Keresés

Részletes keresés

petra03 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8264

Szia!

Ezt a  két szállodát nem ismerem, viszont a "miénk" is Naama Bay-en volt. Annyira nem volt sok, ha bemenünk a taxi, ha bementünk a városba és az Old Market-be. (30 LE). Hurghadán is is voltunk, nekünk itt ott lett nagy szerelmünk a Vörös-tenger. Én is DC-os szálloát keresem volna, de nem találtam, s ez nagyon jó árban volt, ezért döntöttünk e mellett. A szállodai alkalmazottkról tényleg csak jókat tudok írni. A páromnak a szülinapja kint volt, s a recepciónál egy kis meglepetést akartam szervezni. Az uriember,mondta, hogy tudnak róla, s majd kézbe veszik az eseményeket. Nem sokkal később az étteremből, a bárból az alkalmazottak, az  animátorok jöttek felénk. Tényleg síppal-dobbal s persze tortával, majd megköszöntöték. Nagyon kedves gesztus volt a részükről. :)

A programokat tekintve itt is voltak minden nap viziaerobiktól kezdve a billiárd-versenyig. Esténként pedig van egy színpad, ahol 9-1/2 10-től minidiszkó, majd utánna műsorok voltak. Mi a delfin-show voltunk, ha gyerekkel mentek azt ne hagyjátok ki. Utánna lehet a delfinekkel úszikálni, nah az még egy szuper élmény. (igaz nem olcsó mulatság. ) Ne tudom mi érdekel pontosan, de még meg van a fakultatív árlista .:)

Előzmény: cattie-brie (8263)
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.14 0 0 8263

Szia! Úgy tűnik Sharm és a Ghazala Garden jó választás lenne. Központban van így esténként nem kellene taxit bérelni, hogy sétálgassunk Naama Bay-en. Tavaly Hurghadán voltunk, ott beleszerettem a Vörös-tengerbe, így inkább Sharm felé húzok, mint hogy Tunéziába menjünk, de meglátjuk. Viszont szeretem, ha egy szállodában van program- értem itt az animációt- és a Dino Clubbal ilyen téren teljesen meg voltunk elégedve. 2 éve a Skanes Beach-ben nyaraltunk, ott szuper jó volt az animáció, kár hogy Sharmon nincs DC-s hotel.

Van olyan fakultatív program Sharmon, amit nem szabad kihagyni?

Előzmény: petra03 (8261)
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.14 0 0 8262

Köszi az infókat! Úgy tűnik, jó választás lenne a Ghazala Garden. A Ghazala Beach-ben minden gond nélkül lehet használni az all inclusive-ot?

Ha nem luxus a szálloda, az nem gond, csak a szobák és a tisztaság rendben legyen. A Ghazala Beach közelében van korall pados rész?

Előzmény: Faraoka (8260)
petra03 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 8261

Szia!

Láttam, hogy a másik fórumon is kérdezősködöl. Mi is járunk a DC Sk Beach szállodába tavaly. Most az idén Sharmba járunk - 1 hete jöttünk haza. Kint az Orient Resort szállodába voltunk. Nagyon szeretem Tunéziát, tényleg a szívem csücske, jópárzor voltunk már. Viszont az idei nyaralásunk nagyon élvezetesnek bizonylult. Bármikor szívesen visszamennék Sharmba. :( A szállodába kitűnő volt a szoba, az alkalmazottak, az animátorok (van egy magyar lány is) mindent megtettek, hogy kitűnővé tegyék számunkra az üdülést. A tengerpart lassan mélyülő, viszont a korall-szirtek elég közel voltak, ahol tudtuk etetni a halacskákat. Felejthetetlen élmény volt,amikor a kukoricahal, a tintahala a bohóchal, a picasscohal, - s még ki tudja melyik -  a lábaid között úszikálnak s közbe tudod etetni őket, s szinte kérik  az "ebédet" ha már odáig bementél.

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Szia!

Előzmény: cattie-brie (8258)
Faraoka Creative Commons License 2009.07.14 0 0 8260

Szia!

 

Néhány mondat a Gazala Gardenről:

Májusban voltunk ott, igy közeliek az élmények.

Praktikus és korrekt szálloda  luxus , no és orosz vendégek nélkül.

