Keresés

Részletes keresés

Spenót Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51555
Huuuu! Olyan jot futottam a sotetben, hogy le kell irjam /elobb kikapcsolom a TVt, mert felnott emberek azt orditjak benne, hogy "üüüüüééá, áááü, üéá" es kozben verekednek/
Xoval, 45 percet futottam, de vegre megint jol esett. A 3 het kihagyas alatt teljesen nudli lettem.

Hazafele a villamoson mar megint Spurit olvastam. /Vigyazok vele, hogy nehogy 9 utan olvassam, mert akkor nem tok aludni./
Xoval, most azt olvastam benne, hogy 2004. okt. 3-an lesz a Plus /nemkajzerszCsakPlusz/ maraton.
Be is irtam a naptaramba, hogy okt 2-an 10-tol 13.50-ig maratont futok. :)

Nem tudja valaki, hogy mi lehet az, hogy a bal labszaram kicsit dagadt, gocsortos es faj, ha megnyomom. 2 hete zakoztam egyet bringaval, de az mar el kellett volna, hogy muljon. Vagy nem?
Futasnal nem zavar...

miki Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51554
Motiváció:
Nem hiszem, hogy valamit is erőltetni kéne. Ha valakinek tényleg nincs kedve, legjobb, ha otthon marad és pihen.

Van azért néhány dolog, ami nekem bejön. Pl. ne akarjak túl hosszút és túl gyorsan futni a pillanatnyi formámhoz képest. Nekem 8 km az a táv, amire szinte mindig, erőszak nélkül el tudok indulni. Ha az ember fáradt, ennél több nem is kell. Viszont, ha túl nagyok a tervek, akár távban, akár tempóban, védekező reakcióként már elindulni sincs kedvem.

A kedvetlenség szerintem fáradtságot vagy túledzettséget jelez. Az ember akkor is lehet fáradt, ha nem edzett semmit, rengeteg más stressztényező és figyelemelterelő dolog van az életünkben. A Nerurkar könyvben olvastam, hogy a kenyaiak azért olyan jók, mert nagyon "keményen" pihennek. Amikor nem futnak, akkor fekszenek egy fa alatt. Teljesen hiábavaló törekvés egy nehéz munkanap után teljes értékű edzést végezni. Még ha meg is futod, amit terveztél, a megfelelő pihenés híján nem azt a reakciót váltja ki a szervezetedből, amire számítasz. Még egyszer hangsúlyozom, nem csak fizikai pihenésre gondolok.

Előzmény: Kanga M. (51528)
Kanga M. Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51553
Amat! A lovad tolása mellett beszéltél már doktor bával?

Többiek! Köszi a zötleteket, most kinyomtatom.
THX! :))

