Keresés

Részletes keresés

iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55702
Örömmel hallom, milyen jókat futottatok! :-)
Bár azt nem tudom, hogy az ideális futóidőt hogyan szereztétek be, mert ugyebár a met.hu nem mutatott nagy különbséget, és én az árnyas erdőben is majd' megtikkadtam a melegben...
A tervem ma kb. 20 km teljesítése volt, azonban miután a család népesebb része a Zengőre tervezett kirándulást, gondoltam én is ezt veszem célba, s legalább ott találkozunk. El is indultunk nagyjából egyszerre, ők az első 10 km-t autóval tették meg, én a fő- és mellékutak, földutak váltakozó rendjében kicsit 5 percen belüli tempóval futkostam hegyen-völgyön. Az utolsó 10 perc mászás után (meredek a domboldal) 1:25 alatt értem célba. Miután ismerős sehol, és a programra legfeljebb 3 órát terveztem, 5 perc pihenés után indultam haza. Szerencsére ismertem egy rövidebb utat :-), így visszafelé 1 óra lett belőle, ezáltal 28 km-nek könyveltem el a távot.
A környék egy őzlábat kivéve nagyon kellemes, az időjárás meleg volt, frissítés egyszer (1:45 magasságában egy forrás), az erdei meredek köves-földes út jól megnyomorgatta a lábam (azt gondoltam, vízhólyag lesz, de talán megúszom) - hiába, az aszfalthoz vagyok beállítva...
sneci Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55701
Köszi a gyorsaságot!:)
sneci
Előzmény: zolinyo (55700)
zolinyo Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55700
Sziasztok!

Gratulálok sárgák! Azoknak is, akik futottak és természetesen a szurkoló tábornak is.

Balázs és Sneci, egyszerűen fantasztikusak voltak. De rajtuk kívül is sok csúcs dőlt ma meg.

Tudjátok, a képek! www.tar.hu/zolinyo

Pá! Cucu

Lackokoma Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55699
Gyors versenystatisztika saját szemszögből: Előzetes várakozásnak megfelelően 45'30" és 45'50" közé vártam magam. Úgy látszik a sok futógépes edzés során még jobban megismertem magam, mert csontra tudom hogy mi a teljesítőképességem a különböző távokon. Az összidő 45'38" lett amit teljes elégedettséggel nyugtáztam (főleg azt figyelembe véve hogy pont 1 héttel ezelőtt 32km-es versenyen nyomtam a tempót). Bár nem éreztem fáradtságot a múlt heti husszú után, de a hét eleji edzéseken rendre 5-8 ütéssel magasabb volt a pulzusom percenként. A részidők a következőként alakultak: 3'32", 7'15", 11'05", 14'55", 18'48", 22'35", 26'25", 30'15", 34'05", 37'55", 41'48", 45'38". Átlagpulzus: 172 (pörgött a gép, így legalább volt nyomaték...).
Mindenkinek gratulálok aki a mai napon a futás szépségének adta át magát!!
csEszti Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55698
[url=http://www.mateklap.hu]mateklap[/url]
messengerina Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55697
Sziasztok!

Elveszettem a "szüzességem", ma megvolt életem első és nem utolsó(!) futóversenye.
Igaz, én a középtávon Midicittán indultam, de az edzetlenségemhez képest és az elmúlt hetek kb 3 db futóedzése után kitűzött célomhoz képest (max. idő: 00:49:59) maximálisan sikerült 'alulteljesítenem' (vagy felül-?) illetve abszolúte javítanom: 6,5 km; 00:38:31/176 idő- és átlagpulzus értékekkel. Ilyen távon ez nekem PB, nem álltam meg lazítani, frissíteni. Jó érzéssel futottam végig a távot, kellemesen éreztem magam, nem bántam meg, hogy belevágtam (ezúton köszönöm Kivinek a 'rugdosást' és a segítséget).
Persze van hová fejlődni, de remélem jövőre már indulhatok a Vivicittán. :-)

Üdv,
Messi

PS: néhány FB-nak én kiabáltam 'civilben' a pálya szélén, hogy "Hajrá Topik!". :-)

krisz_ Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55696
Először is gratulálok minden teljesítőnek és nagy köszönet a lelkes szurkolótábornak!!!

