Keresés

Részletes keresés

mbence30 Creative Commons License 2018.08.05 0 0 6311

Szasztok'!

 

Read-only volt eddig, feleslegesnek tartottam a picsogást férfiként. :D

 

@ Orsi, örülök, hogy jobban vagy, végig szurkoltam! Hozzáteszem, hogy te még ezek után képest voltál eljárkálni kivizsgálásokra, le a kalappal  én nyuszi lennék.

 

Többieknek is kitartást, pihenjetek, ne pörögjetek! :)

 

- én -

 

Még mindig nem vagyok teljesen jól, voltak nagyon durva hullámvölgyek, két fő probléma van, amit nagyon nehéz kordában tartani.

 

Idegeskedés, szorongás, a második pedig a kaja.

 

A legrosszabb tényleg az volt itt is, hogy már a család is hülyének néz, persze hipochonderkedni szeretnék, csak amikor megkérdeztem, hogy mi lenne vele a célom, akkor nagy gondolkodás ütött be a fejekben. Gyakorlatilag az egészet egyedül kell feldolgozni és nem vagyok egy sírós fajta, de ez a seggbetegség elég idegtépő, így meg egyedül duplán szoppancs. Jó, hogy van egy közösség (a lófaszt jó, alapból nem kéne, hogy legyen) ahol kicsit kiadhatod magadból.

 

Nálam is hasonló valami lehet, mint Orsinál, a gyomrom mindentől kivan (most atom diétára álltam rá, meglássuk', eddig jó), két hét után egy nap alatt, egy kajával hazavágtam mindent progresst (kibaszott mogyoró, pedig hogy imádom), utána kétszer-háromszor ugyanez. Viszont eldöntöttem, hogy kigyógyulok, mivel észrevettem, ha oldom a szorongást, sokkal jobban vagyok. Doki még anno írt fel kenőcsöt, hát jó arc volt, mert én kenegettem, csak egy idő után azt éreztem, hogy éget. Persze, én nekem kell kimagoznom, hogy szteroidos krémet kaptam, ami ugye elvékonyította újra a nyálkahártyát. Most körömvirággal ápolom, inkább placebónak érzem a hatást, de valamicskét javul.

 

Kaja, egyszerűen mindentől tré a gyomrom, össze-vissza járkálok néha vécére (főleg stresszmaxnál).. Pedig be van állva a rendszer a reggelre és ennyi, de van hogy 4-5x és úgy fáj a vékonybelemtől kezdve, hogy majd beleroskadok. A rostokkal megint megszívtam, zabkorba olyan puffadást okozott nálam, hogy már tűszúráson gondolkoztam a hasamnál :D, a legtöbb magas rosttartalmú étek ugyanez.. A zöldségek, hüvelyesek, kb minden finomság vagy puffaszt, vagy végigkaristol. A lenmagpehely most bevállt yoghurttal, reggel este 1-2ek és gecisok víz. Vízivásra kulacsot vettem meg írtam egy programot, hogy figyelmeztessen a vízadagomra meló közben (ott hajlamos vagyok belefeledkezni).

 

Mozgás, jóga (ászanák és meditálás), bringa (módjával), futás (módjával), illetve uszással kacérkodom. Minden mozgás segít, viszont nagyon észnél kell lenni, hogy ne erőltesd meg magad.

 

Gorsiborsi Creative Commons License 2018.07.31 0 0 6310

Szia Lidus!

Ne add fel, kitartás! A bagatellizálást ne is mond, azt nálam is csinálta a család - amikor járni nem tudtam egyenesen a fájdalomtól - és nagyon sokat vitatkoztam mindenkivel, mire megértették, hogy nekem az nem használ meg nem tesz jót, ha elbagatellizálják a dolgot. Jobb nem lesz a kedvem tőle, csak felidegesít, akkor inkább maradjanak csendben, ne is mondjanak semmit.. Próbálj meg esetleg beszélni a családtagokkal, hogy mivel téged ez frusztrál és bánt, inkább akkor ne mondjanak semmit a témához.

