Keresés

Részletes keresés

zorka99 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8384
Könyörögni azért nem kell senkinek! Kérdeztek és válaszoltunk is rá gyorsan és böcsülettel. Te is, Timi is meg én is. Akit nem tudtunk meggyőzni, az keressen másikat. Van elég.
Előzmény: coralsea (8383)
coralsea Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8383
Sziasztok!Timinek teljesen  igaza  van abban  amit  ír.Mi 4 en valamint még 4 baráti pár (gyerekekkel is )tavaly voltunk  a Grand Hotelben .Nagyon  tetszett,jó  volt a  kaja, kultúráltak a szobák,udvarias és  szolgálatkész  a  személyzet.Elégedettek  voltunk  az  említettekkel.Kisebb nüanszok  akadtak, de  a  segítőkész  személyzet kb fél órán  belül  apróbb problémáinkat  is  orvosolta, sűrű elnézést  kérve.Jó  szálloda ezt  bátran  állitom,szép  környezetben, klassz korallfallal, aki pihenni  megy nyaralni és nem azt  nézi  hol,mit,kit  lehet "lefikázni"(bocs)jól  fogja érezni  magát.Az  idén  bepróbálkoztunk  egy  Hurghadai szállodával,baromi  nagy  csalódás volt  a  Grand után...A német  oldalakon is irnak  hideget-  meleget, de a német egy külön fejezet.....gyakorlatból tudom.Jó  lesz, bizzál  a  Timiben ...:-))
laszgal Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8382

Hali!

 

Az El Faraanába simán bemehetsz.  Úgy teszel mintha ott laknál és lesétálsz a partra, tényleg jó hely a snorizásra

Előzmény: bosola (8380)
volvo s80 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8381
Szia!
Az El Faraana mellett közvetlenül egy public beach van, egy lépcsőn lehet lejutni az útról az öbölbe. Itt biztosan tudsz sznorizni, a zátony nagyon szép.
Előzmény: bosola (8380)
bosola Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8380
Sziasztok! Egy hetes búvártúrára megyek Sharmba, másfél napon lesz, amikor nem merülök. Ezt az időt szeretném valami szép, sznorizható partszakaszon eltölteni, a saját szállodám partja nem valami jó, azt tudom. Mit tanácsoltok? Pénzért beengednek más szállodák strandjára, ugye? Grand Hotel, Coral Sea, Fanare, Baron Resort - ezekről hallottam, hogy gyönyörű ott a víz. Beengedik az embert? És mennyi kb. a taxi? Előre is köszi a választ.
zsuzsi&matyi Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8379

 

Sziasztok!

 

Köszönöm Zsuzsi az infót...és várom a továbbiakat ha megjöttetek.Érezzétek nagyon jól magatokat.Ti mennyivel elötte foglaltatok????????

Mi ma megyünk befizetni a fennmaradó 60%-ot a szept.1-re, nem tudtunk sajnos további akciót várni, mert ezen kívűl már csak 2 szoba maradt, és nem tudják lesz-e még erre az útra kedvezmény.Nem akarom minden nap telefonon hívogatni őket va-e még hely és van-e még nagyobb kedvezmény..:-), meg elég zsúfolt is lesz az augusztusunk, kinek kell még emiatt is idegeskedni, maradt-e az általunk "nyerő" szállodában szoba?!

Na mindegy most azért kicsit mardosom magam jól tettük-e hogy 1 hónappal elötte lefoglaltuk, mert ha vártunk volna lehet hogy az egyik fakultatív progink árát megspóroljuk, de ugyebár ez nem biztos....Szerintetek elhamarkodottan cselekedtem, vagy megnyugtathatom magam??????

Ha valaki még tud nekem tanácsokat adni mint először Egyiptomba-Sharmba utazónak, azt szívesen venném....:-)

 

Köszi:

 

Zsuzsi

Cathyca82 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8378

Ja, bocs a magyar oldalt, (a recenziós linket) nem néztem még, de most megnézem, köszi!!!

Cathyca82 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8377

Szia!

