Keresés

Részletes keresés

matti70 Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2669

Én passzolok, majd jön vki okosabb :)

Amit eddig több helyen olvastam, a savanykásság a _kávé igényéhez mérten_ alacsony hőmérsékletre utal. Ezt esetedben alátámasztaná az is, hogy a presszóban lett savanyúbb, ahol alacsonyabb a hőfok. Tehát lehet, hogy melegebb víznél jobb lenne (még ha ezt kvázi szabvány rögzíti is), de megtartva a rövid átfolyási időt, mert a kotyogónál meg a hosszabb idő tehet rá egy lapáttal.

Vagy csak vmi miatt simán vacak a kávé...

Előzmény: ajsa_ (2668)
ajsa_ Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2668

Az a fura helyzet állt elő, hogy a Semiramisban vett őrölt arabica lett nagyon savanyú... és ami a legfurcsább... presszógépen talán még inkább, mint kotyogóban...

 

Egyébként a Lavazzát én sem szerettem, pont emiatt. De eddig meggyőződésem volt, hogy ez inkább a robustára jellemző (fanyar, savanykás utóíz), és inkább a kotyogós elkészítési módra, mert ott (inkább) van idő, hogy ezek az ízanyagok (csersav?) "kifőjenek" a kávéból. De lehet, rosszul tudom...

Előzmény: matti70 (2667)
matti70 Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2667

Nem előírás a savanyú íz, sőt a robustánál sem :)

Néhányan sajnos már találkoztunk ilyen bibivel, én pl. a fekete dobozos Lavazzával jártam így. De sok más tiszta arabica vagy arabica-robusta keverék volt viszont már nagyon finom, nulla savanyú érzettel...

Előzmény: ajsa_ (2666)
ajsa_ Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2666
Lehet, butaságot kérdezek... de a tiszta arabica kávéknak lehet erős savanyú mellékíze?
Káposzta Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2665
Teljes mertekben. Eleg massziv darab, nem tudom elkepzelni, hogy valami el tudna romlani rajta, pedig nem viszem tulzasba a karbantartast. Ja, es nezd meg az olasz ebay-t sokkal nagyobb a valasztek mint a nemeten, sajnos sokan csak olaszorszagba szallitanak. Alkatreszek is vannak minden mennyisegben, ha megiscsak javitani kellene.
Itt egy erdekes darab gyujtoknek: 4446804320
Előzmény: ajsa_ (2664)
ajsa_ Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2664
Ezek szerint elégedett vagy vele. :)
Káposzta Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2663
Coffee. De azt hiszem mindegyik ugyan olyan jo kavet foz es massziv sargarez a szurotartoja, csak a dragabbakban van valami szelep, hogy ne legyen vizes a kavezacc es vannak 2 kazanosok amivel konnyebb tejhabot csinalni. A Baby meg az Evolution meg viszonylag olcsok, meg egy par regi modell. Ujonnan az Evolution a legolcsobb, azt nehany helyen 200 Eur alatt mar lehet kapni, ehhez merd a hasznalt arakat.
Előzmény: ajsa_ (2662)
ajsa_ Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2662
Apropó, milyen fajta Gaggiad van?
ajsa_ Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2661

Köszi a választ.:) Akkor jobbak lehetnek a DeLonghi Caffe Trevisomnál (=Bar14)...

Mondjuk Angliába kissé bajos lenne kiszaladgálni érte...:)))

Előzmény: Káposzta (2660)
Káposzta Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2660
Bármelyiket, amelyiket olcson megszerzed, ez az uj aratol nem fugg annyira. Mivel ezek sulyos darabok, van aki nem akarja postazni hanem erte kell menni, es akkor altalaban sokkal jobb az ar. Kelet-ausztriaba meg megeri kimenni erte. En eBay-en vettem es nem bantam meg.
Előzmény: ajsa_ (2659)
ajsa_ Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2659
E-bayen nézelődtem... a Gaggiak közül melyiket érdemes figyelni? Persze inkább az olcsóbb szegmensre gondoltam. Egyáltalán érdemes, mennyire rizikós használtan venni presszó gépet?
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2658
Az index digicam-re találtam belinkelve a lenti oldalt.
Érzésem szerint lehet köztünk érdeklődő.
AZ ÉN OLASZ KÁVÉM - FOTÓPÁLYÁZAT
matti70 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2657
A felezésben benne vagyok, ha neked is jó lesz így. Azért fél kiló nálunk egy hónap - az kicsit hosszú idő lenne. A forgalmazótól tudod, hogy milyen van, és ott veszed? Érdekel is, milyen árú a cucc, mert a boltban én rá sem kérdeztem. Köszi!
Előzmény: yeahhh (2656)
yeahhh Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2656
Nem tudtam: akkor még csak szemes volt, vettem 1 kg-ot és "lebérdaráltattam" egy ismerősnél. Most van espresso és mokka őrlésű is - a jövő héten megyek 500 g espresso Sublime-ért :-) Felezhetünk...
Előzmény: matti70 (2655)
matti70 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2655

Nem eccerű ez kérem :) Én is megnéztem egyből a honlapjukat, bár sztem az olasz oldalon sokkal átláthatóbb a termékkínálat. Ja, és ott egy nagy kotyogós fényképpel indítanak a Home Line kiválasztásakor...