Mindent a vendégért, de azt hiszem,hogy ez az egész szállodaláncra jellemző

Mivel a szállodának nincs közvetlen strandja, igy a vendég után hozták az all. inc. ellátást .

 

A tenger valóban lassan méllyül és homokos.Némi sétával gyönyörű korallpados részt is találhatsz.

 

Mivel a szálloda Naama Bay, ben vann (ideális helyen) a kikötőből induló rengeteg buvárhajó bármellyikével kimehetsz a nyilt vízre.

 

Most ennyit, ha kérdésed  kérdezz.

 

 

Előzmény: cattie-brie (8258)
Badb0y Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8259
Akkor a legjobb lenne a 8-17-ig, mert gondolom ha a legközelebb van a parthoz, akkor tengere is néz.

Ha meg nem lesz, akkor megpróbálkozok a 44-45-tel :)
Köszönöm, ez hasznos infó volt.
Előzmény: btimko (8250)
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8258
Sziasztok! Barátokkal mennénk nyaralni szeptemberben, Tunézia/Hammamet vagy Sharm el Sheikh, még nem döntöttünk. Sharmon a Ghazala Garden szállodát néztük ki és a Grand Sharmot. Utóbbi elég pazarul néz ki a képeken, viszont úgy tudom, hogy itt elég mély a tenger, így inkább a Ghazala Garden felé hajlunk. Ennek homokos a partja és lassan mélyülő. Tudtok valamit erről a hotelről? Próbáltam rákeresni a véleményekre, de nem tudtam meg sokat a hotelről. Járt már valaki ebben a szállodában a fórumról?
altakrisz Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8257
Sziasztok!


Most jöttünk haza Sharm-ból. Ha valaki a BARON RESORT-ba készülne, nagyon sok infóval és fényképpel tudok szolgálni. Előljáróban annyit hogy maximálisan meg voltunk vele elégedve. Igazi 5 csillagos szálloda európai szinvonallal, meseszép partszakasszal.
Itt szeretnék csatlakozni Tomy007-hez, és ezúton is megköszönni z. ombre búvároktatását :) Bár mi teknősöket nem láttunk, de azért így is felejthetetlen élmény volt.
Mi Anubis Travel szervezéssl mentünk, de itt is csak jót tudok róluk mondani. Mindenhova jöttek velünk, Kairóban kézről kézre adtak minket maximális segítőkészséggel. A kairói idegenvezetőnk (Mariann) is nagyon szuper volt.
Sharm el Sheik-en sem hagytak magunkra. Bátran tudom mindenkinek ajánlani.
Akik most készülődnek (irigykedve) de nagyon jó utat kívánok, nagyon szép lesz:)
Előzmény: Bodza78 (8241)
coralsea Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8256
Helló  Timi!Holnap utazunk (most  éppen  a  barátnőmmel ) Hurghadara...Most azt a részt próbáljuk ki :-)Jól  vagy? Jó az új  helyed?Vannak  nálatok honfitársak?Khaled hogy  van?Ő még a Grandban nyomja?pusza Nektek!!
Előzmény: btimko (8250)
Schnecke Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8255

Nem a sivatagba akarunk menni, hanem a vízbe, búvárkodni, ill. sznorkelezni. :)

Viszont még tényleg nem döntöttük el, szóval megfontolás alatt áll a dolog.

Előzmény: Törölt nick (8254)
Schnecke Creative Commons License 2009.07.13 0 0 8253

Szia,

 

köszi az infokat, de mindenhol azt olvastam, hogy ha a Ras Mohammed-hez is szeretnénk elmenni, akkor kell a rendes vízum...Eldöntve még nincs, de miután utólag nehezebb beszerezni a vízumot, így szerintem megvesszük belépéskor.

 

Üdv

Schnecke

Előzmény: Törölt nick (8252)
Schnecke Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8251
Szia,

köszi a vízumos infot, akkor veszünk a reptéren majd.
Előzmény: btimko (8250)
btimko Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8250

...jaj meg valami

 

Igen, a Ras Mohamedre kell a "nagy" vizum, es a tavolabbi kirandulasokhoz is, legjobb ha erkezeskor a repteren veszed meg 15dollarert.

