Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.21 0 0 1146

Én 2001-ben vettem egy LG Cool Turbó No Frost-os kombinált hűtőt és 11 éve még semmi baja nem volt. Szerelő még nem látta. Ha hűtőt kell venni én mindenképpen a trópusi klímakategóriást javaslom. Ez azt jelenti, hogy ha kint 43 oC van, akkor 43 oC-ig nem változik a hűtőben a belső hőmérséklet. Sokan csak a külsejét és a belső elrendezést nézik, pedig a legfontosabb, hogy milyen klímabesorolása van. Valahogy az eladók erről nem szívesen beszélnek.

Klímabesorolások a következők:

SN +10 és +32 oC között

N +16 és +32 oC között

ST +18 és +38 oC között

T +18 és +43 oC között

A kategóriáknál látszik, hogy az első kettőnél csak 32 oC-ig garantálja a gyártó a didergő belső hőmérsékletét. Ha melegebb van akkor a hűtőben is annyival emelkedik a hőmérséklet. Mivel Magyarországon már gyakran 35 oC fölé megy a hőmérséklet, ezért mindenképpen a Trópusi T kategóriást javaslom. A családban is mindenkinek LG hűtője van és nagyon megbízható márka.

..janos.. Creative Commons License 2012.06.21 0 0 1145

Sziasztok!

 

2 hete vásároltunk új hűtőt, Gorenje kombi hűtő, egy komprsszoros.

Ugye ez elvileg automata leolvasztós.

Amikor megvettük jó meleg volt, bekapcsolás után is soakt nyitogattuk az ajtót, 7 fokozat van rajta.

4-5-ös fokozatban ebben a melegben kevésnek ítéltük meg a hűtését ( vékony dérréteg volt csak rajta hátul)

Ezért feltekertem 6-os fokozatba, most már van rajta fél centis dérréteg kb.

 

Arra gondoltam, hogy visszatkerem 4-5-ös fokozat közé, hogy tudjon olvadni lefele a dér. Gondolom magas fokozatba ilyen időben nem tud annyira olvadni, mert  magasabb fokozatban megy, nem tud olvadni a faláról a dér.

Ha vissaztekerme, akkor elvielg elkezd olvadni nem?

A másik: gondolom hátul egy tányérba foylik a vízi lyenkor le, ahol elpárolog. Olyan nem lehet, hogy a kicsordul a víz és ráfolyik a motorra? Mert az gondot isokozhat.

 

A másik kérdésem is ehhez kapcsolódik:  ha én mégis saját magam szeretném leolvasztani, akkor mi lesz al efolyó vízzel?

Ráfolyik a motorr, vagy esetleg van túlcsordulás ellen elfolyó cső és lefolyik a hűtő alá?

 

Köszi a válszokat!

enterprise Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1144

Sokat fogyaszt ennel az LG is jobb.

Meg ahogy olvasgattam itt jo par oldalt vissza, az LG jo valasztas lehet. Lehet amellett dontunk. Nekunk tetszik kicsit kulonc a tobbihez kepest marmint kinezetre.:)

A ket LG kozul a fekete/szurke lesz mert az nagyobb is es meg kevesebbet is fogyaszt mint a kisebb. A samunal paran panaszkodtak a hangra, pedig az is nagyon tetszik..... :)

AEG -rol senki nem tud semmit mondani?

Előzmény: kbanna (1143)
kbanna Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1143
Habé1 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1142

Az LG-k tetszetősek, és azt írja róluk, hogy "total no frost", amiről nem tudom ugyan, hogy mit jelent... de ha jól sejtem, a fagyasztót sem kell leengedni, megoldja azt magától... (zóljatok, ha hülyeségeket beszélek)

 

Sokat én se értek hozzá az enyém Panasonic total no frost a fagyasztója. Na ezzel beégtem felmelegedett az oldala langyosra meg tetem bele hőmérőt ami kiküldte a hőmérséklet adatot azt láttam hogy 5 fok van a fagyasztóba ez pár percig tartott azt visszaállt normál üzemre. Hívtam a szervízt hogy bedöglött a fagyasztó cseréjék de bazi gyorsan mert mégcsak 1 napos. Kijöttek és elmagyarázták hogy ez ezt csinálja naponta 1-2 szer és ettől nem jegesedik. Tényleg így van a fagyasztó térben semmi jég idestova lassan már 1 éve hogy hova lessz a pára belőle azt nem tudom.

