Keresés

Részletes keresés

Ushername Creative Commons License 2018.07.06 0 0 6295

Sziasztok! 

 

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mik a lehetőségek egy kizáródott aranyér esetében amelyben  már megszünt a vérrög? Amikor még fájt, gyulladt volt, nem volt időm elmenni doktorhoz, utána pedig fájdalom híjján már nem volt olyan sürgető a dolog. Viszont ahelyett, hogy visszahúzódott volna, eltünt volna, mint eddig tette, kint maradt. Egy ideig türelmes voltam, de most már kezd idegesíteni, hogy ott van.

A kérdés: Mit lehet vele kezdeni? Esetleg begyűrűzik és leesik magátol, vagy valami komolyabb beavatkozást igényel? Összefüggésben lehet-e azzal, hogy fel van repedve( illetve most már csak hegges) a záróizom és környéke?( a szekletem mellesleg puha, jó pózban ülök a wc-n)

 

ui: ha valami zavaros bocsassatok meg nekem, rettentő fáradt voltam amikor írtam.

     

Zsanna68 Creative Commons License 2018.07.06 0 0 6294

Hello.

Ami azt illeti az alvázban 3 kijárat van és bárhol lehet bibi.

Talán egy CT nem lenne fájdalmas.

Ott lehetne látni hogy hol van a probléma.

No, és utána abba az irányba menni.

Azért csak jelentkezzetek, főleg akiket megműtöttek és hogy milyen műtéttel és hosszú távon mi jön/jött be.

 

Előzmény: Gorsiborsi (6293)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.07.05 0 0 6293

Haliho,

 

na hat, nem a mutettel volt gaz, hanem megint begyulladt a vegbelem, de valami iszonyatosan, nem tudni miert. Kaptam antibiotikumot, vmi ecsetelot belsoleg, ami mindent befog. Kup, izomlazito gyogyszer + fajdalomcsillapito.

 

A repedesem olyan mint volt, nem gyogyul a gyulladastol, de az a legkevesebb igazsag szerint. 

 

Feljebb rektoszkoppal most nem tudott vizsgalni, egy anoszkop fert fel durva erzestelenito kenocs + lidocainos kup + izomlazito + flectorral. Doki mondta ha ez se ut be, akkor beszur erzestelenitot es ugy vizsgal meg. Hala istennek erre nem volt szukseg.

 

Ha olyan allapotba rantjak a vegbelem h mehessen a vastagbeltukrozes, akkor azt is megcsinaljak a Gastromedben.

Ja es hetfore van idopontom gasztroenterologushoz h minden mas kizaro vizsgalatot megcsinaljunk, h kideruljon mi okozza ezt a gyulladast. De a legjobban a vastagbeltukrozes kellene. 

Meg amugy az egesz kismedencem be van gyulladva, nodkinal is jartam hetfon, a huvelyem also traktusa is tiszta gyulladas, alig birt megvizsgalni. Kenetet is vett, most tenyesztik. Tiszta vicc komolyan. xD 

 

De osszessegeben ezen a heten mar kicsit jobb a helyzet mint mult heten, de lehet h csak a rengeteg gyogyszer beszel belolem. xD Legjobban a WC-zes utan kb 2-3 orara ramtoro zaroizomgorcs a leggazabb, jobban faj mint maga a szekelessel jaro fajdalom. 

 

Na, de hat ennyi vizsgalat utan mar csak lesz valami. Itt legalabb komolyan vesznek, es ha azt mondom h faj elhiszik es megvizsgalnak. 

 

A legtobb helyen a legtobb sebesz elhajtott egy kenoccsel/kuppal, meg a tanaccsal h 'ne gorcsoljon ra kislany'. Aztan elkonyveltek h hisztis szoke p**** vagyok. 

Előzmény: Szandra888 (6291)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.07.01 0 0 6292

Koszi, majd riportalok:) Valahogy elvegetalok flectoron addig. Csak nem tudom mit csinalok ha jövö heten se tud megvizsgalni. Kaptam izomlazito kupot meg vmi durva izomlazito gyogyszert addig is. 

