Keresés

Részletes keresés

_tyúkanyó Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51812
Köszi, Kanga, már jól vagyok!

Sajnos futni mégse mentem, kicsit összejöttek a tennivalók így karácsony tájékán... Ráadásul a gyerekeken most ment végig egy "kedves" vírus, és a két lánykám eléggé nyűgös volt, mikor lett volna , aki vigyáz rájuk.
Remélem, azért még az idén tudok futni. Mindenesetre tavasszal szeretnék találkozni sok-sok Futóbolonddal, valamelyik 10 (12)kmes versenyen!!! Majd várjatok meg a célban, jó?!
(:>)

Előzmény: Kanga M. (51791)
7241gabi Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51811
Egyelőre csak az időtartamot növeld, legalább, míg az egy órát el nem éred. Addig ne gyorsíts. szvsz.
Előzmény: vikiviki (51809)
-Henger- Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51810
Inkább a 45 perc lassú.
Lesz egy jó alapod, amiről később lehet később gyorsítani. De előbb az időt növeld sztem.
Olyan tempóban, amit kényelmesen végig bírsz futni.
Mondjuk 6-6,5 perces km-ek síkon.
Előzmény: vikiviki (51809)
vikiviki Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51809
senki masnak nincs otlete, hogy inkabb gyorsitsak vagy inkabb az idot noveljem?
(kozerthettobben: most tartok fel ora lassu futasnal. legyen inkabb elso korben 30 perc gyorsabb futas vagy inkabb 40 perc lassu?)
Előzmény: __macsa (51712)
futoszunyog Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51808
kanga233
Az én hivatalosan felkért bácsim is a hosszabb egyenleteseket írja és nem őrült vágtákat ilyenkor az alapozás elején. Ami nálad a 150-es pulzus körüli futósebesség, az nekem is jó futó tempó lehet kb. Mikor futsz?
Előzmény: Kanga M. (51797)
miki Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51807
Bár ezt a sztorit még nem hallottam, hasonlót, ha nem is ilyen drasztikus mértékben, de már sokszor láttam, sőt magamon is megtapasztaltam. Jópár év kellett, amíg a saját káromon megtanultam, hogy nem az önkínzás vezet a fejlődéshez.

És most már lehet, hogy késő, legalábbis, ami a látványos fejlődést illeti. Ezért lenne fontos, hogy minden fiatal sportolónak legyen edzője és ráadásul jó edzője. A tizenéves korban elvégzett MEGFELELŐ edzésmunkát semmi más nem pótolja. És az ott elkövetett hibákat, kiégést, maradandó sérüléseket már nem lehet helyrehozni.

