Keresés

Részletes keresés

gprinz Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2404
A Krups-ot tényleg ne vedd meg!!! Én megvettem, és nem képes eléggé finomra darálni még egy nyomás- és cremafokozós (pressurized pf with crema enchancer) szűrővel rendelkező Rowenta-ohoz sem! Dupla darálással azért elmegy, de Achilles ez kevés lenne, mint vöröshagymában a proletáröntudat! Ja, grat a géphez, gyönyörű és élmeny lehet to pull your own shot... Nekem sajna anyagilag (még, reméljük) nem jön szóba ilyen minőségű gép, de azt bánom, hogy nem egy kisebb Gaggia-t vettem tízzel többért és min. egy Lux szintű darálót. Persze az álom az egy ECM Technika + Mazer Mini, de mindjárt bilibe lóg a kezem... :)
Előzmény: fork() (2400)
fork() Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2403

Szia,

 

kösz a válaszokat, utánanézek ennek a típusnak is...

 

f.

Előzmény: H_G (2402)
H_G Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2402
Ja, még daráló-ügyben: állítólag a hazai forgalmazótól közvetlenül megrendelhető az igen jó hírű Rancilio Rocky, kiszállítással. Hogy mennyiért, arról nem szól a honlap, 50 körüli árra emlékszem.

http://www.coltello.hu
H_G Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2401
Hausbrandt, úgy emlékszem, van a Grissiniben. (Hegedűs Gy. u., a Radnóti sarkától kissé a körút felé.) A Lux-ot érintő tapasztalatokért igazán nem sokat kellett volna visszaolvasnod...
Előzmény: fork() (2400)
fork() Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2400

Sziasztok,

 

először írok ide, egy Gaggia Achille boldog tulajdonosa vagyok másfél éve, azóta más dimenzióba került a kávézás :) Lenne pár kérdésem: lehet-e valahol kapni Hausbrandt kávét Budapesten? Ill a másik: van-e vkinek tapasztalata az Expolygon Kft. által forgalmazott Caffe Lox darálóval (azt hiszem, ez ugyanaz, mint a Nemox Lux). Vmi középkategóriásat szeretnék, a Saturnban az ECM 100e-ért túlzás, a 10e-s Krups viszont gagyi a leírások alapján.

 

f.

matti70 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2399

Ha jól értem, akkor ez Nespresso szaküzlet lesz, ahol kapszulákat és talán gépeket lehet kapni? Mert kávézóként nem sok poén van benne, emígy viszont közülünk keveseknek lesz köze hozzá...

 

Más: a Lurdy-t ma felhívtam, nem jött Vergnano, az áruátvétel szerint a jövő héten sem lesz.  Eztán a forgalmazóval beszéltem, aki elmondta, hogy ne csodálkozzak, persze hogy nincs, ha nem rendelnek. Ahogy yeahhh írta, a boltok szerint nincs igény rá. Viszont ők helybe hozzák, amit kérek, hát úgy legyen :)

Előzmény: földikutya (2397)
yeahhh Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2398
Köszönjük a pontos infót - egy próbát megér majd!
Előzmény: földikutya (2397)
földikutya Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2397

most kaptam:

 

...a NESPRESSO Andrássy út 27. szám alatti üzlete 2006 január 27-én nyitja meg kapuit és szeretettel várja kedves vásárlóit!

Előzmény: moes (2357)
yeahhh Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2396
Új info: Tesóban (Campona) van Jacobs Intenso, illetve Classic alibi-POD (ez jó a Senseóhoz is): 560 Ft/18 db
alexandrosz Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2395

No azért...de vakok között tényleg az a hely a király.