 

Köszi a segítséget! :)

Amúgy ezeket az oldalakat mindet néztük, éppen ezért kérdeztem, mert volt egy-két hozzászólás, amiben írták, hogy semmi nincs a közelben, nem tudtuk, hogy ez túlzás, vagy tényleg szó szerint értendő. Ezért is néztük meg a Google Earth-ön, és ott is úgy tűnt, hogy eléggé kihalt a környék! Magáról a hotelről viszont nagyon jó véleményeket olvastam. Nem is az lenne a lényeg, hogy nagy legyen a nyüzsgés, vagy az éjszakai élet, de azért egy-két bolt, üzlet a közelben nem árt ha van.

 

Kata

Előzmény: sensitive (8376)
sensitive Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8376
Szia!

Próbálok Neked segíteni, hogy informálódj a hotelről. Mi is néztük ezt a szállodát és itt azért nehéz rá infót találni, mert vagy ezer találtatot kihoz a sol-ra + sharm-ra :)

Viszont van pár oldal ahol utána tudsz nézni a hotelnek, talán segítség:

http://www.holidaycheck.com/hotel-travel+information_Hotel+Sol+Sharm-hid_70445.html
igaz, hogy angolul van, de sok kép is van.

http://recenzio-hotelok.invia.hu/?ch[nl_country_id]=11&ch[nl_locality_id]=32&nl_stars=-1&ch[nl_hotel_id]=3511&fulltext=&vyhledat=1&k2form_review_form=1

ez magyar, de nem túl friss


http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d302617-Reviews-Sol_Sharm-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html
ez a legjobb, ha érted az angolt és itt is vannak képek

Bolt szerintem biztos van a közelében - vásárlós utca az szerintem sok szállodánál nincs.




Előzmény: Cathyca82 (8374)
sensitive Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8375
Szia Timi!

Köszi a biztatást! :) Biztos nagyon jól fogjuk magunkat érezni. Mi sajnos nem tudjuk összehasonlítani az 5*-os szállodákat, mert sok tapasztalatunk nincs e téren. :)
De most eggyel több lesz.
Még egy kérdésem lehetne, talán jut még időd válaszolni rá?
Van-e a szállodában fitnessterem és ha igen, azt lehet-e ingyen használni?

Tavaly jártunk úgy, hogy lett volna - de mivel nem volt arra alkalmas cipőnk így nem is mehettünk be. :( Bár lehet, hogy abban a 40 fokban nem is lenne túl jó dolog.





Előzmény: btimko (8373)
Cathyca82 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8374

Kedves btimko!

 

Mivel te vagy itt a legjártasabb a szállodákban, tőled kérdezném, hogy a Sol Sharm-mal kapcsolatban tudsz-e valami infót írni? Sajnos nem találtam hozzászólást erről a szállodáról, pedig keresgéltem! A google earth-t nézegetve egyetlen dolog tűnt fel, ami "nem tetszik", hogy olyan, mintha semmi nem lenne a közelben... se egy bolt, se egy vásárlós utca, szóval tényleg semmi... Jól láttam?

 

Köszi: Kata

btimko Creative Commons License 2009.08.01 0 0 8373

Kedves Sensitive!

 

Nem lesz semmi gond a Grand Hotellel. Ne torodj a leszolasokkal, foleg ha mar befizetted az utat, vannak olyan emberek, akik mindenhol talalnak hibakat.

 

Elofordul, hogy valakivel tenyleg pechsorozat tortenik, de altalaban nem olyan szornyu a helyzet ahogyan lefestik. Buszken mondom, hogy nem is a magyar vendegekre jellemzo inkabb ez a hozzaallas. Ezek az emberek viszont tenyleg csak kidobjak a penzuket az ablakon - ahogy eloszeretettel emlegetik - mert sajat magukat akadalyozzak meg abban, hogy elvezzek a nyaralast. Ha van egy apro problemad inkabb at kell nezni folotte, es azt a sok mas szepet es jot elvezni amiben ez a hotel igencsak bovelkedik!

 

Ugyhogy ne legy olyan 'erzekeny' :) Egyiptomban vagy (leszel), ahol nem ugy mukodnek a dolgok mint otthon, nem europai szinvonalu luxus-wellness szolgaltatast kell varni, de hiszen pont ezert utazol Egyiptomba hogy valami mast lass! Ha csak a torolkozok darabszaman es a szobasarkok tisztasagan kattogsz, akkor pont errol a masrol - a lenyegrol - maradsz le :) Kar lenne!

