Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Szia Erzsimami:-)) Igen segítettek meg találtam:-)) A leírásod alapján kisebb eltérésekkel 1.75 tűvel és gréti fonalból amig nincs seprűm ezt készitettem:-))
Kezdetnek nem is olyan béna:-))) Péntek éjjel csináltam:-)))
Aztán készitettem szombaton egy kosarat is:-))
És még volt időm varrni is:-)) Nem volt itthon a párom és a délutánok enyéimek voltak:-)))
Szóval rendet is raktam, fözni nem kellet csak ma:-)))
Csöpi köszi a meghívást, de idefele sietnünk kellett, hazafele pedig már a férjem fontolgatja, hogy ha időben hazaérünk mit fogunk csinálni. Ebből már tudom, hogy nem szándékozik megállni.
De igérem, ha arra járok legközelebb megállok nálad, mert ugye a Horgicának ígért újságokat megint csak elfelejtettem. Már kezdem szégyellni magam.
Hát, az a nagy helyzet, hogy nekem a lábosban van, és abból merítettem a tányérba csak úgy, és szórtam rá sajtot.
De így írták az eredetit:
Csirip:
"Szépen - mint a galuskát - nagy - kanállal belerakod a tányérba és hideg tejet öntesz rá. Ha már hideg a puliszka, meleg tejet kell ráönteni. Imádom. A puliszka köretnek is kiválló. A csirkepaprikást puliszka nélkül nem is tudom elképzelni. Hát nem egy fogyós, az biztos."
Vicus:
"Megfőzzük a puliszkát a kukoricadarából és müzlis tálkákba rétegezve lerakjuk még forrón, puliszka, tejfől reszelt saj... a teteje sajt.Ha van itthon szalonnám, szoktam kiskockákat sütni és a puliszka réteg alá azt is kanalazok zsirjával együtt:))) Ha marad ki puliszka azt átrakom egy tányérba és ha kihül 3-4 napot eláll a hűtőben. Pörkölthöz evőkanallal kiszaggatom és már lehet is enni:))) Most hozott a sógorom Romániából tejfőlt és sajtot. Holnap főzőm én is a puliszkát:)) Másnap még tojásrántottával is szoktuk enni: egybe kell sütni a tojást és a puliszkát."
Andi, így "felpuliszkásodvaô kérdezném, mert nem látok még tisztán: Amikor kész a puliszka, akkor kanállal tulajdonképpen összadarabolom(kiszaggatom) az edényben, és úgy kerül a tányérokba? Vagy hogyan?
Ha már így fözöcskézünk, megosztok veletek egy nagyon finom receptet:
ANCI FINOM CSIRKÉJE: 1 csibéhez kell: 4 gerezd összezúzott fokhagyma, 1 tk citromlé, fél csésze összevágott hagyma, 1 kk só, ecet, cukor, 1 kk Worchester öntet, 1/2 kk chilli ízesítö, 1/4 kk örölt feketebors, 1/2 csésze ketchup, 1/4 csésze víz. Ezt mind összekeverjük egy csészében, a csirkét megsózzuk, betesszük egy tüzálló tálba, és öntünk alá kis vizet, bekenjük az öntet kb 1/4-ével, és be a sütöbe. Én a csibét általában másfél óráig szoktam sütni, ezalatt az idö alatt 3-4szer kivesszük a csibét, megkenjük az öntettel, és ha elfogy a víz, öntünk alá még kicsit.
Hát nekem a darakása hol olyan mint a beton, hol meg tiszta híg.
A férjem hülyét tudna kapni attól a tulajdonságomtól, hogy sok mindent csak úgy "gondolomformán" csinálok, nem a végeredmény miatt, mert elég toleráns kaja terén, hanem azért, mert ha ő akar mondjuk kakaót csinálni a gyereknek, vagy felhigítani a Kubut a cumisüvegében, vagy a Flóraszeptet felhígítani a penész spricceléséhez, nem tudom neki megmondani, hogy én miből mennyit teszek, és ő meg olyan kis méregetős, precíz :-)
Akkor olyasmi, mint a tejbedara (darakása, ahogy nálunk mondják), csak nem búza-, hanem kukoricadarával. Tavalyelőtt nyáron, amikor Egerben nyaraltunk, a szállodában volt ilyen reggelire, finom volt.
Csirip, Vicus, elkészítettem a puliszkát a hurka meg a kolbász mellé köretnek. Egyelőre reszelt sajttal ettünk belőle, csak úgy magában, mind a két kisfiamnak és nekem is nagyon ízlett :-)
Köszönjük a receptet, meg Emőke, Neked is, hogy szóba hoztad :-)