Kimért szemes kávékra írva vagyon: "Akció 3.990.- helyett 2.990.-!" A dolog egyetlen szépséghibája, hogy mindig is 3e volt az áruk :)

Előzmény: Thor (2394)
Thor Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2394
Gyerekek, az utóbbi 1000 hszban én refrénként mondom mindenre megoldásnak a  (fóti) Corát, oszt mégis folyton elcsodálkoztok, ha az. :)
Előzmény: alexandrosz (2393)
alexandrosz Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2393

UPDATE :)

A fóti corában van 3-féle senseo-pod (koffeinmentes is)!

Rohanás oda, siessetek! :)

Persze nevetségesen drága (mint minden a balkánon), de van és azt hiszem a lényeg ez.

Előzmény: yeahhh (2392)
yeahhh Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2392

Igen, ő vette a Turmixot: a Jakobs POD-ból szerinte ölég jó kaffát főz. Ugye, minden viszonyítás kérdése - maradjunk abban, hogy nem cserélném el a Saecóra :)))

 

Biztosan ugyanarról a POD-ról beszélünk, mert a Turmixot is a Tesóban vette. Viszont tegnap jártam a Corában és vizsla szemekkel néztem a megfelelő polcokat, hátha jó hírrel szolgálhatok a boldog (?) Senseo-tulajoknak. De nem: NINCS hozzá való "töltény". Gép, az most is van :))

 

Karácsonykor bontottam az utolsó Cinque Stelle Molinarit és sajnos, már az alján tartok - a tapasztalatom ugyanaz, mint Neked :)

Előzmény: matti70 (2391)
matti70 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2391

Már csak kb. 2 főzetnyi van a Molinari-ból, igazán megkedveltük. Érdekes, hogy ennél nem nagyon tűnik fel, mennyi ideje lett bontva, szinte ugyanolyan jó most is.

 

yeahhh:

Az a barátod végül is milyen gépet vett, aki számára érdeklődtél a Krupsról?

Vagy ő vette a Turmix csodagépet? (Nem tehetek róla, ha ezt a gépet látom, mindig a Csodaturmix neve ugrik be az Asterix-ből :))

Akkor most jó a Turmix gép, vagy sem? Mert a podos sztoriból azt szűrtem le, hogy nem igazán.

Illetve akartam már kérdezni, hogy a géphez adott Jacobs pod ugyanaz, mint amit Tuskóban árulnak? Mert azzal már többször szemeztem, de mindig visszatartott az, amit itt a Jacobs Espresso-ról olvastam, meg úgy tűnt, ekkora csomagban nem lehetnek azok egyesével csomizva.

yeahhh Creative Commons License 2006.01.08 0 0 2390

Még anno vettem Saeco vízkőoldót (tasakos kiszerelésű), +tablettás zsír-és egyéb makacs szennyeződéseket eltávolító "varázsszert" (tényleg hatásos). Így, Brita vízzel is negyedévenként átküldöm a gépen a trutyikat, a fenti sorrendben. Mindig kijön némi nem odavaló moslék, utána igen alapos átöblítés - nehogy túl erős legyen az első KV :))) -, és annyi.

 

Léteznek egyszerűbben kivitelezhető módszerek, pár hónapja itt is volt ötletelés.

Előzmény: matti70 (2389)
matti70 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 2389
Tényleg, akartam is már kérdezni: kb. mennyi időnként (Britát használva vagy anélkül) és mivel szoktatok vízkőtleníteni? Lehet, nekem sem ártana már, elég kemény nálunk a víz. Nemrég láttam is apró vízkődarabkákat a csepptálcában, a kis okos inkább kiköpködte :)
yeahhh Creative Commons License 2006.01.08 0 0 2388

Kicserélték a felső tömítést, amire rázár a kar (szűrőtartó), mikor a helyére tekered. Érdekes: szemre nem volt semmi baja és a normál szűrővel nem is rosszal kodott, csak a POD-ossal... De mosmá' azzal sem!

 

"A Brita szűrőpatron lecsökkenti a vízkő és egyéb anyagok, mint a klór mennyiségét, amelyek befolyással vannak a csapvíz ízére és szagára. Továbbá lecsökkenti a víz alumínium-és bizonyos nehézfém- (vörösréz és ólom) tartalmát is...stb...stb." - részlet a gyári leírásból.