 

Ezt nem szemelyesen neked szantam, hanem csak ugy altalaban mindenkinek :)

 

Udv:Timi

Előzmény: sensitive (8372)
sensitive Creative Commons License 2009.07.30 0 0 8372
Timi és Sanona! Köszönöm szépen a tanácsokat, illetve információkat!

Ha jól látom, ill. olvasom a fórumból - akkor Timi Te jól ismered ezt a hotelt! :)

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy végül milyen is lesz a Grand Sharm, mert nagyon ellentmondó infókat szedtem össze. Itt nagyon jókat írnak róla - viszont a tripadvisor-on találni jó pár leszóló hozzászólást.

De a legfurább, hogy ahhoz képest, hogy azt olvastam ez egy nagyon szép és új szálloda - elég elriasztó képek vannak fent ezen az oldalon. :(

Pár nap múlva majd kiderül mi az igazság. :) Már alig várjuk.




Előzmény: btimko (8370)
mnc22 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 8371
Szia!

A Best Reisen-nek is van Laguna Vista-ja, mi velük voltunk 5 évvel ezelött.
Előzmény: Barby26 (8358)
btimko Creative Commons License 2009.07.29 0 0 8370

Szia!

 

Jo nyaralast Neked a Grandban!

A hullamok akkor nagyok csak amikor eros a szel, a part fekvese miatt a szelnek elegge ki van teve, de ne aggodj, az uszomester mindenkire nagyon figyel, es ha nagyon gazos a szitu akkor par orara le is zarjak a partot es nem engednek be a vizbe senkit. Egyebkent a hullamzas a vizbol nem annyira durva mint amilyennek kintrol tunik :)

Tobb lepcso is van mostmar, a fabol keszult peldaul nem meredek egyaltalan, es nagyon kenyelmes.

 

Penzt valthatsz a kozeli penzvaltoban vagy bankban, a hoteltol balkez fele par percre.

 

Antinalt minden patikaban lehet kapni, hoteltol szinten balra 5 perc pl.

 

Ettermek...hm...annyi van! Mindet probald ki szerintem, van olyan hogy Fusion, ez keleties, Olive, ez olaszos, Tapas bar, Beach Bar, es a tobbi 3 bufe jellegu etterem is jo! Szerintem legjobb a Reef. Fogsz talalni sultkrumplit szinte mindenhol, napkozben a Grill Barban is a medencenel, de egyel nyugodtan salatat is, hiszen annyi jo van kar lenne kihagyni :) A citrom tenyleg fontos megelozeskeppen is, salatahoz, leveshez! is eheted, ahogy a helyiek.

 

Este van animacio.

 

Udv

Timi

 

Előzmény: sensitive (8365)
sanona Creative Commons License 2009.07.28 0 0 8369

"bárki bármi hasznos infóval tud szolgálni azt nagyon szívesen veszem!"

Szia!

 

Az én "szentháromságom" arab országban:


1. reggeli után tea sok zöld citrommal (lime). Ezt az egyiptomiak ajánlották!
2. csak annyit és annyi félét enni, mintha otthon lennék. Viszont sütit amennyi belédfér :))
3. alkohol: én itthon sem vagyok nagy ivó, kint a 40 C hőségben max. hideg sört, bármi mástól fejre állnék :)

 

+ utazás előtt min. 3 héttel elkezdem az immunerősítést (aloe vera kapszula) 

 

Fentiek eredménye:  4 út - 0 fáraó átka!

Pedig ettem piacról vett gyümölcsöt, árus koszos kezéből datolyát ;)

A szállodában salátákat+ zöldségeket+gyümölcsöt minden mennyiségben! Nem vagyok vega, de tengeri herkentyűket, pulykát nem eszem. A robbantott csirkéből kiálló össze-vissza tört csontok sem túl bizalomgerjesztőek.

 

Próbáld ki valamelyik salátát első nap. Kis adagot, ha nem lesz a gyomrodnak semmi baja, akkor eheted bátran :)

Nem csak sült krumpli van ám, szereted a rizst? Minden este máshogy ízesítik, isteni finom, pláne a kókuszos-mazsolás. A palacsinta is finom! Zöldséges pizza?

 

Nem ismerem a Grand Sharmot, én a Hotel Dreams Beachben voltam. Sajna elég régen :(

 

Jó utat!

