A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Mint említettem, nekem van ilyen kiegészítő a Gran Cremához, és valóban ez a helyzet: kiveszed a karból a kétszemélyes szűrőt, behelyezed a gumiból készült (spéci gumi, semmi külsérelmi nyom, vagy elváltozás nincs rajta, olyan, mint újkorában) közdarabot, erre jön a POD-hoz való szűrő. Szűrőbe teszed a POD-ot, s már főzheted is a kávét - ami szerintem elmarad a normál, őrölt matériából nyert nedűtől, ezért egy ideje hanyagolom ezt a műfajt.
Ennek ellenére sem gondolom, hogy a POD haszontalan találmány volna - sőt! -, csak az én összeállításom nem passzol hozzá.
"Szerintem gyárilag pontosan azért adják hozzá azt a tömör, közepén lyukas gumit, hogy pod használatakor az üres teret ezzel töltsük ki."
Ugy erted ezt a gumit a szuro (POD szuro) ala kell betenni? Es akkor a forro kave a gumin folyik at? Nekem ez nem hangzik tul biztatoan. Persze hamarosan lesz POD, akkor kiprobalom.
Kaptam egy olyan Rowenta adagio gépet, olyat mint neked van.Azt mondták az a hibája hogy kevés kávé jön belőle.Pár dolgot nem tudok, légyszíves ha tudsz segíts ezekben:
A racsnis "kar"-t mennyire(hány kattanásig kell rátekerni? Ha jól rátekerem tényleg lassan jön, szinte csöpög, és mintha kevesebb is lenne.
Amikor enyhébben tekertem rá, jobban jött és 150 grammnyi(a másikat nem mértem le), viszont szerintem gyengébb.
Mire jó ez az tekerőgomb,hová érdemes állítani(teli csésze-üres csésze ábrák vannak rajta)?
Ha telerakom az adagolót az két csésze kávéhoz elég(mert ha utána mégegyszer megnyomom kijön még két csésze, persze az gyengébb)?
Sztem nem fog menni, legalabbis a Gaggia pod szuro betetjevel nem nagyon lehetett, nagyon kicsi hozza. (Soha nem tudtam mire val, igy probalkoztam vele...) Persze ram ne hallgass, nekem a rendes egy szemelyessel sem sikerult :-)
Mán nekem is eszembe jutott, de a szervizben nem javasolták a megoldást. Marad az, hogy a 2 személyes szűrőbe - csak ilyen van - 1 adagot teszek, ha csak magam iszom kávét.
A Saeco szervíz/mintabolt: Bp. VIII. ker. Bláthy Ottó u. 4-8., a Fradi pályával szemben az Üllői útról nyílik. Az utca elején van egy hotel. 7:30-16:00-ig vannak nyitva.
Tudnatok esteleg konkret markat es tipust ajanlani daralobol? Olyant ami a minimum szintet mar meguti, es bevallt tipus?
Pod-szuro: hogy nez ki egy ilyen pontosan? Neztem a Gaggia oldalon, hatha talalok kiegeszitok kozott ilyesmit, de nem volt. Viszont a Gaggiahoz van 3 db szuro, egy 2 szemelyes, egy 1 szemelyes es egy egesz kicsi. Nekem ugy tunt ez az utobbi lehet a pod szuro. Mert masra sztem nem jo - vagy?
tegnap jőtt rendelés, de valami zagyva szöveggel. Sajnos ez néha előfordul, hogy szórakoznak és marhaságokat írnak bele a rendelésbe (de mielőtt még félreérhető lenne a dolog, nem gondolom, hogy a te rendelésed is ez volt). Ezért kérem, hogy küld el ismét az e-mailes variácioban is.
En mar tegnap leadtam a rendelest a webes feluleten. Csak biztos akarok lenni benne: odaer igy is a rendeles ugye, nem kell ujbol leadnom emailban? A kedvezmenyt meg majd legkozelebb :-)
Na, le is adtam a Molinarinal egy csomagra a rendelest. Majd beszamolok.
Nespressobol ma sikerult feltankolni, ugyhogy este mar rendes kavet ihattam. Csak mindig zuros, hogy valakinek aki epp Bp-en jar plusz egy ora (minimum), hogy elmenjen kaveert.
A 2x7 grammos tipp eleg jo kozeitesnek tunik, egesz normalisan folyik a kave ennyi orlemennyel. Illetve valamlyik angol forumon irta valaki, hogy o nem tomoriti, a szuro tetejetol pedig kb 2 mm-ert hagy. Ha igy rakja fel a talpat, az orlemenyt a gep egesz jol tomoriti. Ez is mukodokepesnek tunik. Szoval vmi azert lesz.