Előzmény: Lassú Nyíl (51802)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51806
A tegnapi keresztedzés (tulajdonképpen a gyerekeket vittem el egy órára a jégpályára; először voltak életükben így aztán túl nagy sportértéke nem volt a dolognak) után ma kinti futásra szántam el magam, kicsit nehezen jött össze.
Mire mindenféle dolgaimat elintézgettem, elég jól elment az idő. Erre akkor döbbentem rá igazán, amikor, amikor a takarékszövetkezetben rámcsodálkoztak, hogy most akarok menni futni 25 km-t, amikor mindjárt besötétedik.
Akkor még azt mondtam, hogy 2 óra alatt megvan, de amikor kijöttem, akkor döbbentem rá, hogy mostanában nem szoktam én ilyen gyors lenni...
Úgyhogy igyekeztem elindulni, és szerencsére viszonylag jól is haladtam, 2 óra 10 perc alatt értem végig a "hárompúpún" oda-vissza. Az első 10 km-t igyekeztem a hétközi estéken gyakorolt nagyobb lépésszámmal futni, de a kezdeti lendület után egyre nehezebben ment. Aztán visszaálltam a "normál" stílusra, és hazafelé már kényelmesebb volt. Kicsit gyorsabb is, de elég jelentősen nőtt a pulzus, a gyorsításnak megvolt tehát az ára.
Az útviszonyok általában jók voltak. Egyszer egy rendőrautó miatt kellett lassítanom (mit keresnek az erdészeti úton?), aztán a völgyben (a nyálkás út miatt kissé csúszkált a cipőm).
Az első kanyarnál már hallottam zörgést az erdőben, aztán sokáig semmi, pedig már vártam, hogy lássak az állatokból valamit. Aztán amikor láttam néhány darabot, akkor már nem tetszett annyira... (talán orvvadászok lehettek, s azért járkál a rendőr?) Nem sokkal később szerencsére kompenzálta a helyzetet egy őzike, amely láthatatlannak képzelte magát, s nyugodtan ácsorgott 10 m-re az erdőben. Mozgása annyi volt, hogy fejjel követett. Aztán volt erősebb mozgás is, a becsatlakozó földes úton hét szarvas érkezett, s bár tábla sem jelezte nekik, de megadták az elsőbbséget: megvárták, míg elfutok, aztán mentek át az úton.
Hazafelé egy kicsit meglepődtem. Amikor úgy előttem 100 m-re elengedett egy "krár"-t, még nem vettem komolyan. Amikor mellé értem, csend volt. Kicsit odébb mentem, ismét jön a hang. Aztán megint, már egyre közelebbről. Kb. negyed órán keresztül követett és károgott a fejem felett (viszonylag magasan). Elég hangos kritika volt a futásom színvonalát illetően...
Holnap reggel egy 15-öst szeretnék futni, aztán gyors irányváltással Budapestet vesszük céba egy villámlátogatás erejéig.
lunanoctis Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51805
Achtung, wichtige Durchsage!

Totálra bedugult légútjaimnak köszönhetően inkább nem megyek el a mai topictalira. (hipertájékozatlan vagyok, nem olvastam most semmit) Ha a jelenlévők közül valakit ismerek és a MAC-ba jár, és meghitelezi az egy dollárt, amit felajánlottam forintba, azért nagyon hálás leszek neki, egyébként mailezzen nekem, hol tudjuk rendezni az összeget. Húúúúú, ez is már csak jövőre lesz???

Az alapozás kezdetével kapásból négy meglehetősen vad edzést sikerült bevágnom, egyelőre még tök jól esik, meg irtó sok kedvem van hozzá, meg tök jó a társaság, egyelőre ennyit.

Mágnesként vonz a monitoron látható kézilabdaközvetítés. Úgyse tudnék több értelmes mondatot írni, búcsúzom, érezzétek jól Magatokat este:-)

LN

NVik Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51804
A HHH-n viszont rengetegen voltak még sosem láttam ott ennyi futót, persze a legtöbben kocsival mentek fel velünk ellentétben. Ma volt az első pihenő utáni hegyi futásom 15 kilométer a szigetről indulva fel a hegyre jó sok szinttel. Most teljesen ki vagyok a végén van egy brutális emelkedő azon már majdnem négykézláb mentem fel (illetve nemis csak majdnem :) ). Nem sok kellett hozzá, hogy visszaforduljak. Vissza kell szoknom ezekhez a hegyi futásokhoz mostantól lesz ezekből heti kettő :), 192-es max közeli pulzusból kijutott bőven :))), megvolt a heti 6. edzés.
Előzmény: tapirka1014 (51803)
tapirka1014 Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51803
Tegnap végre sikerült megtalálnom azt az időpontot, amikor futóilag kihalt a sziget. Este negyed tízkor értem ki, háromnegyed tizenegyig nyomtam és összesen 3 emberrel "futottam" össze, velük is az első 20 percben. Nem volt hideg, nem volt forgalom, volt viszont csend és ugyanolyan sötét mint hajnalban, a hőmérséklet viszont sokkal barátibb. Kár, hogy ezeket az esti futások csak akkor férnek bele, ha tapírkáné nincs otthon :-)
Meg hát ma munka, utána buli buli hátán, így nincs idő futni.
Ma hajnali egykor hazaért a Polar S210-esem Németországból, egyelőre csak a pontos időt tudtam rajta beállítani, holnap viszont kipróbálom, érdekes lesz megtudni, milyen pulzust produkálok a HHH-n.
Lassú Nyíl Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51802
Asziszem, én voltam. Ha jól emlékszem, a történet valami ilyesmi volt:

