Keresés

Részletes keresés

szesztre Creative Commons License 2008.02.21 0 0 586

Szia!

 

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a véleményed a vizsgálatról. Pont ez előtt állunk mi is. Könnyen kaptál időpontot? Megosztod majd velem tapasztalataidat?

Eddig mi Szalai Doktornőhöz jártunk Danival, s most irányított át Molnár Doktornőhöz, hátha kiderülne valami....

Szerintem ne félj a vizsgálattól, valószínű nem lesz kellemes manócskádnak, azonban nagyon kedvesek a dokik, a nővérek, próbálják majd a lehető legjobban kihozni a dologból.

Előzmény: cukory (579)
szesztre Creative Commons License 2008.02.21 0 0 585

Egyébként körzeti orvossal én is így jártam, simán visszautasította az utazási kedvezmény, azt mondta, hogy vonatra és buszra tud adni. Hát, köszi. Mélységes felháborodásomat nem tudtam leplezni, mert én előtte láttam, hogy voltak, akik kocsival mentek ekcémás vizsgálatra, s igazolta nekik a kórház, hogy voltak ott. Tehát én most nem tudom, hogy hogy van, de nekem is azt mondta, a doki, hogy meg van kötve a keze, s csak nagyon indokolt esteben tud adni ccsak papírt utazási kedvezményre. Egy másik anyuka önkéntes alapon vitte gyerekét hasi ultrahangra, nem azért mert beteg volt a gyerek és ő kapott ilyen papírt.

És mi a helyzet a magasabb családi pótlékkal? Ti kaptok olyat? Vagy kap valaki is a fórumozók közül?

Előzmény: CérnaSzáll (584)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.02.21 0 0 584
Szerintem erre az utazásos dologra kérdezz majd a Kórházban is rá, úgyis nekik kell lepecsételniük, és nyilván rutinosak is már benne.

Ha a háziorvosotok meg ilyen nagyvonalú, akor vigyen fel ő Pestre, vagy fizesse ki a buszjegyet.
Eszem megáll, mintha az ő fizetéséből vonnák el a pénzt, és nem az állam adná támogatásként.
Előzmény: cukory (582)
Kardemumma Creative Commons License 2008.02.21 0 0 583

Laktózérzékenységet egészen pici babáknál is vizsgálnak már, úgy hogy az most is kiderülhet, az-e.

 

 

Rollller, mi volt a terhelésen?

Én a kisebbikkel (4 éves) a héten voltam, egy napig tartott a terhelés. Jövőre újra megpróbáljuk. :(

Előzmény: cukory (582)
cukory Creative Commons License 2008.02.21 0 0 582
A gyerekorvosunk szerint laktóz érzékeny Danika, de remélem többet tudnak majd mondani a kórházban, bár úgy tudom kicsit konkrétabbat majd csak 1 éves kora után, hisz addig nem elég fejlett az immunrendszer! Legalább is én így hallottam!
A gyerekorvosuk, sajna nem támogatja az utazásos témát! Azt mondta neki meg van kötve a keze,és csak nagyon indokolt esetben lehet kérni ezt a támogatást! Bár kíváncsi lennék ki bírna ki egy 5 hónapossal (akinek hasmenése van) 2 óra busz utat, és lehet hogy keveset is mondtam, mert kocsival megyünk, és csak úgy 2 óra az út!
A rizstejre én is úgy gondoltam hogy természetesen csak főzelékhez, hisz a főzelékekhez szuper dolog!

Csilla
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.02.20 0 0 581
Én csak jót tudok mondani a Heim Pál Kórházról, akikkel mi találkoztunk - orvosok, nővérek -, mind nagyon rendesek voltak.

Hamenés okán nem lehet, hogy laktózérzékeny a babód?

(és ha jól tudom, valami papírt ki kell tölteni, és akkor a TB támogatja az utazásotokat a lakhelyetek és a kórház között- bocs, ha esetleg már hallottál róla)

Mi ma voltunk ott Szalai doktornőnél, sajnos már nem elég Kristófnak a Locoi H, hanem Elocomos (azt hiszem) kencét is kell használnunk és egy szirupot is kaptumk. És nem nagyon vígasztalnak azzal, hogy hamar elmúlna róla. :-(((
Előzmény: cukory (579)
rollller Creative Commons License 2008.02.20 0 0 580
a rizstejnek 0 a feherjetartalma, italnak, fozesre jo tej helyett, de tapertekben nem helyettesiti
5-6 hos kortol adhato, de en nem adnam, ekkora gyerek meg igyon feherje tartalmu tapszert, nincs meg akkora pocakja, h a magas kaloriatartalmu rizstej ne tomje meg feleslegesen, de fozeshez szuperjo
Előzmény: cukory (579)
cukory Creative Commons License 2008.02.20 0 0 579
Sziasztok!