Előzmény: amat (51552)
amat Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51552
Remélem túlleszek ezen az egész problémán és újjult erővel képes leszek edzeni. Annyira a futás körül járt az agyam a séta közben, hogy megfogalmaztam távolabbi céljaimat is. Idő volt rá bőven, hisz elmentem egészen a 15 km-s távom fordulópontjáig, jó toltam a lovamat magam mellett és amikor kedvem volt felpattantam rá.
Szóval én januárban 35 leszek, így marad még 7 évem, hogy megcsináljak 98 maratont és akkor elértem a 100-t. Hát ezt gondoltam ki, nem olyan nagy dolog, igaz? Persze a következő év eldönti mennyire vagyok terhelhető és ez is nagyban meghatározza, hogy sikerül-e? Aztán gondoltam Tézé-re, hogy micsoda nagy dolgot vállal be, az egyéni BBp indulással és, hogy majd el kell tőle kérnem a tervet, amit használ (- t). 2004-ben szeretném én is teljesíteni csapatban, majd 2005-ben egyéniben. Hát ez lettem a futás által, itt meg leírhatom ( bocs akit nem érdekel ), hogy elmondhassátok, mekkora hülyeség, vagy sem?
Előzmény: amat (51550)
vikiviki Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51551
ket orat futni? juj...:) Engem mostanaban az vesz ra a futasra, hogy mindig megegyszer ki akarom probalni az uj technikai polomat:) Meg hogy lassan egy honapja vagy uszom aznap vagy futok, es most mar nem jut eszembe, hogy ne csinaljam. De jo lenne, ha az evessel is igy lennek, mert akkor nem igazan szokott eszembe jutni, hogy ne csinaljam:(
Előzmény: Kanga M. (51528)
amat Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51550
Sziasztok ! Azért is fussatok,mert kitudja mikor futhattok legközelebb. Én most a sérülés miatt még kb 30 napig nem futok. Már most nem bírom és tegnap is ma is voltam az útvonalamon sétálni, nem bírom mozgás nélkül. Én ha egyszer sérülésmentes leszek sose fogom azt mondani, hogy nem akarok menni.Megyek minden időben.
NVik Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51549
Én most azon gondolkodom, hogy jövőre nem futok maratont egyáltalán. Egy jó eredményhez ott nagyon sok év alatt megszerzett állóképesség kell, lehet, hogy félmaratonokra kellene koncentrálnom.
Hauanita Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51548
Hűű, motiváció, az mindig kell. Van pár (ön)motiváló módszerem, időnként előkapok közülük egyet-egyet:
-"a nagy cél" motiváció. Tavaly tudtam, hogy Vivicittát szeretnék futni, és télen még csak 4-5km-eket bírtam, tudtam, hogy ki kell tartanom, hogy eljussak 12km-ig áprilisra. Mikor tavasszal kitaláltam, hogy mégsem a NIKE lesz az első félmaraton, hanem Almádi, akkor az lebegett a szemem előtt a hosszú futások alkalmával. Most meg ugye... Egy áprilisi maratonra lassan el kell kezdeni készülgetni, úgyhogy baromi lelkes leszek :-) (csak nagy-nagy hó ne legyen, lécci, lécci, lécci)

-"a jó csaj vagyok/leszek" motiváció: Jó, nekem fogynom ugyan nem kell, de ha futok, akkor egyre jobbak lesznek a lábaim, és amúgyis mekkora hős már az ember, ha kimegy monnyuk -12 fokban futni.

-"úgyis jól fogom érzeni magam a végére" motiváció: én is sokszor gondolom, hogy odabent meleg van és világos, kinn meg hideg és sötét, de ha elindulok, 5-10 percen belül bemelegszem, és onnan már jólesik. Hideg ide, sötét oda. uto_pia-val szemben én pont, hogy nem gondolkodok azon, hogy nem megyek ki futni. Gyors átöltözés, és mielőtt belegondolhatnék, mennyire nemnormális dolog kimenni ebben az időben, már kinn is vagyok, és csak úgy fogynak a km-ek :)) (jaj, ez kis túlzás lett így a végére :))

Külső motivációk:
-hát mi más, mint a topik. :)) Régebben gyakrabban volt olyan, hogy sokan leírták, mit is futottak, hogy esett, stb. És ezek legtöbbje azért pozitív kicsengésű, és nekem gyakran segítettek. Nem egy ilyen röpke edzésbeszámoló után éreztem úgy, hogy húúú, nekem el kell indulnom. :)

És hát ugye nem rossz az, ha az ember belegondol, hogy ha ügyesen végigfutja a telet, akkor tökjó állóképessége lesz, és akkor sok-sok olyan versenyre el tud menni, ahol ott a sok-sok FB ismerős, és előtte a tésztaparty :-)))

Ja, ésugye mindig van, akivel az ember egy "súlycsoport"ban van, és azt le _kell_ győznie :-))) És itt most nem Hiverre gondolok, hanem Amatőrre, aki edzéskilóméterek ezreit futja már most, amikor én még csak pihenkélek. Hát mi lesz itt, ha lehagy az összes versenyen??? :)))

Előzmény: Kanga M. (51528)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51547
Nekem a bokám fáj kegyetlenül, úgyhogy asszem megoldottuk a kérdést :-)
Előzmény: uto_pia (51546)
uto_pia Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51546
Azt hiszem tudnék arról ha én lennék te vagy te lennél én :)
Szerintem te is tudnál róla.