Én a tegnapi napom után nem vártam magamtól semmi különöset. Kissé lefárasztottam magam, így a célom a 12 km teljesítése volt és természetesen, hogy jól érezzem magam. (Én ilyen hozzállással szoktam a legjobbakat futni... :)) ) No meg az utóbbi időkben nem is futottam sokat, max. heti 20-25 kiliket. Se gyorsítás, se semmi extra.
Éjszaka nem aludtam valami jól. Ez nem volt valami bíztató jel, és már indulás előtt volt pici versenylázam. (Többen csodálkoztatok, szóval otthonról indultam/-tunk 9-kor kocsival. Fél 12-kor már a Szigeten voltam átöltözve, rajtszámmal.)
Otthon indulás előtt még éppen elcsíptem a párizsi maraton rajtját. Már több, mint 20 perce tartott...
Útközben kitaláltam magamnak, hogyan is fussak. Azt azért éreztem, hogy az 1 óra körüli idő menni fog, még ha egy picivel ki is csúszok, így ebből kiindulva döntöttem úgy, hogy az elején elindulok Anitával és Balooval, aztán bírom, amíg bírom. Az első pár km-en még tudtam velük tartani a tempót. Aztán kezdem leszakadni, sokáig 15-20 méteres hátránnyal, de még követtem őket. 7-8 km-nél kezdett egyre nőni a távolság közöttünk, én éreztem, hogy fáradok. De a kezdeti tempómat nagyjából tudtam tartani. A pulzusra már nem is igen figyeltem. Annyi amennyi. 8km-nél már rendesen fáradtam, de ekkor értünk a Margithídhoz, ahol várható volt szurkolók felbukkanása. Így hát nem szabad lassítani! A hídnál segítettem kicsit én is dobolni, ami újabb erőt adott. A cél előtt még picit gyorsítani is tudtam volna, de inkább maradtam óvatos.
A vége 58:24 lett, aminek most nagyon örülök!! :))) És aminek mégjobban, hogy nem fáj semmim!
Verseny után jó volt beszélgetni, bár sajna mindenkivel nem tudtam.
Jó kis verseny volt, szuper idővel, és jó társasággal! Én jól éreztem magam!!

szaborob Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55695
sziasztok Futobolondok!
Gratulalok Mindenkinek, aki futott a Vivi/Mini/Midi/Gyalogcitta-k vmelyiken!!

En mar nagyon regen jartam erre..:)) de most voltam en is a Vivicitta-n, s sikerult PB-t futnom.1 oran beluli eredmeny volt a cel, s a vegen sikerult teljesiteni, mert 56:41 lett, 170-es atlag, 182max pulzussal, sajna az elso 2 km-t kicsit elfutottam, igy a vege kisse szenvedosre sikerult, de nagyon orulok az eredmenyemnek
szaborob

caspi Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55694
Vivi 1:02:33. Nyirmogás nélkül sikerült túlteljesíteni a tervet. Mi lett volna, ha időben jajgatok egy kicsit? Spenót, utólag nem ér!:-) A szurkolók jól helyezkedtek, rendszeresen kaptuk a biztatást. Köszönet érte. Hajrá Futóbolondok!
sneci Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55693
Én is gratulálok mindenkinek, és köszönöm a lelkes szurkolótábor hatásos munkáját!:))

A már ismert előzmények miatt nem vártam valami sokat (azt se tudtam a hendi mennyit vett ki belőlem) a mai futástól.
Arra gondoltam beállok TB FB mögé, és megyek vele amíg tudok. Ezúton is köszönöm a nyulazását, bár az utolsó km-en a hídon az engedélyével otthagytam. Így végülis a tegnapi hendi csúcs után ma Vivi csúcs lett. 47:30. Végölis nem futottam ki magam, úgy érzem egy perc bennem maradt.

Jó volt sok fb-vel találkozni, örülök hogy Viktorinó személyében újabb fb-t ismertem meg:)

