A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Persze, de egy semleges helyen, vagy akinek nagyobb tere van, ott. A kávéfőzők hordozhatóak. Azért kell megszervezni. Igaz, nem akarásnak nyögés a vége. :)
Gondoltam, lenne főzési bemutató. Aki vállakozik, a csodamasináját bemutatná, meg nem fontos lenyelni a megkóstolt kávét. A borkóstolók sem nyelik le. Persze, nem utolsó szempont a személyes találkozó sem.
Topiktalira gondolsz? Az a baj, hogy mire mindenkinek a kedvenc kávéját végigkóstolnánk, már jöhetnének is a mentők (mert a koffeinmentes, ugye, nem túl népszerű).
Festékboltban lehet, olyan eszközt árulnak, amelyet nem tanácsos konyhai eszközként használni. Azok inkább festési célra készülnek szerintem. A hivatásosok nem használnak ilyet?
Tudna valaki javasolni, hogy hol lehetne olyan ecsetfélét beszerezni, amivel a kávéfőző-fejből, szűrőből kikaparás után ki lehetne seperni a zacc maradványt. Vásároltam sütő ecsetet. Bár ha kicsit keményebb lenne a szőre és nem hullajtana, megfelelne a célnak.
hát, 1 kóstolást megért számomra, ahol is eldöntöttem, hogy lenne olyan ár, amiért képes lennék rendszeres fogyasztójává válni. ~ : )
Üveg-fém csészék. Sima KVhoz valóban felesleges lehet, de egy igazi szép cappuccino egy ilyen átlátszó "csészében" kezd csak igazán élni, mutatni bájait, s nyujtva ezzel az íz és illat mellé látványban is némi (???) extrát ~ : ))))
Kitömve, lelakkozva egy kisebb példányt el tudnék viselni a könyvespolcon én is ;)
No mindegy... majd ha a "szarevés" (bocs) egy társadalmilag elfogadott és széles körben elterjedt dolog lesz, akkor majd revideálom az álláspontomat, addig is ezt az élvezetet inkább átengedem az ínyenceknek. :)
Más...láttam a Metro katalógusban olyan üveg-fém csészéket, amit te is belinkeltél, úgyhogy megnézem közelebbről, hátha nem annyira rettenetes dolog mint aminek itt egyesek titulálják...
A tiéden nem, de egyrészt a macska helyes állat :) másrészt föltételezem, h. jól megmossák a babokat, mielőtt a fogyasztóhoz keröl. Élő disznó orrát se csókolnám meg, de az a tudat már nem zavar, h. azzal túrta ki a szarvasgombát. (Csak az ára annak is, hajjajj...)
Minden bántó szándék nélkül, ha mondjuk a Jamaica Blue Mountaint próbaképpen átküldeném a bélrendszeremen megkóstolnád? (és mondjuk néhány ínyenc (szvsz perverz) váltig állítaná hogy milyen finom)
OFF yeahhh: Biograd na moru, és részemről inkább dalmácia. ~ : ) ON Írtad BB 23-ban lévő boltot. Ha jól Mléxem, ez nemkicsit drága bót... (Itt melózok mellette 1-2 percnyire) ~ : )
Cibetmacsek által feldolgozott KV: Annak ellenére kellemesen selymes, egyenletes aromát ad, de nagyon túlvan árazva.
H_G-nek az erős, aromás KV és a bizsergősen égő/csípő nyelv esete... Igen, éreztem, mikor a semiramisos emberke kedvenc India-ját kóstoltam.
A robustatol testesebb lesz az eszpresszo, keseru es savanykas itzeket kolcsonoz a kaveknak. Olasz kaveknal nem ritka a 30% robusta arany. Szerintem nem ettol fugg a kave minosege, es az ara sem, a nagyon draga eszpresszo kavekban szinte mindig van boven (10-30%) robusta is.
Áhá, szóval a Coquant -- Morik? SZVSZ a minőség uolyan változékony volt ott, mint a nevek. (Ami egyébként a másik hasonló társaságra, a Semiramis-Mistralra is áll.) Pont a Fény u.-ban vettem olyan kenyait, amit mindenestül ki kellett dobni, szénné volt égetve.