Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Vannak a vízzel tölthető lufik. Azok eleve kisebbek. Azokat is fel lehet fújni. A szakszerű nevüket nem tudom, de papírboltokban lehet ilyeneket kapni. Szerintem felfújva még hasonlítanak is a tojásra.
Nem befújom,hanem a lufi végére cernát kötök,annál fogva bemártom a higgitatlan keményítő folyadékba.Felakasztom hogy a felesleg lecsorogjon,majd kis idő múlva megismétlem még kb. 2-3-szor.Ez után hagyom megszáradni, célszerű egy éjszakán át.Másnap előszőr óvatosan el kell választani a csipkét a lufitól (mert egyébként leeresztéskor összemegy! ), utána engedem ki a levegőt a lufból.Nagyon keményre szárad,nekem van már 2 évvel ezelőtti is.Épp gondolkodtam talán frivolitás tojást is lehetne így.Az már igazán művészi lenne.
Van egy nagyon jó tojás mintám,kiválóan alkalmas a lufis módszerhez.Egy hátránya van, 20-as cérnából kb. libatojásnyi nagyságú lesz.Ezt érdemes figyelembe venni ha valaki müanyag tojásra készíti.
A TVN-en "bogi56" névvel bejelölt valaki, gyanítom, hogy innét, csak nem jövök rá, hogy ki az.... (Nagggyon pirul) Felvilágosítanátok homályos fejemet?:))
Mostanában sajnos csak bekukkantásra van időm, így most köszönöm meg a munkámra adott szavazatokat, és gratulálok én is mindenkinek a szépséges kézimunkákhoz!
Szüli-névnaposoknak sok boldogságot kívánok, visszamenőleg, és előremenőleg is:))
Marcsi! Megpróbálok levelet írni, abban részletezem majd a mintát:)) Látom te sem vagy eleresztve idővel:((((
Én most a lányoknak hétvége felére egy kis tojás-dekupázsolást ígértem be, majd meglátjuk mi lesz belőle.
Edit már "megkritizálta", semmi hozzáfűzni valóm. Teljesen tökéletes! Foly. köv.!
Edit!
Én kaptam 12 centis műa. tojást, de csak húsvét után fogom kidekorálni. Fogalmam sincs mekkora egy strucctojás. Milyen kényelmes is az. Ha tojásoslecsót eszünk pl., mire feltöröm a 20-25 tojást.....lemegy a nap.
Mikor Jolimamánál voltunk, említettem, hogy baj van a kicsi fogaival. Nos nem olyan rossz a helyzet, mint gondoltam (nem vagdalkoznak), de nem lesz azért legényálom. Ilyet még nem hallottam, de mivel röntgen alapján nincs helye az összes maradandó fognak, ezért fogív tágítást végeznek. Megnyugtatott a szájsebész, hogy hosszú évekbe fog telni, mire a gyerek fellélegezhet.
Ha most látnád, hogy dagad a keblem /ami már amúgy is elég nagy/!! Köszi a dicséretet, de én látom a hibákat. Azt hiszem ez már jó jel, csak a kiküszöbölés megy még nehezen.