Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2018.05.14 0 1 44842

Szerintem jó volt az őznek is...hacsak nem hűtőkamrában fagyasztották.

Előzmény: Chimney (44840)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.14 0 0 44841

láncfűrész :)

 

Előzmény: Chimney (44840)
Chimney Creative Commons License 2018.05.14 0 0 44840

Üdv a klubban! Nekem az öcsém hívott, hogy szeretitek a vadat ugye? Mondtam, hogy persze,  erre beállított egy FÉL szarvassal, ami ketté volt vágva és már lefagyasztva.OLD MEG! :-)

 

Előzmény: szkati (44837)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.14 0 0 44839

Zöldborsóleves, túrógombóc epres tejfölkrémmel.

 

 

Boszorka Creative Commons License 2018.05.13 0 0 44838

Kacsamáj, libamáj csak jó tud lenni.

Előzmény: szkati (44837)
szkati Creative Commons License 2018.05.13 0 0 44837

A fiam rendelt valami háztáji pecsenye kacsamájat, hájat, és csak annyi volt a kérdése, hogy mennyi helyem van a mélyhűtőben:)) Ő az, aki abszolút nincs tisztában a mennyiségekkel, mindig azt hiszi, hogy amit vesz, az kevés. Már látom előre, hogy legalább egy fiókot ki kellene ürítenem, de persze az nem megy. A húsvéti bárányvásárlásának egyik fele is itt van betárolva, mert nem 5 emberre, hanem legalább a duplájára vásárolt.

És milyen volt a kacsamáj? Nálunk a halak nagyon jól sikerültek, de miután öreg koromra kezdek hülyülni, elfelejtettem kitenni a tzatzikit, de legalább holnapra maradt:))

Előzmény: Boszorka (44836)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.13 0 0 44836

Kacsamáj, krumpli, körte. Mindez sütve.

Előzmény: szkati (44834)
Caipi Creative Commons License 2018.05.13 0 0 44835

Grillezett csirkemell, sült újkrumpli, saláta. Morzsás rebarbara browniedarabkás vaníliafagylalttal.

szkati Creative Commons License 2018.05.13 0 0 44834

Ma durbincsot és pisztrángot sütünk a kertben. Mellé lesz fehér és zöld spára, na meg újkrumpli kókuszzsírban sütve. Utána túrós epertorta.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2018.05.13 0 0 44833

Ma halászlé, utána desszertnek sült túrótorta tejszínhabbal és gránátalmával.

Törölt nick Creative Commons License 2018.05.13 0 0 44832

Itt a kapor szezonja. A mélyhűtöben van még a húsvéti bárányból maradt ragunak való. Palócleves leend. És tökfőzelék is lesz.

nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.13 0 0 44831

Lehet tárolni így is, úgy is.

Főzötten főleg a vendéglátásban, rendeléskor átgőzölnek, vagy vajon átforgatnak néhány adagot.

A bélszín mellé legutóbb pl. készen tárolt, átsütött spárga került.

(van fotóm, de nem tölti be, nem tudom miért?)

 

Ma karalábéfőzelék húsgombóccal,

holnap sertásborda spárgával, sajttal felülsütve petrezselymes újkrumpli.

 

 

 

Előzmény: Boszorka (44829)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.12 0 0 44830

ma hortobágyi palacsinta. Már készül a bornyúpörkölt.

Boszorka Creative Commons License 2018.05.11 0 0 44829

Nem tudom ez a variáció jó-e. Én és azt hiszem Nagypapi is nyersen pucolatlanul tesszük vizes ruhába a jégszekrénybe a spárgát.

Holnap lazac és spárga, vasárnap kacsamáj. Hétfőn még ki tudja, de kedden elhúzunk a németekhez spárgát enni.

Előzmény: szkati (44828)
szkati Creative Commons License 2018.05.11 0 0 44828

Megfőztem, lehűtöttem, nedves konyharuhába beraktam a hűtőbe. Így jó? Ha nem, akkor nem is tudom, hogy mit csinálok. Ez most a fehér variáció volt, amit nemigen szoktam. Holnap jön a zöld.

Előzmény: nagypapi51 (44822)
szkati Creative Commons License 2018.05.10 0 0 44827

Amikor kitör rajtam a rendmánia, akkor a mélyhűtőből igyekszem a nagyobb csomagokat elfogasztani, mint pl. oldalas, pulykanyak, vagy nagyobb csirkecombok, vagy marhafarok. A karajt mi csonttal szeretjük, az is elég nagy helyet tud elfoglalni, húsos marhacsontot pedig be sem rakom, azt azonnal megfőzöm. Most még csak egyetlen fiókot vizsgáltam át, és lám-lám máris találtam szinte ismeretlen dolgokat. Kíváncsi vagyok, hogy mi van a többiben:))

 

Egyébként meg jó reggelt!