 

Badboy

feladtad a lecket a Grand Sharmmal, mert eleg nehez osszeszedni 1 csokorba a tengerre nezo szobakat, ugyanis nem 1 nagy epuletet kell elkepzelni hanem vagy 50 kulonallot. A 44, 45-os epulet felso szintje pl majdnem mind tengerre nez, viszont jo messze is van a parttol. Legkozelebb a 8-17 epuletek vannak a parthoz, ezek altalaban tele vannak. Rogton a szoba kiosztasakor lehet errol erdeklodni, de vigyazat, mert vannak reszlegesen tengerre nezok is, itt lehet hogy csak kihajolva, vagy egy pici savban latod a tengert. Szerintem a szobak 35%-a tengerre nezo.

 

Ez az ingyenes busz a Ghazalara a Grand recepciojan rendelheto meg, de csak napi 4 jarat van talan. A taxizassal sincs semmi baj, kicsit balra kell setalni a hoteltol par percet akkor konnyebb az alkudozas. A hotel elott, vagy Naama Bay foutcajanal mindig tobbet mondanak.

 

A buvarkodast mindenkinek csak ajanlani tudom, ilyenkor a legnagyobb melegben ugyis ez az egyetlen aktiv kikapcsolodas ami elviselheto. Tobb magyar buvaroktato is van Sharmon, reklamozni nem akarok nev szerint, de a mar korabban emlitettek nagyon jo fejek, megbizhatoak es elvezetesse teszik az egeszet a kezdok szamara is.

 

Tessek bevallalosnak lenni!

Udv:Timi

btimko Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8249

Kedves Grand Sharmba keszulok!

 

A tavalyival, ev elejeivel ellentetben mar nem lehet ingyenesen atmenni a Ghazalara, 10eurot kell fizetni fejenkent a Ghazalaban, ebben csak a strandolas van benne, semmi mas. Vannak meg az ingyenes buszok delelott es delutan, viszont nem sok hellyel. Csak annak ajanlom a Grandot, aki szereti nezegetni a viz alatti elovilagot, mert pancsolasra egyaltalan nincs lehetoseg a melyseg miatt. Az uj strandresz sem besetalos, az egesz kornyezo partszakasz meredek szikla jobbra es balra is.

 

Aki gyerekkel megis megprobalja, en azt mondom hajra, mert igenis be lehet szerezni uszomellenyt ahogy masok irtak is, es akkor aggodni sem kell. A masodik nap lehet hogy mar fel sem veszi az ember, mert rajon hogy lebegni baromi egyszeru. Van uszomester is aki szigoruan felugyeli a vizirendet. Hullamzaskor egyszeruen tartsal mindig 2 m tavolsagot a szirttol es akkor enm lesz baj. Nyaron meg nem jellemzo de osszel mar erosebb a szel.

 

Ha valakinek gondja van a szobaban takaritasilag vagy technikailag vagy csak ugy, nyugodtan menjen oda a Guest Relation lanyokhoz, nagyon segitokeszek, barcsak angolul-nemetul-oroszul beszelnek, vagy Khaledhez a recepcion aki kicsiket beszel magyarul es nagyon baratsagos a magyar vendegekkel (is) :)

Emőke1 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8248
Még annyit,hogy végül hogyan voltál megelégedve az Anubissal? Az a helyzet, hogy körút tekintetében nekik van a legjobban szervezett útjuk, a belföldi repülő okán is. Nem sietős, és az szerintem nagyon jó.
Előzmény: petra03 (8245)
Emőke1 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8247
Köszönöm szépen a kedvességed,hogy válaszoltál. Melyik szállodában szálltatok meg, milyennek értékeled. Nekünk nincsenek földtől elrugaszkodott igényeink, tiszta legyen, ha van gyerekmenü az jó, ha nem az sem Baj.
Voltatok-e fakultatívon, én szeretném a Ras Mohamedet, és a Színes kanyont megnézni. Erről tudsz -e valami infóval szolgálni. Köszönöm: E
Előzmény: petra03 (8245)
Emőke1 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8246
Köszönöm szépen, azért 22fok, ha süt a nap, elég jó:)))) Remélem összejön, mert nyáron nem szeretnék 35 fokból 50-be utazni,és azért a városnézéshez, kiránduláshoz vígan a kellemes 25 fok köröli időjárás a jó. Talán a fáraó átka is elfárad addigra:)))
Előzmény: btimko (8244)
petra03 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8245

Szia!