Ennek ellenére azt mondanám aki ritkán nyitogatja a fagyasztót annak a no frost teljesen felesleges, nekem aranyat ér mert naponta nyitogatom a fagyasztót, a régit havonta olvasztottam ezt még egyszerse.

Előzmény: kbanna (1135)
Habé1 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1141
Előzmény: kbanna (1140)
kbanna Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1140

Mi is az a "lineáris kompresszor"?... :

kbanna Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1139

Mi a tippetek, vajon melyik az az üzlet, ahol a legnagyobb a választék? Kicsit "élőben" is megnézegetném...

Előzmény: enterprise (1137)
vorbeste Creative Commons License 2012.06.19 0 0 1138

vicces, ugyanez volt velem. egy hete vettem, enb3850. este néha csipog és pirossá válik a kijelző, mert túl meleg a mélyhűtő. ez -11-nél van. ha sima üzemmódra állítottam, tehát nem fagyasztás vagy bevásárlás, jól megy. DE: hátul a kompresszornál az egyik cső nem jegesedik el mikor működik? mikor nem megy a kompresszor aztán leolvad ez a jég és csinál egy kis tócsát. tudnám, hogy miért, nagyon jó lenne.

Előzmény: Szanica (1131)
enterprise Creative Commons License 2012.06.19 0 0 1137

Azt hiszem a coolmatic az a hutoreszere vonatkozik a frostmatic meg a fagyasztor, gyors hutes es gyors fagyasztas.

A feket Samu gyonyoru nagyon jol nez ki hat meg este amikor vilagit a kek led iras meg a kek led csik a ket ajto kozott, ez ki is kapcsolhato ha zavar.

Coolselect zona ott a homersekletet tudod valtoztatni a fiokban attol fugg mit tettel bele.

A fekete es a masik ezust samu az tudasban ugynazaz szinte csak kinezetre van kulonbseg, az ezustbel nem tudom mennyire jo az lcd kijelzo meg hat az nem is annyira fontos szerintem, hogy pl kepeket nezni rajta stb.

A fekete szurke LG nekunk bejott lehet azert mert kicsit "kulonc" nem olyan mint a tobbi.

Az AEG sem rossz bar annal meg az zavar, hogy a tojas tarto fedel vagy mi ha felhajtod nem marad fent hanem kezzel tartani kell, bar a tojast le is lehet tenni masik polcra....

Az AEG mellett meg az is szol, hogy AEG a mosogep es a mosogatogep is.

A samura meg paran panaszkodtak a hangra bar avn olyan is aki ilyen vqbrs-t vett es neki nem hangos.

 

Hat nem tudom.... :)

Előzmény: kbanna (1135)
kbanna Creative Commons License 2012.06.19 0 0 1136
Előzmény: enterprise (1132)
kbanna Creative Commons License 2012.06.19 0 0 1135

Van egy rakás olyan kifejezés, amiről azt sem tudom, mi fán terem. Mi az, hogy "coolmatic", mi az, hogy "frostmatic"...

Nézegetem... 

A Siemens (utolsó link-ed) nem NoFrost?

Az AEG (utolsó előtti) nekünk túl széles és túl mély lenne, az ára is túl... úgyhogy mi legalább ezen nem kell törjük a fejünket.

A másik AEG nekem nem elég magas...

A fekete, üveg Samsung (vagy bármilyen fekete, tükröződő üveg) vajon hogy néz ki a lakásban? (nálunk konkrétan az "amerikai konyhás" nappaliban...) Nem túl sötét? (valahogy nem tudom előre elképzelni)...

A másik Samsung(RL 55VQBRS) jó nagynak, férősnek tűnik... Úgy tűnik, a Samsungoknak van egy rakás extra funkciójuk (pl. CoolSelect Zone... mondjuk nem viláos, hogy mi ez). No de jól értem, hogy a fagyasztó manuális-leengedős? (Tehát nem teljes NoFrost?)

Az LG-k tetszetősek, és azt írja róluk, hogy "total no frost", amiről nem tudom ugyan, hogy mit jelent... de ha jól sejtem, a fagyasztót sem kell leengedni, megoldja azt magától... (zóljatok, ha hülyeségeket beszélek)

A fekete csíkos LG nekem nem tetszik.

Szóval, nálam maradna a másik LG... (Árakat, fogyasztást nem nagyon hasonlítgattam össze).

