Üdv a klubban! Nekem az öcsém hívott, hogy szeretitek a vadat ugye? Mondtam, hogy persze, erre beállított egy FÉL szarvassal, ami ketté volt vágva és már lefagyasztva.OLD MEG! :-)
A fiam rendelt valami háztáji pecsenye kacsamájat, hájat, és csak annyi volt a kérdése, hogy mennyi helyem van a mélyhűtőben:)) Ő az, aki abszolút nincs tisztában a mennyiségekkel, mindig azt hiszi, hogy amit vesz, az kevés. Már látom előre, hogy legalább egy fiókot ki kellene ürítenem, de persze az nem megy. A húsvéti bárányvásárlásának egyik fele is itt van betárolva, mert nem 5 emberre, hanem legalább a duplájára vásárolt.
És milyen volt a kacsamáj? Nálunk a halak nagyon jól sikerültek, de miután öreg koromra kezdek hülyülni, elfelejtettem kitenni a tzatzikit, de legalább holnapra maradt:))
Megfőztem, lehűtöttem, nedves konyharuhába beraktam a hűtőbe. Így jó? Ha nem, akkor nem is tudom, hogy mit csinálok. Ez most a fehér variáció volt, amit nemigen szoktam. Holnap jön a zöld.
Amikor kitör rajtam a rendmánia, akkor a mélyhűtőből igyekszem a nagyobb csomagokat elfogasztani, mint pl. oldalas, pulykanyak, vagy nagyobb csirkecombok, vagy marhafarok. A karajt mi csonttal szeretjük, az is elég nagy helyet tud elfoglalni, húsos marhacsontot pedig be sem rakom, azt azonnal megfőzöm. Most még csak egyetlen fiókot vizsgáltam át, és lám-lám máris találtam szinte ismeretlen dolgokat. Kíváncsi vagyok, hogy mi van a többiben:))
Ami nálunk rendszeresen fagyasztóba kerül, az a vadhús és -gomba, alkalomszerűen zöldborsó-zöldbab, erdei gyümölcs, alaplevek. Ha túlvásárlom magam (ilyen is van) akkor átmenetileg némi hal és tengeri herkentyű.
Én megpróbálom néha a lehetetlen, és nagyjából felmérem, hogy a mélyhűtőben mik is vannak. Kicsit lejjebb általában találok meglepetéseket. 6 fiók, külön választva zöldség-gyümölcs, marha, hal, disznó és baromfi. Persze amikor az egyikben nincs hely, akkor másik fiókba rakom, és hiába igyekszem, sokszor akitör a káosz. Imígyen találtam 2 db kacsacombot( nyilván egyszer megmaradt), na meg egy nagy csomag pulykanyakat( amiről tényleg fogalmam sem volt). Ezért holnapra csináltam a nyakból, friss zöldséggel levest, és almával megsütöttem a kacsacombokat. Nem feltétlenül egy alkalomra szánom:))
Nekem a leves magában is elég, SzPéternek meg van egy zacskó sztrapacska, sőt a hűtőben hozzávaló brinza is. Ettől nagyon boldog lesz:))
Jelenleg nálam is spárga szezon van. Csütörtökön jön a következő adag. A termelő szerint nem igazán jó az idő most nekik, így előre szólt, hogy csak egyszer lesznek kint. Aztán megyünk a németekhez, ott ilyenkor mindenütt mindent spárgával adnak.
Azt hogy csütörtökig mit fogunk enni, még meg kellene álmodnom. Ma megettünk minden maradékot.:-(