Keresés

Részletes keresés

Badb0y Creative Commons License 2009.05.26 0 0 8049
Sznori szempontjából akkor nem valami jó ? Esetleg képeid vannak ? Emailomra ha küldenél megköszönném :) (szálloda, kaja, szállodán kívűl, part)
Előzmény: btimko (8037)
Badb0y Creative Commons License 2009.05.26 0 0 8048
Melyik az első ? Ill. melyik a 2? Ras Mohamed ?
Előzmény: Napfény1 (8032)
dandika70 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 8047

QQriQ72

 

Én rendszeresen járok Sharm-ba. A mi kedvencünk a Savoy lett, de sokszor voltunk a Sheraton-ban is. Mindkettőt tudom ajánlani. Messzebb van a központtól, de a taxi nem drága. Mindkettő partja szuper, az ellátás és a szobák kiválóak. Ha érdekel valamelyik szívesen keresek neked képeket.

Rozi2 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 8046

Szia!

 

Háromszor voltunk a Vörös-tengernél júni végén-júli elején.

A hőség nagyon elviselhetetlen, de a víz mellett nagyon jól el lehet viselni, és csuda meleg a víz (28-30 fok).

 

Az én családomból senki nem égett le (a csecsemő korú gyerek se!), pedig sokat voltunk a vízben napközben is, másképp ki se bírtuk volna!

De ehhez tényleg nagyon kellett vigyázni, mert iszonyú erős a sugárzás.

A recept: hosszú ujjú, UV-szűrős fürdőruha-felső (a DECATHLON-ban nem drága), ami az egész hátat-vállat védi,és ami kilátszik az emberből, azt a részt 40-es faktorú fényvédő krémmel kentük (Ambre Soliaire). A második hét végén már esténként kellett egy kicsit napozni, hogy legyen szinünk. Pancsizáshoz a sapka/kalap és az Uv-szűrős szemüveg is alapvető.

Amikor pedig nem a vízben van az ember, napközben árnyékban kell lenni.

 

Előzmény: QQriQ72 (8045)
QQriQ72 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 8045

Sziasztok,

 

Segítségeteket szeretném kérni!

 

Most tervezzük a nyaralásunkat, de konkrét szállodát még nem választottunk.

A fő szempontunk a választásnál a tenger, illetve a korallzátonyok lennének! Tehát olyan szállodát szeretnénk, aminek a strandja korallzátonyos. Ahol elég csak betotyogni a vízbe és máris a halak, korallok közt találhatjuk magunkat.

Melyik szálloda ilyen ill. melyik partszakasz a legszebb élővilág szempontjából?

 

Tavaly voltunk Hughadán, ahol többször merültünk (intro) ill sokat snorkeleztünk.

Teljesen elvarázsolt a látvány az élővilág!

Ezért idén olyan helyre szeretnénk menni ahol ehhez az élményhez nem kell hajóra szállni és órákat hajókázni! Ha jól tudom ehhez a legalkalmasabb hely Sharm el Sheikh.

 

Ja és még egy kérdés. Volt valaki közületek július elején Sharm-ban?

Sajnos csak ekkor tudnánk menni!

Nagyon elviselhetetlen a hőség?

Valahol azt olvastam, hogy 11.00-17.00-ig ki se lehet menni a napra! Igaz ez?

Csak a tengerparton lennénk, (esetleg színes kanyon) mert tavaly már túlestünk a „köveken” meg a Níluson.

 

Válaszotokat előre is köszönöm.

.

Cilikécske Creative Commons License 2009.05.23 0 0 8044

Tényleg, elnézést mindenkitől, hogy nem idevaló témát hoztam fel.

Cili

 

Rozi2 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 8043

Nem voltam még, és én is gondoltam rá, november környékére időzítve. De engem eléggé zavar az a politikai instabilitás, ami most ott van, úgyhogy úgy tűnik, elnapoljuk, viszont majd éberen figyelem, hogy megjelensz-e valamelyik Thaiföldi fórumon.

De nem akarok tovább itt off-olni,  elnézést ezért is a többiektől.

 

Egyiptomból amúgy én nagyon nézegetem mostanában Marsa Alamot, főleg a még viszonylag érintetlen élővilága miatt, de nincs túl sok info róla. 