Gondoltam írok én is ide, de mi még csak most kezdjük ezt az egész mizériát! Ugyanis a kisfiam, aki 5 hónapos úgy néz ki allergiás! Bár az ekcémához nekünk haspuffadás, hasmneés, hasfájás, szempirosodás és viszketés is társul! Weah olvastam hogy tarjánba játrok dokihoz! Mi sem lakunk messze onnan! És a banánnal nekünk is nagyon rossz tapasztalataink vannak sajna, úgyhogy én is csak azt tudom mondani vigyázz vele! amúgy mi is nutrilon pepti 1 es tápit eszünk, bár először milupa Ha tejpépet kaptunk, de attól nagyon beteg volt Danika! De ez most úgy néz ki bevált, és szépen meg is eszi! Most fogunk menni a Heim Pálba gastroenterológiai kivizsgálásra hétfőn! Na ettől nagyon félek, mert semmit nem tudok erről a kórházról, hisz eddig nem kellett menni, és elég messze is lakunk tőle! Azért remélem ott több kiderül mire vagyunk allergiásak! A tehéntejre mi is bizti! Ti próbáltátok már a rizstejet? Azzal esetleg lehet helyettesíteni a tehéntejet! Bár azt nem tudom pontosan mennyi idős kortól lehet adni gyerekeknek!


Csilla
Előzmény: Weah_ (577)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.02.18 0 0 578
banánnal vigyázz, mert az is allergizálhat (legalábbis nekem ezt mondta a doki)

Előzmény: Weah_ (577)
Weah_ Creative Commons License 2008.02.18 0 0 577

Köszi a tanácsokat, holnap fel is iratom ezt a tápszert a dokival.

Ma este is próbálkoztunk a Humanával, úgy hogy banánt turmixoltam bele,

de egy cseppnél több nem ment le. Pedig már kezdem unni az éjszakázást.:-)

Mostanáig olyan jól aludt..

Mi Salgótarjánba járunk bőrdokihoz, és nappalra refrigerans krémet, éjszakára pedig egy másik kikevert krémet írt fel. (Acidi lact. dil. Aque dest Ung.simpex-ez volt a recepten) Valamint ha valahol nagyon belobbanna, akkor egy advantan nevű szteroidos krémet, de csak a nagyon csúnya területekre. Álítólag ez valami új, csecsemőknek, szinte semmi mellékhatása nincs. De azért ezt tényleg csak a végső esetben használjuk. Ja és fürdés előtt Linola fürdőolajjal kenem.

Szóval akkor semmi tej... Én is így gondoltam, de azért reménykedtem.

Ez így nagyban megnehezíti a táplálkozást.

rollller Creative Commons License 2008.02.18 0 0 576
hat en ezesetben a haziorvosra hallgatnek
nutrilon pepti eleg turheto, van belole 1es es 2es
Előzmény: Weah_ (574)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.02.18 0 0 575
Enyémgyerek Nutrilon pepti1-et eszik (azt hiszem a 9 hónaposaknak már egy nagyobb fokozatú van), és neki ízlik - én is megkóstoltam, nem annyira szörnyű.

Hova jártok bőrgyógyászhoz? És milyen kencét használtaok?
Előzmény: Weah_ (574)
Weah_ Creative Commons License 2008.02.18 0 0 574

Szaisztok!

A kislányom 9 hónapos és kb. 3 hónapos korában állapították meg az ekcémát.

Bőrgyógyászhoz járunk akivel meg vagyok elégedve.

Mostanáig teljesen tejmenetesn tartottuk, se babakajában, se máshol nem kapott tejet. A bőrdoki szerint azonban mostmár kaphat egy-két olyan dolgot, amiben csak 1-2 % tejpor van pl.

Mostanáig szopott, de már nem elég a tejem, a bőrdoki szerint kaphat rendes tápszert, mert végülis ő nem tejallergiás. De azt mondta, hogy kérdezzük meg a háziorvost.

A háziorvos szerint viszont két éves koráig teljesen tejmentesen kell tartani ahhoz, hogy legyen esélye hogy kinője.

Most akkor mi legyen, kinek higgyek?

A háziorvos tejmenetes tápszert írt fel (Humanát)ez viszont büdös és rettentő rossz,

a lányom nem hajlandó meginni.

Tudtok esetleg ajánlani olyan tejmentes tápszert ami viszonylag iható?

Köszi előre is.

 

VIKICS Creative Commons License 2008.02.11 0 0 573
Sziasztok!