Remélem azóta javult a helyzet, vagy ha nem, beszéltél a doktornővel. Pont ma voltam nála, vígan gyógyul a hegem, bár még fáj de hát oké, ennyi belefér. Meg elmúlni tűnik a végbelem iszonyatos harapása, simán meg tudott vizsgálni.  Ez a napközbeni szurkapiszka is alábbhagyott, most már csak tompa fájdalmat érzek napközben székelés után meg egy enyhe égő érzést, csak nagyon ritkán szurkál.

Drasztikus a javulás az elmúlt pár hétben, úgyh nagyon örülök neki. 

Végbélrepedés műtét se kell, direkt rákérdeztem, szóval minden süti amióta lehúzódott a gyulladás. Gyulladás nélkül milyen gyorsan gyógyul az ember :D Hihetetlen. :D

Ne aggódj, meggyógyulsz most már Te is lassan, a nehezén már túl vagy. Innen már csak jobb lehet. :)

 

 

Előzmény: liduskácska (6309)
liduskácska Creative Commons License 2018.07.24 0 0 6309

Nagyon köszönöm Gorsiborsi! Tényleg nagyon sokat segít hogy ezt mind leírtad 😊 a castellani tényleg mar de én ugy erzem hogy a wc utáni viszketést enyhíti.  Viszont nekem ez a szúró fájdalom  nem is wchez kapcsolódik hanem a nap folyamán többször belenyilall. Pl.ha sokat mozgok a gyerekkel ajkor rossazbbodik. És most az aggaszt nagyon hogy nemcsak a műtéti hely fáj hanem vele szembe is elkezdett. Olyan mintha ott is be lenne gyulladva. És igen én is félek attól hogy a műtét után is visszagyullad ugyanaz a rész amit kivágott. Akkor mit lehet még tenni? Annyira nem ertem miert nem tudok ettol szabadulni 😟☹ ma volt két hete hgy műtöttek szoval még van 4 hetem gyogyulni de valahogy már annyira félek hgy sosem lesz vége.... marcius ota szenvedek én is és lelkileg total lezúzott ☹ sosem hittem volna hogy ilyen bajom lesz... kontrollra augusztusban kell visszamennem csak én meg mindig olyan félve megyek drnőhöz hogy nálam sokkal nagyobb betegségeket lát én meg itt sírok a sajátomon ☹ vagy talan már azert érzem ezt mert mindenki a környezetemben  elbagatellizálja hogy ez nem is nagy baj és ettől nem kéne ilyen depressziosnak lennem ☹ persze fogalmuk sincs milyen ez... foleg kisbaba mellett foleg hogy vilag eletemben sportoltam most meg alig merek ☹ olyan jó lenne tudni hogy egyszer tényleg meggyogyulunk. Már gondolkoztam azon hgy megkerdezem drnőt is hogy ugye tényleg meg lehet ebből gyógyulni. 

Előzmény: Gorsiborsi (6308)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.07.24 0 0 6308

Ne aggódj, vannak itt még sorstársak. :)

Én jövő héten megyek vissza Csatár doktornőhöz, végbélrepedéssel/elfekélyesedett carunculával/ gennyes végbél+rektum gyulladással küzdök mint disznó a jégen február eleje óta. Volt hogy leájultam a WC-ről, vagy járni nem tudtam a szúró-maró fájdalomtól, mostanra értem el egy olyan állapotot hogy minimális fájdalommal tudok jönni-menni egyedül. Végre nem vagyok immobilis. Kicsit már szét vagyok idegileg ettől az egésztől, szóval tudom mit érzel. De minden elmúlik egyszer, ez a végbéltörténet is, csak még nem értünk a végére sajnos :D

 

Májusban műtött Ónody doktor Csatár doktornővel a Gastromedben. A végbélrepedés külső elfekélyesedett sarjszövetét szedték le. Elvileg kb 6 hét mire ezek a műtéti hegek hámosodnak, szóval légy türelemmel, bár tudom marha nehéz ennyi idő után.

 

Vörös Castellanit nekem is adtak kb 3 hete, mert nem úgy ment a felépülés a műtétből, ahogy kellett volna és visszagyulladt a terület. (de nekem nem a kripta, hanem úgy amblokk a nyálkahártya)

Antibiotikumot+vörös castellanit+ izomlazítót+izomlazító kúpot+fájdalomcsillapítót kaptam.