Előzmény: sensitive (8365)
sensitive Creative Commons License 2009.07.28 0 0 8368
Szia!

Köszi a tippet! :) Vittünk normaflore-t tavaly is de úgy gondoltam, hogy azt csak at "esemény" után kell csak szedni, nem gondoltam, hogy megelőzésnek is jó.
Mondjuk az Antinal rendbetette a kezdődő panaszokat gyorsan - ezért lenne jó most is mihamarabb beszerezni.

Sajnos nekem elég érzékeny a berendezésem - tudom mit kell kerülni és igyekeztem is - mégis szükségem volt az antinalra, pedig jó szállodában voltunk.
Egyszer Tunéziában nagyon megjártam - egy kissé félek azóta. Mondjuk ott nem volt ilyen "csodaszer", és nem is nagyon hatott semmi, amit vittünk az se, meg amit a doki írt az sem. De ilyen gondról nem nagyon olvastam itt és nem is szeretnék. :)

Remélem az új influenzát se ismerik arrafelé.
Előzmény: Karol75 (8367)
Karol75 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 8367
Szio! A fárao "átka"-ra vigyél normaflora ampullát napi 3*1 és nem lesz baj a salátákkal sem. A jégkockát kell kerülni:-)(mi kidobjuk a pohárból, ha berakják)
Előzmény: sensitive (8365)
dp2008 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 8366

Szia!

 

Az Anubisnak is van  Laguna Vista, mi velük megyünk októberben az őszi szünetben oda. (Kairo-Luxor-Sharm)

Itt a fórumon néhányan voltak már, volt akit többször is kértem, hogy írjon véleményt, de sajnos nem tette.

Így csak a hotelkritika oldalakra és az Anubisra tudok hagyatkozni. Ők nagyon dícsérték.

 

Üdv: DP

 

Előzmény: Barby26 (8358)
sensitive Creative Commons License 2009.07.27 0 0 8365
Szia Barca!

Ha minden jól alakul akkor úgy tűnik vasárnap indulunk a Grand Sharm-ba - ezért a kérdéseimet Neked címezem, de persze bárki bármi hasznos infóval tud szolgálni azt nagyon szívesen veszem!

Ez a nyaralás egy nagyon gyors döntés volt, de utána olvastam sok helyen és úgy látom, jól választottunk szállodát.
Mondhatom, hogy már csak a fáraó átka miatt aggódom - meg a part miatt. Ez a sziklás tengerpart elég rémisztő első pillantásra. :) Mennyire voltak nagy hullámok?

Láttam pár képet egy német fórumban - és ott úgy tűnt, mintha nem csak egy helyen lehetne bemenni a vízbe - mintha lett volna valami kevésbé meredek lépcső is lefelé..
Ezt jól láttam?

Írtad, hogy pénzt ne a szállodában váltsunk, hanem a közeli.. és itt lemaradt a mondat vége.. :)

Az Antinal gyógyszert ott valahol a közelben be tudjuk szerezni?
A medencéknél mennyire kellett korán napozóágyat "választani"? Az éttermek közül melyiket tudod még ajánlani? Én vega vagyok, úgyhogy kis gondban szoktam lenni ilyen helyen - a salátából nem merek nagyon enni - tavaly pedig ahol voltunk még sültkrumpli sem volt - így a vicces kérdésem, hogy itt lesz minden este sültkrumpli? :) Ha mást nem találnék ezen elélek egész héten :) -meg a sütiken.
Még egy kérdés: esténként voltak programok a szállodában?

Bocsi a sok kérdésért és előre is köszönöm a válaszokat!




Előzmény: Barca82 (8350)
KnéZs Creative Commons License 2009.07.27 0 0 8364

Szia !

Ha jól emlékszem 3 éve voltunk az Amphorasban , illetve aug.-4 től szintén oda megyünk2 hétre.

Akkor nagyon meg voltunk elégedve vele , ezért is választottuk ismételten ezt a szállodát , pedig pár helyen jártunk már arrafelé , igaz a legjobbaknak mondott Savoy és a Laguna Vista még kimaradt az életünkből.

Szerintem jól választanátok , aug. 18-án érkezünk haza akkor bővebb infókkal szolgálhatok.

