Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9944

"Nemesítened" :DDD Erre kíváncsi leszek.

Előzmény: beetee (9943)
beetee Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9943

Úgy néz ki sikerült nemesítenem egy fehér színű ökörszivet.

Holnap leképezem.

Nem tudom, megtartja-e ezeket a jellemzőit, minden esetre fogok magot.

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9942

Coeur de Bouef Orange itt még zölden, de azóta már narancsban ontja ízletes bogyóit.

 

CBNora Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9941

Jó.

Egyébként is szeretnék idén minden fajtából eltenni frisset. 2009-es a legtöbb magom. Még kifogástalanul csíráztak, de ideje frissíteni. Némelyik fajtából már nem is maradt túl sok.

Előzmény: Lora1213 (9939)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9940

Erdélyi Berta kisasszony kitett magáért az idén.

 

1-2 Berta Erdélyből.

3--- White Bush

 

 

 

Lora1213 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9939

Kérlek tegyél félre számomra egy pár szem magot.

Előzmény: CBNora (9913)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9938

Isten nem ver bottal.

Jövök neki egyel!

 

Előzmény: gergerg (9936)
CBNora Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9937

Robban?

Előzmény: gergerg (9936)
gergerg Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9936

Egy jótanács: soha ne grillezzetek félmeztelen egészben paradicsomot! :-)

gergerg Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9935

:-) igen.

Előzmény: zoldseg60 (9932)
gergerg Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9934

Tiszta zöld a szára, én is várok még.

Előzmény: baby-lon (9933)
baby-lon Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9933

Szia!

 

Nem, még nem várok vele, mert be akarom tárolni. Még van rajta zöld, pedig nem öntöztem egyszer sem. Csak friss fogyasztásra ástam fel belőle. Tied hogy áll?

Előzmény: gergerg (9931)
zoldseg60 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9932

kivétel az éretten is zöldek

Előzmény: gergerg (9928)
gergerg Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9931
A mirát ásod már?
Előzmény: baby-lon (9930)
baby-lon Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9930

Amúgy az év nyertese nálunk a Rosalita, a második a Burpee Delicious... Mindkettő eszméletlen.

 

Még csak egy kis lecsót készítettünk eltevésre, meg pár kis üveg paradicsomszószt, pedig 18 félét ültettem, több mint 90 tövet :-)

 

Megesszük frissen mindet.

 

Még egy érdekesség, egy Lugas F1-ről legyökerezett sarjat kiültettem a kert végébe, homokba, és nem locsoltam. Szépen terem, jóval kevesebbet, de szépet :-)

baby-lon Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9929

Sziasztok!

 

A fekete paradicsomok közül ajánlanám a Nyagoust, nagyon ízes.

 

Az ökörszív tényleg macerás, de megéri, szerintem nagyon finom, imádom a húsos savasságát.

gergerg Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9928
Amikor szétvágva nem látsz benne zöld részt. Ha most szedsz, őszig még próbacsíráztatást is csinálhatsz.
Előzmény: hold999 (9927)
hold999 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9927

Sziasztok!

 

Mikor jó a paradicsom magnak? 

Köszönöm!

CBNora Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9913

Egy osztatlan levelű, nagy bogyojú falusi paradicsomom nekem is van. Az gombabetegségekre nem érzékeny, a fitoftórára sem, csak az atkákra. Nagyon finom is, csak általában kevés van rajta. Idén eléggé eldzsungelesedett a paradicsom ágyás, ebben a szárazságban úgy tűnik, ez kedvező. Kicsit párásabb, nem annyira atkásak a paradicsomok, mint a kert szárazabb részén lévő néhány tő.

Előzmény: Törölt nick (9909)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9909

Ez az ökörszív volt nekem is tavaly, idén már hanyagoltam. NAgyon érzékeny, nagyon keveset terem, igaz, az a kevés óriási. A kapott magokból sokkal jobb paradicsomok keltek, és kaptam a nővéremtől tavaly olyan ökörszivet végre, ami nem túl nagyot, de sokat terem.