 

 

Namost, az a vörös ecsetelő cucc, az mar, mint a krvaélet. Nem lehet, hogy téged is mar?

 

 

 Viszont ez az együttes így lehúzta a gyulladást, múlt héten már nem volt gyulladt a terület, amikor kontrollon nézték. Akkor azt mondta a doki, hogy az ecsetelőt hagyjam. Amúgy utána olvastam, hogy a castellaninak gombaölő/fertőtlenítő hatása van. 

Mikor lesz a műtét utáni kontrollod?

Ha úgy érzed h krvára fáj a székeléskor, akár jobban mint közvetlenül műtét után, szerintem mindenképpen jelezd a doktornőnek, vagy akár korábban menj vissza kontrollra, mert lehet h visszagyulladt. Ónody doki is nagyon jó a Gastromedben, hozzá hamar kapni időpontot, és amúgy is konzultál Csatár doktornővel, ha közösen műtöttek stb. 

Meg jobb megkérdezni, mint szenvedni meg parázni. 

 

Nekem kb a műtét utáni 3. hétig volt minden oké, aztán valahogy a 4. héten begyulladt megint a nyálkahártya, és hülye voltam, mert szenvedtem még egy hetet, és csak utána hívtam fel a dokimat. Miután sikerült megvizsgálnia, kaptam antibiotikumot a gyulladásra, aztán kb 4-5 nap után lement a gyuszi a fent leírt kezelésre.

 

A gyulladás okát nálam se tudják. Azóta gasztroenterológushoz is járok, mert IBD gyanúval átirányítottak oda is. (mondjuk nekem minden be volt anno gyulladva, ameddig a rektoszkop felért)

Sőt, nőgyógyászati kivizsgálásra is kellett mennem többször, mert a hüvelyem alsó traktusa is gyulladt volt már régóta. Feljebb nem, csak alul. Kenetet is vettek, baktérium, gomba, nemi betegség (LOL) mind negatív. Vastagbéltükrözésre addig is várok, csak az ilyen rókafogtacsuka, mert a végbelem nincs olyan állapotban h kibírjam a béltisztítást, ezért nem tudja megcsinálni a doktornő. 

 

A gasztroenterológus egyébként azért csinált teljes labort, holnap megyek vissza a második (immun) részéért. Nem kéne neked is csináltatni egyet?

 

Amúgy úgy is segíthetsz még magadon, ha azt csinálod amit én, hogy megkérem mindig a proktológusokat h ha szükségesnek látnak valamilyen egyéb kivizsgálást, ami a területükön kívül esik, akkor ráíratom ezeket az ambuláns papíromra, mert az alapján a háziorvosom be tud utalni mindenféle vizsgálatra. (gasztroenterológia, tükrözés, vérvétel, széklet tenyésztés, vizelet, akármi stb.)  Aztán az eredményeket szorgosan viszem vissza a proktológushoz mindig. 

 

+ ami még segíthet diéta téren ha lent be van gyulladva minden, h ha a savas ételeket kerülöd (szóval a halapeno paprikás nachost kólával most kicsit hanyagold :D )

Itt találsz egy listát  a kerülendő ételekről:

http://digestivehealth.ca/anusitis/

 

http://www.videoklinika.hu/dr_csatar_a_rejtelyes_kriptagyulladas/

 

Előzmény: liduskácska (6306)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.07.24 0 0 6307

Szia.

Amit említettél, arról most olvastam.

https://aranyer.blog/aranyer_gyulladas/

 

Én vagy 20 éve frissurával küzdők van, amikor vagy 5 évig semmi utána előjön.

Állítólag jobb ha nem műtik.

Viszont a kencédre nem vagy-e allergiás?

Nekem egy kúp nem tett jó.

Lényegében tályogod van.

Viszont egy sebnek be kell gyógyulni mert ami bemegy, annak ki kell jönni.

Jobbulást, kitartást kívánok.

