Keresés

Részletes keresés

mariann79 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 8138
Szia z.ombre!

korábban már írtam neked….

Most afelől érdeklődnék,  –szeretnék részt venni Sharmba jövő héten delfinekkel való úszáson.

Ez az Anubis fakultatív programjai közt megtalálható. Ilyen egy helyen van Sharmba? Ajánlod?

Mariann

Barca82 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 8137

Szia z.ombre!

 

A párommal július 12. indulunk Sharmba a Grand Sharm szállodába(Dive Hard Tourssal) és szeretnék majd kipróbálni a búvárkodást( a barátnőm már merült Törökországba, én még sose). Próbáltam Neked e-mailt küldeni, de visszaküldték, hogy nem jó a megadott e-mail cím! Segítségedet előre is köszönöm szia!

Előzmény: z.ombre (8134)
dandika70 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 8136

Altakrisz!

Itt tudod megnézni a képeket: http://picasaweb.google.hu/dandika70/Savoy#

 

Mi is félpanzós ellátásra szoktunk menni. Szerintem nagyon jó a konyhájuk. Én imádom  a zöldséges és halas ételeket, a párom meg a pörkölteket (legalábbis ahhoz hasonló). Az édességek fantasztikusak. Igazi csokis sütik, nem azok amik csak édesek, ezek csoki ízűek. Datolyás, szőlős gyümölcstorta. Hmm... kedvenceim. Reggelire meg egyszerűen minden van. Tojás, sonka, szalonna, felvágottak, saláták, müzlik, palacsinta stb.

Az igazság az, hogy mi általában 5 napot megyünk búvárkodni, reggel jönnek értünk, este hoznak vissza, tehát napközben nincs szükségünk vízre, mert azt kapunk a hajón. A szállodában egy üveggel iszunk esténként, + 1 a fogmosáshoz. Nem emlékszem pontosan az árra, de nem vészes. De ha este bementek a központba, ott  tényleg sokkal olcsóbban meg lehet venni. A szálloda előtti területen, ha jobbra mentek, a túloldalon van egy gyógyszertár, mellette pedig egy bolt. Ott is tudtok vásárolni és ez is messze a szállodai ár alatt van.

Hasmenésünk nem szokott lenni, de becsülettel megisszuk a napi gyógyunicumot. Ha bármi gondotok lesz, ott a gyógyszertárban kaptok Antinal-t, ami nagyon hatásos. Ha figyeltek arra, hogy ne igyatok csapvizet, jeges dolgot, akkor nem hiszem, hogy gond lesz. Ja, és fogmosás csak palackos vízzel.

A hőségről nem tudok mit mondani, mert én imádom. 30 foknál bootolok be. :) Egyénként a parton, ahol mozog a levegő, fel sem tűnik a meleg. Szerintem.

A delfines úszásról nem tudok mit mondani. Sokat láttam már, de a hajót addig szokták kisérni, amíg gyorsan megy és tudnak vele versenyezni. Ha lassít, akkor ők elmennek.  Van egy pár képem róluk is:

http://picasaweb.google.hu/dandika70/Delfinek02#

 

Ahogy kiértek, fog tájékoztatót tartani a kinti vezető, ha lehetősége van rá, biztos elintézi. Itt olvastam a fórumon egy régi beírásban, hogy pont Anubisos mesélt erről.

Egy hajós utat mindenképpen próbáljatok ki. Én imádom. Klassz sznoris helyre visznek, lehet introzni.  A Lighthouse-os csapat nagyon jó.  Itt az egyik beírásban írt is egy srác, Jenei Attila, hogy nála is lehet jelentkezni. Őt nem ismerem, de majd júliusban biztos megismerem, ha ott lesz.  Már előre, itthonról megbeszélhetitek velük a kirándulást. Szólj, ha érdekel még valami.

Előzmény: altakrisz (8135)
altakrisz Creative Commons License 2009.06.17 0 0 8135

Szia Dandika!