Lynx lynx Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55692
Sziasztok!
Tegnap este én is akartam egy kicsit nyirmogni, mivel utoljára múlt pénteken futottam, azóta fáj a talppárnám meg a nagylábujjam, valszeg a gyenge bokám miatti egyenetlen terhelés miatt. Tehát egy hetes rápihenés után ma rajthoz álltam, célom a laza, 80 percen belüli beérkezés volt. 68 lett belőle, és még a lábam sem fáj jobban, mint előtte. Teljesen oda vagyok meg vissza, mert szeptember 14-én a Terry Fox futáson a 10 kili még 75 perc alatt ment, és majdnem meghaltam tőle. Most meg tök jól éreztem magam végig, illetve az utolsó 3 kili már kissé nehezen ment, de nem lassultam, csak az érzet volt olyan. Amatőr, aki hajrázott neked a pesti alsórakpartról, mikor te már visszafele jöttél, az én voltam. :-)
-balazs- Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55691
az a kis földön fetrengés és halálhörgés megtette a hatását és gyorsan kisimultak a vonásaim. :))
Előzmény: Spenót (55685)
-balazs- Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55690
Utolsó pillanatban összedobott, elkeseredett nyirmogásom megtette a hatását. Minden nyűglődés, fájás, végtagleszakadás ellenére sima ügy volt, teljesítettem a tervet. :) Ehhez persze egy kis segítség is kellett de azt is megkaptam. Elsősorban a természettől. Ennél sokkal tökéletesebb futóidőt nehéz elképzelni. Ez érzelmileg is egy hatalmas lökést adott. Tudtam, hogy már csak rajtam múlik ez a futás mert az égiek már minden tőlük elvárhatót megtettek.

A rajtnál próbáltam minél előrébb nyomulni. Csaszkalt kerestem de sehol nem leltem. Végül az első sorban találtam rá. 066-al szerényen beálltak a „profik” elé. :)) Én két sorral hátrébb, Zsuga mellől indultam. (Zsuga, ha az első lépésnél véletlenül fellöktelek volna, akkor ezúton is elnézést kérek. :)) Az első kilin (3:18) repültünk pedig behúzott kézifékkel indultam. De volt benne lejtő bőven. Csaszival és 066-al bolyoztunk és kezdtünk beállni egy kényelmes, 3:30-on kívüli tempóra s az Alagútig együtt nyomtuk.

Hihetetlen helyeken találkoztam emelkedővel. Egy pillanatra sem gondoltam volna, hogy Fő utca a Clrak Adam térig emelkedik. Pedig emelkedik és nem is keveset. És az Alagút is. Méghozzá rendesen.De hát az élet nem habostorta. Az Alagúttól viszont hosszú lejtő jött, ezen próbáltam picit gyorsítani. A Lánchídnál már kezdett kifogyni a kakaó de nem sokkal később utolért egy sporttárs. Elmentem vele és a közös munka is szép gyümölcsöt szült. A 3:37-es tempóról 3:27-re váltottam és nem esett rosszul. Együtt nyomtunk egy pár kilit de a Parlamentnél kezdődött a második holtpont. Csak az már nem is nagyon akart elmúlni. Egy jó pár lelkes FB és nem FB szurkoló a híd körül átlendített a legnehezebb szakaszon de ismét egyedül maradtam és ez borította a lelki egyensúlyt. 9 után volt egy fordító. Onnantól lehetett látni a szembejövőket. De már ez nem lelkesített. Elfáradtam és csak a végére tudtam gondolni. Harcoltam és a fordító után, a szembeszélben meg is zakkantam. A 11. kili ennek megfelelően 3:47 lett és már kicsit kóvályogtam. Az ucsóra azért összekaptam magam (3:28) és egy fergeteges hajrával 42:14-re jöttem be.

A pálya csúcs volt. Az Alagúttal sem volt gond és fantasztikus volt a város legszebb részein futni. Egyedül a Margit híd volt kicsit szmogos de hát a legjobb családban is előfordul az ilyen.

Igazából a verseny utáni levezetés volt a legbíztatóbb. Ugye általában nem tudok levezetni, annyira fáj mindenem. Ha pedig mégis, 1 kilinét több nem megy. De úgy tűnik a sok hosszú futás csodát tesz. Könnyedén ment a levezetés és egy kis rábeszéléssel 4 kilit mentem. Kircsi.

Nagyon sok FB-t láttam a Szigeten és szinte mindenki elégedett volt, mindenki mosolygott. Grat minden résztvevőnek, csúcsot futónak, tervet teljesítőnek, futást élvezőnek. Soha rosszabb versenyt!

