Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.19 0 0 9994

Akkor csak a koncentráció... Szerintem ha már egyszer megszáradt, nem fogynak tovább.

Előzmény: janijani (9993)
janijani Creative Commons License 2013.08.19 0 0 9993

Nekem nem kell lágyítani mert esővízzel permetezek.

Elég alaposan megpermeteztem, azért majd estefelé megnézem, hátha fogynak még.

Előzmény: Törölt nick (9992)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.19 0 0 9992

Akkor az lehet a hiba, meg ha nem lágyítjuk a vizet előtte forralással vagy vízlágyítóval, nálam ugye az tirisó, az megkötheti a ként, és még csökkentheti a gyakorlati koncentrációt. Bár a PlantProtection oldal szerint atkára már a 0,2%-os oldat is hatásos, az meg ugye 10 literbe 20 g, nem tudom. Jobb a biztonság, ezen nem spóroltam. :D

Nálam az 1,5 liter kézi permetezővel 12 laza tő parira volt elég.

Előzmény: janijani (9991)
janijani Creative Commons License 2013.08.19 0 0 9991

40g/10litert tettem bele és nonitot. A tied töményebb volt és még trisó is hozzá.

Előzmény: Törölt nick (9990)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.19 0 0 9990

Akkor szerintem tuti nem volt elég alapos a permetezés, vagy nem volt elég tömény, mert nálam komolyan egész társadalmakat irtott le. Olyat is, ahol már a levelek közt is háló volt. (Volt benne nedvesítőszer, nem tudom, ez mennyit számít. 1,5 liter tirisós vízbe 10 gramm Thiovitot tettem meg pár csepp Nonitot.) Hangsúlyozom, hogy telibe kell nyomni a kénnel. Csak akkor éri el őket rendesen, ha levelenként megfordítod, és alulról egyesével megpermetezed, nem szabad száraz helynek maradnia. Mondtam, hogy pepecs... de nekem pl. már nincs más lehetőségem, mert tavasszal már használtam egy ízben Sanmite-ot.

Előzmény: janijani (9987)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.19 0 0 9989

Ja, és mindenképp tegyél el magot abból a mutáns fehérből, több termésből is elkülönítve, hátha az egyik hordozza majd a tulajdonságait! :D Ízre milyen?

Előzmény: beetee (9985)
beetee Creative Commons License 2013.08.19 0 0 9988

Akkor Ökörszív sp. :)

Előzmény: Törölt nick (9986)
janijani Creative Commons License 2013.08.19 0 0 9987

Ma én is adtam az atkáknak Thiovitot, valamennyit csökkent a mászkálás de nem az igazi. Rá kell ismételnem atkaölővel.

Előzmény: Törölt nick (9958)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.19 0 0 9986

Az erdélyi ökörszív nem így néz ki :)

Előzmény: beetee (9985)
beetee Creative Commons License 2013.08.19 0 0 9985

Tavaly szerzett bugyros (valamelyik, lehet az erdélyi ökörszív):

 

Fehér ökörszív (Crys!!! ):

 

Voltak és lesznek nagyobbak is, de elfogytak, illetve még zöldek.

 

Aunt Ruby's German Green (ez meg zöld is marad :)) ):

gergerg Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9984

Most az egyszer egye fene megbocsátok. :-))

Előzmény: Törölt nick (9983)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9983

Nem használtam nem is tudom. Ajajj lebuktam hogy nem használom a google-it a beírás előtt máskor szétnézek

és felkeszültebben válaszolok:))

Előzmény: gergerg (9982)
gergerg Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9982

Növényvédelmes fórumon kérdeztem a pezsgőtablettát, Antisystem azt monda fel tudja venni a növény a benne lévő kalciumot. A gilisztakomposzt oldatnak meg az szerepel a flakonján hogy tenyészidőben levélre kell fujni.

Előzmény: Törölt nick (9981)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9981

Nem, semilyen komposztot nem használtam eddig,csak idén először  komp .Marhatrágyát.

De a komposzt alura VALÓ:) A Calcium Sandoz meg  meg az embereknek való

és gondolom az aszpartám (E951) is ammi benne van.

Előzmény: gergerg (9980)
gergerg Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9980

Te próbáltad már a gilisztakomposzt oldatot? Ma azt kapott minden a levélre, meg kalcium sandost mert az volt itthon. :-)

Előzmény: Törölt nick (9979)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9979

Most volt egy  kis szabadidőm:

1. szépen köt újra a paprika fóliás

2. Kecskeméti 407-es érdekes prival

3. 83-napos Lugas Érik és nem trükkös fénykép:)

 

Gergely  köszi a gyors választ:http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=126603897&t=9205944

 

Rhéman Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9978

Köszi! Holnap megnézem.

Előzmény: Törölt nick (9977)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9977

Ajánlom az XnView nevű programot (telepítő letöltése), annak a konvertáló funkciójával minden gyakori képszerkesztő műveletet, így a képkorrekciókat, az átméretezést és a vízjelezést is meg tudod oldani egyszerre bármennyi fájlra, azon kívül meg pöpec kis képböngésző is.

Előzmény: Rhéman (9975)
Rhéman Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9976

A cikk nagyon érdekes. Köszi!

 

Szívesen olvasnék a paradicsom szine, és savassága közti összefüggésről. Az a tapasztalatom, hogy a sárgák kevésbé savasak, mint a pirosak. Hajdani tanulmányaimból az rémlik, hogy egyes antocianinok, antioxidánsok szine Ph függő. Pl. a pipacs pirosa, és búzavirág kékje azonos anyag, csak a Ph más. 