Köszönöm az infót. Igen, érdekelnek a képek küldd el a linket lgyszi.Még az érdekelne hogy milyen az ellátás (mi félpanziósok leszünk), illetve hol lehet majd olcsón ásványvízhez jutni, mert azt tudom hogy minden szállodában horror  az ára.

Volt Nektek is hasmenésetek? Mire lehet ezüügyben felkészülni? Mi 11 éves gyerekkel mennénk ezért érdekelne az is hogy mennyire elviselhetetlen a hőség odakinnt?

 

Többieknek a delfinuszásról info: én az Anubisz travel-nél azt hallottam hogy erre a progira több hónappal előtte kell jelentkezni. Én is szerettem volna menni, és ezért is érdeklődtem meg. Azt is mondták hogy vad delfinek így nem mindig jön össze úgy az úszás ahogy azt az ember elképzeli.

 

 

Előzmény: dandika70 (8123)
z.ombre Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8134

Szia Bodza78!

 

Olvastam a fórumon, hogy magyar búvároktatót keresel Sharmban. Én a Lighthouse magyar búvárbázist képviselem itt. Ha szeretnél merülni, küldj légy szíves emialt és minden információt elküldök vagy ha már kint vagy, akkor sms-t. +20191733233

 

Üdvözlettel: Jenei Zoltán

Előzmény: Bodza78 (8108)
petra03 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8133

Szia!

Mi az Oriental Resort-ba leszünk elméletileg, legalábbis oda fizettük be. Az Anubisról most amit írtak hááát, nem valami biztató. :(Azért reménykedem, hogy Nekünk jobb tapasztalatunk lesz az irodával kapcsolatosan.

Ezek szerint kint találkozunk a reptéren. :)

Előzmény: Törölt nick (8126)
TTrans Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8132
Hát igen jó volt, de még jobb lenne, ha 1 hónap múlva újra mehetnénk! Komolyan gondolkodtunk, hogy hosszabbítani kéne. Sajnos sok dolog nem tette lehetővé.
Remélem lesz még alkalmam visszamenni!
Nektek jó pihenést, és vigyázzatok a napocskával, marhára éget :-)))
De ezt ti már úgy is tudjátok, hogy az milyen jó!
Előzmény: dandika70 (8131)
dandika70 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8131

Tényleg erre való a fórum, hogy ezeket a tapasztalatokat meg tudjuk osztani. Jó lenne, ha az utazási irodák is olvasgatnák, és levonnák a következtetéseket, hogy miken kellene változtatniuk. Az meg külön jó lenne, ha tényleg ÉRDEKELNÉ is őket az utasok véleménye.

Egy kicsit irígy vagyok, hogy ti már pihentetek. Nekem még 33-at :) kell aludnom az indulásig.

Előzmény: TTrans (8130)
TTrans Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8130
Javítom akkor magam, mert valóban nem az utazási irodától függ, Ő csak közvetít, de egy tapasztalatlan első utazó gondolom segítséget vár az irodától. (Illetve mint fakultatív program értékesít.)
Legalább is én így voltam vele. És hidd el, minket senki nem keresett, mert nem volt akkor helyi képviseletük. Ezt mondták is az itthoni irodában, akkor amikor onnan hazatelefonáltunk, amit végül visszavontak, mert nem tartozik az utasra.

Aki akkor volt idegenvezető amikor Ti voltatok biztos rendes volt, hisz neked ez a tapasztalatod. Viszont amikor nem volt senki semmi segítséget nem kaptunk!
Szerintem ezt akár az indulás napján a repülőtéren is mondhatták volna, hogy mire számítsunk, de ez nem történt meg. Nem azért mondom ezt, hogy egy irodát csupán csak kritizáljak. Nekem lett volna a legjobb, ha nem ér ilyen meglepetés, és minden az elképzeléseink szerint történik. De ezen már változtatni úgy sem tudok, viszont azt el tudom mondani, hogy sajnos ez velünk megtörtént.