 

 

Előzmény: Cilikécske (8042)
Cilikécske Creative Commons License 2009.05.23 0 0 8042

Kerülték egymást a levelek.

Első számú jelöltünk az idén Thaiföld, jobban mondva valamikor a télbe csúsznak a tervek. Voltál már ott?

Előzmény: Rozi2 (8040)
Cilikécske Creative Commons License 2009.05.23 0 0 8041

Szia!

Az jó, ha van sok munka, örülni kell neki, főleg manapság.

Egyiptom nekünk is az a hely, ahova még biztos vissza fogunk menni, mert belé szerettünk. De ez nem valószínű hogy az idén lesz.

Remélem még fogunk értekezni:))

Cili

Előzmény: Rozi2 (8039)
Rozi2 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 8040
És Ti? Megint Egyiptom?
Előzmény: Cilikécske (8036)
Rozi2 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 8039

Szia!

 

Túl sokat dolgoztam az utóbbi időben, mostanában nem nagyon volt időm ide "benézegetni". Idén, legalábbis nyáron nem Egyiptom a program. Most Olaszország. De a szívem visszahúz ide, meg előbb-utóbb megint újra vissza fogok menni, úgyhogy gyűjtögetem csendesen az infőt, csakhát a világ, ugye, másból is áll.

Előzmény: Cilikécske (8036)
frico3 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 8038
Sziasztok!

Jön valaki mostanában a Club Magic Life Sharm el Sheikbe nyaralni?
A legjobb hotel Nabq bay-ben. A TUI-n keresztül lehet ide eljutni.

üdv: Gery
btimko Creative Commons License 2009.05.23 0 0 8037

Szia Badboy,

 

En eleg jol ismerem a Ghazala Hoteleket. Van meg kerdesed ezekkel kapcsolatban? Tenyleg nincs kozvetlen strandja a G.Gardensnek, hanem a G.Beach-et tudjak hasznalni. Egy autouton kell atsetalni, de van zebra es van rendor is, nem olyan veszes. Szep hotel :)

 

A Ghazala strand homokos, egyesek szerint a legjobb Sharmon, aki nem tud uszni, vagy nehezen mozog, esetleg gyerekkel utazik annak tenyleg idealis. Teny hogy mashol tobb a korall, de lehet hogy a viz is mely ennek megfeleloen.

 

Nagy elony, hogy a belvaros (Naama Bay) kozepen van, nem kint a "pusztaban", mint sok hotel Nabq Bayben vagy a repter szomszedsagaban. Kozel van a fo setaloutca ahol minden este pezseg az elet.

 

Cilikécske Creative Commons License 2009.05.22 0 0 8036

Szia Rozi :)))

Rég "láttalak".

Készülsz valamerre?

Cili

Előzmény: Rozi2 (8035)
Rozi2 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 8035

Szia!

 

A Hyattba az Osztrák TUI-nak és osztrák Gulet-nek vannak útjai (tui.at,gulet.at), indulással a bécsi reptérről. Bármelyik magyar TUI utazási központban le tudod foglalni.

Vagy megpróbálhatsz Budapestről charter repülőjegyet venni, és az előző két iroda valamelyikénél csak hotelt foglalni.

 

 

Előzmény: stellamy (8034)
stellamy Creative Commons License 2009.05.22 0 0 8034

Sziasztok!! Szeretnék érdeklődni tudjátok-e hogy a Hyatt Regency Sharm El Sheikh hotelba melyik iroda utaztat?? Én már szinte mindet megnéztem,de nem találok ilyen irodát!! Ha tudtok valamit írjátok meg légyszi! Most júniuban Hurghada Makadi öböl,de ősszel ide szeretnénk menni!! Kellemes nyaralást nektek!!

volvo s80 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 8033
Szia!
Mi voltunk a Makadi öbölben is és Sharmon is két különböző hotelben ( Conrád, El Faraana). Sharmon ugyanolyan szép a víz alatti élővilág, mint a Makadi öbölben, sőt, lehet még szebb. Sharmon sokkal több olyan hotel van, ahol jól lehet sznorizni, mint Hurghadán.
Előzmény: takinova (8029)
Napfény1 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 8032

"a Vörös tenger nemzetközi viszonylatban benne van a 10 legszebb merülőhely közt" - ÍGY van és itt van a világ 2. legnagyobb korallzátonya!