A www.mdb.hu/spirig oldalon ha regisztáltok ingyenes termékmintát kaptok! Az egyik minta az Excipial U Lipolotio kifejezetten ekcémás bőrre kitalált svájci gyógyszermintőségű szteroidmentes testápoló.
Próbáljátok ki, tényleg nagyon jó termék!

Aki kipróbálta és tetszik neki, esetleg rendelni szeretne bármit, az ajándékba kap egy közeli lejáratos 100ml-es Excipial Creme-t , illetve kérésre küldönk egy jan. 31-én lejárt de még tökéletes 100ml-es mandulaolajos balzsamot.
A krémek leírását a honlapon megtaláljátok, de minden kérdésre szívesen válaszolok!!

Szép napot!

Vikics
7808 Creative Commons License 2008.01.17 0 0 572
Rosszul irtam. Gyerekorvosra gondoltam, az nincs nálunk, mivel ahogy irtam körzeti o. van. Igen tudom, hogy javasolja a szakorvos és a körzetis irhatja receptre. Sőt a közgyogyot  is körzetink irja ki.
Előzmény: rollller (568)
rollller Creative Commons License 2008.01.17 0 0 571
oh, sajnalom, akkor nem biztatlak kinovessel:(

es dehogynem undorodik (mondjuk en megertem, aki sose ivott tejet, annak eleg undorito izu-szagu az), legutobb azert hagytak abba a terhelest, mert mikor jott volna a kovetkezo adag, asszem a feldecis tan, kozolte, h akkor o most lehanyja a doktornenit, doktorneni meg azt mondta, h igy se, ugy se adja vissza a tejet meg, lehet menni haza:) ez tavaly volt, 2 het mulva megyunk az aktualis terhelesre, meglatjuk mi lesz
Előzmény: Kardemumma (570)
Kardemumma Creative Commons License 2008.01.17 0 0 570

Már amikor csak anyatejes volt, nekem diétáznom kellett. :( Soha nem fogyasztott tejterméket, csak a terhelések alkalmával. Úgy látszik, a peches néhány %-ba tartozunk, mert diétával tényleg a legtöbben kinövik. :(

Az összIgE értéke túl magas, és ezért kisebbek esélyei állítólag.

De nektek azért örülök. : ) Nem undorodik a tejféléktől? Nekünk tortúra minden egyes terhelés.

Egyébként az utolsó két évben rengeteget javult.

Előzmény: rollller (569)
rollller Creative Commons License 2008.01.17 0 0 569
hat ugy tudom ez fugg attol, h mikor vettek eszre, de nekunk abszolut kinovest mondtak, de csak akkor, ha betartja a dietat szigoruan, de mondom, mi 0. perctol nem volt tejfogyasztas, szoval semmilyen tejterhelest nem kapott a gyerek, csak a klinikai terhelesek utan
Előzmény: Kardemumma (565)
rollller Creative Commons License 2008.01.17 0 0 568
szakorvos alatt az allergiat megallapito szakorvost mondjuk, neki kell a zarojelentesre rairni, h milyen gyogyszert, tapszert kapjon a gyerek, annak alapjan sima haziorvos felirhatja tamogatasra, kozgyogyra, anelkul nem (kozgyogyot nem tudom, tamogatast tuti)
Előzmény: 7808 (566)
7808 Creative Commons License 2008.01.17 0 0 567
Köszönöm kedvességed, de ha megy közgyogyra, akkor igy iratom fel. Hátha más igényt tart rá.
Előzmény: mizseiszilvi (564)
7808 Creative Commons License 2008.01.17 0 0 566
Szakorvos???? Itt nálunk, nincs kimondott gyerekorvos, ugymond körzeti orvos van, aki 0-99 éves korig mindenkit ápol. Épp ezért kérem tőletek a segitséget. A közgyogy már több, mint féléve van. Tudom van benne részem az igénylésben. Sőt a nagyobbik gyereké 02.19.-én lejár és most kezdtem el intézni a potlást! Sőt képzeljétek nov. 1-gyel lejárt a gyedem, megigényeltem a gyest, de még nem dolgozták fel, magyarul nov. ota nem kaptam gyest. Mindennap a telefonon ülök, hátha!!! Lassan február. Na mindegy!  Tényleg köszönöm a válaszaitokat!
Előzmény: Kardemumma (565)
Kardemumma Creative Commons License 2008.01.17 0 0 565

Multivitamin, ha mindent eszik egyébként is, szerintem sem szükséges. Csodálkozom, hogy a szakorvos nem javasolta/írta fel egyből a tápszert, vagy egyéb kálciumpótlást, és javaslatokat sem tett a fehérjepótlásra. Közgyógyigazolványt megigényelted már? Nekünk egy hónap volt, mire kiállították, és a kiállítás után 3 (!) hónappal töltötték fel csak pénzzel. A patikus szerint ez sajnos nem kirívó. Amíg nincs meg a közgyógy, talán fel lehet íratni EUtérköt-re is, úgy is jelentősen olcsóbb. Kérdezz rá. Szakorvosi javaslat alapján a házi gyerekdoki fél évig felírhatja.