A lényeg, hogy a múlt heti pihenésem tökéletes volt a Kartago-val, és bármikor visszamennék velük.
Az Anubis pedig a régmúlt. Aki most utazik velük szerencsés utazást kívánok, és ne legyen senkinek hasonló tapasztalata mint az enyém.
Előzmény: dandika70 (8129)
dandika70 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8129

Nem akarok okoskodni, de a búvárkodás és a búvár utak nem az utazási irodáktól függnek. Minden irodának van egy kinti bázissal kapcsolata. Mindegyik bázis szervez mindenhova merülést. Szerintem. Főleg Ras Mohamedre, bár azt nem tudom, hogy az Anubis-nak kivel van kapcsolata.

Mi is a Lighthouse-os csapattal szoktunk menni. Dénest én is ismerem, szerintem nagyon jó arc. Tavaly még Zsolti (nem jut eszembe a vezetékneve) volt kint, de ő a C-Fun-hoz tartozik. De ez a két bázis együtt van. Most itt a fórumon olvastam, z.ombre-ról. Őt nem ismerem.

Előzmény: TTrans (8128)
TTrans Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8128
Így van. Mindenkinek lehet jó és rossz tapasztalata is.
És pont azért van a fórum, hogy ezt megosszuk egymással.
Nekem továbbra is az a véleményem hogy Anubisból elég volt egyszer.
Azzal az utassal akivel múlt héten találkoztunk Sharm-ban és Anubissal jött szintén negatív tapasztalata volt.
Egyébként én is ismerek magyar búvárt kint, konkrétan Halmos Dénest. Korábban ezért is sikerült Ras Mohamedre eljutni hajóval. Anubissal már nem ment volna.

T.
Előzmény: dandika70 (8127)
dandika70 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8127

Sziasztok!

Látom egy páran lehúzták az Anubis-t. Azt írtátok, hogy nem lehet őket elérni, nem foglalkoznak az utasokkal. Én nem ezt tapasztaltam. A kinti búvárkodásunkat mi intézzük mindig a búvárbázissal, ezért  nem mentünk el a tájékoztatóra. Második vagy harmadik este a srác keresett meg minket, hogy minden rendben van e, segíthet e valamiben.

Pár éve pont a robbantáskor voltunk kint. Akkor a Kartago-val. Mi velük nem megyünk többet. A szállodában négyen voltunk. A másik házaspár szerette volna elérni a képviselőt, persze sikertelenül. Sőt, mikor hazainduláskor ezt felvetették neki, hogy ők bizony  ott voltak a robbantásnál és nagyon szerettek volna beszélni vele, akkor eléggé lekezelően közölte, hogy sokan átélték az esetet és ő nem foglalkozhat mindenkivel.  Persze ezt hallva sokan felháborodtak. Nem csodát vártak tőle, csak beszélni szerettek volna vele, hogy legalább tudjon valamit az utasairól.

Ennyi a sztori. Azt már csak hab a tortán, hogy pesti irodával folyamatosan hülyeséget közölt. 

Gondolom mindenkinek van jó és rossz tapasztalata az irodákról.  

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8126
Szia petra03 :)

Mi is az Anubissal megyünk! Melyik szállodában lesztek? Már számoljátok a napokat? :)
Előző évben Hurghada-án voltunk, egy elég gyenge hotelben (3csillagos-akkor erre volt csak pénzünk), az idén most remélem jól választottunk. Melyik fakultatívokra akartok majd menni?
Előzmény: petra03 (8121)
TTrans Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8125
Sziasztok!

Ma reggel érkeztünk meg Sharm-ból. A Coral Sea Imperial (ex Conrad) szállodában voltunk Kartagoval. Minden nagyon jó volt, egy baj volt csak, hogy egy hetet voltunk :-( Nagyon jó szálloda!!!!