Előzmény: liduskácska (6306)
liduskácska Creative Commons License 2018.07.23 0 0 6306

Sziasztok! Nem teljesen aranyér téma, de végbél probléma, hátha van köztünk hasonló gondokkal küzdő sorstárs. Március közepe óta szenvedek szinte állandóan érezhető végbél irritációtól, illetve szúró érzéstől, mely nem köthető székletürítéshez. Viszont ha sokat mozgok sétálok, edzek, akkor általában rosszabbodik. Vannak napok mikor jobb, vannak napok mikor kevésbé érzem, de nem igazán tudom semmihez sem kötni. Júniusban végre bejutottam Csatár doktornőhöz, aki crypta gyulladás gyanújával küldött haza, de igazából ezt nem igazolta sem az UH sem a végbelem kinézete belülről. Kaptam nem szteroid gyulladásgátlót, de nem segített. Majd egy hónapra rá visszamentem a doktornőhöz, végülis jobban tudtam lokalizálni, hogy mi is fáj belül, és azt mondta nincs más teendő ki kell vágni a gyulladt cryptát. Ez volt két hete, azt mondta 4-6 hét amíg hámosodik a seb. A sebem most már a wc-kor nem vérzik, de ha az ecsetelővel kenegetem amit kaptam (bíbor castellani) akkor igen. Volt valakinek hasonló problémája és műtétje? Mennyi idő amíg begyógyul? Megmondom őszintén, hogy nagyon rettegek, hogy sosem javul ez már meg, az elmúlt 4 hónap rémálom volt, az életminőségem nagyon meggyötörte ez a probléma. AZ egész hangulatom szar, nem tudok örülni semminek, sokszor úgy érzem, darabokra hullott az életem, és azt sem tudom mikor lesz ennek vége, meg fogok e valaha gyógyulni. Ráadásul a fájdalmat még mindig érzem, persze van ott egy nyílt seb ami gyógyul, de most már a másik oldalon is el kezdtem érezni hasonló irritációt, olyan mintha smirgli papírt huzogatnának a végbelemben. Rettegek hogy egy másik kripta is begyulladt és sosem lesz ennek már vége. Nem tudom miért gyulladt be így a nyálkahártyám, világ életemben egészségesen étkeztem és sportolok. Minden a szülés után 6 hónappal kezdődött, de a doktornő szerint nem igazán tudni mitől alakult ki. Köszönöm, ha megosztjátok tapasztalataitokat, ha hasonló problémátok van/volt. Hónapok óta keresek olyan beteg fórumot, ahol támogató közösségre lelek, mert ezt lelkileg képtelen vagyok feldolgozni, és normális életet élni. Persze mindenki más kivülálló nem érti miért vagyok ennyire összetörve ha látszólag semmi bajom.... persze csak éppen nem ők érzik minden nap azt amit én, és amin ráadásul nem tudom, hogy mi fog segíteni, mikor lesz vége :( Bocsánat ha hosszú volt.... 

Gorsiborsi Creative Commons License 2018.07.16 0 0 6305

Koszi a tippet! Kiprobalom!

Előzmény: bonap arte (6301)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.07.16 0 0 6304

Hello!

Hat ket napja nincs. Ami volt verzes korabban, az egy sima vercsik a szeklet oldalan egyertelmuen a repedesbol a gat felol. De igy durvan mutet utan nem verzett, meg akkor sem, amikor durvan fajt. Csak egy kis friss vercsikocska.

A tonus javult az izomlazitora meg a kupra, ketszer vastagabbakat produkalok mint ket hete. Zaroizomgorcsot ket napja nem tapasztaltam.

Ami aggaszt, hogy jobboldalt feszulve faj a vegbel gatfeloli oldala meg mindig. Nem is faj, inkabb feszul vagy nem is tudom. De kivulrol nem latni semmit, se valadekozas, se pirossag, se semmi.

Szerdan kontroll, tukrozni fog a doki, majd meglatjuk mit talal. 

 

Csak jo lenne mar meggyogyulni, nem hiszem mar el, hogy ennyire nehez legyen meggyogyulni. Tiszta vicc. 

 

Előzmény: Zsanna68 (6303)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 6303

Hello!

Remélem jól alakulnak a dolgaid.

Vérzés nincs WC után?

Ha nincs akkor lehet szűkületed van valahol.

Csak tropára ne menjen a kijárat.

Előzmény: Gorsiborsi (6300)
zénó75 Creative Commons License 2018.07.14 0 0 6302

Nagyon jó, :)

Előzmény: Gorsiborsi (6290)
bonap arte Creative Commons License 2018.07.14 0 0 6301

Ne flektort szedjél rá mert az nem arra a területre való.