Mi a héte  jöttünk haza Sharmról. Nekünk is meg kellett ismerni a helyi gyógyszertárat. Két gyerekkel utaztunk. Egy 6 éves, és egy 9 éves. A patikába a gyerekeknek szirupot adtak az Antinal-ból. Nagyon finom banános ízű. 5ml-t kellett adni 2x 3 óra eltéréssel. Teljesen megszűntek a  panaszok!

Ha még tudok segíteni kérdezz bátran!

Szia!

Előzmény: Emőke1 (8243)
btimko Creative Commons License 2009.07.12 0 0 8244

Szia Emoke

 

December vegen mar pont kezd lehulni az ido, szeles, Kairoban esos is lehet. Nappal azert kellemes 25 fok van, Sharmban lehet napozni is, soha nincs teljesen borult ido, ha vannak is felhok. A viz mar huvoske, 22 fok korul van, januarban mar csak 20. En december elejen meg vidaman furodtem, de a januar azert mar nem olyan strandolos. Estenkent mar kardigan, hosszunadrag kell.

 

A Baron szallodakat nem ismerem sajnos, de nem hallottam semmi rosszat roluk.

 

Az Antinal gyereknek is adhato (epp most olvasom a tajekoztatojat)

Jo nyaralast nektek

 

Udv:Timi

Előzmény: Emőke1 (8243)
Emőke1 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 8243
Szia,
Mivel Te vagy a legautentikusabb a kérdésben, szeretném megkérdezni, hogy decemberben, karácsony után közvetlenül , milyen időjárás van. Akkor tervezek egy nílusi hajóutat Shrammal a végén, mivel a lányomnak téli szünete lesz. Az Anubissal mennénk, mivel az országon belül is repülővel közlekedik, és elég jól szervezettnek látom a 13 napos programot. A Baron Resortot, vagy a Baron Palms szállodákat néztem ki, de ha tudsz mást ajánlani, szívesen veszem, és megköszönöm.
Még azt szeretném kérdezni,hogy gyerekek részére van-e Antinal, ( 8 éves, és kb.24 kg. a lányom)mert ugyebár az ördög nem aluszik.
Köszönöm szépen a válaszod, üdv.:
Emőke
Előzmény: btimko (8240)
tomy007 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 8242
Szia!

Örülök hogy jól sikerült a nyaralásotok. és hogy teli vagytok élménnyel.
Előzmény: Bodza78 (8241)
Bodza78 Creative Commons License 2009.07.10 0 0 8241

Szia Tomy007!

 

Szeretném megköszönni neked a Lighthous-os Zoli (z. ombre) búvároktató ajánlását. Kipróbáltuk vele az intró merülést, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, mert nekünk fantasztikus élmény volt! :) Teknősökkel, tonhalakkal, hatalmas napóleon halakkal találkoztunk. :) Minden flottul le volt szervezve, jöttek értünk busszal, vittek vissza a szállodába és hát megnyugtató volt, hogy magyarul hallgattuk a merülés előtti "insrtukciókat" :) Nehéz ilyenkor visszazökkenni a munkába. :( Mindenkinek aki most utazik kellemes nyaralást kívánok! :)

 

 

 

 

Előzmény: tomy007 (8109)
btimko Creative Commons License 2009.07.09 0 0 8240
Mar nem, de meg itt vagyok a kozelben :)
Előzmény: Barca82 (8222)
coralsea Creative Commons License 2009.07.08 0 0 8239

Hja, "más  kultúrából " származnak.....mint tudjuk.Búvároktatók  mesélték,hogy egy  általad leírt  küllemű  egyed merült  velük  és  összeharácsolt azért  magának egy korallt amit a búvárruha szárában  szállított a  szárazföldre.Ámde valami méreganyag  vagy  legalábbis  valami igen  erős  viszketést  okozó  anyag  volt rajta  és  hát  észrevették ugyan a búvárok a "szociálisan  alulkultúrált egyed"- (egyszerűbb  nevén  bunkó) cselekményét és  azt  ,hogy  vakaródzik ész nélkül, de  gondolták  róla  ennyit....lényeg, hogy  valami fertőzést  kapott,elefántnyira  dagadt a lába stb.Na nem sajnálta senki,finoman  szólva-és  megvolt a büntetése....is. :-)

Mi  jövő héten  kedden  utazunk ,most  Hurghadara remélem jól   sikerül az út.

A vizifelszerelés már bezacsizva figyel...