 

Ezzel megvolnánk, csakhogy nálunk - egyelőre - szűkebb a büzsé... Vagy veszünk valami olcsóbbat, vagy várok még, szűk, csöpögő, alig csukódó, jegesedő hűtővel :( (ha még bírom...)

BOSCH szóba sem jöhet? Nekem azok is tetszenek...

Előzmény: enterprise (1133)
kbanna Creative Commons License 2012.06.19 0 0 1134

Én is csak váááárom, hogy valaki neked válaszoljon...:)

Előzmény: enterprise (1133)
enterprise Creative Commons License 2012.06.18 0 0 1133

Hahoo, sehol senki?:)

enterprise Creative Commons License 2012.06.17 0 0 1132
Szanica Creative Commons License 2012.06.17 0 0 1131

Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy kb egy hete vettem egy használt ELEKROLUX Free Frost hütőszekrényt.Kéz alól vezzem a típust sehol nem találtam, sem a hátán sem a neten.Furi dolgokat művel a hütő.Éjjel többször is csipogni kezd,azt hiszem a hőmérsékletet jelzi alacsonynak, viszont hűt mint állat.A ép elég hangos olyan mintha állandóan menne a kompresszor.A villanyórát is zabálja rendesen.

Tudnátok segíteni mi lehet a baja? Lassan ideggörcsöt kapok tőle..:-(

electroger Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1130

Üdv!

A PKM márkáról mi az álltalános vélemény?Érdemes megvenni fél év garival?Tényleg álruhás LG?

Köszönöm!

hertel Creative Commons License 2012.06.04 0 0 1129

A zanussi és az elekrtolux ugyanazon elektronikai és hűtési rendszert használja. A termékek között külsőre van csak minimális eltérés, általában a meretek is azonosak a két terméknél.

Ami a Zanussinál volt a hiba, az bármelyik más terméknél is előfordulhatott volna.

Igen az alkatrészek iszonyatosan drágák mindegyik termékhez. Nekünk egy közel 7 éves elektrolux hűtőnk van jelenleg http://www.arukereso.hu/hutoszekreny-fagyaszto-c3168/electrolux/erb-3441-p193382/termek-leiras.html

kb. 2 hónapja a mélyhűtő ajtószigetelése a felső oldalon megrepedt és azóta a mélyhűtő felső része iszonyatosan jegesedik. Lehet rendelni szigetelő gumit 8400 ft-ért. Pár napja viszont a ajó palacktartó műanyagja repedt el, úgy hogy nem lehet rá pakolni, mert kifodul. Ezt a palacktartót 12.600 Ft-ér adják. Nézegettem a többi alkatrészeket, mint pl. üvegpolc, amiböl 4 db van az db-ként 13.000 Ft Tehát e a pár cucc, amit felsoroltam, többe kerül, mint egy vadi új garanciális hűtő :) 

Azon gondolkodom ebben a jó büdös fogyasztói társadalomban (mert ugye rákényszerítik a fogyasztót állandóan az új termékek vásárlására, hogy veszek egy ÚJ szintén elektrolux és hasonló külső méretekkekkel és belső paraméterekkel bíró hűtőt 77.000 Ft-ér http://www.elektrogoldmix.hu/index.php?lap=5974&param=1&center=uj_termekek&term_id=6321

Ezt a régi hűtőt berakom a garázsba, s ha szükséges nyári időben beüzemelem, amúgy meg az új hűtőnek a majdani javítására, alkatrészpótlására a régit használom. ja és ennek az újnak kb. 20%-al alacsonyabb még a fogyasztása is.Amúgy meg vagyok elégedve a márkával, mert ezek nem gyári/termék hibák, hanem az én hülyeségeim miatt keletkeztek ezek a problémák.

Szóval ez már azért röhely, mert ha a nyomtatómba tintapatron kell, ott is jobban megéri egy újat venni, mert alig kerül többe, mint egy fekete + szines tintapatron.

Előzmény: vaki (1117)
wazeee Creative Commons License 2012.06.03 0 0 1128

Mi néhány hete vettünk egy SAMSUNG vqbrs hűtőt és gyönyörű halkan duruzsol....szinte hangtalan, pedig no frost-s és azok picit hangosabbak a hozzáértők szerint . Szerintem feltétlen nézesd meg szerelővel !

Előzmény: Yagry (1080)
Smíró Creative Commons License 2012.06.03 0 0 1127
Segítsetek lécci!