Fortedolt irass fel fel a dokival ez sokkal hatásosabb az alsó fertályra.

Előzmény: Gorsiborsi (6300)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.07.14 0 0 6300

Hello,

 

na kis update. Javul a vegbeltema. Voltakepp a szekeles rossz mar csak flectorral is, utana ha kizuhanyzom kb 5-10 perc mulva elmulik a fajdalom. Utan effektive elvagyok napkozben, csak egy fura tompan szuro erzest erzek meg mindig jobboldalt. Persze mindez izomlazito, kup es flector mellett.

 

Kozben atkerultem a II. szamu belgyogyaszati klinikara, hasmenes nelkuli IBS az iranydiagnozis. Teljes laborral kezdtunk, kov het szerdan lesz eredmeny. Majd lesz vastagbeltukrozes, de a Doktorno is ugy itelte, hogy a vegbelem ramaty allapota miatt nem birnek ki egy beltisztitast, nem a tukrozes maga a problema. Pedig amugy mar nagyon varom hogy tukrozzenek, mert a hocipom tele van.

 

De amugy most igy ket het alatt drasztikusan javult a helyzet vegbelteren. Az ultraszarbol mersekelten szar lett a helyzet, kov heten remelem mar csak kicsit lesz rossz. :D Nem adom fel.

Előzmény: Zsanna68 (6294)
Zsanna68 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 6299

Szia.

Az említett orvoshoz azért megy az ember, mert a WC-n /vel problémák vannak.

Vérzés, külső/belső aranyér, frissura/repedés, fájdalom.

A vizsgálatkor nem lehet sérülés mert a vazelinon síelni lehetne./evvel síkosítanak/

Viszont olvastam itt olyant, akit görcsölés miatt nem tudtak megvizsgálni.

Ha kúp nem segít vissza kell menned vagy tovább menni gasztroshoz.

Figyelni kell mit kajálhatsz, itt rengeteg ötlet van és tisztán kell tartani, ülő fürdő stb.

Előzmény: szilka06 (6298)
szilka06 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 6298

Sziasztok!

 

Egy olyan kérdéssel fordulok a hozzátok, hogy volt-e már valakinek hasonló tapasztalata az enyémhez:

 

Elmentem proktológushoz aranyér-vizsgálatra egy hónapja. Akkor a vizsgálat minden különösebb fájdalom nélkül zajlott le, megbeszéltük, hogy egy hónap múlva visszamegyek kontrollra és használom a felírt kúpot. A kontrollra e hét szerdáján (07. 04-én) került sor. Az újabb vizsgálat tovább tartott, mint a múltkor és a vége felé elég erőteljes fájdalmat kezdtem érezni. A vizsgálat óta sokkal jobban fáj a végbelem, nem akar múlni, ha elmegyek WC-re, görcsölő fájdalmat érzek székelés után. Használok kúpot, kenőcsöt egyidőben, valamint ma elkezdtem Detralexet is szedni, de a fájdalom nem akar múlni. 

 

Volt hasonló tapasztalata valakinek? Lehetséges, hogy a vizsgálat/beavatkozás következtében valamilyen izom megsérült, ami nem akar múlni?

 

Köszönöm előre is a segítséget.

Zsanna68 Creative Commons License 2018.07.07 0 0 6297

Szerintem menj el proctológushoz, ne ábrándoz.

TB-re várni kell, ha sürgős magán doki.

Előzmény: Ushername (6295)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.07.07 0 0 6296

Szia Zsanna, majd felveten hetfon a CT dolgot a gasztroenterologusnak. 

Előzmény: Zsanna68 (6294)
Ushername Creative Commons License 2018.07.06 0 0 6295

Sziasztok! 

 

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mik a lehetőségek egy kizáródott aranyér esetében amelyben  már megszünt a vérrög? Amikor még fájt, gyulladt volt, nem volt időm elmenni doktorhoz, utána pedig fájdalom híjján már nem volt olyan sürgető a dolog. Viszont ahelyett, hogy visszahúzódott volna, eltünt volna, mint eddig tette, kint maradt. Egy ideig türelmes voltam, de most már kezd idegesíteni, hogy ott van.