Előzmény: nagypapi51 (44823)
sickamic Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44826

A zseni átlátja a káoszt. :)

nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44825

Ami nálunk rendszeresen fagyasztóba kerül, az a vadhús és -gomba, alkalomszerűen zöldborsó-zöldbab, erdei gyümölcs, alaplevek. Ha túlvásárlom magam (ilyen is van) akkor átmenetileg némi hal és tengeri herkentyű.

 

Előzmény: Boszorka (44824)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44824

Bevallom, nálam a káosz uralkodik. Igaz nem vagyok egy szenvedélyes mélyhűtős. Elégé ötlet szerűek a beszerzések. Valamivel mégis mindig tele van.:-)

Előzmény: nagypapi51 (44823)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44823

Velem ellentétben a párom nagyon pedáns, a hútő ajtaján fiókonként látható, mi van bennük.

Persze, ha valamit kiveszek/beteszek, illik kihúzni/hozzáírni. Persze ez sem bombabiztos módszer, évente 2x át kell nézni a lappangó zacskókat.

 

Előzmény: szkati (44821)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44822

A nedves konyharuha módszer akkor is jó, ha nem azonnal eszitek meg a spárgát.

Megfőzöd, jeges vízben sokkolod, papírtörlőn nagyjából leszárítgatod, és bebugyolálva

felhaználásig (1-2 nap) a hűtőben eláll.

 

Előzmény: szkati (44819)
szkati Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44821

Én megpróbálom néha a lehetetlen, és nagyjából felmérem, hogy a mélyhűtőben mik is vannak. Kicsit lejjebb általában találok meglepetéseket. 6 fiók, külön választva zöldség-gyümölcs, marha, hal, disznó és baromfi. Persze amikor az egyikben nincs hely, akkor  másik fiókba rakom, és hiába igyekszem, sokszor akitör a  káosz. Imígyen találtam 2 db kacsacombot( nyilván egyszer megmaradt), na meg egy nagy csomag pulykanyakat( amiről tényleg fogalmam sem volt). Ezért holnapra csináltam a nyakból, friss zöldséggel levest, és almával megsütöttem a kacsacombokat. Nem feltétlenül egy alkalomra szánom:))

Nekem a leves magában is elég, SzPéternek meg van egy zacskó sztrapacska, sőt a hűtőben hozzávaló brinza is. Ettől nagyon boldog lesz:))

Előzmény: Boszorka (44820)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44820

Jó pap is holtig tanul.

 

Nálam borsos tokány még majd eldől mivel. Rizs vagy krumpli jöhet számításba.

Előzmény: szkati (44819)
szkati Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44819

Még öreg koromra is tanulok:))

Ma grillezett csirkeszárnyak újkrumplival.

Előzmény: Boszorka (44818)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.08 0 0 44818

Nálam a spárga jól kicsavart vizes konyharuhában és nylon zacskóban vár mindig a jégszekrényben, ha nem használom fel azonnal.

Előzmény: szkati (44817)
szkati Creative Commons License 2018.05.08 0 0 44817

Ezta vizes ügyet nem ismertem.

Előzmény: nagypapi51 (44812)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44816

A Lajtán túl (de inkább Kärntenben) ilyentájt nagy divatja van a spárga-kucsmagomba duónak.

Bécsben a közelünkben is volt egy ilyen hely, a Schuh, csak Cipő bácsinak hívtuk, sajnos eladta a bótot, most nem túl jól menő olasz van a helyén.

Előzmény: Boszorka (44815)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44815

Jelenleg nálam is spárga szezon van. Csütörtökön jön a következő adag. A termelő szerint nem igazán jó az idő most nekik, így előre szólt, hogy csak egyszer lesznek kint. Aztán megyünk a németekhez, ott ilyenkor mindenütt mindent spárgával adnak.

Azt hogy csütörtökig mit fogunk enni, még meg kellene álmodnom. Ma megettünk minden maradékot.:-(

Előzmény: nagypapi51 (44812)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44814

...köszönöm, Boszinak is

Előzmény: Caipi (44790)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44813

Megvolt a vaddisznószűz. Volt aki nem knédlivel és szószzal ette, hanem aticsókás salátával.

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!