Előzmény: Szandra888 (6291)
Szandra888 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 6291

Remélem minél hamarabb rendbe jösz...:( el sem tudom képzelni, milyen lehet így. Akkor lekopogom, hogy nálam minden jól ment. Kitartás! Majd írd meg, mi volt!

Előzmény: Gorsiborsi (6289)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.29 0 0 6290

igen, a detralexet kifejeztetten viszerre is szoktak ezert felirni. viszer mutet utan is adnak detralexet mindig. :)

Előzmény: zénó75 (6287)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.29 0 0 6289

Gratulalok:) Remeljuk ket heten belul teljesen rendbejössz. 

 

Nalam van egy kisebb komplikacio, nagyon nagy fajdalommal jar meg mindig a szekeles es folyamatosan felszakad a heg.

 

Szerdan meg se tudott vizsgalni a doktorur, mert raharapott a vegbelem az ujjara, olyan szukuletem van. 

 

Kaptam izomlazito gyogyszert meg izomlazitos kupot, es elvileg ket het mulva kene visszamennem, de mar hetfon hivom a klinikat egy jövö heti idopontert, mert kivulrol nem latni semmit, de nyomasra a vegbelnyilasom mellett a bor iszonyatosan faj. Akkora a fajfalom nyomasra, hogy kisugarzik a labamba. 

 

Szoval valami gaz van sajnos. :/ Egesz nap faj a vegbelnyilasom jobb oldala. :/

Előzmény: Szandra888 (6288)
Szandra888 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 6288

4. hetes kontroll

 

Mindent rendben talált a doktor úr. Hegem szép. Mehetek a Balcsira 😎

Annyi tapasztalat, hogy néha még kicsit érzem, hogy a záróizmom enyhén összehúzódik, ha sokáig ülök és "próbálkozom".  Erre azt mondta, hogy kb 2 hét és szerinte az is megszűnik,mert gyorsan gyógyulok. Ha mégsem, írt fel izomlazító kúpot. Ennyit rólam... Remélem már mindenki túl van a nehezén. :)

zénó75 Creative Commons License 2018.06.28 0 0 6287

Érdekes , mióta  szedem a detralex-et a bal lábamon is vékonyodik a visszér.... :)  ( nem olyan vastag mint mondjuk 2 hónappal ezelőtt)   

Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.19 0 0 6286

igen, amugy sok mulik az orvos hozzaertesen, nem torvenyszeru h minden lezeres mutetnek roszzul kell sikerulnie.

orulok, hogy gyogyulgatsz! :) kitartast!:)

Előzmény: Szandra888 (6284)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.19 0 0 6285

Hat, koszi! Most vagyok a 6. het.elejen mutet utan es meg mindig faj, olyan mintha szukuletem lenne vagy nem is tudom. Barmilyen szeklet, ami kicsit formaltabb mint a csavarosfagyi faj meg szur. ,,, amig ki nem mosom utana mar. Juli 4-en megyek vissza kontrollra, addig nem akarom zargatni a dokit hulyeseggel. Lehet en vagyok tul kenyes meg turelmetlen. :/ Meg az is lehet h addigra megoldodik a problema. 

De teny h nyilt fisszuraval is vastagabbakat sikerult produkalnom es kevesebb fajdalommal mint a caruncula levetele utan igy hat hettel. :/ 

Előzmény: bonap arte (6283)
Szandra888 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 6284

2 hét utáni állapot

Még mindig érzem, de egyre kevésbé fáj. Persze vannak napok, amikor én is beveszek 1 fájdalom csillapítót,de csak a néha előforduló görcsök miatt. A kúp sem fáj annyira, mint elsőre. Inkább csak kellemetlen. Kajára azért odafigyelek, a víz az én mumusom.