A kérdés: Mit lehet vele kezdeni? Esetleg begyűrűzik és leesik magátol, vagy valami komolyabb beavatkozást igényel? Összefüggésben lehet-e azzal, hogy fel van repedve( illetve most már csak hegges) a záróizom és környéke?( a szekletem mellesleg puha, jó pózban ülök a wc-n)

 

ui: ha valami zavaros bocsassatok meg nekem, rettentő fáradt voltam amikor írtam.

     

Zsanna68 Creative Commons License 2018.07.06 0 0 6294

Hello.

Ami azt illeti az alvázban 3 kijárat van és bárhol lehet bibi.

Talán egy CT nem lenne fájdalmas.

Ott lehetne látni hogy hol van a probléma.

No, és utána abba az irányba menni.

Azért csak jelentkezzetek, főleg akiket megműtöttek és hogy milyen műtéttel és hosszú távon mi jön/jött be.

 

Előzmény: Gorsiborsi (6293)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.07.05 0 0 6293

Haliho,

 

na hat, nem a mutettel volt gaz, hanem megint begyulladt a vegbelem, de valami iszonyatosan, nem tudni miert. Kaptam antibiotikumot, vmi ecsetelot belsoleg, ami mindent befog. Kup, izomlazito gyogyszer + fajdalomcsillapito.

 

A repedesem olyan mint volt, nem gyogyul a gyulladastol, de az a legkevesebb igazsag szerint. 

 

Feljebb rektoszkoppal most nem tudott vizsgalni, egy anoszkop fert fel durva erzestelenito kenocs + lidocainos kup + izomlazito + flectorral. Doki mondta ha ez se ut be, akkor beszur erzestelenitot es ugy vizsgal meg. Hala istennek erre nem volt szukseg.

 

Ha olyan allapotba rantjak a vegbelem h mehessen a vastagbeltukrozes, akkor azt is megcsinaljak a Gastromedben.

Ja es hetfore van idopontom gasztroenterologushoz h minden mas kizaro vizsgalatot megcsinaljunk, h kideruljon mi okozza ezt a gyulladast. De a legjobban a vastagbeltukrozes kellene. 

Meg amugy az egesz kismedencem be van gyulladva, nodkinal is jartam hetfon, a huvelyem also traktusa is tiszta gyulladas, alig birt megvizsgalni. Kenetet is vett, most tenyesztik. Tiszta vicc komolyan. xD 

 

De osszessegeben ezen a heten mar kicsit jobb a helyzet mint mult heten, de lehet h csak a rengeteg gyogyszer beszel belolem. xD Legjobban a WC-zes utan kb 2-3 orara ramtoro zaroizomgorcs a leggazabb, jobban faj mint maga a szekelessel jaro fajdalom. 

 

Na, de hat ennyi vizsgalat utan mar csak lesz valami. Itt legalabb komolyan vesznek, es ha azt mondom h faj elhiszik es megvizsgalnak. 

 

A legtobb helyen a legtobb sebesz elhajtott egy kenoccsel/kuppal, meg a tanaccsal h 'ne gorcsoljon ra kislany'. Aztan elkonyveltek h hisztis szoke p**** vagyok. 

Előzmény: Szandra888 (6291)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.07.01 0 0 6292

Koszi, majd riportalok:) Valahogy elvegetalok flectoron addig. Csak nem tudom mit csinalok ha jövö heten se tud megvizsgalni. Kaptam izomlazito kupot meg vmi durva izomlazito gyogyszert addig is. 

Előzmény: Szandra888 (6291)
Szandra888 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 6291

Remélem minél hamarabb rendbe jösz...:( el sem tudom képzelni, milyen lehet így. Akkor lekopogom, hogy nálam minden jól ment. Kitartás! Majd írd meg, mi volt!

Előzmény: Gorsiborsi (6289)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.29 0 0 6290

igen, a detralexet kifejeztetten viszerre is szoktak ezert felirni. viszer mutet utan is adnak detralexet mindig. :)

Előzmény: zénó75 (6287)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.29 0 0 6289

Gratulalok:) Remeljuk ket heten belul teljesen rendbejössz. 