A gyérebb vízkőképződés mellett tutira jobb ízű és nem ...hmmm.. szagos - szóval fogyasztható! - a Brita-víz. Megszoktuk és szeretjük. Persze, vannak sokkal profibb - a hálózatra szerelendő - vízszűrő/lágyító okosságok, de egyelőre marad a köcsög - akarom mondani, kancsó :)))

Előzmény: matti70 (2387)
matti70 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 2387

Mit csináltak vele? Gyógyítás óta főztél podot, és minden oké?

 

Más: a Brita tutira lágyít is? Mert eddig úgy tudtam, az ilyen-olyan káros és ízrontó anyagok kiszűrése egy dolog, de érdemben lágyítani a vízen sokkal nehezebb, azt profibb cuccokkal szoktak.

Előzmény: yeahhh (2376)
csgzs Creative Commons License 2006.01.08 0 0 2386
Mail ment!
Előzmény: yeahhh (2385)
yeahhh Creative Commons License 2006.01.08 0 0 2385

Nekünk biza, a legmezeibb Brita vagyon: egy, a szűrőbetét tetejére pattintható mechanikus szerkezeten beállítom a csere időpontját, és 4-5 hét múlva negy a betét a qkába. (Számításaim szerint kb ennyi idő alatt fogyasztjuk el a szűrő gyárilag megadott tűrési határához közeli vízmennyiséget - ti. mi ilyet iszunk.)

 

A teafőző érdekelne - ha dobnál egy emilt...:)

Előzmény: csgzs (2384)
csgzs Creative Commons License 2006.01.08 0 0 2384
A szüleimnél van egy elfekvő Brita, már meg van beszélve az üzembe állítás. És én sem csak látogatóba mentem el Varkóékhoz.

Annál is esedékesebb a dolog, mert a mamám tiszta véletlenül egy elég frankó teafőzőt lőtt karácsonyra, és abba sem ártana valami jobb víz (meg inni sem: elég ótvar íze van). De ez egy másik topic, asszem... :)

PS: Te milyen gyakran cserélsz filtert? Csak tudni kell, vagy van valami jele is?
Előzmény: yeahhh (2383)
yeahhh Creative Commons License 2006.01.08 0 0 2383
Gpinz kartárs által említett szűrt víz télleg jótékonyan hat a minőségre, meg a főző élettartamára: évek óta Brita kancsós vízzel itatom a gépet, és pl sokkal kevésbé vízkövesedik. Pedig a vízkő itt is "népbetegség", nemcsak az idióta Calgon-reklámokban: pénteken, a Saeco szervizben töltött félórám alatt vagy három olyan gépet vittek el javítva, melyek vízköves kazán miatt feküdtek ki. A qrvadrága ótomata gépek víztartályában is van vízlágyító betét, amit rendszeresen cserélni kell.
Előzmény: csgzs (2381)
gprinz Creative Commons License 2006.01.07 0 0 2382
Nem rossz, nem rossz! Én szűrt vizet használok, abba a kancsóba nem tölt senki semmit!
Lenyomkodás: ebből már több irányzatot is láttam, nálunk nem nagyon divat a lepréselés, máshol standard a 15 kg/30 lb. IMHO géptől is függ, a tiednél nyugodtan lehet préselni, meg persze a darálástól. Egy megoldás maradt: beállítod az ízlésedhez, NEM citromos vízzel!
Nya üdv mindenkinek, vissza a koffeinmámoros vizsg.időszakhoz! (most nem bánom, h nem tiszta arabica van itthon :) )
Előzmény: csgzs (2381)
csgzs Creative Commons License 2006.01.07 0 0 2381
Van azért itt egy vicces részlet. Az elmúlt két nap mélypont volt számomra kvügyileg, részben mert megjelent egy savanykás íz, és fogalmam sem volt, honnan. Egy lentebbi okosság alapján a víz hőfokára gyanakodtam, de fogalmam sincsen, mit tudnék tenni vele. Már feladtam, mondom magamban, lesz, ami lesz. Részben ezért is vettem meg az arabica-t.