 

Valakinek igenis jó lehet a lézeres műtét. Engem a kórházunk főorvosa műtött. Szakmájában elismert doktor, betegeitől csak jót hallottam róla. Sok múlik ezen is.

bonap arte Creative Commons License 2018.06.17 0 0 6283

Napról napra javulni fog. 1 hét az kevés, legalább 2 hét mire elviselhető lesz. 1 hónap kell, hogy munkába lehessen állni napi 8 órát. Fortedol fájdalomcsillapítót írass fel a dokival, ez jól hat arra a területre.

Wécé után megmosni és vazelinnel bekenni az érintett területet. Így sokkal kényelmesebb ülni, járkálni mert nem dörzsölődik, és jobban is gyógyul.

Előzmény: Gorsiborsi (6282)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.17 0 0 6282

hat, nem tudom.. nekem a heg igy ot hettel a mutet utan is elegge faj.. 

hany het mire begyogyul a heg? 6-8 hetet mondtak, teny nem annyira rossz mint mutet utan, na de nem is jo. :( es nem nagyon latom h 2-3 het mulvara hogyan lesz ebbol barmi is. :(

zénó75 Creative Commons License 2018.06.16 0 0 6281

Szia. Köszönöm az infót, nos akkor ezt a lézeres műtétet hanyagolom ( az elején kétségbe estem mert tényleg fájt és nagy is volt ). A you tube videókon persze ezeket a utólagos szövődmény  problémákat nem említik meg... ott minden szép és jó.  Egyenlőre  nem is kell gondolkoznom műtében mert javult a helyzet  (szerintem a detralex reparon kombóval ) pedig két hete szinte folyamatosan  munkagépben ülök és vezetek is. 

Előzmény: b325 (6278)
Zvtwinner Creative Commons License 2018.06.16 0 0 6280

Szia!

 

Köszi a választ! Nekem szakorvos azt mondta a belső kamerás vizsgálat alapján, hogy körörösen elhelyezkedő harmadfokú belső aranyereim vannak. Ő azt mondta, hogy a gyűrűzés az én esetemben nem jó megoldás, de már nem emlékszem, hogy pontosan miért nem. Azt mondta, vagy műttessem meg, amikor nekem jó, vagy éljek vele együtt így, a Detralex-kúp kombóval túlélve időnként, de ez esetben idővel valószínűleg rosszabb lesz, akkor majd később kell nagyobb műtét.

Igazából elsőre én csak a külsőt akarom eltávolíttatni, mert komoly fájdalmat ennek az "eljövetele" okoz, a belső inkább csak enyhe diszkomfort érzést, székelési nehézséget. De mivel a kettő sokszor együtt jön elő, nem tudom megállapítani, hogy külön csak a belső mennyire gáz, lehet, hogy a kellemetlenségek nagy része elmúlik a külső kimetszéssel. 

Megpróbálok időpontot kérni egynapos ambulanciára külsőre, aztán utána meglátjuk, mi lesz.

Előzmény: b325 (6279)
b325 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 6279

Szia,

 

 

ha jo szakorvos vizsgal meg, vagy esetleg mar tudod is a pontos diagnozisodat (pl.:hogy hanyad foku belso arnyereid vannak) egyaltan nem biztos, hogy ki kell metszeni azokat, meg akkor sem, ha gyuru alakban helyezkednek el. De ezt inkabb dontse el egy jo orvos.

 

nekem pl. gyuru alakban voltak II foku arnyereim, es III foku aranyerem, plusz egy kulso es a belsoket gyuruzessel (liglalas) meg lehetett oldani tobb lepcsos ambulans kezelesen. A kulsot pedig ugy itelte meg a szakorvos, hogy el kell tavolitani, pedig nekem problemat nem okozott. Ennek ellenere, ha jol tudom, kb. 1cm-es vagy problemat okozo kulso arnyereket szoktak javasolni eltavolittatni. 