Az ideiekből a Marmandén kívül az osztatlan levelű falusi faparadicsom a legérzékenyebb, pedig annak finom a termése.

Kihasználom a jó időt, szárítom a sok San Marzanot és Romát. Kár, hogy a SM zöme később fog érni, amikor már biztosan nem lesz aszaló idő. Most inkább a Roma van csúcson.

Előzmény: Törölt nick (9887)
Rhéman Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9903

Írd meg a címed. Augusztus végén küldöm, a címemmel együtt. Köszi.

Előzmény: lizy72 (9902)
lizy72 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9902

Rendben, szíves veszem a magokat, és én is küldök.

 

 

Előzmény: Rhéman (9896)
lizy72 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9901

Kerti-mag Delikát sorozatból vetettem.  Én is úgy emlékeztem, hogy ez egy ellenálló és hatalmas terméseket hozó paradicsom fajta.

Ehez képest, beteges, és a korallon, meg a kecskemétin sokkal nagyobb termések vannak.

 

A magot megköszönöm.

Jövőre főleg itthon fogok kertészkedni, anyunál hanyagolom, mert egyrészt nincs idő a kettőre, másrészt  ott kút hiányában nagyon drága a locsolás.

 

Az idei kisérleti év volt.

A bevált parik jövőre itthon és persze néhány kiséreti példányt is szeretnék.

 

Vajákos Biri féle Helsing Junction-ra, és a paprika alakú paradicsomra, leszek kiváncsi mert az nagyon tetszik, majd remélem leírja a tapasztalatokat.

 

 

Előzmény: Törölt nick (9887)
BAtti1964 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9899

A hozzászólás végén ott volt a :D ...

Előzmény: Törölt nick (9898)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9898

Még nagyon sok mindenről nem hallottál.

Én sem. De nem röhögök rajta, hanem utána nézek.

Pl. itt a fórumon is többször volt szó pl. az aszalt paradicsomtól, melyet besóznak.

Nem mondod, hogy azt is átlápted, mint állítólag az én hozzászólásaimat szoktad?

 

Előzmény: Törölt nick (9895)
gergerg Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9897

:-)

Előzmény: Törölt nick (9895)
Rhéman Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9896

Én szívesen venném a black prince magot. 

 

Tudnám viszonozni black krimmel, white beefsteakkal. Ezt másoknak is tudom küldeni.

 

 Az én e-mailom publikus.

Előzmény: lizy72 (9882)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9895

"A Black Krím is finom. Sózni nem igen kell." - Sózni? Valaki sózza a paradicsomot? Én erről nem is tudtam. :D

Előzmény: Törölt nick (9894)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9894

Köszi!

Nekem a Brandywine jön be. Nagyon ízlik, a  többihez képest nagyobb bogyót érlel és korán.

A Black Krím is finom. Sózni nem igen kell.

Black prince - finom, nem savas, refluxosoknak nagyon jó.

A Black Trifele is marad jövőre. Nekem ízlik nagyon.

Még van 2 fekete az OSU Blue, mely érdekes. Érés előtt Zöld-Lila, érés után Piros-Barna.

Ja és a Helsing Junction. Ő is olyasmi lesz, mint az OSU, már kezd átmenni zöld-lilából pirosba.

 

Képek:

 

1. OSU Blue P20

2. OSU Blue P20

3. Helsing Junction

 

 

 

Előzmény: Mandinka* (9890)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.17 0 0 9893

Az erdélyi ökörszív fajta stabilizálása állítólag folyik (nem két pillanat az), de legalábbis az MGSZH-ban volt régebben géntartalék, csak átalakították a honlapot és már nincs róla infó. Lehetséges, hogy évek múlva megjelenik a hazai kínálatban valahol, mondjuk a ZKI-nél, de nem biztos. Azért is terjesztem előszeretettel, mert szerintem igen értékes és finom fajta, nem mellesleg ellenálló mint a fene. Volt olyan, hogy szabályosan feketére rohadt közvetlenül mellette a Marmande, de ez csak októberben kezdett el kicsit foltosodni.

Előzmény: Mandinka* (9889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!