Nekem azt mondták a marhavágóhídon, hogy nem vonták vissza a tiltást. Én sem találtam idevágó jogszabálymódosítást. A vágóhíd vezetője arra panaszkodott, hogy még maguknak se tudnak velőt kiszedni mert az veszélyes hulladéknak számít és amikor a koponyákat elszállítják, nehéz megmagyarázni, miért van kettévágva és hová lett belőle a velő.
bocs, visszahivott az ismerosom. a lenyeg. elvileg nincs akadalya, de nincs ra kereslet, ezert senki nem foglalkozik vele. mivel eleg nagy visszhangja volt a korabbi szivacsos bulinak, ezert nem is jo az image a hutopultban. szoval tutukam, ha kitarto vagy, keress valami hentest aki vag marhat.
sikerult elernem az ismerosomet. alapvetoen a marha feldolgozasa kozben meg a piszkos fazisban eltavolitjak az agyvelot a koponyaval. nyelv, pofa kb, ami feldolgozasra kerul. elvileg nincs talan mar ra tiltas, de azt mondta a kollega, hogy olyan kemeny a koponya, hogy nem foglalkoznak a feldolgozassal. a feldolgozas soran keletkezett szemettel egyutt kerul elszallitasra.
Tojássárgáját liszttel, sörrel (v. száraz fehérborral), csipet sóval, kevés sütőporral közepesen folyékony masszává alakítok, végén óvatosan belekeverem a habbá vert fehérjét.
(Ha a tojást elhagyod, és csak jéghideg folyadékkal - vízzel/sörrel/borral - állítod be a sűrűséget, akkor az a tempura massza. Ebből lesz a legropogósabb bunda.
Sokáig én is ódzkodtam a túró használatától a csuszatésztán. Aztán Mohács mellett, egy benzinkút hátuljában épült autós csárdában ettem halpaprikást túrós csuszával. Nem harcsa, mikor milyen halat kapnak és frissen készül szóval vagy odaszól az ember vagy vár egy kicsit. Nagyon jó. Amíg a munkám révén kéthetente üzembiztosan jártam arra, mindig odaszóltam előre és úri módon megtömtem a bendőmet.