Ma ebédnél töltöm a vizet a megszokott kancsóbol, mire a feleségem rámszól: ne abból töltsek, mert abban ő 2 napja limonádét csinált. Én meg minden főzés előtt ebbe töltöm a vizet, de mindig csak egy részét töltöttem a gépbe. Nnna, ennyit a rejtélyes savanyú aromáról! :D
csgzs Creative Commons License 2006.01.07 0 0 2380
Hát lehet, hogy el***sztam, mert nem találtam, csak piros Lavazzát, meg valami Columbus nevezetűt. Az alsó ABC-ről beszélünk, ugye, és a halakkal szembeni kvspultról, ami ha bemegyünk, a "jobb felső" sarokban van!? Mindegy, bánatomban felvonszoltam a gyermeket a Semiramis-ba, és gyanútlanul kértem 125 grammot a legolcsóbból (ezek mind 100% arabica-k, ez kolumbiai, állítólag francia, ránézésre inkább olasz pörköléssel). 950 pénzt kért a néni. Csuklottam kettőt, és - egyszer élünk - fizettem. Nem mondom, hogy rossz lett az eredmény (aromás, tényleg kevés savval), de nem ájultam el. Azt hiszem, nem leszek rendszeres vevő.

Érdekes részlet, hogy azt mondja, nem kell "lenyomkodni", csak "ellapítani" a főzés előtt. Visszakérdeztem, megerősítette. Hm. Viszont a zacskóra az írják, hogy tartsuk légmentes dobozban a fagyasztóban. Na ez tökre ellentmond az okosok javaslatának, mert aszerint ilyenkor még van gázképződés (-> egyirányú szelepes doboz) és a fagyasztás tökre nem jó.

Ja, és aki próbált 100% arabicát, ezt nyilván tudta, de engem meglepett, hogy tényleg lényegesen kisebb a koffeintartalma. 3 órát aludtam utána :)!
Előzmény: csgzs (2374)
moes Creative Commons License 2006.01.07 0 0 2379
köszönöm, de nálam egy negyed kiló kávé elég sokáig kitart, de észben tartom, és ha elfogy és nem találok... :)
Előzmény: yeahhh (2377)
alexandrosz Creative Commons License 2006.01.07 0 0 2378

Én pedig pizzát :)

Egyébként tényleg, sőt Piazza-roadshow is volt eccé már, amelyen épp ott voltam...Normális kávét főztek, egyszerű automata gépen.

Előzmény: yeahhh (2377)
yeahhh Creative Commons License 2006.01.07 0 0 2377
A Corában mindig látok Piazzát, ha még érdekel...
Előzmény: moes (2375)
yeahhh Creative Commons License 2006.01.07 0 0 2376

Ha netán a Filicori mellett döntesz és riaszt az 1 kg-os kiszerelés, szívesen átveszek belőle - daráltan, a gép amortizációs rátájával megfejelve :)))

Amúgy már POD-ot is "eszik" a Daeco: a szakszervizben halál korrektül - és gyorsan! - meggyógyították, s immár hibátlan  a kis digó.

Előzmény: csgzs (2374)
moes Creative Commons License 2006.01.07 0 0 2375
vettem valami újfajta kávét. piazza d'oro-t szerettem volna, és a Rotschildban szokott is mindig lenni, de most nem volt. hát bepróbálkoztam valami ismeretlennel: Carte Noire (arabica exclusif), fekete csomagolásban van, és most nézem, hogy a Kraft gyártja. elsőre ízlik, és elég drága is volt ahhoz, hogy feltételezzem, jó lesz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!