Szobák tágasak , tiszták , személyzet udvarias , kedves (bár igaz ezt tapasztaltam még mindenhol Egyiptomban) és a kaja eddig ott vola a legjobb , a 2 hét alatt nem köszön vissza minden 3.nap ugyanaz . Bátran merem ajánlani. Elviekben még lesz róluk egy"titkos"  véleményem , de az csak ott fog kiderülni. Ha hazajöttünk erről is beszámolok majd.

Valaki a fórumról  Aug. 4-től készül Sharmba ?

Üdv. Zsuzsi

Előzmény: zsuzsi&matyi (8362)
Badb0y Creative Commons License 2009.07.27 0 0 8363
Hurghadan voltunk tavaly Steigenberger Al Dau Beachben.
Előzmény: zorka99 (8356)
zsuzsi&matyi Creative Commons License 2009.07.27 0 0 8362

 

Sziasztok!

 

Új vagyok a fórumon és szeretném a segítségeteket kérni.

 

Most utazunk először Egyiptomba azon belül is Sharm el Sheik-be...Még életünkben nem búvárkodtunk, de számunkra nagyobb élmény lenne a korallos part mint a sima homokos.

Szeptember 1-től mennénk a Karthago szervezésével a Shores Amphoras-ba, sajnos elég magas összegért.Nem tudtunk tovább várni a foglalással mert sajnos csak 3 szabad szoba volt.......Ez szerintetek lehetséges, vagy egy jó üzleti fogás tőlük????

Volt már valaki abba a hotelbe, mert így a fórumot visszaolvasgatva sem láttam róla nagyon infót??????

 

Üdv:

 

Zsuzsi

Chrisssz Creative Commons License 2009.07.27 0 0 8361
Szia!

Ha tényleg ugyanannyiból ki tudod hozni mindkettőt, akkor egy percig se gondolkodj....
Sharmnak nincs párja, a Ras Mohamed csodálatos. Ha szerencséd van a hotellel akkor a house reef -en jókat merülhetsz, pl. Conrad (Coral Sea) Mellesleg a nem merülési napokon is jókat tudsz sznorizni.

Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Előzmény: bosola (8359)
laszgal Creative Commons License 2009.07.27 0 0 8360
Hali!

Itt találsz egy párat:

http://www.google.hu/search?q=Laguna+Vista+Beach&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Előzmény: Barby26 (8358)
bosola Creative Commons License 2009.07.27 0 0 8359
Sziasztok, augusztus elején mennék valami last minute úttal Sharmba vagy Hurghadába. Kezdő búvár vagyok, Padi Open Water Driver igazolvánnyal. Nagyjából azonos áron tudok eljutni mindkét helyre. Mit tanácsoltok, a merülések, korallok, víz alatti látnivalók szempontjából van lényegi különbség a két hely között? Tényleg annyival szebb merülőhelyek vannak Sharm el Sheikh környékén?
Barby26 Creative Commons License 2009.07.27 0 0 8358

Sziasztok!

 

 

Szeretnék tanácsot kérni, hogy a Laguna Vista Beach melyik utazási irodának van a King Tourson kívül?

 

Válaszotokat előre is köszönöm!

dandika70 Creative Commons License 2009.07.27 0 0 8357

Sziasztok!

Mi most jöttünk meg Sharm-ról. Szuper volt. A búvárok számára lehet érdekes a hírem. A C-Fun és  Lighthouse szétvált. De Dénes és Zsolti a C-Fun-nál maradtak.

Dénes elérhetőségei: don_hablo@hotmail.com, +201/631-61-931.

Aki először próbálná a búvárkodást, annak is Dénest ajánlom. A C-Fun-nak jó hajói vannak. Mi 4 napig voltunk velük, mind a 4 nap, másik hajóval mentünk. Mindegyik kifogástalan volt, az ellátás kiváló, a személyzet pedig mindent megtett értünk. Azok is élvezték az utat, akik nem mertek bemenni a tengerbe. Ha valakit még érdekelnek részletek, szívesen mesélek.

zorka99 Creative Commons License 2009.07.27 0 0 8356
Hol voltál tavaly? Engem is nagyon érdekel, mert választás előtt állunk.
Persze erre a jó helyre remélem vízumot sem kell vennünk :))
Előzmény: Badb0y (8353)
nita67 Creative Commons License 2009.07.26 0 0 8355
Nem favart, facsart

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!