A srác egy "túlokos", 18 év körüli egyetemista volt... Úgy gondolta, hogy mivel napi 12-18 kilcsiket együtt tud futni a hosszú évek óta edző ultrafutókkal, ő is képes lehet mindenre. Valahonnan megszerezte az aktuális soronkövetkező olympiára készülő amerikai maratonista-atléták edzéstervét, és mivel az első hónap alapozásait meg tudta aszerint csinálni, úgy gondolta, hogy ez mindig így lesz. A második hónap már kis fogcsikorgatással ment, és mindenféle apróbb fájásai lettek, amiken úgy-ahogy túltette magát. A harmadik hónapban már teljesíteni se tudta az edzésadagokat (pedig azok még mindig elég lightosak voltak), és jött egy olyan, túleröltetésből, és a fokozatosság be nem tartásából származó térdsérülés, ami miatt a futást teljesen és végleg abba is kellett hagynia. Egyszer, már évekkel később találkoztam vele, és mondta, hogy a lába azóta se jött rendbe, keveset se tud futni, és csak úszni jár, többé-kevésbbé rendszeresen.

Én nem vagyok edző, csak sokat tapasztalt amatőr. Én is azt gondolom, hogy ha jó az edző, akkor érdemes rábízni magad (persze, ehhez hajó is kell;-). És ha úgy gondolod, hogy az edzéseid után még bőven van energiád, ezt is vele beszéld meg (így megtapasztalhatod, hogy a hajókkal beszélni is lehet:-). Beszélgethetsz az edződ "tanítványaival" is: ők hogy kezdték, mit csinálnak most, stb. A jó edzésmódszerek próbája szerintem a hosszú távú eredményesség (ezért nem egyszerű a TF-ről éppen kikerült edzők helyzete, ha nem igazolja őket legalább a saját eredményességük).

Előzmény: Törölt nick (51789)
-Henger- Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51801
"Henger! oké a futás! De csak 150 es pulzussal"

:)) Ez már futás.

Előzmény: Kanga M. (51791)
-Henger- Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51800
Ööööhh...
Ha azt mondom, hogy edzettem, az nem igaz, de az sem, hogy nem.
Teljesen hobbiból, mikor volt kedvem, tekertem napi max. 40km-t, persze nagy tempóban (160-170 körül kb.)
Országúton inkább. Évi 2000km. Meg volt, hogy 2 hétig semmit nem csináltam.
Állapotomról annyit, hogy a HHH időfutamon szorosan mögötted vagyok :)) Az új gép első felfutása.

Megfogadom a tanácsaitokat! Nem akarom idő előtt abbahagyni, akkor elkezdeni sem lett volna értelme.

Előzmény: Törölt nick (51789)
Zsazsi Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51799
Te Skót, te Skót,
figyellek már egy ideje, hogy minden programot lemondasz, mindig fáj valamid... Rossz passzban vagy?!
Aggódó Zsazsi
Előzmény: SkóT (51798)
SkóT Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51798
Mindenkinek jó szórakozást a ma esti bulihoz!
:-(
Kanga M. Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51797
Na ja. 14.45-kor is elég korán volt fölkelni.
Viszont ódában nem vagyok otthon, ezt meghagyom Berzsenyi kollegának. Viszont a sydney-i olimpia alatt éppen Ausztráliában tartózkodó kolléga hozzászólását elteszem Neked. :-)

ON: nem tudom, h ez jó e vagy nem, de én nagyon élvezem ezeket a 150es pulzussal végzett edzéseket. Kimondottan jól esik. Most jan végéig ez a program. Néha kicsit unalmas, de joooooó! Aszonta a felk. tanácsadóm, h fontos, h az izületek megerősödjenek. Én meg hiszek neki.

Na most már télleg dógoznom kell.