 

tehat azt szeretnem ezzel mondani, hogy II foku arnyereket szepen lehet gyuruzni, de meg a III fokut is lehet - ha ugy iteli meg az orvosod. Ha ez megoldhato javaslom egy alkalommal csak egy belso aranyeret gyuruztessel le, sokkal kevesbe kellemetlen es gyosabban gyogyulsz (de erre is megvan a szakmai protokoll es a jo szakorvos ezt is tudja, hogy egyazon oraallasban egy vagy maximum ket arnyeret gyuruz le, hogy minnel kevesbe terhelje meg a pacienst ezzel).

 

Persze elkepzelheto, hogy neked olyan a leleted, hogy valoban ki kell metszeni a belsoket. Nagyon jo szakorvos mondta nekem, ha a hagyomanyos szikes uton metszik ki a belsoket altalaban 6 het a varhato felepules, amennyiben szepen szovodmenymentesen gyogyul a paciens.

Maganuton azonban mar olyan eljarasok is vannak, olyan eszkozokkel (melyeket a TB nem tamogat sajnos), hogy altalban kb 7-10 nap alatt mar nagyon szepen gyogyulnak a betegek, igaz ennek sajnos meg van az ara.

Előzmény: Zvtwinner (6249)
b325 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 6278

Szia,

 

lehet mark eson irok, de semmikeppen ne valaszd a lezeres mutetet.

 

A szakmailag jo es emberileg becsuletes, korrekt proktologus - sebesz soha nem fogja neked javasolni azt, mert a lezeres beavatkozas utan komoly szovodmenye lesz a paciensek nagy reszenek, a kivetelek ritka szamba mennek (aki tuleli szovodmenymentesen). Proktologia teruleten nem elfogadott a lezeres beavatkozas, de ezen a forumon, ha visszaolvasol ebben a temaban Te magad is latni fogod milyen szendvedesen mennek at gyakran a betegek. Jomagam jartam olyan magan klinikan, ahol meg is jegyeztek, hogy az Ars Medica (AM)-bol sajnos milyen sok panasszal jovo beteguk van. Mindazonaltal allitolag eleg komoly osszeget ker el a betegeitol az a bizonyos orvos, aki ott dolgozik es itt mar oly sokszor emlegettek a forumon. 

Előzmény: zénó75 (6242)
freerider_111 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 6277

+1 flector rapid aztán pár óra múlva algopirin majd pár óra múlva újra felctor rapid. ez a kombo nekem nagyon bevált aranyér műtét után. külön külön a 2 gyógyszer szinte semmit nem ért. így kombinálva nagyon jó volt. Volt otthon contramal, családi tapasztalat alapján bevettem az elején, szart sem ért :) mintha semmit se vettem volna be, igaz ez a műtét utáni napon volt, de a flector - algopirin kombó bevállt.

Előzmény: Szandra888 (6273)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.09 0 0 6276

kapard ossze magad, muszaj. :D es nehogy online shoppingba kezdj, en egyre lejjebb jutok a lejton xD

meg otthon tespedek, kivettem ket het szabit pluszba. az elmult negy honapot tegintve igazan megerdemlem.. meg meg azert faj, na. szval kell meg az a ket het h ne feszengve menjek vissza... 

Előzmény: mbence30 (6274)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.09 0 0 6275

cataflam, vagy a flector rapid. flector rapid u.a. diklofenak szarmazek mint a cataflam, csak vizben oldhato granulatum. megiszod, es gyorsabban ut be mint a cataflam. ha nagyon faj ennek ellenere is, akkor a flactor rapidra ra lehet szedni egy db algopyrint 1-2 ora mulva, legalabbis nekem a dokim ezt ajanlotta es igy is csinaltam. :)

Előzmény: Szandra888 (6273)
mbence30 Creative Commons License 2018.06.08 0 0 6274

Összekapartam magam lelkileg, muszáj. :)

 

Ez a két-három hét már gyerekjáték lesz, de köszi a tippet, ha nagyon elfajulna a dolog, akkor váltok úgyis. Nekem valószínűleg az volt, hogy hirtelen kezdtem el zabálni, ráadásul melóban 3-4 kávét is megiszom, ezt most megint visszavettem. Szerencsére ez a nyamvadt kúp egyből megszünteti a fájdalmat és lehet placebo, de úgy érzem gyógyulgat tovább. :)