 

Előzmény: El_Camino (8031)
El_Camino Creative Commons License 2009.05.21 0 0 8031
Sebay, nem kell mindenben egyetérteni. :-)

Akkor is azt mondom, hogy ha kifizetek fejenként 200E Forint körüli összeget egy hét NYARALÁSÉRT-PIHENÉSÉRT-KIKAPCSOLÓDÁSÉRT, akkor engedessék meg nekem a hétköznapi túristának, hogy azt nézzem meg ami ENGEM érdekel Egyiptomban.

Hogy mi érdekel ENGEM Egyiptomban?
Fontossági sorrendben:
Legelsősorban a "szálloda, tenger, lubickolás, homokos tengerpart, korallok, halak," pihenés, gondtalan lét, láblógatás, vízipipa stb (itt szeretném megjegyezni hogy a Vörös tenger nemzetközi viszonylatban benne van a 10 legszebb merülőhely közt) valamint a Gízai piramisok, Luxor templomai, az aranymaszk.
másodsorban a kissebb fakultatív programok mint: Mózes-hegy, Szent Katalin Kolostor, Ras Mohamed nemzeti park Dahab Blue Hole, szuezi csatorna vidéke (ide sorolnám még Abu-Szimbelt, Asszuánt, (Jordániában Petrát és a Holt-tengert) is de Sharmról kissé nehézkes és drága oda eljutni ha csak 1-2 heted van.

Sajnos (és most lehet kövezni) a magyar srácok emléktáblája nem fér be az általam megnézésre érdemes dolgok (értsd pénzt-energiát de főleg időt igénylő) sorába amikor a családi büdzsé jelentős részének eltapsolásáról van szó. Ettől persze sajnálom és tisztelem őket. és HA arra járok -remélem fogok- meg fogom nézni azt az emléktáblát. De be kell valljam a sorban előbbre teszem Szuezt, Abu Szimbelt és Asszuánt.

Hogy a tenger unalmas-e? Szerintem ezzel a véleményeddel ITT egyedül maradsz! Persze nyilván aki nem tud úszni vagy kint él 3 évig (és nem biztosan tudja, hogy milyen szabványos a konnektor) annak lehet, hogy unalmas a Vörös tenger.
Remélem egyszer eljutok arra szintre hogy unjam :-)
Előzmény: Törölt nick (8028)
SzZsuzsi Creative Commons License 2009.05.21 0 0 8030

Kedves wotom43!

 

Ha jól emlékszem, azt írtad, te évekig laktál/laksz a Sinai félszigeten.

Nekünk, "egyszerű halandóknak", vagy ahogy Te írod "hétköznapi turistáknak" maximum 1-2 hét adatik meg (valakinek lehet, hogy egész életében mindössze egy alkalom), hogy eljussunk erre a csodálatos helyre, Egyiptomba.

Ekkor pedig a többség nyilván szeretné megnézni  a világhírű nevezetességeket -mint a gizai piramisok, vagy Luxor, stb., illetve a tengeri élővilágot... ami szintén egyedülálló- , mivel nem biztos, hogy még egyszer eljuthat ide, hogy mindezeket lássa.

A látnivalók, amiket te felsorolsz, szintén nagyon érdekesek, de nem lehet egy-két hétbe mindezt besűríteni...

S általánosítanod sem kellene, hogy a magyar turisták "csak" erre kíváncsiak, mivel szerintem jócskán vagyunk olyanok (jómagamat +a családomat is beleértve), akik a fenti nevezetességeken kívül már látták az általad is említett Mózes hegyet, Szent Katalin Kolostort, Színes Kanyont, stb. ...(persze nem egy nyaralás alatt)

Egyébként pedig nem mindenkinek ugyanazt jelenti a kikapcsolódás és a pihenés, ezért nem szép dolog "leszólni" senkit, aki pl. a tenger miatt megy Egyiptomba.