 

 

rollller, nagyon irigykedem, az én nagyobbikam 8 éves, és sajnos senki nem bíztat, hogy elmúlik az allergia. Sőt, finoman, de határozottan próbálják elfogadtatni, hogy ez így marad. Persze azért ha mégoly irreális is, én bizakodom. :)

Előzmény: 7808 (560)
mizseiszilvi Creative Commons License 2008.01.16 0 0 564
Nekem van egy bontatlan doboz Sinlacom, ha érdekel. 1000ft-ot szeretnék kapni érte, és postázni tudom. Az én lányom már nem hajlandó pépeset megenni...
Előzmény: 7808 (562)
rollller Creative Commons License 2008.01.16 0 0 563
fel kell iratni, de csak szakorvosi javaslatra tudja a haziorvos, es igen, kozgyogybe is befer (es a nutrilon volt a tapszerunk), es muszaj lesz vagy tapszert vagy pepet adj neki, konnyebb a kieso tej-tejtermek potlasa azzal, a kalcium nekik nagyon fontos pl ugye ebben a korban

es nyugi, ki fogja noni, ha kellenek menuotletek, privatban kerdezz nyugodtan
ha amugy joetvagyu, nagyon nem lesz nehez (csak neked, beleszokni nehez, nekem konnyebb volt, mert nekunk nem menet kozben vettek el a tejet, es most lassan hateves, mar tejtermeket kap, csak a tej van letiltva, februarban megyunk uj terhelesre
Előzmény: 7808 (562)
7808 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 562
Köszi a választ! Igen ezt a sinlacot emlitette a védőnő. Fel kell iratni receptre? Közgyogy jár, esetleg erre? Sőt még a Nutrilon Junior tápszert is mondta. Érdekes, hogy 1 éves koráig szopcsizott, addig tejet ill. tejterméket nem kapott. És mégis érzékeny. Valoszinü kinövi. Tápszer kicsit idegen, mivel soha nem kapott. De érdekébe persze mindent kiprobálok. Hála a hussal nincs baj, nagyon szereti, sőt a halat is imádja. Cékla, banán stb. Nem válogatos.
rollller Creative Commons License 2008.01.16 0 0 561
egy altalanos multivitamin nem megoldas, a legegyszerubb, ha kapnatok tapszert a tej (sinlacot pl, van annak remek feherjetartalma, es total tejmentes) helyett, azzal lehet egyreszt a fozelekeket is dusitani, magas az asvanyianyag es vitamintartalma is,
es akkor amugy mehet a total tejmentesseg, rizstejet, zabtejszint lehet hasznalni a fozeshez, a borsofozelek rizstejjel hibatlan (mi ilyen koruan, mint ti meg sose lattunk tejtermeket, szoval nagy gaz nincs, de muszaj melle tapszer, es azt a szakorvos tudja felirni - a haziorvos nem, vagyis fel tudja, de nem tamogatottan, es nem mindegy az ar ilyenkor, ha csomo tejmentes dolgot be szeretnel szereni, de maugy mindent be lehet szinte
a husmennyiseget emeljetek az etkezesben
Előzmény: 7808 (560)
7808 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 560
Kettő mult nov.-ben. Dec.-ben végezték el a bőrtesztet, itt derült ki. tegnap találtam a gyogyszertárban Multi- Kids nevü vitamint, ezt probáljuk. Ma voltam védőnőnél, ő is konkrétan utánajár ennek a kérdésnek.
Kardemumma Creative Commons License 2008.01.16 0 0 559

Dietetikus nem beszélt veletek? Komplett étrendi javaslatot szoktak adni, a pótlások mikéntjének megbeszélésével.

A kálciumpótlás a legfontosabb (D vitaminnal). Hány éves a kislány?

Előzmény: 7808 (555)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.16 0 0 558
skacok... létezik, hogy az influenza elleni védőoltástól elkezdett elmúlni az ekcéma??? Nem kentem semmivel Lilla lábát, de az oltás óta szó szerint lefelé olvad róla... a vádlija gyönyörű tiszta lett, majdnem mint új korában. Semmi sem változott körülötte, csak a védőoltás kb. 1,5 hete. Csak lesek és örülök :)
7808 Creative Commons License 2008.01.15 0 0 557
Semmilyen tejterméket. Ezalatt értem a tejet, sajtot, joghurtot, turot stb. A neten olvasgattam, hogy van multivitamin, ezzel tudnám esetleg potolni, de hátha van vkinek vmilyen ötlete.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!