 

Jobbulást, most már gyógyuljunk meg lassan mindketten. :D

Előzmény: Gorsiborsi (6272)
Szandra888 Creative Commons License 2018.06.08 0 0 6273

Nem is erőltetem az ülőfürdőt,ezért kérdeztem. Nekem is lézeres volt. Viszont tegnap éjszaka volt az első méltányolható "nagydolog" és azóta fáj....eddig elviselhető volt a fájdalom ( nem vagyok gyógyszer híve, csak ha már haldoklik az ember ), de azóta padlón vagyok. Kinek mi vált be fájdalomcsillapítóból? 

Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.08 0 0 6272

uh, sajnalom. :( Nem akarod megprobalni a Gastromedet? Onody doki nagyon jo, hamar kapni hozza idopontot.  Csatar Eva maganklinikaja amugy, vegbelrepedesben nagyon ott vannak. Alt. a muteteket is egyutt vegzik, engem is egyutt mutottek.

Ne eroltesd meg magad, csak lazazosan toljad. 

Nekem amugy lassan, de biztosan javulgat a dolog hala istennek. 

Előzmény: mbence30 (6270)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.08 0 0 6271

Hat, igen amugy, minden mutet masmilyen, es ugy kellene csinalno! ahogy a dokid mondja. Vannak akiknek ulofurdot nem is szabad. Nekem csak kulso borfuggonyt szedtek le meg egy repedesem van, aminek a gyogyulasat a viz kifejezettebn segiti, szval orrba -szajba lehet.

Meg az se mindegy gondolom hogyan mutottek, szikevel, lezerrel stb. Nekem egy ilyen verzesmentesen vago kaccsal kvazi leegettek a nyulvanyt. Szval nem mindegy milyen a heged.. Tobben irtak aranyeresek h nekik nem volt jo a furdo..

:)

Előzmény: Zsanna68 (6268)
mbence30 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 6270

Én tegnap voltam kontrollon, ugye doki elozo heten nem volt. Kozben ugy nez ki rosszabbodott a helyzet, a repedes hege nem gyogyult normalisan, nem is nagyon mondott a doki semmit, majd menjek, amikor jonak latom. Koszi. :)) A vicc, hogy mindent ugy tettem, ahogy a nagy konyvben meg van irva, marhara elegem van mar, de kibackelem vhogy. Meg ket het kup. :))) Es megint csillagokat latok.

Szandra888 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 6269

Köszönöm szépen a gyors válaszokat! :)

Zsanna68 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 6268

Hello

Szerintem az orvost kéne megkérdezni, mert ha bent ücsörögsz a vízben az nem tesz jót, mert száradni kéne neki és gyógyulni, ráadásul 3 féle dolgot csináltak.

Talán a tusolás WC után elég lenne.

Nekem is ilyen levarrás lett volna, de még sem kellett, mert étrenddel, Detralex -el karban tudom tartani.

A többieknél is a WC a probléma szerintem.

 

 

Előzmény: Szandra888 (6265)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.07 0 0 6267

ja, meg amit elfelejtettem h nekem kupot se irtak fel (sztem fel se tudnam helyezni a heg miatt), csak pancsi utan fel kell itatni a vizet, es stelit mullapot kell helyezni utana a hegre. (az elsois ket hetben) borsonyi hamosito kenocs opcionalis, de felesleges azt mondtak. Nekem egyszeru volt zsiros hamositok nelkul tisztan tartani a teruletet, ugyh nem hasznaltam, de a sebeszek se buzditottak a kenegetesre. 

