Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2031
Hat azt nem tudom - pedig evekig ittam, soha nem kerdeztem. Most nem tudom meginni.

Most is iszom :)) - hmmmm! Finom!
Előzmény: H_G (2030)
H_G Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2030
Ha ez ennyire egyszerű, tkp. miért találták föl a Nescafét?
Előzmény: ZsuR (2029)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2029
Utalatos amikor igy osszekeverednek. . .










Előzmény: ZsuR (2028)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2028
Meg fogsz lepodni, mukodik, megpedig nagyjon jol - es egyszeruen.

Kivalasztod a kedvenc kavedat.
Beleteszed a daralt kavet a kavefozobe.
Raontod a forro vizet.
Varsz 1-2 percet.
Lassan lenyomod a kavet.
Ennyi.
A kavenak friss ize van, semmi "egett", semmi "savanyu", csak friss, tiszta kave iz.
Előzmény: H_G (2025)
H_G Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2027
Ó, most pár napig egyáltalán nem foglalkoztam a problémával (OFF: olyan későn ébredtem, h. minden evés-ivás nélkül is épp csak beértem).

ON:

Előzmény: matti70 (2026)
matti70 Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2026
Alakul már a kávé az új főződben?
Előzmény: H_G (2025)
H_G Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2025
Most elárulom a hülyeségem mértékét, de milyen elven szeretne ez működni egyáltalán?

(Én is láttam ma 1 rém rondát, 1 egyébként jó konyhafelsz. boltban. /"Tálal6" a Mammut I.-ben./ Egy kisebbfajta hatszögletes "kotyogónak" csak az alsó része, derékban le van vágva és rá lehet állítani egy csészét, a cső kampósan meghajlítva nyúlik fölé és úgy csöpögteti bele a KVt felülről. Olasz volt, de rémes ötlet!)
Előzmény: ZsuR (2021)
H_G Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2024
Hát, asszem, én se pancsolnék dolgokat a KVba, inkább megeszem külön a fahéjas mandulát (már végeztem is egy zacskó Milka-félével, nagggyon jó volt!) és ráiszom a KVt :)
Előzmény: Hayloft Ezekiel (2022)
Káposzta Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2023

"nem sok esely arra, hogy valami elromlik benne"

 

de igen: a kávé.

Előzmény: ZsuR (2021)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2022
mi tavaly kaptunk finnektől ilyen karácsonyi kávét. huvazz, büntetés volt.

főleg fahéj aroma, de nagyon erős, az egész ihatatlan ahogy van. Sőt, gondolom ahogy az ilyen keverékekkel szokás, valami nem túl kifinomult minőségű kávéból lehet a nemfahéj része is...
Előzmény: alexandrosz (2019)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2021
Sziasztok kavesok!

Most vettem egy kavefozot. . .es nagyon tetszik! Ismeritek? Szemtelenul olcso, nem sok esely arra, hogy valami elromlik benne:

ironist Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2020
heló mindenkinek!
segítség,- ha tud vki.

Kenwood Cremissimo 15 bar-os gépet javít-e vki, vagy tudtok-e aki tud hogy hol.
vagy egyáltalán javítanak ilyen gépeket?

(fűtőszálkiég.)
alexandrosz Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2019

Karácsonyi kávé? Receptek, módszerek, kipróbált remekművek?

Érdekelne.

Jómagam pusztán egy enyhén fahéjas kávéig jutottam, ami egészen jól sikerült.

Mások biztosan fantáziadúsabbak nálam.

H_G Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2018
Akkor faggathatlak? :) Milyen KV-t használsz? Addig kell nyomni a felső gombot, amíg kifolyik az egész adag, vagy jobb abbahagyni, amikor kialszik az OK lámpa (ilyenkor még eszpresszóból is max. félig van a csésze) és akkor folytatni, ha újra kigyulladt? A két gumicsőből mennyi idő alatt megy ki a büdösség?
Előzmény: ajsa_ (2017)
ajsa_ Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2017
Nekem az egyik gépem egy Delonghi caffe treviso, ami hasonló/azonos a bar14-gyel, ha jól sejtem. Nálam nincs gond, szép krémes kávét ad, sokkal inkább mint a az EC9.
matti70 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2016

Nálunk pont ma reggel fogyott el a géppel együtt vett Illy, és Piazza D'Oro-t vagy Lavazza-t akarok venni helyette. Ezzel a kávéval nagyon jó végeredményt produkált a Krups, mi elégedettek vagyunk.

Az első főzés ugyan kicsit híg lett, mivel a használati szerint "kicsit le kell nyomkodni" a kávét a szűrőben. Ja persze... Rá kellett jönni, hogy ennek az értelmezése: taposd meg nyugodtan :)

 

Élvezet nézni, ahogy világosbarna krémes hab folyik kifelé, a csészében szépen beteríti a kávé tetejét. Jó a hőfok is, igaz mindig előmelegítem egy üres főzéssel a szűrőt és a csészéket.

A kávé íze -remélem így is marad- szerencsére rendben van, a gőzölt víz (vízzel próbálkozunk rendszeresen, de tejjel ugyanaz) viszont továbbra is rossz ízű a gőzölő adaptertől. A vevőszolgálat azt írta erre, hogy ha nem múlik el, próbáljuk rövid ideig kifőzni, ha akkor sem, szervíz.

Hát mi próbáltunk már mindent: üzemszerűen gőzölünk vele, ázott citromlében, ecetes vízben, kifőztük, de nem lett jobb. Nyilván kénytelen leszek szervízbe menni, hátha van szagtalan feltét is (áá, csak vicceltem, biztos nincs), vagy kicserélik egy másik típus gőzölőjére, aminél eleve hosszú fémcső jön ki a készülékből.