Ha most erős izomlázad van a lábaidban a Várkúti hegyifutótól, és lépcsőn lefelé menet igen-igen fáj, akkor igen sok esély van rá, hogy most a saját üzenetemre válaszolok. Amennyiben így áll a dolog el kellene jönnöd velem egy pszihológushoz, mert nagy esély van rá, hogy egyikünk skizofrén.

Előzmény: Törölt nick (51545)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51545
Ezt akár én is írhattam volna :-) Lehet, hogy Te én vagyok???
Néha arra gondolok készülôdés elôtt, hogy másnap biztosan valami közbejön (kötelezettség, mikulások potyognak az égbôl, ezért veszélyes kilépni az uccára, stb...), ezért a mai jegesesô / sötétség / tomboló északi szél még égi áldás az esetleges másnapi viszonyokhoz képest. Asszem, orvosi eset vagyok.
Előzmény: uto_pia (51543)
kaktusz7 Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51544
Én arra szoktam gondolni, hogy ha ma sem futok, akkor holnap kövér disznónak fogom érezni magam. És tényleg annak érzem. És az nem jó. :-) (A mozgás tónust ad az izmoknak, ez már eleve egy jó érzés. Másrészt ellaposítja a hasat - hamarabb ürülnek a belek.)
Előzmény: Kanga M. (51528)
uto_pia Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51543
Hideg van/meleg van, nincs kedvem futni (odaslattyogok a szekrényhez, kiveszem a futóruhám) Majd holnap futok, most a gyomrom is fáj, meg egyébként is sokat dolgoztam ma (szép lassan átöltözök) Hú de sötét van, nem vagyok én teljesen hülye, maradok itthon és.. (felveszem a futócipőm, megkeresem a kulcsaim) Jé, rajtam a futóruha, most már mindegy, fussunk valamit...
Előzmény: Kanga M. (51528)
Butch Cassidy Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51542
Ahogy te is mondtad, csak elindulni rossz. Gondolj erre! (Néha segít :)) Végső megoldás tényleg csak a társaság - ebben kicsit én is hibás vagyok, pont szombaton nem mentem veled futni...

Sarokkal vigyázz, én nagyon megszívtam, hogy erősködtem a kényelmetlen cipőmmel!

Előzmény: Kanga M. (51528)
kaktusz7 Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51541
...dominancia...fenyegetés...ostor...
Előzmény: aagica (51538)
_tyúkanyó Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51540
Sziasztok!
Sajnos még mindig nem hevertem ki a fránya megfázásomat, így futásról egy darabig csak szó lehet, de tett nem... :-(
Viszont ha meggyógyulok, jövő héten úszni is mehetek. Remélem ez kicsit segít a fogyásban.

OFF Visszereimre hivatkozva akartam kérni gyógyuszi papírt a doki nénitől. Azt mondta, arra nem lehet, de majd beír egy kis gerincferdülést. Ma megnézte a hátamat, és azt mondta: Szomorú, de tényleg ferde! Nem lepett meg, mert gimiben is mondták, hogy gond van, és azóta nem csináltam vele semmit. Szóval ússzak sokat! (A SOK azért sajnos nem fog összejönni.)

ON (Motiváció a futásra)
Nekem a futásra szánt idő az egyetlen olyan alkalom, amikor igazából szabadnak érezhetem magam és gondtalannak. És ez jó érzés!! Szeretek a gyerekeimmel lenni, sokáig emiatt nem is csináltam semmit. De mióta egyedül vagyok velük, lelkileg nehezebben bírom, jól jön heti 3 alkalommal a kikapcsolódás...

