak Szancsikát kell keresni!
Előzmény: Szancsi001 (1953)
Szancsi001 Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1953

Szerintem tök egyszerű!

 

Én érkezem meg majd elsőnek.

Na már most, a következő ember, egy gyönyörű, csillogó, üde hölgyet keressen, az leszek én, onnen meg már simán megy a dolog

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Langika (1950)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!