Szóval azt az ezüst papírdobozost egyik oldalon sem találom, amiből volt mokka és presszógépes fényképpel ellátott (bár a ráírt szöveg tök egyforma volt, és nem utalt az őrlési finomságra). A top cuccokat (Sublime, Aroma Bar) mintha nem is láttam volna, de mivel azok 500g kiszerelésűek, talán ezért nem figyeltem rá. Őröltből amúgy sem bontanék meg ekkorát (dettó mint a Perté, nem mellesleg ez ua. bolt a Bajcsy Nyugati tér felőli végén).

Ha jól emlékszem Aroma Piú volt, de az már csak 40% arabica.

Nyilván majd újra szemrevételezem őket, ha arra járok.

 

A Sublime-t biztosan tudtad, hogy finomra őrölt, mikor vetted? Az érdekelne, de kisebb csomagban.

Előzmény: yeahhh (2654)
yeahhh Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2654
Ilyet vettem akkor - lehet, hogy megint elkövetem. Ja, igen - van bemutató kávézójuk, térkép a honlapon.
yeahhh Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2653
Vagy másfél éve jöttek Magyarországra, akkor a Hoventán ittam - olasz barista, bika gépen NNNagyon jót főzött - és utána vettem is. Aztán elment tőlük a kontaktom, s leszoktam róla. Próbáld ki mindenképpen, itt a választék.
Előzmény: matti70 (2650)
H_G Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2652
Úgy emlékszem, a Toldi mellett (eggyel a mozi felé) pont olyat főznek, de podokból, ami bárban elég szégyen. De elég finom, szerintem van olyan jó, mint a Toldi Filicorija (ami nekem nem jön be 100%-ig).
Előzmény: matti70 (2650)
Konyak Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2651

Hm. Még sosem kérdeztem meg. Csak átadtam magam az élvezetnek ;)

http://www.angelocafe.hu/

Konyak, nem kávészakértő

Előzmény: yeahhh (2649)
matti70 Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2650
A Manuel-t ismeri valaki? Tegnap egész nagy választékot találtam egy boltban, de nem írták és piktogrammal sem ábrázolták a dobozokon az őrlés típusát. Az elején levő fénykép alapján mondjuk az egyik mokka, a másik presszó kell legyen, de így inkább nem vettem meg.
yeahhh Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2649
Milyen KVból nyomják az Angelóban?
Előzmény: Konyak (2648)
Konyak Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2648

Lehet :) Bár a te esetedben inkább szavaznék a "Kávé Káposzta után"-ra ;) Fordítva... Hát.... :))

Konyak kávéval

Előzmény: Káposzta (2647)
Káposzta Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2647

Konyak, kávé után

 

Szerintem mindegy a sorrend

Előzmény: Konyak (2642)
Konyak Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2646
Tény, hogy nem a lakberendezői-ízlésük miatt járok én sem az Angelóba :) De a kávéjukat feltétlenül kóstold meg legközelebb. És a Sacher-tortácskájuk ugyan valóban mennyei, de érdemes az olasz édességeket is kipróbálnod.
Előzmény: H_G (2644)
H_G Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2645
Azért ne keseredj el, még van számodra remény! Én is előnyben részesítettem a teát évtizedeken át. (Persze mais szeretem, nem zárják ki egymást.) A kihűlt KV meg egyértelműen borzasztó, ezt senki sem vitatja.
Előzmény: linebacker (2643)
H_G Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2644
Nahát, nekem ott eszembe se jutott maradni és megkóstolni a KV-t -- hiába erőlködtek mindenféle textilekkel, az a terem alapvetően uolyan rideg maradt, mint bankfiók korában. Csak fölmarkolom a mennyei Sacher-tortájukat és repülök :)
Előzmény: Konyak (2642)
linebacker Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2643
Hello mindenki! Én folyton teázok! Kávézni akartam, de rájöttem, hogy utálom! Viszont ha nagyon hidegen, feketén megiszom, akkor az olyan borzasztó érzés, hogy egyből felébredek tőle!
Konyak Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2642

Köszi.

Közben azért "Angelo"-t is meglátogattam. Ismeritek? Remek olasz kávézó-cukrászda a MOM-Parkban. Az egyetlen hely, ahol mindig kávét kérek és nem capuccinót, mert kár elrontani.

Konyak, kávé után

Előzmény: Káposzta (2641)
Káposzta Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2641
Előzmény: Konyak (2640)
Konyak Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2640

Huh, de rámférne most az a kávé....

Konyak, mindjárt elalszik

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!