 

Nalam van egy kisebb komplikacio, nagyon nagy fajdalommal jar meg mindig a szekeles es folyamatosan felszakad a heg.

 

Szerdan meg se tudott vizsgalni a doktorur, mert raharapott a vegbelem az ujjara, olyan szukuletem van. 

 

Kaptam izomlazito gyogyszert meg izomlazitos kupot, es elvileg ket het mulva kene visszamennem, de mar hetfon hivom a klinikat egy jövö heti idopontert, mert kivulrol nem latni semmit, de nyomasra a vegbelnyilasom mellett a bor iszonyatosan faj. Akkora a fajfalom nyomasra, hogy kisugarzik a labamba. 

 

Szoval valami gaz van sajnos. :/ Egesz nap faj a vegbelnyilasom jobb oldala. :/

Előzmény: Szandra888 (6288)
Szandra888 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 6288

4. hetes kontroll

 

Mindent rendben talált a doktor úr. Hegem szép. Mehetek a Balcsira 😎

Annyi tapasztalat, hogy néha még kicsit érzem, hogy a záróizmom enyhén összehúzódik, ha sokáig ülök és "próbálkozom".  Erre azt mondta, hogy kb 2 hét és szerinte az is megszűnik,mert gyorsan gyógyulok. Ha mégsem, írt fel izomlazító kúpot. Ennyit rólam... Remélem már mindenki túl van a nehezén. :)

zénó75 Creative Commons License 2018.06.28 0 0 6287

Érdekes , mióta  szedem a detralex-et a bal lábamon is vékonyodik a visszér.... :)  ( nem olyan vastag mint mondjuk 2 hónappal ezelőtt)   

Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.19 0 0 6286

igen, amugy sok mulik az orvos hozzaertesen, nem torvenyszeru h minden lezeres mutetnek roszzul kell sikerulnie.

orulok, hogy gyogyulgatsz! :) kitartast!:)

Előzmény: Szandra888 (6284)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.19 0 0 6285

Hat, koszi! Most vagyok a 6. het.elejen mutet utan es meg mindig faj, olyan mintha szukuletem lenne vagy nem is tudom. Barmilyen szeklet, ami kicsit formaltabb mint a csavarosfagyi faj meg szur. ,,, amig ki nem mosom utana mar. Juli 4-en megyek vissza kontrollra, addig nem akarom zargatni a dokit hulyeseggel. Lehet en vagyok tul kenyes meg turelmetlen. :/ Meg az is lehet h addigra megoldodik a problema. 

De teny h nyilt fisszuraval is vastagabbakat sikerult produkalnom es kevesebb fajdalommal mint a caruncula levetele utan igy hat hettel. :/ 

Előzmény: bonap arte (6283)
Szandra888 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 6284

2 hét utáni állapot

Még mindig érzem, de egyre kevésbé fáj. Persze vannak napok, amikor én is beveszek 1 fájdalom csillapítót,de csak a néha előforduló görcsök miatt. A kúp sem fáj annyira, mint elsőre. Inkább csak kellemetlen. Kajára azért odafigyelek, a víz az én mumusom.

 

Valakinek igenis jó lehet a lézeres műtét. Engem a kórházunk főorvosa műtött. Szakmájában elismert doktor, betegeitől csak jót hallottam róla. Sok múlik ezen is.

bonap arte Creative Commons License 2018.06.17 0 0 6283

Napról napra javulni fog. 1 hét az kevés, legalább 2 hét mire elviselhető lesz. 1 hónap kell, hogy munkába lehessen állni napi 8 órát. Fortedol fájdalomcsillapítót írass fel a dokival, ez jól hat arra a területre.

Wécé után megmosni és vazelinnel bekenni az érintett területet. Így sokkal kényelmesebb ülni, járkálni mert nem dörzsölődik, és jobban is gyógyul.

Előzmény: Gorsiborsi (6282)
Gorsiborsi Creative Commons License 2018.06.17 0 0 6282

hat, nem tudom.. nekem a heg igy ot hettel a mutet utan is elegge faj.. 

hany het mire begyogyul a heg? 6-8 hetet mondtak, teny nem annyira rossz mint mutet utan, na de nem is jo. :( es nem nagyon latom h 2-3 het mulvara hogyan lesz ebbol barmi is. :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!