Most vagyok 4 hettel a mutet utan, mult heten voltam kontrollon, a doki szerint gyonyoruen hamosodik a hegem. :)

 

Amugy ma ezeket ettem, ha erdekel :)

presszo szojatejjel, szojapuding, laktozmentes  naturjoghurt teaskanal zabkorpaval, szetnyomhatova fott alma+korte, bazisok gorogdinnye (mag nelkul) , csontleves nagyon pici cernametelttel es leveszoldseggel, sajtos-tejfolos csoben sult brokkoli (ez ilyen nagyon gyoker etel, a fott brokolit belevagom egy kizsirozott jenaiba, enyhen fuszerezett tejfolt nyomok ra meg sajtot es osszesutom,) csicseriborsokrem

hnap szerintem dietas  gombaporit csinalok

 

A spenotfozelek amkis bazi jo, csak azt azert nem irom, mrt mar annyit wttem abbol februar eleje ota h hanyok tole xD

 

+ napi 1-2 evokanal paraffin olajat iszok, ma probalom ki eloszor h csak lefekves elott tolok egy kanallal, de az elmult hetekben reggel es este toltam 1-1 evokanalal. viszont ez total szemelyfuggo h ki mennyit ehet belole, Bence irta lejjebb h oneki hasmenese lett tole. :/ 

es zsirokat nyugodtan lehet fogyasztani, attol jobban csusszannak. a dolgok kifele. 

 

 

Előzmény: Szandra888 (6265)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.07 0 0 6266

Szia Szandra!

Nekem is carunculat (borfuggony) szedtek le a Gastromedben, ami az eloors csomoja volt a kronikus vegbelrepedesemnek. Szoval hozzam belulrol nem nyultak egyaltalan.

A mutet masnapjan szabadott leszedni a mullapot, es masnaptol kezdve szabadott sos ulofurdot venni. Min napi ketszer, kb 15-20percig. De nekem azt mondtak h nincs felso hatara a furdonek,, szval az elso ket hetben orakat toltottem a kadban. Kad vizbe ket marak mezei konyhasot kell tenni. 

Amugy meg kb 4-5-szor kell lezuhanyozni naponta a heget.

Enni parolt/fott gyumolcsoket zoldsegeket lehet. 

Amiket en ettem

-naturjoghurt zabkorpaval

-bunozesnek szojapundingot toltam neha (nem csokisat)

- kavet max egy cseszevel

-tej max egy bogre (mondjuk laktozerzekeny vagyok,zval szojatejet nyomok a kaveba, es akkor kb ennyi)

-parolt gyumik:alma, korte, barack, szilva, mango, meggy, cseresznye, igazabol barmi  ami nem apromagvas. Alt tok vegyesen osszefoztem tobbfele gyumit, de olyan szetnyomhatoan puhava (nyers, mirelit , vagy befott, ami akad)

-parolt /fott zolldsegek: brokkoli, cukkini, karfiol, spenot, soska, gomba, kelbimbo (kaposztat ne, durva rost) 

- azt irom amit inkabb nem szabad : karalabe (fas, durva rost), krumplifelek, rizs, teszta, kaposzta (durva rost) , voros hus, magvas dolgok, magvas gyumik , csoki, banan, kakao

-ami levesben okes volt kis mennyisegben: gyokerzoldsegek, de alapvetoen pl. repaval vigyazz , mert fogja a szekletet, de kis mennyisegben fozve semmi bajod nem lesz tole, borso, borsokrem

amiket nyersen ettem: dinnye, kigyouborka

paradicsomot kihagytam teljesen, mert savas, es nekem be is volt gyulladva mindenem

- kremleveseket, leveseket minden mennyisegben lehet enni

- amit meg ettem/eszek: telfol, pici reszelt sajt, mackosajt, tofu, pici cernametelt levesben (max egy evokanal) , gyumolcslevek, fagyival is bunoztem (nem csokis, nem karamellas, nem apromagvas), nagyon pici csirkepori

Meg alapvetoen a fent emlitett alapanyagokbol parolva/fozve/ kombinalva rengetek mindent lehet kesziteni :)

Most igy mas nem jut eszembe, de csomo mindent eszek. 

 

 

Előzmény: Szandra888 (6265)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!