Előzmény: Törölt nick (51792)
Spenót Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51796
OFF
Muveletlen! :)
NemoHal ott lakik Sydneyhez kozel. Amikor elraboltak, akkor egy ottani fogorvos aquuuariumaban raboskodott egy darabig.
Nekem a kedvencem a filmben a capa kis baratja volt, aki eleg rendesen meg volt ijedve. :)
ON
Előzmény: Törölt nick (51790)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51795
Ha már pontosítás.

Ötmillió megapixel elég brutális felbontásnak tűnik, melyik gép csinál olyat? :-)

Előzmény: Törölt nick (51790)
kaktusz7 Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51794
Ricsi
Kösz, hogy meglátogattál! :-)
Jöjjön más is nyugodtan, fél óra felüdülés sosem árt.
Előzmény: Ricsi_ (51782)
Kanga M. Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51793
Henger! Baloonak igaza van, ne edzd túl magad!
Előzmény: Törölt nick (51789)
Kanga M. Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51791
Szia Baloo!
Na, ne tessék már mondani ott a Föld túlfelén..:-)))
4:45 kor keltem ma, h elérjem a 6 órás vízre szállást. Mindenfelé mosolygó emberek, kipirult arcok, és boldog nvetés hangzott fel, ahogy a habokba vetetük magunkat.
Aztán jött a futás. A zúzmarátől derengő sziget teljes tenger, (bocs, elütöttem) azaz akarom mondani folyóparti sávjában kocogó, futó emberek.
Hát nekem nem esett ma jól a futás, de azért egy 50 percet kocorásztam. Caspi collegaval is találkoztam. :)
Bodysurf hiányában, bodyworkbe vetettem magam (kicsit képzavar, bocs) és hazajöttem. Itthon még beindítottam az automata mosógép centrifugáját, h ez se maradjoon ki.
De természetesen irigykedünk. :-)))))))

Henger! oké a futás! De csak 150 es pulzussal.

Holnap megy valaki crossfutásra?

Sneci! Gyógyulást!!!

Tyúkanyó, rendbejöttél?

Az esti bulihoz jó mulatást mindenkinek, sajnos máshol van jelenésem. (Mh. buli.)

Na, sziasztok, dolgozó néppé válok! üdv.

Előzmény: Törölt nick (51770)
Zsazsi Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51788
Igen, a nyári teraszt, úgyhogy mindenki bikiniben jöjjön! :o)
Előzmény: nullahatvanhat (51787)
nullahatvanhat Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51787
Ha már most megrendelted, akkor annyira kihűl, hogy nem kell már bele jégkocka :).
Tényleg a nyári teraszt foglaltad le :).

Üdv 066

Előzmény: Zsazsi (51779)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51786
Nem eleg hogy szombat van dolgoznom kell, raadasul egy sereg fennforgas van, meg ilyen beszamolokat is olvashatok!!!! Micsoda dolog ez! Egesz besargultam az irigysegtol!:)))

Azert irjal nyugodtan ilyesmiket,tok jo olvasni rola!

Zsazsi
este jovok Legyszives nekem is rendelj egy mojito-t nagyon ram fer!

Előzmény: Törölt nick (51770)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51785
Mojito.... Hmmmm..... :-\

Még mindig ramatyul vagyok (és a munkahelyen)... :-/

Előzmény: Zsazsi (51779)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51784
Jajj, kb. kétszer vehettél volna levegőt, akkor nem nézne így ki a topic. :-)
Előzmény: Spenót (51780)
Ricsi_ Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51783
Ja igen, a kézilabda elődöntőt azért meg kellene nézni! 16-kor kezdődik.
Előzmény: Zsazsi (51779)
Ricsi_ Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51782
Jó regelt!

Tegnap kaktusznál jártam benn a MeH-ben. Sikerült együtt ebédelni, király volt!
Legközelebb is megyek...

Előzmény: Zsazsi (51779)
Spenót Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51781
Rizsa!

18eves leany ugyben Te erintett vagy, ugyohgy nem mondok semmit... :)

Előzmény: rice (51765)
Spenót Creative Commons License 2003.12.13 0 0 51780
H.F.:
NemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigyNemVagyokIrigy

spenot@mer'nem.hu :)

/NemoHalat udvozlom! :)/

Előzmény: Törölt nick (51770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!