 

 

Előzmény: Törölt nick (9973)
Rhéman Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9975

Köszönöm szépen!

 

Szépek, és nem hasonlítanak arra, amim van. Van 25-30 féle amit termesztek, de többnyire nem ismerem a tényleges nevét. A "nagy sárga", vagy "kicsi piros" nem mond sokat. Lassan vagy kiderítem a nevét, vagy lecserélem őket.

 

Boldogan fogadnék Tőled magot, csak félek nem tudom viszonozni.

 

A fotóid is tetszenek. A széket, bársonyt, és a kifényezést már tudom. Telefonnal, vagy fényképezőgéppel csinálod, és milyen programmal feliratozod, ha nem titok?

 

 

Előzmény: Törölt nick (9962)
gergerg Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9974

Én meg mindenkit kikapcsoltam. Na most lesz csak egyetértés. Bár némi vitára így is számítok. :-))

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9973

Még fél lábbal itt vagyok és vissza léptem, mert egy érdekes cikket olvastam délelőtt, amiről úgy gondoltam megosztom a "csakisakerekpirosparadicsomotszeretemésatöbbipfujjj"-t vallókkal:

 

"A legújabb kutatások szerint azonban nem a piros paradicsom hanem a sárga a nyerő egészségünk szempontjából. Ennek pedig egyszerű kémiai oka van. A piros színű paradicsomokban a likopin térszerke..." tovább.... a forráshoz:

http://fitoterapiakalauz.hu/a-paradicsom-bizony-gyogynoveny/

 

 

Előzmény: Törölt nick (9972)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9972

Minden fajtából, -nem csak paradicsomra értettem- fogok magot és majd cserélünk, azzal, akinek valemelyik elnyerte tetszését.

Most egyelőre kikapcs. Elég volt egy kis időre.

Munka van, vár a kert, a paradicsom magozás, a megrendelés, honlapom is romokban van hetek óta.

 

OFF

A kölcsönösség jegyében: a bojkottra szólító CBRádiót kikapcsoltam a sarokban lévő gombbal - a nyugalom megzavarása mián. :)))

ON

 

Szép vasárnapot!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9971

Köszönöm szépen!

Én is igen kedvelem őket!

A férjem idegenkedik tőlük. Még egyet sem kóstolt meg közülük. A sárgákat még csak-csak.

Neki a SM, Schott, és Cherolla a kedvence. Neki a paradicsom legyen piros, kerek, savanykás.

Ebben meglehetősen konzervatív. :D

 

 

Előzmény: Mandinka* (9966)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9970

Köszönöm szépen! :D

Neked sincs szégyenkezni vaslód, a tieid is szépek!

Meg sem fordult a fejemben, hogy kétségbe vontad.

 

Előzmény: homerx (9964)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9969

A kén biztosan felszívódik, valamenyni, bár nem hiszem, hogy sok paradicsom szenvedne kénhiányban. :) MIndenesetre nem mérgező ilyen kis mennyiségben, ezért nincs évi.-je. Kalciummal meg lombtrágyával érdemes, persze, van még azért akár 2,5-3 hónap is a vegetációból, időjárás kérdése.

Amúgy jó fura lett ez az év, hogy csak 3-3,5 hónapig lesz érett parink : Azért ennél több szokott lenni.

Előzmény: Mandinka* (9967)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9968

Ez nem ellenállóság kérdése, hanem egyszerűen nem tárolható sokáig, mert kevesebb a húsa, könnyen összelöttyed, ez így van; még a növényen is képes vizes zacskóvá válni. (De abból a legjobb a magszedés, az teljesne érett.) Éppen akkor kell leszedni, amikor éppen megérett, aztán nagyon gyorsan meg kell enni, mert hűtőben sincs el sokáig, szemben a normál parival, amit még hűtőzni sem kell. :) Néhány napig azért bírja ez is, de közvetlenül az éretten szedés után a legjobb az állaga.

Előzmény: Mandinka* (9965)
Mandinka* Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9967

A Black Prince az szerintem hibrid, nem? Legalábbis én azt hittem. Ha esetleg nem az, akkor lehetne fogni belőle magot.

 

Még azt kérdezném, hogy a Thiovit Jetben levő kén az felszívódik a növényben és fedezi a kénszükségletét? Már ha van neki...

Kalciumot pedig érdemes még adni a pariknak és paprikáknak, ha idén még egyszer sem adtam nekik? Fújjam, öntözzek vele vagy mindkettő?

Előzmény: lizy72 (9882)
Mandinka* Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9966

Gyönyörűek! Teljesen szerelmes vagyok a fekete fajtákba.

Előzmény: Törölt nick (9894)
Mandinka* Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9965

Van olyanom már vagy 10 éve, habár sokáig nem tudtam mi a neve, a szomszédtól kaptam. Ízre nagyon szeretem és a többi Ökörszív fajtához képest bőtermőbb és ellenállóbb, de azért nálam érzékenyke. Néha egyik napról a másikra elfolyósodtak és megrohadtak a bogyói. Pedig nem is volt esős idő. Szóval amint bepirosodik, rögtön leszedem, mert nem bírja sokáig. De lehet, hogy máshol ellenállóbb.

Előzmény: Törölt nick (9893)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!