Lg GB 7143 A2HZ hűtőm van. Tegnap este és ma reggel FF hibakódot írt ki. Semmit nem találok a neten erről. Ügyfélszolgálat nincs ma, pár óra múlva 3 napra utaznánk:-( A hűtő hideg, áramtalanítás segít, de x idő múlva újra dobja a hibakódot:-(
amatőr Creative Commons License 2012.05.24 0 0 1126

...mármint ez :)

amatőr Creative Commons License 2012.05.24 0 0 1125

Szia, Samsung viszonylag nagy hűtőnk van, ilyen, és 41 dB adat mellett amerikai konyhában semmi baj vele, mintha ott sem lenne.

Előzmény: johannes. (1122)
johannes. Creative Commons License 2012.05.24 0 0 1124
devcontrol.hu Creative Commons License 2012.05.24 0 0 1123

Szia Vaki!

 

Engem is ilyesmi hűtő érdekelne, és sajnos minél többet olvasgatok neten, annál bizonytalanabb vagyok. Keskeny lenne jó, max 100 körül, és legyen megbízható, emellett legalább A+-os.

Nektek sikerült kitalálni a tutit?

 

Köszi a választ előre is!

 

--

DC

Google Hirdetés Menedzsment

Szoftver fejlesztés


Előzmény: vaki (1117)
johannes. Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1122

sziasztok.

 

Mi is hűtőgép vásárlása előtt állunk,alul fagyasztósra van szükségünk.

A neten olvasgattam,teljesen eltérő vélemények vannak,szerintem nincs is ez ügyben megfelelő álláspont.Azt hallani,hogy a Samsung hangos meg ismeretlen nevűt ne vegyünk, azon kívűl vakon tapogatózik mindenki, szerintem.

 

Mi Zanussit  és Gorenjét néztünk,a Gorenjéra azt írják 5 év garancia,ez előny és az ára ugyan annyi mint a kinézett Zanussinak,majd meglátjuk.

CsonSz Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1121

Sziasztok,

 

hűtővásárlás előtt állok és szeretnélek megkérdezni titeket, hogy szerintetek melyik lenne jobb választás nagyjából 6 db Deák Ferencért?

 

Ez 5 év garanciát választva?

http://www.ebolt.hu/product407417_category2489-Electrolux_ERB36533X_alullfagyasztos_hutoszekreny_inox.html

 

vagy ez 2 év garanciával?

http://www.arukereso.hu/hutoszekreny-fagyaszto-c3168/bosch/kgv36vl30-p47064517/#prices

 

 

Van esetleg valakinek tapasztalat ezekkel a típusokkal kapcsolatban?

 

 

Előre is köszi a tanácsokat és segítéget!

Margareta100 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 1120

Szia!

 

Nekünk Wirlpool hűtőnk van, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Előzmény: bcrea (1107)
Margareta100 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 1119
Előzmény: vaki (1117)
topoly Creative Commons License 2012.05.10 0 0 1118

Hali! Kombi hűtőt szeretnék venni, és botor módon azt feltételeztem, hogy legalábbis akad olyan konstrukció, ahol könnyen lekapcsolom a fagyasztós részt... 2 komresszoros nem kellene. Elektroluxnál találtam a "dual control" fícsőrt. Tudnátok valami gyakorlati dolgot mondani? Vagy más okosságot, mert az E.luxhoz amúgy nem ragaszkodom. Köszi.

vaki Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1117

Sziasztok!

 

Barátnőm 5 éves Zanussi hűtője megadta magát, a szerelő azt mondta, jobban járunk ha veszünk egy újat, mert javítani sokba kerülne. Nézelődtünk már pár helyen, de az a probléma, hogy panelban lakik és csak a keskeny 55-56 cm-es hűtők férnek be a konyhába.

 

Előzetesen Electroluxban gondolkodtunk, viszont az Electrolux márkaboltban kiderült, hogy ők nem gyártanak 55 cm széles alulfagyasztós hűtőt, az csak Zanussiból van (de azt az eladó sem ajánlotta :D ).

MM-ben találtunk egy Liebherr CUP 3011 típusút, ami minden szempontból jó lenne, csak az ára sok egy kicsit.

 

Kérdésem: valaki tud-e közületek olyan típusú hűtőt ajánlani, ami max 90 ezer forintból kijön alulfagyasztós és max 56 cm széles?

No frost nem fontos, méret olyan 200 literes hűtő és 60 literes fagyasztó már jó. Ja és normális márka legyen, ami biztos nem jó: Whirlpool, Gorenje és Zanussi.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!