2 éve a Sun Rise Island View-ba voltunk az Anubissal, az is nagyon szép volt, gyönyörű korallfal van ott is, de csak mólóról lehet a vízbe bemenni! A mostani nyaralásunk összességében valahogy jobban tetszett! Nem tudom, lehet, hogy friss az élmény :-)

A Sun Rise egyébként kb. 5 éve épült szálloda, és tényleg szép, de az Anubissal többet soha, de ezt itt már leírtam korábban. Most is találkoztunk olyannal aki az Anubissal jött és még csak nem is találkozott az idegenvezetőjével. Nem tudott befizetni programokra! Így a szállodában egy német irodánál fizetett be pl. a Delfin show-ra, mert a kislányát el akarta oda vinni. Kérdezte, hogy hogyan tudna elmenni a mi irodánkkal más programokra? Tehát ugyan az a probléma ami nálunk is volt.
Fontosnak tartom azt, hogy kapj egy pontos információs leírást, ami több mindenben segít és útba igazít. Mi ezt most meg is kaptuk a Kartagotól.
Amit megadott az Anubis helyi telefonszámot, hogy probléma esetén az hívhtató, na azt senki nem vette fel nekünk.


Amikor megérkeztünk a Coral Sea-be minden különösebb intézkedés nélkül (borravaló) földszinti tengerre néző szobát kaptunk, amit a foglalásnál nem is kértünk. A szobát nagyon szépen kitakarították minden nap! A személyzet nagyon kedves. Egyik alkalommal a beach bár-ból kiszúrta a srác, hogy ott ülünk a szobánk teraszán este, és oda hozott nekünk koktélt, és nem várt borravalót! De a központi étteremben is nagyon jó fejek voltak!
Az ételek is jók voltak, a szállodának angol séfje van! Volt többször B.B.Q. a központi étterem előtt. Minden nap volt gyümölcs és dobozból lehetett fagyit is szedni! Fontos, hogy dobozos, mert állítólag tölcsérest nem szabad enni!

Gyönyörű korallfala van a szállodának, gyerekeseknek is ajánlom , mert a partja sekély. Velünk is volt egy három éves gyermek, és Ő is tudta élvezni a tengeri pancsit! Elég sokáig be lehet sétálni és csak térdig ér a víz, majd csak később kezdődnek a korallok. A kedves orosz vendégek még azon is sétálgatnak, persze próbálják kizavarni őket onnan sokszor sikertelenül...
A víz szinte langyos a sekély részben, de beljebb sem sokkal hűvösebb, nagyon kellemes volt!

Hazautazásnál nyerünk pár órát. Úgy volt, hogy du. 17.50-kor indul a gép, majd kaptunk egy üzit, hogy csak 23.50-kor lesz az indulás, mert változott a menetrend! Így a fél napból egész nap lett. 12.00-kor lett volna a chek out, de így csak este 20.20-kor jelentkeztünk ki. Még vacsorázni is tudtunk! Mindent használhattunk a szállodában addig!

Összességében nem tudok rosszat mondani!

Ha esetleg vkinek lenne kérdése szívesen válaszolok!

Üdv.
T.
Barca82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8124

Szia Reni!

 

Mi július 13. indulunk a párommal Sharmba vagyis 12. mert 22.15re kell kint lennünk a repülőtéren.:) Jön még valaki esetleg ebben az időpontban?

Előzmény: reni67 (8122)
dandika70 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8123

Altakrisz!

Mi már többször voltunk a Savoyban, és tavaly az Anubissal mentünk. Az idén, júl.19-én is velük megyünk. Voltunk már  a Sheratonban is párszor. Igaziból mindkét szálloda szuper. A Savoyról van egy pár klassz képem, ha érdekel mail-ben elküldöm a linket. Szerintem nagyon jó az ellátás, a szobák és környezet tiszta. Az szállodások figyelmesek. A szálloda partján érdemes sznorizni, mert sok látnivaló van. Mondjuk a Sheratoné is klassz. A Savoy előtt épitettek egy is bevásárló központocskát. A központba bármikor be tudtok menni, mert taxi mindig áll a szálloda előtt. Ha érdekel valami még, szívesen segítek.

Előzmény: altakrisz (8118)
reni67 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8122
A mi gépünk szombatról vasárnapra 0:55-kor indul. Kicsit fárasztó, de vasárnap már az egész nap a miénk a parton.
Előzmény: riett76 (8120)
petra03 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8121

Szia!