Jó pihenést  Tunéziában,2 éve Sousse ban  voltunk,tetszett nem  volt  unalmas ott sem.

Előzmény: Cathyca82 (8234)
travel60 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 8238
Sznorizás mellényben. Kényelmes, biztonságos, és még a hátad sem ég le.
Előzmény: travel60 (8235)
Badb0y Creative Commons License 2009.07.08 0 0 8237
08.16-30 :)
Előzmény: Cathyca82 (8228)
Badb0y Creative Commons License 2009.07.08 0 0 8236
Ezt a buszozást hogy kell elképzelni ? Le kell foglalni előző nap a jegyeket vagy hogy ? Mert én ezt úgy képzeltem, hogy odamegyek, felszállok, majd hazajövök :D Nem kell itt ennyire jegyeket intézni :)
Előzmény: zorka99 (8229)
travel60 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 8235
Szia!
Én is nagyon szeretek sznorizni és bár tudok úszni, nem érzem magam biztonságban a mély vízben. Viszont semmiképpen nem szeretnék lemaradni a gyönyörű látványról, ezért van egy mellényem amit a Dech...ban vettem kb. 4.000,- Ft-ért, abban teljes biztonságban és kényelmesen tudok lebegni a víz tetején, és élvezni a látványt. Nem rikító színű, egyszerű piros, vékony, nem foglal nagy helyet a bőröndben, kb. 2 deka. Mióta ezt használom, mindenhol be merek menni a mély vízbe. A gyerekekre is praktikus lehet.
Persze csak egy ötlet, nekem bevált.
Előzmény: Schnecke (8231)
Cathyca82 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 8234

Szia!

 

Köszi a bíztatást, de úgy néz ki, Tunézia mellett döntünk /bár nagy dilemma volt, nagyon szerettem volna idén is búvárkodni.... Majd jövőre összeszedem magam és ha nem leszek nyúl :) akkor ide megyünk, mert tényleg szép a szálloda, jó véleményeket olvastam.

 

"ez  főleg  az  orosz garnitúrára  vonatkozik,mert hiába a tiltás  azért csak  ráállnak  a  korallokra"

Na ezt nem kell bemutatni, mi tavaly Sharm El Naga-n akadtunk ki, mielőtt beengedték volna a csűrhét a vízbe, elmondták, hogy a körülkerített rész szélénél a korallokra nem szabad lépni /meg amúgy se/, ennek ellenére volt olyan orosz óriásamőba, aki a cirka 100 kg-jával még a térdig érő résznél is a kötélbe kapaszkodva a korallokon lépkedve gázolt a tengerbe! :S Hát tarkón bírtam volna vágni... És letörik a korallokat!? Hát szakadna le a kezük tőből! Én még a vízből kihalászott pici kagylókat se mertem elhozni, mert ha azt mondták tilos, akkor tilos. Meg azt se akartam, hogy megbüntessenek, ha jól tudom, szép summát kell fizetnie annak, akinél találnak a reptéren!

 

Üdv: Kata

Előzmény: coralsea (8233)
coralsea Creative Commons License 2009.07.08 0 0 8233

Nem  olyan  brutál ,hidd el!  Mi  is  ebben a  szállodában  voltunk tavaly.Nekem  is  tele  volt  a  nadrágom  kissé, de nem  tudtam  elllenálni  mert elképesztően  szép a  "vizivilág" és egy életem  egy  halálom  össze  szedtem magam,mondván nem  leszek nyúl megpróbálom.5 perc  után minden ok. volt nem zavart engem se mélység semmi és ki  sem  lehetett robbantani a vízből.Majd másnap  elmentünk  a  Ghazalára a Sínai Divers-el (Gyurival-innen is örök hála Neki) búvárkodni,merülni.Életem egyik legnagyobb élménye.Pláne ,hogy velünk jött egy  víz  alatti videós aki  felvette a  merülésünket, másnapra hozta a dvd-t zenével,vágva  stb. .. !40 EUR volt.Szuper  volt és  a  felvételek is fullok!!!

A  "vizifiú"  figyel  mendenkire.Mondjuk  ez  főleg  az  orosz garnitúrára  vonatkozik,mert hiába a tiltás  azért csak  ráállnak  a  korallokra,meg  van  aki  csakazértis letör egy két szép korall "szuvenírnek"...

Előzmény: Cathyca82 (8232)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!