A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Nekem, és a körülöttem élőknek nem igazán jött be a flakonos tejhab. Nem kifejezetten rossz, de nem is igazán jó. Leginkább pedig felesleges, lassan már csulott szemmel csinálom unortodox tejhabomat. (Jeges tejet habosítok könnyűvé a botmixer spéci feltétével, majd mikróban megmelegítem nem túl forróra. Így igen szép micro-foamot sikerül elérni.)
Én tartok kéznél tejet, sőt amíg a KV készül, iszom 1-2 csészényit (hogy kíméletesebb legyen a gyomorral), de magába a kávéba csak akkor teszek egy keveset, ha nem sikerült jóra. A tej olyan az eszpresszóban, mint napszemüveget tenni föl egy rikító színes táj közepén.
Én is mindig espressót iszom, van, hogy magában, minden ízesítés nélkül, de leggyakrabban an minimális - csapott mokkáskanál - cukorral + kis tejhabbal, vagy kvtejszínnel.
Azé', mer' súlyos Croatitisem van (úgy 7 éve), és az idén nemtom kezelni...:-)
A Kátayban van többféle Peugeot, kiviteltől függően az említett árakon. A Pólusban (KonyhaShow) elfogyott, ott olcsóbbért mérték, van helyette valami kerámiából (?) készült, 4550 pöngőért. Egyiket sem láttam, eddig csak telefonos nyomozás folyt...
Nos, vettem egy 3,5 decis termoszt, s telefőzöm KVval. És indulok, és holnap már remélem a tenger mossa lábaim, s sör a fogaimról a grillezett tintahal maradékát, és köüzben majd rátok gondolok. 1 hét és ismét erre vagyok.
És yeahhh: ilyen géppel szemeztünk a Cora-ban, mikor megvettem a Krups-ot. Asszem legalábbis. Ha lett volna rá keret, most ez lenne a konyhapulton ~ : ) És a Sega Peru nagyonfinom KV ~:)