 

Mi is 06.28.-án megyünk Sharm-ba, bár mi nem abba a szállodába leszünk s az Anubissal megyünk. Ti?

Előzmény: Törölt nick (8114)
riett76 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8120

Igen, másik géppel megyünk.Ti már tudjátok a pontos indulást?

Mi fél 7-kor indulunk ( a Best honlapján található várható menetrend szerint Ti korábban), tegnap nem késett sokat, reméljük most vasárnap sem fog.

Előzmény: reni67 (8112)
riett76 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8119

Néztem már az oldalatokat többször is, és sokat segített a választásban, úgyhogy KÖSZI!

Két éve voltunk a Regencyben, akkor hajóról kinéztük ezt a partszakaszt. Azóta gyűjtöm az infókat innét a fórumról....

Kaptatok palackos vizet a szobába éjszakára?

Beszéltek a hotelban németül is, vagy csak angolul?

Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, ami eszedbe jut!

Köszi!

 

Volt valaki delfinúszáson mostanában?

altakrisz Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8118
Sziasztok!

Július 5-én mennénk az Anubisz Travellel a Savoy -ba. Tud valaki vmi infót mondani a az utazási irodáról és a szállodáról?
Az utazási iroda nagyin ajánlotta szemben a Sheratonnal ami pedig drágább, tehát lehet benne valami mert nem "hazabeszélt"
Előre is köszi az infókat
firpo1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8117

 SUNRISE....?   szerintem a legjobbak egyike.Az oldalunkon van róla pár cucc.

www.sharmfun.uw.hu oda visszamennék bármikor!!! Sajna az OTP nem csinál oda utat.

Előzmény: riett76 (8111)
janesz69 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8116

Sziasztok!

Azokhoz lenne kérdésem, akik már többször jártak Sharm el Sheikh-en és tudnának ajánlani nekem szállodát.

4, de inkább 5 csillagos szállodát keresek all inclusiv ellátással, olyan homokos parttal, ahol úszni nem tudó is be tud menni fürödni, de korallzátony is legyen a sznorizni vágyóknak.

Mi többször jártunk Hurghadán különböző szállodákban, ha valakinek hasonló kérdése lenne oda, én a Makadi Palace-t ajánlanám feltétlenül.

Az idén Sharm-ot szeretnénk kipróbálni egy kiváló helyen.

Előre is köszi!

Janesz

Bodza78 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8115
Köszönöm szépen az információt, fel is vesszük a búvároktatóval a kapcsolatot. :) Ez megnyugtató, hogy van kinn magyar bázis. :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8114
Sziasztok :)

jön valaki június 28.-án Sharm-ba? Mi Sharm El Hayat hotelben leszünk, tudtok róla valamit? annyi infóm van, hogy sok az orosz, és nincs saját tengerpartja... Mi már nagyon be vagyunk sózva :-)
Napfény1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8113

Köszi, hogy leírtad:) Egyszer Makadit is megnézném, eddig Hurghadán körutazás kapcsán voltam csak és nem korallos szállodában.

Előzmény: volvo s80 (8107)
reni67 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 8112
Szia Riett76!

A mi irodánk a Best Reisen. Azt hiszem ők másik géppel repülnek mint az Anubis.
Előzmény: riett76 (8111)
riett76 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 8111

Szia Reni67!

 

Mi is 21-én megyünk a párommal  Sunrise Island Wiev-be az Anubis Trvellel.

Ti melyik irodával mentek?

 

Mindenkitől kérdezem, hogy van-e friss infója, tapasztalata a szállodáról, ill. a delfinúszásról. Mostanában nem olvastam ezekről itt.

reni67 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 8110
Sziasztok!
Van valaki aki júni 21-én jön Sharmra? Esetleg a Melia Sinaiba?
Ha valaki friss infot tud a szállóról azt megosztaná?
tomy007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 8109
z.ombre ezen a néven szokott itt a fórumon irogatni, amugy van kint magyar búvárbázis a LIGHTHOUSE ő itt dolgozik.Próbáld meg vele felvenni itt a kapcsolatot.
Előzmény: Bodza78 (8108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!