polszki_HARR-HARR Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55689
nah, asszem én lettem az utolsó.... :)))) volt minden bajom, talán erőteljesebben kellett volna bemelegiteni... igazából csak a 5-6. km táján kezdtem belejönni... meg tulöltöztem, rosszabb időre számitva, és majd megsültem... :)) a vége 1:13:xx lett... :/
NVik Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55688
Elképesztő de másodpercre pontosan annyit futottam mint amennyit a listában megjelöltem célként. Ezt pedig a félmaratonomból számoltam a Sneci féle futóidő számlálóból :-). Végre igazi tavaszi idő fogadott minket a Vivicittán óriási hangulat rengeteg jókedvű futóbolond sok sok PB. és meglepetés született :-). Én kivételesen okosan versenyeztem meglepően egyenletesen futottam ebben TÉZÉ is segített akit megpróbáltam folyamatosan szem előtt tartani, a kilométerek:
4:17,4:19,4:24.8,4:25,4:21,4:12,4:15,4:15,4:15 (3 kilométer egybe lett mérve),4:20,4:30 (híd),4:25
A vége: 52:00.9 4:20-as átlag tökéletes :-). Beírtam a maratoni távot is..., na jó egy 3:30-nak is nagyon fogok örülni :-). Nagyon köszönjük gabi,Tapirka, Ákibácsi, FUTURE szurkolását!
Spenót Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55687
+
Gratulalok mindenkinek a jo idokhoz es koszonet a sok szurkolasert!!! Nagyon jol esett!
Előzmény: Spenót (55685)
Viktorino Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55686
Túl vagyok újrakezdésem első versenyén. Fokozatosan gyorsítva futottam a 12 kilcsit. A pulzusom a szokásos 60-70 helyett már a rajtnál állva is 130!!! volt és végig 20-szal több, mint azonos tempójú edzésen lenni szokott. (Szerintem versunyláz. Szerintetek?) Első kilométer 4:10, utolsó 3:30. No meg a befutóban egy rövid sprint. Az egész 46:54 lett. Meg vagyok elégedve az eredménnyel.
Minden teljesítőnek nagyon nagy gratula!
És találkoztam Snecivel is...
Spenót Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55685
Krisz!

El kell, hogy ismerjem tonkrevertel! :)

Amugy meg tokjooooot futottam. A tegnapi 2 perces Hendi javitas utan 4 ora alvas kovetkezett. Az 59:39 teljesen rendben van, ahhoz kepest foleg, hogy 1 orat terveztem.

A celban Balazs megkerdezte, hogy mennyi lett. Megmondtam, gratulalt. En nem kerdeztem vissza, mert latszott rajta, hogy nem futott.
Gabi kesobb felvilagositott, hogy futott. /valszeg Balazs hazament lezuhanyozni es ebedet fozni, amig en meg kocogtam egy keveset :)/

Előzmény: krisz_ (55679)
szilvi-019 Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55684
miki!Szerintem ha valakinek az "ötvenes csak egy egyszerű edzés volt" mindenképpen megérdemli a gratulációt.
amat!Hogy ment a mai laza futás?Készülsz Sárvárra?
Előzmény: miki (55663)
Akire1 Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55683
Nem lehettem veletek a Vivicittán, ezért ma én is lefutottam a magam "mezővédő" futását. A táv kb. 12 km volt, az idő 1h 01'.

Várom az élmény beszámolóitokat!

polszki_HARR-HARR Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55682
nah, szertartásosan feltűztem a rajtszámom 8 biztositó tűvel, meg kicsit letisztitottam a cipőm a mentális felkészülés elősegitése érdekében... :D
-balazs- Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55681
nyaúúúú. nyirm.
Előzmény: NVik (55680)
NVik Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55680
Most közvetítik az Euro-n a párizsi maratont nézzétek és hangolódjatok rá a 3 perces kilikre:-).
krisz_ Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55679
De még igen. :)))

Nyirm. Tényleg fáradt vagyok. Parázok. Olyan vagyok, mintha ez lenne életem első versenye. No, de lassan indulás van! Fogalmam sincs, mit fogok futni, mire leszek képes. Ez még számomra is talány....

Előzmény: amat (55675)
Viktorino Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55678
Nekem versenylázam van. Pulzus az egekben. 16 éve nem indultam futóversenyen. Nyirm.
Cicóka_ Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55677
Jó futást kívánok mára mindenkinek! :)
Cicó_
sneci Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55676
Nyirm helyett jó lenne, ha elkezdenéd edzeni magadat arra, hogy ha meglátsz egy frissitő éllomást, ne jöjjön rád a sétálási kényszer! Van erre kb fél éved!:))
sneci
Előzmény: -balazs- (55666)
amat Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55675
Szép reggelt minden versenyzőnek ! Fussatok jót, jól ! Jókor írom, lehet, hogy pont ők már nem olvassák ?
amat Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55674
Én is ezt a nézetet osztom.
Előzmény: miki (55663)
polszki_HARR-HARR Creative Commons License 2004.04.04 0 0 55673
fáj a térdem! nyim! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!