 

Pedig amúgy tetszik a készülék. Masszív darab, klassz a fiókszerűen kihúzható vízgyűjtő, igényes és könnyen lemosható a csiszolt acél csepptálca és csészemelegítő lap (ez is levehető a tetejéről). Ezek azok a dolgok, amik egy, a témában még tapasztalatlan embernél csak a használat közben derülnek ki igazán.

Amire nem számítottam, gőzölés után automatikusan lehűti magát, nem nekem kell valamennyi vizet kiengedni. A szűrőtartóban is van anyag rendesen, vagy fél kiló :) , és krómozott, a szűrők sem alumíniumból, hanem acélból vannak.

Poddal még nem próbáltam, de hátha sikerül majd egy-két darabot szerezni.

Előzmény: H_G (2013)
Káposzta Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2015

En mar nem merek vendegsegben kavet kerni, mert van akinel ez a borzalmas  izfokozoval fokozott allomanyjavito jelenti a kavet. Ha bort kerek akkor meg edes bort hoznak, amit szinten nem birok meginni, asvanyviz helyett meg bonaquat szoktak adni, ismeretlen helyen en mar csak csapvizet merek kerni.

Előzmény: Thor (2004)
Káposzta Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2014

En is sokat kiserleteztem, hogy legyen crema. A keszre daralt kavek nalam felejthetok es egy jo daralo talan a presszogepnel is fontosabb. Allitolag olyan finomra kell daralni hogy kb 20 mp alatt jojjon ki egy (vagy ket) eszpresszo. A Gaggianal nagyon finomra kell daralni, hogy lefojtsa, mert nagyon nagy benne a nyomas, Krupsnal a durvabb kave a jo, ezenkivul kavefajtatol is fugg a dolog. 100% arabica kavebol en nem tudtam igazan jo cremat csinalni. 

 

Előzmény: H_G (2013)
H_G Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2013
Én bizony nem vagyok megelégedve az új DeLonghimmal -- még próbálkozom, de egyelőre van, h. vizes az összhatás (pedig még a fél órás bemelegítési időt is betartottam), némi gumiszag is van (a víztartályba lógó két csőtől ered), és ami a legjobban bosszant, egyáltalán nincs crema! Ilyen eset nincs is az útmutató hibakeresési lapján, csak olyanok, h. a crema túl sötét v. túl világos...

Az biztos, h. az őrlemény, amivel próbáltam (vákuumos Piazza d'Oro) nem túl durva, még találok is a folyadékban 1-2 szem szitán átjutott KVszemcsét.

Matti, Neked hogyan szuperál a Krupsod?
Előzmény: yeahhh (2003)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2012
én is szeretlek! :)
Előzmény: Törölt nick (2011)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2011
:-*
Előzmény: Hayloft Ezekiel (2010)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2010

Neked bármit főzök, drága!

 

:)

Előzmény: Törölt nick (2009)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2009
főzöl nekem is? ;-)
Előzmény: Hayloft Ezekiel (2008)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2008

asszem főzök is mostan egy kotyogóst.

Bagojj tiszteletére, bár nem omniából, mert az itthon nincsen. Lavazzából.

 

 

Thor Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2007

A vuduhoz tű kell és viaszbábuk. És a végére nem neked kell kipucolnod a KVfőzőt, hanem lesz egy - ugyan kissé öszeszáradt bőrű és kifordult szemű - de akár a lakásfelújítást is ellátó háztartási alkalmazottad. :)

Előzmény: alexandrosz (2006)
alexandrosz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2006

Őszintén szólva, nekem megfelel, amit az ótómata gépem főz: gyakorlatilag folyamatosan stabil - jó értelemben vett - egyforma* íz, konstans minőség, én kissé ellenzem az előre csomagolt dógokat, de ezt írjuk maradiságom számlájára.

 

* nagyon ritkán előferdül, hogy meglepődöm. Ezt a kávézást egyre inkább körülvevő varázslat, woodoo számlájára írnám :)

Előzmény: yeahhh (2003)
H_G Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2005
Attól tartok, az íz-szakértők a "dohányízt" ugyanúgy elleneznék ennek a zamatnak a megnevezésére, mint a "savanykást"... de akkor minek is nevezzük végül?
Előzmény: Thor (2004)
Thor Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2004

Ahha. Nekem van egy halom svéd KVm (nem ikeás fajták), mer rokonyok ott laknak és szoktak hozni ajiba, de azok nem savanyúak, viszont sejtem mire gondolsz, náluk a neszkávékban van benne az az íz, amitől feláll rajtam a szőr. Én dohányfüst-íznek nevezem, mert úgy kapcsoltam össze kicsiny elmémben, hogy olyan íze van, amilyen szaga a dohányfüstnek, itthon a sokat istenített Nescafé Goldot kóstoltam meg egyszer gyanútlanul, hogy aztán szájonüssön az ismerős döbbenetes élmény, márminthogy Fúúúj!

Előzmény: H_G (2001)
yeahhh Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2003

...meg annyiféle daráló, zömítési erő (hiánya), stb... Bizony, bizony - ezért is mondja egyre több szakember (barista), hogy otthonra, napi 2-3 adaghoz a "POD" az igazi: garantált paraméterek, higiénikus, etc... Tapasztalat/vélemény?

Előzmény: alexandrosz (2002)
alexandrosz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2002

...és ott a 2000. hsz!

Ez a savanykás-dolog már csak azért sem egyértelmű szerintem, mert ahány ház, annyi kávéfőző, annyi íz...ittam én már 2 különböző helyen ugyanolyan kávét, de az ízük...

Előzmény: yeahhh (2000)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!