Spenót Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51539
Koszonom, hogy ezt a szolidabb kerdest tetted fel! :)
Eredetileg a fejem miatt kezdtem futni, de az nem lett sokkal kisebb...
Előzmény: aagica (51532)
aagica Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51538
Nem tudom, a modern pszichológia szerint mi a hathatósabb öszönzés: a pozitiv motiváció (mondjuk egy csoki a célban) vagy a fenyegetés (ostor)?
Előzmény: Törölt nick (51535)
Butch Cassidy Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51537
Mire ezt a címet végigmondtad magadban, egy kör meg is volt? :)

Egyébként örömmel tudatom, hogy gyógyulok. Aki a jövőben bursitis-szel dőlne ki a sorból, annak üzenek, hogy nekem 4 hét volt a gyógyulás... A hétvégén már futottam, igaz, csak könnyűeket. Most még 2x futok a héten, aztán idénre be is fejeztem, irány a hó, remélem, nem lesz többet esélyem futni :))

Előzmény: Törölt nick (51525)
__macsa Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51536
én nem megyek ki, ha nincs kedvem...

Néhány hónapja Lassú Nyíl adott receptet a cipő talpbetétjének megmagasítására, én is alkalmaztam.

íme az idevágó hozzászólások:
LNY:44536
LNY:35289
LNY:35281

Előzmény: Kanga M. (51528)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51535
Ó, én csak alapozgatok... ;)

"jó lenne valami társaság, aki motivál."
Ez azt jelenti, hogy megint végig nekem kell dumálnom? A hendin ez nagy kihívás volt, nem biztos, hogy most is sikerülne. Vagy csak az ostort vigyem? :)

Előzmény: aagica (51530)
NVik Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51534
Az a legjobb ha megbeszéled valakivel a rendszeres futást. Én nyáron képes voltam fél hatkor kelni, hogy kimenjek a szigetre mert tudtam, hogy várnak rám. (Ez lehet, hogy másnak nem jelentene nagy áldozatot de nekem mindenesetre az :)) Ha egyedül lettem volna átfordulok a másik oldalamra, hogy tovább aludjak :).
Előzmény: Kanga M. (51528)
Elm Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51533
...akkor ezek szerint nem olyan autod van, amelyiknek a tukrebe bele van irva "A tukorben a targyak kisebbeknek latszanak, mint a valosagban" szoveg... :o))
Előzmény: Törölt nick (51531)
aagica Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51532
Ugye, akkor kezdtél futni, amikor már nem láttad, milyen cipő van rajtad? :))
Előzmény: Spenót (51529)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51531
Én a tükörben egy pillantást vetek a seggemre, már ha belefér... :-)
Előzmény: Spenót (51529)
aagica Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51530
Te Mosi, mire készülsz te, hogy ilyen hihetetlen sokat futsz?
Én is ott leszek ám hatkor, jó lenne valami társaság, aki motivál. Vállalod? :))
Előzmény: Törölt nick (51527)
Spenót Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51529
En egyszeruen lehajtom a fejemet es ranezek a pocakomra. Ettol nekem mindig futnom kell :)
Előzmény: Kanga M. (51528)
Kanga M. Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51528
Ti mivel motiváljátok magatokat futásra, ha nincs kedvetek kimenni?
Ez szombaton jutott eszembe amikor kivackoltam magam a meleg autóból a ködbe. A második óra végére már jól éreztem magam, de nekiindulni...
Szóval érdekelne, kit mi vesz rá, amikor nincs kedve. (bevallom nekem segitett Hiver egyik korábbi hozzászólása, akkor éppen az jutott eszembe)

Más: a bal sarkam belsejét - egyelőre - kicsit töri a cipő, azt hiszem kissé befelé döntött sarokkal futok. kérdés: hogy lehet ezt kiküszöbölni?

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51527
(Jó, hogy mondod, már majdnem elkezdtem írni a tudományos publikációt. :) Benézek majd, mert komolyan elkezdett érdekelni a dolog.) Kíváncsi vagyok, a mai futás alkalmával milyen téma talál meg.
Ganki, tudsz ma jönni? Úgy gondoltam, hattól futok veled 2 kört, de még előtte bemelegítésnek lenyomok egyet. (Mer attól tartok, ha hatkor kezdenék bele a három körbe, akkor már nem lenne időm rendesen lezuhanyozni utána.)
Előzmény: Törölt nick (51526)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 51526
A témáról jelent meg könyv is, a Libri pszicho-osztályán biztosan megtalálod :-)
Előzmény: Törölt nick (51525)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!