Mert a te hozzászólásodból egy picit ezt érzem, már ne haragudj:)

Előzmény: Törölt nick (8028)
takinova Creative Commons License 2009.05.21 0 0 8029
Járt már valaki a Makady öbölben is? Azért kérdem, hogy a Sharmi oldal is van-e olyan szép mint ez, vagy melyik rész esetleg Taba lenne ennyire dús korallokban és élővilágban. Nekem pl. a tenger sosem tud unalmas lenni, szinte egész nap benne tudnék lenni a vizben. Ezért fontos a szép élővilág. Az sem baj, ha a környék egy kicsit "unalmas" mint a Makadynál csak a tenger legyen szép.
SzZsuzsi Creative Commons License 2009.05.21 0 0 8027

Ahogy már Neszy is írta, TUI partnerirodával mentünk.

Egyébként hitetlenkedve nézem, hogy míg május júniusban bő 200 e Ft-os alapáron (+ illetékek) el lehet menni a Grand Azure-ba két hétre, úgy augusztusban ugyanide dupla annyit kérnek...:( Ezt nem gondoltam volna....:(

De nem is voltunk még nyáron sosem, mindig előszezonban voltunk eddig.

 

Amúgy a Magic Life sem lesz sokkal olcsóbb szerintem, de hátha azért mégsem ilyen drága!

Előzmény: Badb0y (8024)
neszy Creative Commons License 2009.05.21 0 0 8026
Magic Life-ba a Gulet illetve a Tui utazási irodáknál tudsz foglalni.
Előzmény: Badb0y (8024)
paprikaparadicsom Creative Commons License 2009.05.20 0 0 8025

Üdv mindenkinek!

Szeretnék érdeklődni,megy-e valaki mostanában Sharm-ra Debrecenből.Fontos lenne.Előre is köszönöm a segítséget!

Badb0y Creative Commons License 2009.05.20 0 0 8024
Magic Life-ba hol tudtatok foglalni? 5 utazási irodát végignéztem, egy helyen nem láttam.
Előzmény: SzZsuzsi (8020)
Badb0y Creative Commons License 2009.05.20 0 0 8023
Igen ez az lti grand azur jó meg minden, de konkrétan én Egyiptomban nem szeretek 1 hetet lenni, hanem minimum 2, és ez augusztusban olyan fejenként 450-500e. Ebből már Maldív szigetekre megyek, nem ide :)

Előzmény: ateszbá (8013)
petra03 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 8022

Szia Zsuzsi!

 

Köszi az eddigi infókat amiket írtál. Egy kicsit megnyugodtam, hogy  közvetlen homokos partos.

Remélem most mi is megtapasztaljuk, hogy elég a 4+*, s nem fogjuk csalódásként elkönyvelni.:)

Azért, ha bárki bármilyen más infót tud a szállodáról, szívesen venném.

 

Előzmény: SzZsuzsi (8016)
Cilikécske Creative Commons License 2009.05.20 0 0 8021

Így már értem, köszönöm.

 

Előzmény: SzZsuzsi (8020)
SzZsuzsi Creative Commons License 2009.05.20 0 0 8020

Szia Cilikécske!

 

Szerintünk azért volt jobb, mert a nem túl jó úszóknak is alkalmas volt sznorizásra.

Míg a Magic Life-nál vagy combközépig ért a víz - amiben ugye úszkálni nemigen lehet - , vagy több méter mély volt (a moló végénél a korallfalon túl). Azaz nem volt átmenet a kettő között.

Ezzel ellentétben a Grand Azure-nál volt egy klassz lagúna, ott a derékig érő víztől a 3-4 méteresig mindenféle vízmélység volt... és kiválóan alkalmas volt sznorizásra, mert rengeteg halacskát lehetett látni! (De kicsivel lentebb írtunk már Caminóval erről).

Személy szerint én a ML-nél nem, csak a férjem sznorizott (bevallom, kicsit félek a mélységtől), a Grand Azure-ra pedig épp emiatt esett a választásunk - mivel a társaságunkból többen is voltak így -.

Előzmény: Cilikécske (8019)
Cilikécske Creative Commons License 2009.05.20 0 0 8019

Szia Zsuzsi!

Miért volt jobba part a Grand Azure-ban? Miben különbözött a Magic Life partjától? A Magic Life partját ismerem, ott tavaly voltunk.

Cili

Előzmény: SzZsuzsi (8016)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!